BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#1726 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Obuca9 »

Važi.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1727 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bordo gandalf »

lerdi wrote:
rashtiman wrote:Bas me zanima kakav li ce sad clanak arma sarma da napise za indexovce
Imam osjećaj da će index ostati bez dopisnika ovaj put. :wink:
Sto li? Vjerovatno sto Sarajevo nije fasovalo 5-6 komada pa nema razloga da sta pise...
Logovan

#1728 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Logovan »

ganjeta wrote: Image

:thumbup:
Rugao si se i na kraju tvoja ekipa gore prošla. Sad stavi neku prikladnu sliku za vašu šesticu. :-D
JThomas

#1729 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

oldschool wrote:
Šerif je ogromno novce uložio, kupio prolazak, svi su kasnije otišli, kasnije kupio čitav tim, sam Osim je izjavio:'' Ovo je već uspjeh'' , Sherif ima bolje uslove od svih klubova bivše nam države, ali njima nikad fudbal neće značiti kao nama, niti je toliko popularan, u skandinavskim zemljama fudbal nije uopšte prvi sport, a vidi im rezultata, i u Češkoj je hokej ispred fudbala, imaš još tonu primjera. Ako ćeš se zadovoljiti eventualnim prolaskom prvog pretkola, onda je ovo solidno, nećemo uvijek proći ni prvo, pa ćemo se ovako tješiti. Navijač sam Želje, nagledao se svašta, pogotovo nakon Njukastla, kupovine novih Hyundai-a, vikendica, nastanka duga preko noći, sve se vrti u krug, nigdje pomaka. Uspjehe smo ostavrivali zahvaljujući igračima koji su ponikli u bivšem nam sistemu, njih više nema, s ovima se ne možeš ničemu nadati, da nam nema dijaspore ne bi ni imali reprezentacije, bili bi u rangu San Marina, Lihtenštajna, bolno ali istinito.
pa normalno da je uspjeh i to gigantski. po svim parametrima.

ja na osnovu utakmica protiv sheriffa i protiv maccabija kući, pa i sarajeva u pragu...smatram da su isti igrači mogli i trebali bolje, da su mogli izbjeći katastrofu samo sa više mentalne stabilnosti, i da se itekako ima čemu nadati ako se već ove godine prošla 20 puta skuplja ekipa od sebe. ovo ove sezone je priličan korak naprijed, a ti bez para ne možeš brže od ovoga i preko noći napredovati. nema veze koji je gdje prvi sport, opet i kao drugi, treći ima svjetlosnim godinama bolje uslove od tebe.

ovo je moje mišljenje, ti se ne moraš slagati.
ganjeta

#1730 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

zlo87 wrote: Rugao si se i na kraju tvoja ekipa gore prošla. Sad stavi neku prikladnu sliku za vašu šesticu. :-D
Pošteno. 8-) Mislio sam da poslije prve tekme na Koševu nećemo se moći izblamirati tamo.Grdno se prevario.Zato navalite. :mrgreen:
JThomas

#1731 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

i upravo na osnovu te tekme ja mislim da ovo nije maksimum i "naša realnost", nego podbačaj. kada smo mi igrali na svom nivou, bogam' su izgledali smrtno. prolaz je SF i za njega bi trebala cijela ekipa za klasu bolje, ali nije ni 8-0 u zbiru pravi omjer snaga.
ganjeta

#1732 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

Dialer wrote:Ove price oko izbacivanja ekipa koje su igrale grupne faze, bla bla. Pa eo helsinborg izbaci zeljine krvnike od prosle godine, kakve to veze ima? Sad je kao Sarajevo neka sila? Ekipa ako je igrala dobro prosle godine ne znacida je i ove. itd. Malo realnosti ba. Inace volimo s ezanijet, izbacili orebro karnu od ekipe izbacili serifa karnu od ekipe i sad kao kvalitetni.
Prvo Helsinborg nije izbacio Željine krvnike,ali dobro kakve to veze sad ima što ti nisi upućen !?
Drugo ekipa koja dvije godine za redom igra Ligu evrope je karina :skoljka: :lol: Nadji mi jedan naš tim koji je izbacio ekipu koja je učesnik dvije godine za redom nekog evropskog takmičenja ?

