Momak nije nimalo ufuran, prema tome, nema razloga frustracijama, nisam primjetio iste kod njega. Vrlo spontan i opusten, a sama zakljuci kako izgleda. Jedino sto je zauzet, ali mozda vam srca zaigraju, nista nije nemoguce. Bh muskarci ne vide zenu u diplomaciji samo kao domacicu na prijemima, prema tome tvoje znanje bi vjerovatno sa njegove strane bilo pozitivno primjeceno, a valjda bi i ti krenula da gradis svoju karijeru, jer svaki uspjeh partnerice je uspjeh i doticnog muskarca samog (valjda bi to tako trebalo da bude u jednoj normalnoj vezi).Loreley wrote:Bojim se da bi se momak samo nepotrebno isfrustrirao, nek on misli da je najjači u zemlji a i širefantom slobode wrote:Istina momak je zauzet, ali ako zelis, mozda se da nesto srediti. Evo sada kad procitah tvoje kvalifikacije, ne bi vi bili los par. Trebate izaci koji put, pa nikada se ne zna, mozda se rodi kakva iznenadna ljubav....Loreley wrote:Abacija, sorry, nisam dobila državljanstvo nijedne od zemalja u kojima sam živjela jer se u jednoj od njih čak i stalni boravak teško dobiva (nije "imigracijska"), u drugoj sam bila student, u trećoj praktikant, u četvrtoj na studentskoj razmjeni itd. tako da nisam nigdje mogla do sada ostvariti nikakvo pravo na državljanstvo. U Bosni i Hercegovini neću nikada moći naći posao u međunarodnim odnosima, Hrvatima neću valjati jer sam iz Sarajeva i nisam iz Hercegovine, onima drugima i trećima neću valjati jer sam Hrvatica, a valjda i za portira moraš biti u nekoj stranci pa onda rotiraju i portire kao i ambasadore. Hvala Bogu pa postoji mogućnost za stipendiju za USA i doktorski studij. Možda se negdje i sretnem sa tim Barbalićem pa ću vidjeti koliko je njegov engleski perfektan (Oxbridge?), koliko je inteligentan i kolika je sreća za Bosnu i Hercegovinu što je iznjedrila takvog genijalca.
Po seksističkim komentarima primjećujem da bh. muškarci vide žene u diplomaciji samo kao domaćice na prijemima ili ukrasni detalj. Ne samo zašto su do sada izrazito ružne žene poput Lidije Topić imale čast predstavljati zemlju. Ivana Levi bar ne izgleda loše
BH Diplomacija
- fantom slobode
#101 Re: BH Diplomacija
-
Judge_Dread
- jennisjoplin
#103 Re: BH Diplomacija
jesu li žene lijepe ili nisu prepusti muškarcima, žene nikada nisu bile objektivne prema ženama (pogrešan genetski kodLoreley wrote:Bojim se da bi se momak samo nepotrebno isfrustrirao, nek on misli da je najjači u zemlji a i širefantom slobode wrote:Istina momak je zauzet, ali ako zelis, mozda se da nesto srediti. Evo sada kad procitah tvoje kvalifikacije, ne bi vi bili los par. Trebate izaci koji put, pa nikada se ne zna, mozda se rodi kakva iznenadna ljubav....Loreley wrote:Abacija, sorry, nisam dobila državljanstvo nijedne od zemalja u kojima sam živjela jer se u jednoj od njih čak i stalni boravak teško dobiva (nije "imigracijska"), u drugoj sam bila student, u trećoj praktikant, u četvrtoj na studentskoj razmjeni itd. tako da nisam nigdje mogla do sada ostvariti nikakvo pravo na državljanstvo. U Bosni i Hercegovini neću nikada moći naći posao u međunarodnim odnosima, Hrvatima neću valjati jer sam iz Sarajeva i nisam iz Hercegovine, onima drugima i trećima neću valjati jer sam Hrvatica, a valjda i za portira moraš biti u nekoj stranci pa onda rotiraju i portire kao i ambasadore. Hvala Bogu pa postoji mogućnost za stipendiju za USA i doktorski studij. Možda se negdje i sretnem sa tim Barbalićem pa ću vidjeti koliko je njegov engleski perfektan (Oxbridge?), koliko je inteligentan i kolika je sreća za Bosnu i Hercegovinu što je iznjedrila takvog genijalca.
Po seksističkim komentarima primjećujem da bh. muškarci vide žene u diplomaciji samo kao domaćice na prijemima ili ukrasni detalj. Ne samo zašto su do sada izrazito ružne žene poput Lidije Topić imale čast predstavljati zemlju. Ivana Levi bar ne izgleda loše
-
Loreley
#104 Re: BH Diplomacija
Je li ovo i Adnan Terzić forumaš? 
- jennisjoplin
#105 Re: BH Diplomacija
što jesi li uljubita u njega, da vas povežemLoreley wrote:Je li ovo i Adnan Terzić forumaš?
