Ja cenim Sandzaklije. To su jako vredni ljudi.
Zaista mi je smesno da neko u Sarajevu prica protiv Sandzaklija. Pre bih rekao da je rec o sopstvenoj isfrustriranosti i nesposobnosti.
Koliko sam ja provalio u Sarajevu sve drze Slovenci, Hrvati, Srbi i ostali.
Idemo redom. Slovenci drze hyper Markete, preko Merkatora pa do nekih francuskih, u kojima njihovi su top menadzeri i oni nose faktor odlucivanja. Zatim vecinu poslovnih banaka, kao i trziste kapitala.
Hrvati su u Sarajevu super jaki. Secam se kad sam pre neke 3 godine usao u neku hrvatsku banku. Banka je u strogom centru grada, blizu Vecne vatre. Udjem unutra i nisam provalio sahovnicu, niti da je to hrvatska banka.

Vidim svi na salteru furaju neki hrvatski akcenat koji je pomesan sa bosanskim. Sumnjivo mi. Stojim u redu i onako podmuklo krenem da citam imena na racunima ljudi koji su stajali u redu. Sve Hrvati iz Sarajeva, Bog te mazo. Ja na kraju popizdim i kada sam dosao na red, kazem " selam alejkum " i izvadim srpski pasos.
Trebao sam da promenim neke evre u marke. Uostalo... pogledajte televiziju OBN, koja bez po blama dovodi voditelje iz Hrvatske, i fura svoju pricu. ( isto i sa Pinkom BH )
Dalje, u centru Sarajeva, prodavnice obuce i odece drze ili Srbi ili Hrvati. Pocevsi od Nicola`s-a ( bivseg Sarajlije koji danas zivi u Bg ), pa do Azzara, Teranove, Mone i jos milion firmi.
U Sarajevu cak i burek, cevape i kolace, ne rade Bosanci ( Bosnjaci ) nego Albanci ili Goranci.
I posle svega toga, nego je ljubomoran na mucenog Sandzakliju koji je za par stotina maraka radio u GRAS-u, kao fizikaner. Do jaja bedno i podmuklo.
P.S. - Kada sam preselio, trebao sam da unesem namestaj iz kamiona. To je posao koji su u Beogradu zavrsila dva momka za manje od dva sata. Krenem da trazim fizicare po Sarajevu i ljudi mi traze " dvije stoje ". U Bg sam platio 20 evra.
Oterao sam ove u tri lepe i na kraju nasao dvojicu Sandzaklija koji stoje u centru i rade kao fizicki radnici. Jedan je bio mladji covek i drugi covek od svojih 60 godina.

Posto ovaj stariji nije mucenik mogao ni da hoda, a kamoli da nosi namestaj, na kraju smo sve odradili ja i ovaj mladji. Platio sam 60 maraka.

Naravno, bilo mi zao, pa sam dao i baksis.
Eto sta ti je zivot. Cigani sa Gorice su trazili 150 maraka.
Kad mi kod neko krene da kenja protiv Sandaklija, ja se setim tog starijeg coveka.