BH Diplomacija

fantom slobode

#101 Re: BH Diplomacija

Post by fantom slobode »

Loreley wrote:
fantom slobode wrote:
Loreley wrote:Abacija, sorry, nisam dobila državljanstvo nijedne od zemalja u kojima sam živjela jer se u jednoj od njih čak i stalni boravak teško dobiva (nije "imigracijska"), u drugoj sam bila student, u trećoj praktikant, u četvrtoj na studentskoj razmjeni itd. tako da nisam nigdje mogla do sada ostvariti nikakvo pravo na državljanstvo. U Bosni i Hercegovini neću nikada moći naći posao u međunarodnim odnosima, Hrvatima neću valjati jer sam iz Sarajeva i nisam iz Hercegovine, onima drugima i trećima neću valjati jer sam Hrvatica, a valjda i za portira moraš biti u nekoj stranci pa onda rotiraju i portire kao i ambasadore. Hvala Bogu pa postoji mogućnost za stipendiju za USA i doktorski studij. Možda se negdje i sretnem sa tim Barbalićem pa ću vidjeti koliko je njegov engleski perfektan (Oxbridge?), koliko je inteligentan i kolika je sreća za Bosnu i Hercegovinu što je iznjedrila takvog genijalca.
Istina momak je zauzet, ali ako zelis, mozda se da nesto srediti. Evo sada kad procitah tvoje kvalifikacije, ne bi vi bili los par. Trebate izaci koji put, pa nikada se ne zna, mozda se rodi kakva iznenadna ljubav....
Bojim se da bi se momak samo nepotrebno isfrustrirao, nek on misli da je najjači u zemlji a i šire :D

Po seksističkim komentarima primjećujem da bh. muškarci vide žene u diplomaciji samo kao domaćice na prijemima ili ukrasni detalj. Ne samo zašto su do sada izrazito ružne žene poput Lidije Topić imale čast predstavljati zemlju. Ivana Levi bar ne izgleda loše ;-)
Momak nije nimalo ufuran, prema tome, nema razloga frustracijama, nisam primjetio iste kod njega. Vrlo spontan i opusten, a sama zakljuci kako izgleda. Jedino sto je zauzet, ali mozda vam srca zaigraju, nista nije nemoguce. Bh muskarci ne vide zenu u diplomaciji samo kao domacicu na prijemima, prema tome tvoje znanje bi vjerovatno sa njegove strane bilo pozitivno primjeceno, a valjda bi i ti krenula da gradis svoju karijeru, jer svaki uspjeh partnerice je uspjeh i doticnog muskarca samog (valjda bi to tako trebalo da bude u jednoj normalnoj vezi).
Judge_Dread

#102 Re: BH Diplomacija

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:21, edited 3 times in total.
jennisjoplin

#103 Re: BH Diplomacija

Post by jennisjoplin »

Loreley wrote:
fantom slobode wrote:
Loreley wrote:Abacija, sorry, nisam dobila državljanstvo nijedne od zemalja u kojima sam živjela jer se u jednoj od njih čak i stalni boravak teško dobiva (nije "imigracijska"), u drugoj sam bila student, u trećoj praktikant, u četvrtoj na studentskoj razmjeni itd. tako da nisam nigdje mogla do sada ostvariti nikakvo pravo na državljanstvo. U Bosni i Hercegovini neću nikada moći naći posao u međunarodnim odnosima, Hrvatima neću valjati jer sam iz Sarajeva i nisam iz Hercegovine, onima drugima i trećima neću valjati jer sam Hrvatica, a valjda i za portira moraš biti u nekoj stranci pa onda rotiraju i portire kao i ambasadore. Hvala Bogu pa postoji mogućnost za stipendiju za USA i doktorski studij. Možda se negdje i sretnem sa tim Barbalićem pa ću vidjeti koliko je njegov engleski perfektan (Oxbridge?), koliko je inteligentan i kolika je sreća za Bosnu i Hercegovinu što je iznjedrila takvog genijalca.
Istina momak je zauzet, ali ako zelis, mozda se da nesto srediti. Evo sada kad procitah tvoje kvalifikacije, ne bi vi bili los par. Trebate izaci koji put, pa nikada se ne zna, mozda se rodi kakva iznenadna ljubav....
Bojim se da bi se momak samo nepotrebno isfrustrirao, nek on misli da je najjači u zemlji a i šire :D

Po seksističkim komentarima primjećujem da bh. muškarci vide žene u diplomaciji samo kao domaćice na prijemima ili ukrasni detalj. Ne samo zašto su do sada izrazito ružne žene poput Lidije Topić imale čast predstavljati zemlju. Ivana Levi bar ne izgleda loše ;-)
jesu li žene lijepe ili nisu prepusti muškarcima, žene nikada nisu bile objektivne prema ženama (pogrešan genetski kod :mrgreen: ), i nema ružnih žena, možebit da ih ima alapača, duga jezika itd ali ružnih pih :razz:
Loreley

#104 Re: BH Diplomacija

Post by Loreley »

Je li ovo i Adnan Terzić forumaš? :lol:
jennisjoplin

#105 Re: BH Diplomacija

Post by jennisjoplin »

