BH klubovi u Evropi 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#1776 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
eto koliko si upratio i koliko si objektivan kad tripuješ da je isti protivnik.
-
Edin_Sarajevo
#1777 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Borac za pobjedu kući zaslužuje sve čestitke i to je davno podcrtano od forumaša. Fin rezultat protiv jačeg protivnika, ali je li treba zaboraviti peticu u gostima i tri primljena gola u 3 minute? Eto ti vrha BH klupksog fudbala...dobro, niste mi tu pa ti moram objašnjavati.iskustvo11 wrote:Jedini koji su osvjetlali obraz nogometa na ovim prostorima su nogometaši borca koji su barem pokazali da imaju m..
Ljudi su nakantani u izraelu od istog protivnika što je lani potopio želju i jednostavno ih kući napali i pobjedili.
Ipak borac odnosno njegova pobjeda se ne pika jer nije miljenik objektivnih medija iz šeher grada.
PS: topla voda me preduhitri...vidi se koliko pratiš. ne vrijedi ova rasprava više nijednog slova
Last edited by Edin_Sarajevo on 05/08/2011 15:52, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#1778 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Super, gazda Mile će ti dat marku. Haj sad nazad u rupu, pregrijalo je...iskustvo11 wrote:Jedini koji su osvjetlali obraz nogometa na ovim prostorima su nogometaši borca koji su barem pokazali da imaju m..
Ljudi su nakantani u izraelu od istog protivnika što je lani potopio želju i jednostavno ih kući napali i pobjedili.
Ipak borac odnosno njegova pobjeda se ne pika jer nije miljenik objektivnih medija iz šeher grada.
- luckylaka
#1779 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Meni je brate licno zao oba kluba ali vidi se da tu nema nekog kvaliteta ni kod jedni ni drugi.Plafon je 2-3 pretkolo uz mnogo srece kod izvlacenja i to je to.Igraci oba kluba gube glavu kod prvog primljenog gola i tu nastaje rasulo.Uz duzno postovanje i Osimu i Pliseku al daleko je to od strucnjaka(osim naravno za one najvjernije)Ako promis 7-8 komada od prosjecnih europski klubova valjda je time sve receno.Sta bi se desilo sa iznadprosjecnim.Medjutim kada se uzme u obzir uslovi,finansije,regularnost,mafijasi i sve sto je vezano za Bih fudbal onda i prolazak prvog predkola je za pohvalu.
- oldschool
#1780 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Jesam, ja ne vidim taj napredak koji ti vidiš, nadam se da sam ja u krivuJThomas wrote:ti nisi gledao želju prošle godine ako misliš da tapkamo u mjestu. realno.oldschool wrote:Onda ćemo ispadati uvijek u prvom, bolje tako.leet wrote:mozda bi i drugi dozivjeli kad bi nekad prosli 1. pretkolo![]()
Thomas@: Niko ne osporava uspjeh, sreća naša pa je Sherif promijenio čitav tim, tek krenuli s pripremama, igrači se ne poznaju, uspjeh je to, ali poslije dođe i šamar, ne treba to zaboravljati, koji te onda osvijesti, pokaže da tapkaš u mjestu, da si Sherif izbacio samo zbog njihove neuigranosti, čitave promjene ekipe. šerif koji je izbacio DInamo i ovaj su druga ekipa.
- just principe
#1781 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
zatvarajte ovu temu, kakvi nasi klubovi, kakva evropa, necemo mi ni za 100 godina proci 3 pretkolo
levati
levati
- ganjeta
#1782 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Najveći krtičari ne znaju ni imena klubova,toliko o njima.Topla voda wrote:da se timovi bar isto zovu,pa da si se zbunio,pa haj
- JThomas
#1783 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
brate, ja sam milion posto ubijeđen da ti nisi gledao želju protiv širokog prošle godine, protiv borca, protiv sarajeva, protiv mrtve slobode, protiv slavije...ako pričaš da nema napretka.
i halali, al' isto sam milion posto ubijeđen da liješ krokodilske suze i da ti nije stalo ni jedan posto.
i halali, al' isto sam milion posto ubijeđen da liješ krokodilske suze i da ti nije stalo ni jedan posto.
- oldschool
#1784 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Ne velim te u to ubjeđivati, u Evropi se vidi napredak, ja ga vido nisam, utakmice domaće lige su čudne, non stop priče, prodali, platili itd, iskreno, naša liga nije mjerodavna, dok svaki naš prvak obere bostan u prvom pretkolu.JThomas wrote:brate, ja sam milion posto ubijeđen da ti nisi gledao želju protiv širokog prošle godine, protiv borca, protiv sarajeva, protiv mrtve slobode, protiv slavije...ako pričaš da nema napretka.