- fantom slobode
#106 Re: BH Diplomacija
Hajde, ja makar nemam licnih frustracija vezanih za lik i djelo normalnog gorespomenutog muskarca. Nadam se da ces se osloboditi tog pritiska sto ti se stvara, dahnut ces dusom, vjeruj mi.Judge_Dread wrote:
Sto se tice moje ljutnje, ne znam otkud je primjeti, vjerovatno ti to treba zbog pravdanja svog nepotrebnog izljeva cudnih iskaza, uzrokovanih mozda problemima na poslu i zeljama koje nisu ostvarene. Strpljenje je cudo, jednog dana se mozda i desi ono sto ti sada zelis.
Izvinjavam se sto ti ne odgovorim na svaki post, bavim se nekim drugim stvarima u zivotu, a realno i ne osjecam potrebu. Svakako me cudi da se moze tako "amonimno" pljuvati po ljudima (jer se kao opravdanje vjerovatno uzima da su isti javne licnosti)i kritikovati bez mogucih drugih rjesenja.
U svakom slucaju, na drugim temama imas lijepih postova, ali ova tema ti je onako rak rana. Ima ona sa zeljeznickom stanicom i kompozicijom...
Neka ti dragi Allah podari dzenet i dzenetske hurije
- fantom slobode
#107 Re: BH Diplomacija
E Adnane, Lidija je nasla novog ljubavnika, sto potvrdjuje teoriju da nema ruznih zena...Loreley wrote:Je li ovo i Adnan Terzić forumaš?
- jennisjoplin
#108 Re: BH Diplomacija
fantom slobode wrote:E Adnane, Lidija je nasla novog ljubavnika, sto potvrdjuje teoriju da nema ruznih zena...Loreley wrote:Je li ovo i Adnan Terzić forumaš?![]()
![]()
![]()
-
Loreley
#109 Re: BH Diplomacija
Je li ovo jedan od tih Barbalićevih kvaliteta?fantom slobode wrote:E Adnane, Lidija je nasla novog ljubavnika, sto potvrdjuje teoriju da nema ruznih zena...Loreley wrote:Je li ovo i Adnan Terzić forumaš?![]()
![]()
![]()
S kim bih ja, hm, trebala popiti kafu da napravim karijeru kao Barbalić?
- fantom slobode
#110 Re: BH Diplomacija
Ma kakvi, Ivan nije Lidijin tip, ona voli mocne ljude starije od nje, koji joj pomazu da dodje do neslucenih visina (mora joj se odati priznanje da to stvarno odlicno radi). Mozda podrska klerikalnih krugova bi bila bolja od kafe (kave) sa Ivanom. Nekako bi Ivan bio bolji za sretan i prijatan zivot dvije obrazovane osobe.Loreley wrote:Je li ovo jedan od tih Barbalićevih kvaliteta?fantom slobode wrote:E Adnane, Lidija je nasla novog ljubavnika, sto potvrdjuje teoriju da nema ruznih zena...Loreley wrote:Je li ovo i Adnan Terzić forumaš?![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#111 Re: BH Diplomacija
Loreley wrote:Je li ovo jedan od tih Barbalićevih kvaliteta?fantom slobode wrote:E Adnane, Lidija je nasla novog ljubavnika, sto potvrdjuje teoriju da nema ruznih zena...Loreley wrote:Je li ovo i Adnan Terzić forumaš?![]()
![]()
![]()
pa nema niki probljem,samo na PP i imas kahfvicu iz snova ......inace moj ti je opis ako si ti Kate Moss ja sam Stiven Regal
- fantom slobode
#112 Re: BH Diplomacija
Sta kaficu, potpuni ugodjaj, jeste da nije Ivan, ali ima certifikat o kvaliteti, nista se ne sekiraj...pici wrote:
pa nema niki probljem,samo na PP i imas kahfvicu iz snova ......inace moj ti je opis ako si ti Kate Moss ja sam Stiven Regal
-
Judge_Dread
-
komandant mark
#114 Re: BH Diplomacija
15.10.2008. (17:14)
SARAJEVO: ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA BiH
SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Predsjedništvo BiH je danas u Sarajevu donijelo Odluku o imenovanju Jadranke Negotić, ambasadorice BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, za nerezidentnu ambasadoricu BiH za Republiku Irsku.
Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku i o razrješenju Aleksandra Dragičevića s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj zbog isteka mandata i Odluku o imenovanju Vladimira Raspudića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj.
Članovi Predsjedništva BiH donijeli su i Odluku o imenovanju Mitra Kujundžića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u SAD-u i Odluku o imenovanju Nikole Đukića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Mađarskoj.
- Maraschino
#115 Re: BH Diplomacija
vidis kako him se tesko slozitikomandant mark wrote:15.10.2008. (17:14)
SARAJEVO: ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA BiH
SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Predsjedništvo BiH je danas u Sarajevu donijelo Odluku o imenovanju Jadranke Negotić, ambasadorice BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, za nerezidentnu ambasadoricu BiH za Republiku Irsku.
Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku i o razrješenju Aleksandra Dragičevića s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj zbog isteka mandata i Odluku o imenovanju Vladimira Raspudića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Hrvatskoj.
Članovi Predsjedništva BiH donijeli su i Odluku o imenovanju Mitra Kujundžića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u SAD-u i Odluku o imenovanju Nikole Đukića za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Republici Mađarskoj.
ti propusti mog ja cu tvog...a sto drzava tone...nije do nas