vedderedi wrote:Ma i vidi se da nisi, "puca" tebi za nas!
Being Lamija Tanovic
-
ulicar
Jeb'o te, pa ako vam smeta to sto rade na UNSA, ispisi se i idi na privatni. Tu rade po zapadnim sistemima (ono sto se moze naci informacija). SSST ti da diplomu britanskog univerziteta, neki univerzitet daje diplomu nekog njemackog univerziteta, eno ti neki turski univerzitet u bivsoj skoli Blagoje Parovic, malezijski na Bjelavama... E, ali to treba platiti. Jebi ga jarane, treba. Nema dzabe ni u stare babe. Ti sve platis, na ovaj, ili onaj nacin. Ako neces da das cash, onda, sto bi rekli Snjezani u vicu "suti i pusi" i plati na taj nacin, u naturi.
-
senada
.......meni ne odgovara nas sistem obrazovanja a imala sam ponudu za privatni unirvezitet besplatno ali sam i to kao i sve drugo od "demokrata90" odAbila.... ne zelim da moja djeca budu "intelektualna elita" u njihovoj rezijiulicar wrote:Jeb'o te, pa ako vam smeta to sto rade na UNSA, ispisi se i idi na privatni. Tu rade po zapadnim sistemima (ono sto se moze naci informacija). SSST ti da diplomu britanskog univerziteta, neki univerzitet daje diplomu nekog njemackog univerziteta, eno ti neki turski univerzitet u bivsoj skoli Blagoje Parovic, malezijski na Bjelavama... E, ali to treba platiti. Jebi ga jarane, treba. Nema dzabe ni u stare babe. Ti sve platis, na ovaj, ili onaj nacin. Ako neces da das cash, onda, sto bi rekli Snjezani u vicu "suti i pusi" i plati na taj nacin, u naturi.
vedderedi wrote:Ma i vidi se da nisi, "puca" tebi za nas!
makar me gradjansko i ovako naklaradno modelirano obrazovanje kostalo i novca i nerava i djecu ogromnog zalaganja, truda i UCJENA u vidu NAMJESTENIH padova .... IPAK hvala "demokratama90" na njihovim nacionalnim UNIVERZALNIM unirvezitetima - koje su i MOJA kao i SVA druga djeca i njihovi roditelji iz SVOG djepa izfinansirali..... KRAJ!
-
ulicar
Znaci Senada, ti bijes svoje bitke preko ledja tvoje djece? Iz nekog politickog razloga ti njima uskracujes mogucnost da budu "intelektualna elita"? Tebi, vjerovala, ili ne, kao sto Don Kihotu odgovaraju vjetrenjace, odgovara ovakav sistem skolovanja. Da je bolje, kakve bi onda bitke vodila? Kada je postala losa stvar biti intelektualna elita? Svaka cast. Nadam se da ces nekada u buducnosti sve ovo ispricati svojoj djeci. Znate, draga djeco, vi ste mogli ici u skolu sa prijedsjednikom drzave, ali ja nisam dala. Koji ce vam qurac poznanstva, mreza prijatelja na visokim mjestima? Necete vi nikada biti elita, dok sam ja ziva. Vi cete uvijek biti "srednja zalost". Haj' sada, donesi tu novu motiku sto ti je firma kupila, da vidim kako te unaprijedise.
senada wrote:.......meni ne odgovara nas sistem obrazovanja a imala sam ponudu za privatni unirvezitet besplatno ali sam i to kao i sve drugo od "demokrata90" odAbila.... ne zelim da moja djeca budu "intelektualna elita" u njihovoj reziji
makar me gradjansko i ovako naklaradno modelirano obrazovanje kostalo i novca i nerava i djecu ogromnog zalaganja, truda i UCJENA u vidu NAMJESTENIH padova .... IPAK hvala "demokratama90" na njihovim nacionalnim UNIVERZALNIM unirvezitetima - koje su i MOJA kao i SVA druga djeca i njihovi roditelji iz SVOG djepa izfinansirali..... KRAJ!
