Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
udrch

#1076 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by udrch »

Janjicar wrote:http://www.dailymotion.com/video/x16tm8 ... orusa_news
Univerzitet u Tuzli, Filozofski fakultet :)
ovaj video od kojeg je počelo nađoh na 26. stranici teme..ne kontam da ste se toliko zakačili na ovo..
mislim čovjek koji ne zna šta je raditi za svoju platu 8h dnevno proziva ljude koji jedan dan u sedmici ne rade tih 8h..doduše težinu izrečenog podiže to što on 1h odsustva podiže na tri dana..
šta se ovdje ima reći..ništa..
priča u Tuzli o svom kolegi koji predaje statistiku na njegovom fakultetu i kako njegovi odabrani studenti predaju vježbe, a jedan dio ide njemu..jel mu to ikad rekao u lice?
madner

#1077 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by madner »

Paranoid wrote:
madner wrote:Pa sto se onda bunis? :D
Pa zezam malo..
Nego mislim da mnogi ne znaju svrhu "Džume-Namaza", a koja se odnosi na fetve ili poziv naroda na pomoć. Primjera radi, u Turskoj posle Džume na kojoj se prvo molilo za narod Sirije, skupili su više pomoći od bilo koje humanitarne organizacije...samo za jedan dan.

Naravno, sad će vjerovatno stampedo salonaca oplesti priču o tome kako SDA ne treba da brine sve dok ima petaka i Džume..
Glas je glas, moj se pika jednako kao i Havatarov. :D
wolf07

#1078 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by wolf07 »

madner wrote:
wolf07 wrote:
madner wrote:Cek ko ih tjera da se odreknu vjere? Nije valjda da bi se odrekao vjere zbog radnog mjesta? :shock:
A cekaj sta je po tebi onda rjesenje? Ne mozes bit malkice u drugom stanju, ili jesi - ili nisi! A sto se tice otpustanja s posla mislim da je i tu zakon jasan, pet uzastopnih radnih dana van radnog mjesta poteze prekid radnog odnosa a ne izlazak na sat vremena. Osim toga, svaka firma ima pauzu za rucak koja otprilike pada u to vrijeme i drugim danima, ne samo petkom. Iz toga slijedi da se tu stvarno ne gubi nista, samo je stvar malicioznosti Besima Spahica i njemu slicnih kad ovo pitanje dizu na nivo drzavnog ekonomskog problema broj jedan. Rekoh vec prije, meni je svo ovo njegovo mantranje o stanju drzavi isto kao pranje prozora u kuci koja gori! Valjda postoji red stvari koje se moraju rijesiti prije nego li se zabavimo pitanjem odlaska na dzumu. Sta cemo sa ljudima koji su vrsili ratne zlocine, skrivali iste, gdje je tu moralna odgovornost vrlih intelektualaca da nam objasne kako je moguce da je taj savrseni komunizam okotio nakaze poput Ratka Mladica i Radovana Karadzica?
Rjesenje je zakonsko regulisanje koje ce u isti polozaj staviti sve zaposlene. Potpuno je nebitno da li je to fleksibilno radno vrijeme ili nesto trece.
Pet uzastopnih radnih dana je teza povreda radnog odnosa za koju se odkaz dobija odmah. Jednokratno odsustvo je samo povreda, pa se izrice prvo upozorenje, pa drugo upozoronje pa odkaz.

To je circa 30 sekundi iz govora od sat vremena, samo mnogima ne pase pa se prave da nema nista lose u tome.

Cuj sta, pa zatvor.
Vrli komunizam je sa scene sisao prije nastupa i jednog i drugog a oba su produkt ideologije koju su komunisti porazili '45.
Kako je bolan ne bio komunizam sisao sa scene prije njihovog dolaska kad je Mladic Titin oficir a Radovan u Sarajevu od gimnazije pa na ovamo. Pa majka mu stara mozda ja jesam lud al' nisam glup!!! Ta su dva bilmeza pozderali sve najbolje iz komunisticke serpe (dzabna skola, domovi, internati, titule, cinovi, zdrvastveno osiguranje..... i na kraju odjeca i obuca ) pa onda samo sjeli za drugu, sovinisticko-fasisticku serpu i samo nastavili da kusaju sa istim zarom dok je moj caca to krvavo placao svojim radom na gradjevini!
A profesor doktor Besim Spahic? Pa Besimov kolega i takodje svojevremeno uvazeni profesor doktor sa istog fakulteta je i fuckin' Vojislav Seselj tako da mozes iste sekunde prestati da bilo kome bacas prasinu u oci s njegovim titulama, zvanjima i moralom. Sto je sutio k'o zadnja picka dok su mu kolege Seselj, Kecmanovic i ostali lagano probavali retro-fashion u vidu subare, sajkace i slicno. Uopste ga se ne sjecam iz tog vremena ali znam vrlo dobro da je razgulio cim mu se ukazala prilika i ni malo ne sumnjam da bi opet uradio to isto da sutra plane nekakvo sranje, i sad me ti uvjeri da je njemu stalo do Bosne. Jeste, k'o i meni do lanjskog snijega.
madner

#1079 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by madner »

Ako ti meni objasnis kako to da ja danas placam Majkicku da sjedi u parlamentu i radi protiv drzave BiH, ja cu tebi objasniti kako komunizam nije kriv za Radovana i Ratka.