Kada se napravi bilo kakav uspjeh levati dodju da to pokušaju srozati,a kada se dodje do ofirage onda isti se nasladjuju :-) !
Last edited by ganjeta on 05/08/2011 14:02, edited 1 time in total.
JThomas

#1733 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

ma mi smo hala k'o nacija, generalno. koliko je para, ovo je simfonijski koncert od muzike. a kad se doživi potop, odjednom i jednog zonbirilea interesuje domaći fudbal. naravno, da bi se naslađivao.
zonbirile

#1734 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by zonbirile »

JThomas wrote:ma mi smo hala k'o nacija, generalno. koliko je para, ovo je simfonijski koncert od muzike. a kad se doživi potop, odjednom i jednog zonbirilea interesuje domaći fudbal. naravno, da bi se naslađivao.
-------------------------
obečao da se neću javljati , ali imaš ružan manir prozivati.Da ti opet postam,postove o FK Sarajevu i sportu?Dok si ti vozio tutu u rikverc,ja sam bio u sportu,ali nema veze.Što se naslađivanja tiče u pravu si,od danas plačem,ma bjažžii :D
Dialer

#1735 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Dialer »

ganjeta wrote:
Dialer wrote:Ove price oko izbacivanja ekipa koje su igrale grupne faze, bla bla. Pa eo helsinborg izbaci zeljine krvnike od prosle godine, kakve to veze ima? Sad je kao Sarajevo neka sila? Ekipa ako je igrala dobro prosle godine ne znacida je i ove. itd. Malo realnosti ba. Inace volimo s ezanijet, izbacili orebro karnu od ekipe izbacili serifa karnu od ekipe i sad kao kvalitetni.
Prvo Helsinborg nije izbacio Željine krvnike,ali dobro kakve to veze sad ima što ti nisi upućen !?
Drugo ekipa koja dvije godine za redom igra Ligu evrope je karina :skoljka: :lol: Nadji mi jedan naš tim koji je izbacio ekipu koja je učesnik dvije godine za redom nekog evropskog takmičenja ?

Kada se napravi bilo kakav uspjeh levati dodju da to pokušaju srozati,a kada se dodje do ofirage onda isti se nasladjuju :-) !
Ne pratim zelju, a boga mi ni helsinborg, samo sam procito usput kao izbacili bla bla. Kakve veze sto ima veic budjet, ne igraju apre nego igraci, u primjeru serifa i orebra se vidilo da su ti isti igraci pretplaceni. Samo levati razmisljaju tako.
ganjeta

#1736 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

Prvo ne pratis.Drugo pravopis ti je 0.Treće zašto onda bezze laprdas a pojma nemaš.

Ne kontam ne pratiš i dodješ kažeš kako je ta i ta ekipa karina :lol: .

Vjeruj mi probaj pratitit,možda nešto i skontaš!
JThomas

#1737 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

zonbirile wrote:
JThomas wrote:ma mi smo hala k'o nacija, generalno. koliko je para, ovo je simfonijski koncert od muzike. a kad se doživi potop, odjednom i jednog zonbirilea interesuje domaći fudbal. naravno, da bi se naslađivao.
-------------------------
obečao da se neću javljati , ali imaš ružan manir prozivati.Da ti opet postam,postove o FK Sarajevu i sportu?Dok si ti vozio tutu u rikverc,ja sam bio u sportu,ali nema veze.Što se naslađivanja tiče u pravu si,od danas plačem,ma bjažžii :D
gdje su tvoji postovi od prije 15 dana kad su prošli i željo i sarajevo?

nema ih, jer ti je isključivo negativnost duševna hrana, ništa pozitivno te ne tangira niti osjećaš potrebu da tad nešto napišeš. jadno je to, kad čovjek pogleda. godine su ti jedini argument u većini diskusija, i to je jadno.
Pitarrr82

#1738 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Pitarrr82 »

ganjeta wrote:Prvo ne pratis.Drugo pravopis ti je 0.Treće zašto onda bezze laprdas a pojma nemaš.