-
internazionale
#1785 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
lerdi wrote:Što se tiče moga Sarajeva ja sam zadovoljan nastupom. Da smo bolje prošli sa Spartom kad je gol razlika u pitanju bio bi još zadovoljniji, ali fakat svako ko se iole razumije u fudbal mora priznati da u ovom trenutku nismo ni mogli bolje. Nakon svih peripetija u i oko kluba na ljeto dobili smo trenera koji nije stigao ni selektirati ekipu kako treba. Do Orebra odigrane su tri prijateljske utakmice što je jako malo, ali eto opet se nešto uspjelo. Sad se okrenuti ligi i nadati se da uz još koje kvalitetno pojačanje možemo iduće godine u ovo doba igrati u playoff-u za ligu prvaka.
svakako treba razdvojiti ova dva visoka poraza sarajeva i želje
željo zadnje dvije godine ima manje više iste igrače na okupu (jeste da je to jedna od najsmješnijih poslijeratnih ekipa u bih)
pred ovu sezonu su se pojačali s nekoliko igrača, kao najvažnija pojačanja izdvojio bih što je zeba "progled'o" i dovođenje smajića. ova pojačanja su trebala da malo uljude ovu traktor ekipu koja se samo znala dobro braniti
koliko sam sinoć vidio od utakmice u izraelu željo nije vidio gola, realno je trebalo završiti 12-0
- Topla voda
#1786 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
osnovna stvar zbog cega je doslo do ovakvih rezultata je fizicka sprema.
najbolje se to vidjelo prilikom jednog napada FKS ,kao neka polukontra,oduzeta lopta na 60metara..tri nasa igraca trce prema golu,a u tom trenutku 7 igraca sparte dotrcava u svoj sesnaesterac iz faze napada,i to sprintom.
svaki igrac je markiran cim primi loptu i nema je kome dati,jer trka bez lopte ne postoji,a svaki igrac koji pokusava da se trckaranjem otkrije je non stop pokriven,a u nekim situacijama cak i sa dva igraca.
i definitivno nemaju snage da stalno trce,da su stalno otkriveni,jer im je dusa u nosu nakon 20 minuta ovakvog tempa.
a kad nema jake fizicke spreme,ne moze da se dodje do nekih uigranih akcija,ne moze da se dodje do poteza..lopta se gusi,igrac se rotira oko sebe ,svi su pokriveni i kad ga udvoje protivnici on gubi loptu i imamo problem.
i to ide iznova i iznova...jos na to kad se doda nepotrebno davanje lopte u napad protivniku,izazvano strahom i neiskustvom..dodjemo do ovakvih rezultata
najbolje se to vidjelo prilikom jednog napada FKS ,kao neka polukontra,oduzeta lopta na 60metara..tri nasa igraca trce prema golu,a u tom trenutku 7 igraca sparte dotrcava u svoj sesnaesterac iz faze napada,i to sprintom.
svaki igrac je markiran cim primi loptu i nema je kome dati,jer trka bez lopte ne postoji,a svaki igrac koji pokusava da se trckaranjem otkrije je non stop pokriven,a u nekim situacijama cak i sa dva igraca.
i definitivno nemaju snage da stalno trce,da su stalno otkriveni,jer im je dusa u nosu nakon 20 minuta ovakvog tempa.
a kad nema jake fizicke spreme,ne moze da se dodje do nekih uigranih akcija,ne moze da se dodje do poteza..lopta se gusi,igrac se rotira oko sebe ,svi su pokriveni i kad ga udvoje protivnici on gubi loptu i imamo problem.
i to ide iznova i iznova...jos na to kad se doda nepotrebno davanje lopte u napad protivniku,izazvano strahom i neiskustvom..dodjemo do ovakvih rezultata
- lester burnham
#1787 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
jel ovo odjavna shpica?
pa pusti muziku...
pa pusti muziku...
