Besplatan vodič za maturante!

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
izbjeglica_iz_besmisla
Posts: 920
Joined: 15/09/2005 17:22
Location: sarajevo ...

#1 Besplatan vodič za maturante!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Kao što vidite iz naslova, radi se o besplatnom vodiču za maturante ... kroz Univerzitet u Sarajevu ... zasad je postavljen samo na rapidshare-u

link za download (rapidshare, ZIP file, 17 MB) je http://rapidshare.de/files/21441182/vodic.zip.html
(kliknite na ponudjeni link, spustite se na dno stranice, kliknite na opciju "free", sacekajte 25 sekundi i upisite ponudjeni broj i to je to)

Uglavnom, ima tu puno toga, ukupno 4 dijela...

prvi dio - objašnjenje bolonjske deklaracije (i njena primjena), kako i gdje se predaju dokumenti za prijemne ispite, kako izgledaju prijemni ispiti, kako se upisuje i ispisuje sa fakulteta, kako je organizovana nastava, kako se polažu ispiti i upisuje slijedeća godina, podaci o gradu Sarajevu i smještaju u istom te mali "rječnik" studentskih termina

drugi dio - pregled sa podacima o svim fakultetima i akademijama (slika, isječak iz plana sarajeva, podaci, kad je prijemni ispit, šta bude na istom, postoje li pripreme za prijemni, koji odsjeci postoje, koliko traje dodiplomski studij, koje zvanje se dobije nakon završetka studija itd

treći dio - "Prilozi" - primjerak prošlogodišnjih konkursa, cjenovnika visokoškolskih usluga, privremena pravila studiranja, primjerak prijava za ispit itd.

četvrti dio - "Dodatni materijal" - spisak ispita na svim godinama svih fakulteta i akademija ... korisno za one koji žele vidjeti šta će učiti ako odaberu određeni studij ... Tamo gdje nisu bili dostupni ovogodišnji nastavni planovi, korišteni su oni iz 2003/20004 (orijentacije radi)

zamolio bih vas da ovaj link gore proslijedite svima koji bi mogli biti zainteresirani ... ako nekome imalo pomogne, bit će dosta :)

PS Od 1. juna bi Vodič trebao biti objavljen i kako treba na internetu ... na internet stranicama Udruženja mladih lingvista i prevodilaca u BIH (izradili Vodič, http://www.lingvisti.ba) i Općine Centar (finansirali njegovu izradu, http://www.centar.ba)
User avatar
Sir Charles
Posts: 1069
Joined: 10/04/2006 01:22

#2

Post by Sir Charles »

dobra stvar, svaka čast :)
izbjeglica_iz_besmisla
Posts: 920
Joined: 15/09/2005 17:22
Location: sarajevo ...

#3

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

evo opet ću postirat ovdje ... da topic ostane na vrhu pošto je upis sad baš aktuelan ... valjda administracija neće zamjerit :)
Beslija
Posts: 470
Joined: 27/05/2006 15:23

#4

Post by Beslija »

SVAKA CAST BRATE....SVAKA CAST!
izbjeglica_iz_besmisla
Posts: 920
Joined: 15/09/2005 17:22
Location: sarajevo ...

#5

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

kako to već biva ... vodič još nije na netu :( .. još uvijek je dostupan samo na rapidshare-u ... i na CD-u naravno ... al mislim da je i to dosta

kako god, iskreno se nadam da će ovo barem donekle pomoći budućim studentima ... ako znate nekog ko sad želi upisat fakultet, recite mu da postoji ovakva stvar ... eto, pozz 8)
Post Reply