-
senada
Tu pricu moja djeca vec napamet znaju... to je vec gotova stvar, gotov cin... nemam ja nikakve ni tudje ni svoje firme... imam samo dugogodisnje prijatelje moga kova...ulicar wrote:Znaci Senada, ti bijes svoje bitke preko ledja tvoje djece? Iz nekog politickog razloga ti njima uskracujes mogucnost da budu "intelektualna elita"? Tebi, vjerovala, ili ne, kao sto Don Kihotu odgovaraju vjetrenjace, odgovara ovakav sistem skolovanja. Da je bolje, kakve bi onda bitke vodila? Kada je postala losa stvar biti intelektualna elita? Svaka cast. Nadam se da ces nekada u buducnosti sve ovo ispricati svojoj djeci. Znate, draga djeco, vi ste mogli ici u skolu sa prijedsjednikom drzave, ali ja nisam dala. Koji ce vam qurac poznanstva, mreza prijatelja na visokim mjestima? Necete vi nikada biti elita, dok sam ja ziva. Vi cete uvijek biti "srednja zalost". Haj' sada, donesi tu novu motiku sto ti je firma kupila, da vidim kako te unaprijedise.
senada wrote:.......meni ne odgovara nas sistem obrazovanja a imala sam ponudu za privatni unirvezitet besplatno ali sam i to kao i sve drugo od "demokrata90" odAbila.... ne zelim da moja djeca budu "intelektualna elita" u njihovoj reziji
....ne zelim da moja djeca ikada u zivotu budu elita na stetu druge djece .... a to je princip na kome se danas otvaraju velika vrata sadasnjoj i buducoj kvazi eliti, koja funkcionira po principu podobnosti a ne sposobnosti...
... i ne znam otkud ti zakljucak da prave vrijednosti prije ili poslije nece biti na cijeni naravno na stetu onih krivih?
.... kada moja djeca zavrse svoje skolovanje, ako se do tada ovdje nista na bolje ne promijeni, sigurno ce otici zauvijek iz ove zemlje....
Boze im dobro zdravlje i sto prije kraj skolovanja i svih ovih drustvenih bolestina..., pa kao sto rekoh nek' idu daleko i zauvijek u zaborav, sto dalje od svog ovog zla...
-
idic
Evo kako se to radi u normalnim demokratskim zemljama i kako stanovništvo izražava svoje nezadovoljstvo političkim odlukama vlasti i kako uspjeva da ih promjeni.
http://www.24sata.hr/articles/view/21223/
- vedderedi
Svaka im cast!idic wrote:Evo kako se to radi u normalnim demokratskim zemljama i kako stanovništvo izražava svoje nezadovoljstvo političkim odlukama vlasti i kako uspjeva da ih promjeni.
Zato i imaju normalnu drzavu. Bosanci radije vole u svojoj bijedi i siromastini cejfiti kafe i kritikovati one rijetke koji se usude nesto promijeniti.
-
quantum
Ma vidi se da nisi u BiH. KO god misli da je studentim i profesorima dobro i to jos zaslugama nasih politicara i jos misli da nam politicari obezbjedjuju besplanto skolovanje, nije odavde. On je sa Marsa pao.ulicar wrote:Vjerovali, ili ne, ali i Lamiji i studentima i profesorima i vladi i svima ostalim koje sam zaboravio pomenuti, odgovara ovaj sistem...bla bla ...
Zato nece biti nista od ovoga. Svima vama (da, vama koji ovo citate) ovo odgovara. Svima, bez iznimke, ukljucujuci i mene, a ja nisam ni u BiH.
Lamija Tanovic se ne brine za studente zbog njih samih nego zbog sebe i svog muza? A ti mozda znas nekog boljeg, ko bi iz ljubavi prema studentima bio profesionalniji i bolje bi radio posao? Mozda Muratovic?