Pa kad vec ispravljas covjeka stavljaj razmake nakon tacke, zareza... ;)
ganjeta

#1739 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

Pitarrr82 wrote:
ganjeta wrote:Prvo ne pratis.Drugo pravopis ti je 0.Treće zašto onda bezze laprdas a pojma nemaš.

:skoljka: :zzzz:
Pitarrr82

#1740 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Pitarrr82 »

ganjeta wrote:
Pitarrr82 wrote:

:skoljka: :zzzz:

;)
JThomas

#1741 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

al' to tačno može čovjek pratiti na temama, o prolazu sheriffa i orebroa su pisali 95% oni koji svakako prate i idu na utakmice. a katastrofom se naslađuje duplo više ljudi, koji inače navijaju za evropske timove i "ne prate ovaj naš fudbal". šta reći na to, nego da je nakaradno i degutantno, kad si tu samo da popljuješ a ne i da pohvališ? eto vi se nasikirali zbog želje, boba fali da povjerujem...
ultima_palabra

#1742 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:al' to tačno može čovjek pratiti na temama, o prolazu sheriffa i orebroa su pisali 95% oni koji svakako prate i idu na utakmice. a katastrofom se naslađuje duplo više ljudi, koji inače navijaju za evropske timove i "ne prate ovaj naš fudbal". šta reći na to, nego da je nakaradno i degutantno, kad si tu samo da popljuješ a ne i da pohvališ? eto vi se nasikirali zbog želje, boba fali da povjerujem...
Istina... sljedeći put kad mi neko kaže da sam negativan, šakom ću ga opalit :D Svakakve raje ima...
Charuga
Globalni moderator

#1743 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Charuga »

JThomas wrote:al' to tačno može čovjek pratiti na temama, o prolazu sheriffa i orebroa su pisali 95% oni koji svakako prate i idu na utakmice. a katastrofom se naslađuje duplo više ljudi, koji inače navijaju za evropske timove i "ne prate ovaj naš fudbal". šta reći na to, nego da je nakaradno i degutantno, kad si tu samo da popljuješ a ne i da pohvališ? eto vi se nasikirali zbog želje, boba fali da povjerujem...
Ma samo stavis na ignore i neka pisu sta hoce. Nece dugo, brzo ce im dosaditi ... ;-)

Ova tema svakako uskoro ide u zasluzenu mirovinu, vakat joj je. Receno je sve sto se imalo reci, sve ovo dalje je ponavljanje postova i presipanje iz supljeg u prazno.
smoki_choko

#1744 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by smoki_choko »

ma tema pod kljuc, putuj evropo bez nas :roll:
oldschool

#1745 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by oldschool »

ja na osnovu utakmica protiv sheriffa i protiv maccabija kući, pa i sarajeva u pragu...smatram da su isti igrači mogli i trebali bolje, da su mogli izbjeći katastrofu samo sa više mentalne stabilnosti, i da se itekako ima čemu nadati ako se već ove godine prošla 20 puta skuplja ekipa od sebe. ovo ove sezone je priličan korak naprijed, a ti bez para ne možeš brže od ovoga i preko noći napredovati. nema veze koji je gdje prvi sport, opet i kao drugi, treći ima svjetlosnim godinama bolje uslove od tebe.