Seseljevo zvanje nije upitno, zvanje i znanje te ne cinim dobrim ili losim covjekom. To je inace cesta greska u razmisljanju, da je dobar covjek ujedno i nuzno pametan.
daddy-kool

#1080 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by daddy-kool »

madner wrote:To je inace cesta greska u razmisljanju, da je dobar covjek ujedno i nuzno pametan.
I obratno.
wolf07

#1081 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by wolf07 »

madner wrote:Ako ti meni objasnis kako to da ja danas placam Majkicku da sjedi u parlamentu i radi protiv drzave BiH, ja cu tebi objasniti kako komunizam nije kriv za Radovana i Ratka.

Seseljevo zvanje nije upitno, zvanje i znanje te ne cinim dobrim ili losim covjekom. To je inace cesta greska u razmisljanju, da je dobar covjek ujedno i nuzno pametan.
Ta ista Majkicka, ma koliko bila mrska i tebi i meni ima bar zrno kredibiliteta jer je jbg dobila necije glasove za ovo sto radi ili ne radi tako da je ne placam samo ja ili samo ti vec svi mi zajedno a prvenstveno oni koji su je izabrali ako cemo tjerati stvari mak na konac. Tako ti recimo u toj situaciji placas one za koje si glasao (a nisi valjda za Majkicku). A sto se tice Mladica taj je idiot trebalo da brani Jugoslaviju od vanjskog i unutrasnjeg neprijatelja, za takvo sta je dzabe skolovan, dobro naoruzan i ugojen. On je umjesto toga izabrao da strijelja one koji su mu omogucili da se skoluje dijelom i o njihovom trosku! Karadzic je s druge strane doktor, psihijatar. Itekako je omastio brke o bivsi sistem i umjesto da radi ono za sta je placen prvo se uvalio u privredni kriminal sa svojim haverom Krajisnikom a onda je zaplovio sovinistickim vodama. Gdje je tu Hipokratova zakletva, medicina i klinci-palci. Eto kako je kriv komunizam!

Kad vec zvanje i znanje ne cine dobrog covjeka, s cime se apsolutno slazem, zbog cega onda koji klinac svaki dan po tri-cetiri puta na ovoj temi citam kako je Besim sisao s nekih nebeskih visina mudrosti, znanja i morala medju nas obicne smrtnike i kako svaku njegovu rijec treba prihvatati sa strahopostovanjem kad je ocigledno njegov moral davno otisao niz kanalizacione cijevi?
madner

#1082 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by madner »

Govorimo o placanju, a bome jednako kao sto si placao skolovanje Mladicu i Karadzicu placas danas Majkicku. To koga sam izabrao je nebitno, jer placam svakog od njih.
Isto tako, Karadzic je izabran na demokratskim izborima, gdje je u koaliciji sa jos dvije stranke osvojio najubjedljivu pobjedu u istoriji demokratskih izbora u BiH.
Na tim izborima je upravo bio cilj skinuti mrske komuniste sa vlasti, pa stoga i siroka koalicija.

Dakle slazem se da su komunisti krivi sto su dopustili slobodne izbore, no mislim da to nisi mislio reci.

Mudrost i znanje je pak vezano za zvanje i znanje. :D
Ocigledno je samo da Besima krivis sto nije bio za nastavak diktature komunista.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1083 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by A1fa »

udrch wrote:
Janjicar wrote:http://www.dailymotion.com/video/x16tm8 ... orusa_news
Univerzitet u Tuzli, Filozofski fakultet :)
ovaj video od kojeg je počelo nađoh na 26. stranici teme..ne kontam da ste se toliko zakačili na ovo..
mislim čovjek koji ne zna šta je raditi za svoju platu 8h dnevno proziva ljude koji jedan dan u sedmici ne rade tih 8h..doduše težinu izrečenog podiže to što on 1h odsustva podiže na tri dana..
šta se ovdje ima reći..ništa..
priča u Tuzli o svom kolegi koji predaje statistiku na njegovom fakultetu i kako njegovi odabrani studenti predaju vježbe, a jedan dio ide njemu..jel mu to ikad rekao u lice?
Nije njemu rekao vec jeste dekanu i to ne jednom, jer je on zaduzena osoba da se to sankcionise, ali upravo o tome i prica covjek kako se to kod nas tolerise.

Btw, ovo je aktuelno bilo i prije 10 godina kad sam ja studirao. Statistiku mozes fakat nauciti da razvaljujes (rijetki) ili odes na instrukcije kod asistenta i ne moras plaho ni skontati sta prica al je bitno tada 200km da se plati za te ,,instrukcije''. Kad izadjes na ispit profesor gleda prvo u Index ime studenta pa ima li ga na spisku za ,,instrukcije'' i onda polazes ;)

Tad doduse nije bilo Youtuba u toj mjeri kao danas, ovo je sad privilegija sto i neki sa sss mogu slusati Besimova predavanja :D
Post Reply