Loreley wrote:Je li ovo i Adnan Terzić forumaš? :lol:
što jesi li uljubita u njega, da vas povežem :razz:
fantom slobode

#106 Re: BH Diplomacija

Post by fantom slobode »

Judge_Dread wrote:
Hajde, ja makar nemam licnih frustracija vezanih za lik i djelo normalnog gorespomenutog muskarca. Nadam se da ces se osloboditi tog pritiska sto ti se stvara, dahnut ces dusom, vjeruj mi.
Sto se tice moje ljutnje, ne znam otkud je primjeti, vjerovatno ti to treba zbog pravdanja svog nepotrebnog izljeva cudnih iskaza, uzrokovanih mozda problemima na poslu i zeljama koje nisu ostvarene. Strpljenje je cudo, jednog dana se mozda i desi ono sto ti sada zelis.
Izvinjavam se sto ti ne odgovorim na svaki post, bavim se nekim drugim stvarima u zivotu, a realno i ne osjecam potrebu. Svakako me cudi da se moze tako "amonimno" pljuvati po ljudima (jer se kao opravdanje vjerovatno uzima da su isti javne licnosti)i kritikovati bez mogucih drugih rjesenja.
U svakom slucaju, na drugim temama imas lijepih postova, ali ova tema ti je onako rak rana. Ima ona sa zeljeznickom stanicom i kompozicijom...
Neka ti dragi Allah podari dzenet i dzenetske hurije :-)
fantom slobode

#107 Re: BH Diplomacija

Post by fantom slobode »

E Adnane, Lidija je nasla novog ljubavnika, sto potvrdjuje teoriju da nema ruznih zena... :-) :-) :-) :-)
jennisjoplin

#108 Re: BH Diplomacija

Post by jennisjoplin »

fantom slobode wrote:
E Adnane, Lidija je nasla novog ljubavnika, sto potvrdjuje teoriju da nema ruznih zena... :-) :-) :-) :-)

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Loreley

#109 Re: BH Diplomacija

Post by Loreley »

fantom slobode wrote:
Je li ovo jedan od tih Barbalićevih kvaliteta? :lol:

S kim bih ja, hm, trebala popiti kafu da napravim karijeru kao Barbalić?
fantom slobode

#110 Re: BH Diplomacija

Post by fantom slobode »

Loreley wrote:
fantom slobode wrote:

Ma kakvi, Ivan nije Lidijin tip, ona voli mocne ljude starije od nje, koji joj pomazu da dodje do neslucenih visina (mora joj se odati priznanje da to stvarno odlicno radi). Mozda podrska klerikalnih krugova bi bila bolja od kafe (kave) sa Ivanom. Nekako bi Ivan bio bolji za sretan i prijatan zivot dvije obrazovane osobe.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#111 Re: BH Diplomacija

Post by pici »

Loreley wrote:
fantom slobode wrote:

pa nema niki probljem,samo na PP i imas kahfvicu iz snova ......inace moj ti je opis ako si ti Kate Moss ja sam Stiven Regal :D
fantom slobode

#112 Re: BH Diplomacija

Post by fantom slobode »

pici wrote:

pa nema niki probljem,samo na PP i imas kahfvicu iz snova ......inace moj ti je opis ako si ti Kate Moss ja sam Stiven Regal :D
Sta kaficu, potpuni ugodjaj, jeste da nije Ivan, ali ima certifikat o kvaliteti, nista se ne sekiraj...
Judge_Dread

#113 Re: BH Diplomacija

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 01:21, edited 1 time in total.
komandant mark

#114 Re: BH Diplomacija

Post by komandant mark »

15.10.2008. (17:14)
SARAJEVO: ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA BiH

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Predsjedništvo BiH je danas u Sarajevu donijelo Odluku o imenovanju Jadranke Negotić, ambasadorice BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, za nerezidentnu ambasadoricu BiH za Republiku Irsku.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku i o razrješenju Aleksandra Dragičevića s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj zbog isteka mandata i Odluku o imenovanju Vladimira Raspudića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj.

Članovi Predsjedništva BiH donijeli su i Odluku o imenovanju Mitra Kujundžića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u SAD-u i Odluku o imenovanju Nikole Đukića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Mađarskoj.
Maraschino

#115 Re: BH Diplomacija

Post by Maraschino »

komandant mark wrote:
15.10.2008. (17:14)
SARAJEVO: ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA BiH

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Predsjedništvo BiH je danas u Sarajevu donijelo Odluku o imenovanju Jadranke Negotić, ambasadorice BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, za nerezidentnu ambasadoricu BiH za Republiku Irsku.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku i o razrješenju Aleksandra Dragičevića s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj zbog isteka mandata i Odluku o imenovanju Vladimira Raspudića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj.

Članovi Predsjedništva BiH donijeli su i Odluku o imenovanju Mitra Kujundžića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u SAD-u i Odluku o imenovanju Nikole Đukića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Mađarskoj.
vidis kako him se tesko sloziti :wink:

ti propusti mog ja cu tvog...a sto drzava tone...nije do nas :zjev:
Post Reply