Ne sporim da je prolaz uspjeh, ali nam je tu limit, prolaz prvog kola. Da smo bunker igrali eventualno bi rimili jedan-dva gola manje, bolje ništa ne bi. Igrači su im duplo izdržljiviji, tehnički potkovaniji, brži, svaki šut s vrha šesnaestreca ide u gol, nema nebu pod oblake, uigranost, kacije, sve, odnosilo se na izraelske klubove. Nikakav napredak nije postignut, navodno smo nešto naučili od Hapoela, igrači su znali šta ih očekuje, Osim, još gore se desi rezultatski, nema tu napretka. Osim je sa sobom donio disciplinu, što je uzrokovalo požrtvovanijom i discpliranijom igrom u bh prvenstvu, nikakav veći kvalitet, dosta za naše lige, za sve ostalo tanko. Imali smo sreće, Sherif je bukvalno kupio čitav novi tim, počeli se tek uigravati, samo zahvaljujući tome smo ih i prošli.
Impavidus

#1746 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Impavidus »

zlo87 wrote:
ganjeta wrote: Image

:thumbup:
Rugao si se i na kraju tvoja ekipa gore prošla. Sad stavi neku prikladnu sliku za vašu šesticu. :-D
Image
Evo ja ću mjesto njega. Samo nek igra loto 6/90. :D

Muko moja pređi na drugog... :-) :-D
Dialer

#1747 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Dialer »

Sa Orebrom sam gledo uzivo, tu su negdje sa celikom i sb. Serif isto tako. Sa ovim se je isto moglo igrat, al naguzivanje vec kod izvalcenje je rezultiralo debaklima.
ultima_palabra

#1748 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ultima_palabra »

oldschool wrote:

Ne sporim da je prolaz uspjeh, ali nam je tu limit, prolaz prvog kola. Da smo bunker igrali eventualno bi rimili jedan-dva gola manje, bolje ništa ne bi. Igrači su im duplo izdržljiviji, tehnički potkovaniji, brži, svaki šut s vrha šesnaestreca ide u gol, nema nebu pod oblake, uigranost, kacije, sve, odnosilo se na izraelske klubove. Nikakav napredak nije postignut, navodno smo nešto naučili od Hapoela, igrači su znali šta ih očekuje, Osim, još gore se desi rezultatski, nema tu napretka. Osim je sa sobom donio disciplinu, što je uzrokovalo požrtvovanijom i discpliranijom igrom u bh prvenstvu, nikakav veći kvalitet, dosta za naše lige, za sve ostalo tanko. Imali smo sreće, Sherif je bukvalno kupio čitav novi tim, počeli se tek uigravati, samo zahvaljujući tome smo ih i prošli.
Jesmo imali malo sreće, ali onda i podobro nesreće kad smo izvukli Maccabija kao nosioci :roll: Da smo izvukli Gomela ili Aalesund vjerovatno bi se sad spremali za nove evropske utakmice.
JThomas

#1749 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by JThomas »

nema napretka u odnosu na prošlu godinu? koliko si majke ti utakmica gledao pa da to kažeš?

ima napretka i to velikog. i nije prolaz prvog, nego drugog pretkola.
oldschool

#1750 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by oldschool »

Ja ga ne vidim, možda je do mene, ali je tako. Prvog kola iz kojeg krećemo, o tome i pišem, ne treba se sve crtati. Dok nas ovako ponižavaju, prvo se pričalo da se može s Macabijem, dosta slabiji, Haopel i drugi Macabi im pobjegli 20 poena, pa nakon tekme ovdje, odmah svi- Brko se šalio, ide tamo na pobjedu, pa nas dotukoše, poniziše. I dalje ćemo ovako tapkati, svi su napredovali, pogledaj ostale rezultate, ko je to od koga ovoliko izgubio, iz kurtoazije nam kažu-težak protivnik, bit će teško, a ustvari nam se smiju, odrade lakši trening s nama u Sarajevu. Tolika je razlika, što oni s 30-40% nas pobjede , i to s kakvom lakoćom, možemo se mi zavaravati, ali onda se ne čudimo ovakvim šamarima bh fudbalu.
Locked