- smoki_choko
#1788 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
neka ste vi odlicno odigrali i primili petardu, a trebali ste 10 u pola s lukominternazionale wrote:lerdi wrote:Što se tiče moga Sarajeva ja sam zadovoljan nastupom. Da smo bolje prošli sa Spartom kad je gol razlika u pitanju bio bi još zadovoljniji, ali fakat svako ko se iole razumije u fudbal mora priznati da u ovom trenutku nismo ni mogli bolje. Nakon svih peripetija u i oko kluba na ljeto dobili smo trenera koji nije stigao ni selektirati ekipu kako treba. Do Orebra odigrane su tri prijateljske utakmice što je jako malo, ali eto opet se nešto uspjelo. Sad se okrenuti ligi i nadati se da uz još koje kvalitetno pojačanje možemo iduće godine u ovo doba igrati u playoff-u za ligu prvaka.slažem se u potpunosti
željo zadnje dvije godine ima manje više iste igrače na okupu (jeste da je to jedna od najsmješnijih poslijeratnih ekipa u bih)
pred ovu sezonu su se pojačali s nekoliko igrača, kao najvažnija pojačanja izdvojio bih što je zeba "progled'o" i dovođenje smajića. ova pojačanja su trebala da malo uljude ovu traktor ekipu koja se samo znala dobro braniti
koliko sam sinoć vidio od utakmice u izraelu željo nije vidio gola, realno je trebalo završiti 12-0
- cyprus
#1789 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Rezime: Sarajevo i Željezničar su imali relativno uspješan nastup u Evropi. Željo što je prošao kao nenosioc, a Sarajevo jer je glatko prošlo najtežeg nenosioca. Protiv Maccabija i Sparte nisam očekivo prolaz, ali ni ovakav debakl, koji je na kraju pokvario dojam. Ipak, kad se sve zbroji i oduzme, kako rekoh nastupi dva sarajevska kluba se mogu okarakterisati kao relativan uspjeh.
Od Borca se nije mogao očekivati prolaz jer je vrlo loše prošo prilikom izvlačenja. Ako izuzmemo one čuvene 3 minute, mislim da se može konstatovati da je i Borac ostavio pristojan dojam.
Široki Brijeg je jedini klub koji je podbacio, iako se mora priznati da ni oni nisu imali sreće pri žrijebu. Ipak, kao nositelji protiv Olimpije su morali bolje odigrati.
Sva ostala priča je suvišna. Više sreće dogodine, uz nadu da će nam se prestat događati ovakve ofiraže, koje su mnogo više plod psihičke nepripremljenosti i mentaliteta, nego zaostatka u kvalitetu.
Od Borca se nije mogao očekivati prolaz jer je vrlo loše prošo prilikom izvlačenja. Ako izuzmemo one čuvene 3 minute, mislim da se može konstatovati da je i Borac ostavio pristojan dojam.
Široki Brijeg je jedini klub koji je podbacio, iako se mora priznati da ni oni nisu imali sreće pri žrijebu. Ipak, kao nositelji protiv Olimpije su morali bolje odigrati.
Sva ostala priča je suvišna. Više sreće dogodine, uz nadu da će nam se prestat događati ovakve ofiraže, koje su mnogo više plod psihičke nepripremljenosti i mentaliteta, nego zaostatka u kvalitetu.
-
Edin_Sarajevo
#1790 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Ta smiješna ekipa ispred tvoje uzima dva trofejainternazionale wrote:lerdi wrote:Što se tiče moga Sarajeva ja sam zadovoljan nastupom. Da smo bolje prošli sa Spartom kad je gol razlika u pitanju bio bi još zadovoljniji, ali fakat svako ko se iole razumije u fudbal mora priznati da u ovom trenutku nismo ni mogli bolje. Nakon svih peripetija u i oko kluba na ljeto dobili smo trenera koji nije stigao ni selektirati ekipu kako treba. Do Orebra odigrane su tri prijateljske utakmice što je jako malo, ali eto opet se nešto uspjelo. Sad se okrenuti ligi i nadati se da uz još koje kvalitetno pojačanje možemo iduće godine u ovo doba igrati u playoff-u za ligu prvaka.slažem se u potpunosti
-
internazionale
#1791 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
kasniji nastupi u "evropi" su upravo pokazatelj kakve cirkusantske ekipe i na kakav način osvajaju bih titule i kupoveEdin_Sarajevo wrote:Ta smiješna ekipa ispred tvoje uzima dva trofejainternazionale wrote:lerdi wrote:Što se tiče moga Sarajeva ja sam zadovoljan nastupom. Da smo bolje prošli sa Spartom kad je gol razlika u pitanju bio bi još zadovoljniji, ali fakat svako ko se iole razumije u fudbal mora priznati da u ovom trenutku nismo ni mogli bolje. Nakon svih peripetija u i oko kluba na ljeto dobili smo trenera koji nije stigao ni selektirati ekipu kako treba. Do Orebra odigrane su tri prijateljske utakmice što je jako malo, ali eto opet se nešto uspjelo. Sad se okrenuti ligi i nadati se da uz još koje kvalitetno pojačanje možemo iduće godine u ovo doba igrati u playoff-u za ligu prvaka.slažem se u potpunosti
koliko sam sinoć vidio od utakmice u izraelu željo nije vidio gola, realno je trebalo završiti 12-0. Nek' su tvoji vidjeli gola na svom terenu. Realno, u evropskim okvirima karinaši i jedni i drugi. U ligi ćemo vidjeti. Vozdra
-
Edin_Sarajevo
#1792 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Pa dobro, onda opet stoji da je tvoja još veći cirkus.
