Belgrade - Serbia in 1990's

Zov_divljine

Post by Zov_divljine »

Srbija ko Nokija :D :-)

Od Velike Srbije ostade Beogradski Pasaluk!

...ja nebeskog naroda...
artzy

Post by artzy »

a da se malo odselite u patagoniju
pacifik je blizu, srba nema, i

samo ne znam na koga bi kukali onda

...majkemi muka mi je kada krene ova tirada, kako je moj babo, dedo, daidza, sestra...90 i neke se smrzavala, srbi silovali i klali

pa jebem mu mater dokle vishe?
mislim i kada bi pobili sve srbe, yemlju spalili i psuli solju ni to ne bi bilo dovoljno
emaptija - strana rec
generalizacija i sterotipizacija- omiljena
kuknjava - nacionalni sport
bosnjak - covek bez mane

aman bre!!!!
Pitas dokle? Sve dok ne prestanes pricat kako tebe i Srbe neko hoce "pobit" i dok ne vidis ko je koga "pobio". Umjesto da se pravis kao da se nista nije dogodilo. Generalizacija? Koji Srbin ne zeli da pravi "entitet" sa imenom srpskim na zemlji poklanih Bosnjaka? Ti mi ga pokazi ne bi li "generalizacija" koju sam proizvodis nestala.

Neka se pojavi grupa od dvadeset ljudi u rs koji ce reci - "Ej, ljudi, ovo stvarno nije OK." Tada ce poceti uklanjati "generalizaciju".

Neka se tamo pojavi neko kome smeta "Noz, Zica, Srebrenica" umjesto da okrene janjca i izvadi brlju da slavi kada neko pocne da skandira.

U Srebrenici 24.000 ljudi ucestvovalo u pokolju? Neka se pojavi JEDAN koji se nije radovao "istrazi poturica". Taj ce ukloniti "generalizaciju".

Nigdje niti jedan. Ni jedan. Ja ga ne vidim. Mozda sam slabo obavijesten... Idi gradovima sve jedan po jedan i samo sabiraj protjerane. Ne moras ubijene. Od Trebinja pa Drinom do Bijeljine.

Tirada? Kuknjava? Ja sam "kukao" sa Stojankom majkom Knezpoljkom... da bi i Srdjan, i Mrdjan i Mladjen napili se krvi Bosnjacke i ponasali se kao da se nista nije dogodilo... I jos to zove kuknjavom?

Nece niko da te "pobije" jarane. Kao sto niko nije ni 92.
Mi se selimo htjeli ne htjeli. Neki su daleko kao i Patagonija.
A Bosnjo jeste covjek sa puno mana. Bosnjo je naivan. To mu je najveca.

I meni je muka.
Shoshana

#53 Re: Belgrade - Serbia in 1990's

Post by Shoshana »

Loud wrote:
zlatan01 wrote:
bilyu wrote: Gore je nego sto je bilo pocetkom 80 kada smo mi kao djeca isli i cekali u red sa bonovima za mljeko i hljeb.A kasnije smo isto tako cekali za kafu i secer.Uzas kada se sjetim sada.Ovo je najvjerovatnije pred sami kraj Milosevicevog reziam kada je inflacija bila bez ikakvih granica i kada su ljudi u Srbiji Bili Milijarderi a nista nisu mogli kupiti za te novce....
Gdje se to hljeb kupovao na bonove? Tih godina je je bila racionalizacija potrosnje benzina ali za hljeb i mlijeko prvi puta cujem!?
Ni ja se ne sjecam da smo hljeb i mlijeko kupovali na bonove, znam da je bila malo veca potraznja za "crni" hljeb jer je bio jeftiniji. :-D
Koliko se ja sjecam, hljeb i mlijeko nismo kupovali na bonove, iako bas ni hljeba nije uvijek bilo...Moralo se ujutro poraniti, pa sacekati kamion sa hljebom. Ali se kupovalo na bonove ulje, secer, kafa, deterdzent... Samo je bezveze to prizivati, tada je kriza bila svugdje u svijetu.
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

djape wrote:
a da se malo odselite u patagoniju
pacifik je blizu, srba nema, i

samo ne znam na koga bi kukali onda

...majkemi muka mi je kada krene ova tirada, kako je moj babo, dedo, daidza, sestra...90 i neke se smrzavala, srbi silovali i klali

pa jebem mu mater dokle vishe?
mislim i kada bi pobili sve srbe, yemlju spalili i psuli solju ni to ne bi bilo dovoljno
emaptija - strana rec
generalizacija i sterotipizacija- omiljena
kuknjava - nacionalni sport
bosnjak - covek bez mane

aman bre!!!!
haj brisi, idi gledaj rts, propustit ces dnevnik
Post Reply