PS: fakat mi nije želja otvarat neku veću raspravu sa uključivanjem plavih i bordo momaka u priču. odgovaram samo tebi na već napisane stvari
PS: fakat mi nije želja otvarat neku veću raspravu sa uključivanjem plavih i bordo momaka u priču. odgovaram samo tebi na već napisane stvari
- dino84
#1793 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Dzaba je nekima govoriti,neki bi razdvajali... Jesmo primili sesticu,sta je?
Poredali se ovdje ko tetkice u Meksiku kad cekaju zadnju epizodu sapunice,jel veliko pitarsko vijece staraca konacno zasjedalo,jel donijelo odluku da se moze tema kljucati ili je zabrana do izvjestaja na Indexu?
Primili smo sesticu,izbacili Seriffa koji moze kupiti citavu ligu,zaradili vise para i prodali vise karata od vas na istom stadionu (jbg tako vam grah pao,govorili ste da je Torlak beton i da je bolje uvijek kad prvu gostujete),bili smo nenosioci a sljedece godine smo nosioci ako izborimo Evropu i sta je sad?
Jesmo cirkus i traktor ekipa,gdje su vama kante i trofeji zadnjih godina?Kad su vam virsle letile po stadionu pola rijeci nisam rekao kao i mnogi Zeljovci,zalosno mi je bilo sve skupa sto se na ublehu primate ali eto...
Ovdje ce vjecno biti neka komsiji crkne krava i neka primi go vise i to je to...Kljucajte ovo sto prije
Poredali se ovdje ko tetkice u Meksiku kad cekaju zadnju epizodu sapunice,jel veliko pitarsko vijece staraca konacno zasjedalo,jel donijelo odluku da se moze tema kljucati ili je zabrana do izvjestaja na Indexu?
Primili smo sesticu,izbacili Seriffa koji moze kupiti citavu ligu,zaradili vise para i prodali vise karata od vas na istom stadionu (jbg tako vam grah pao,govorili ste da je Torlak beton i da je bolje uvijek kad prvu gostujete),bili smo nenosioci a sljedece godine smo nosioci ako izborimo Evropu i sta je sad?
Jesmo cirkus i traktor ekipa,gdje su vama kante i trofeji zadnjih godina?Kad su vam virsle letile po stadionu pola rijeci nisam rekao kao i mnogi Zeljovci,zalosno mi je bilo sve skupa sto se na ublehu primate ali eto...
Ovdje ce vjecno biti neka komsiji crkne krava i neka primi go vise i to je to...Kljucajte ovo sto prije
-
LSD
#1794 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
dino84 wrote:Dzaba je nekima govoriti,neki bi razdvajali... Jesmo primili sesticu,sta je?
- pirmin
#1795 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Iskreno, ocekivao sam danas naslovnu vijest na sa-x-u:
"Sarajlije u najcrnjem svjetlu predstavili BH-Fudbal"
...ili nesto tako.
A ono nista, samo suhoparni izvjestaj.
"Sarajlije u najcrnjem svjetlu predstavili BH-Fudbal"
...ili nesto tako.
A ono nista, samo suhoparni izvjestaj.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1796 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Mozda nisi ti ali mnogi ovdje jesudino84 wrote:Kad su vam virsle letile po stadionu pola rijeci nisam rekao kao i mnogi Zeljovci
-
elSaik
#1797 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
I opet će imati priliku. Samo je pitanje vremena.
-
Arma-Sarma
#1798 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
Jbg lerdi, sema, rashtimani nije se imalo vremena sinoć. Fešta u Vodicama,a onda Seve u Haciendi. Ali možda da zajedno sa urednikom BordoFana pišete kao prije 7 dana protestni mail Dei

-
The 51st State
#1799 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
ti vise ne dobi priliku da cistis pticja vanago sa sjevera stadiona iz predgradja? doduse, samo je pitanje vremena.elSaik wrote:I opet će imati priliku. Samo je pitanje vremena.
- Topla voda
#1800 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12
ma vi ste giganti..svakih 8 godina gol u evropi date
a imate obraza da pricate