Bečlije, jeste li živi?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
EKV-30

#51 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by EKV-30 »

boze...pa tema postavljena 19.02.2011 .... :-)
asbosanac76

#52 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by asbosanac76 »

imam jedno pitnje,ustvari veliki problem ako je neko imao takvu situaciju molim da mi pomogne.vjencao sam se u austriji,grad villach,zena mi ima austrijsko drzavljanstvo,dobili smo i kcerku prije neki dan,predao sam za papire prosle godine u februaru mj. pa su mi blikirali nesto,docekao me novi zakon pa sam u bosni polozio i jezik,ponovo sam sve to predao i da bi mi poslije tri dana rekli da imam zabranu u italiji i da mi sad nemogu dati boravnu i radnu.i italiji imam zabranu jer sam boravio na crno prije nekih 7 god.zabrana mi istice slijedece god. u februaru.advokati mi traze dosta para da bi kao ukinuli zabranu ali ja neznam sta da radim.niko mi ne daje nikakve garancije da ce tako i da bude.normalno putujem i koristim bezvizni rezim ni to mi nije jasno kako me ne vrate sa granice a imam zabranu.cak sam imao i papire i radnu dozvolu u sliveniji prije nekih 3 god.ako neko nesto zna i kome da se obratim ovde u austriji.unapred zahvalan
Edin Wien

#53 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Edin Wien »

Trenutno jako popularno medju usamljenim djevojkama u Becu "Urban Knitting" :-) :D

Image
EKV-30

#54 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by EKV-30 »

Edin Wien wrote:Trenutno jako popularno medju usamljenim djevojkama u Becu "Urban Knitting" :-) :D

Image

:shock: nekako sam ovo propustila...

@asbosanac... sorry... rado bih ti pomogla...ali stvarno ni ja pojma nemam!
Bilki

#55 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by Bilki »

asbosanac76 wrote:imam jedno pitnje,ustvari veliki problem ako je neko imao takvu situaciju molim da mi pomogne.vjencao sam se u austriji,grad villach,zena mi ima austrijsko drzavljanstvo,dobili smo i kcerku prije neki dan,predao sam za papire prosle godine u februaru mj. pa su mi blikirali nesto,docekao me novi zakon pa sam u bosni polozio i jezik,ponovo sam sve to predao i da bi mi poslije tri dana rekli da imam zabranu u italiji i da mi sad nemogu dati boravnu i radnu.i italiji imam zabranu jer sam boravio na crno prije nekih 7 god.zabrana mi istice slijedece god. u februaru.advokati mi traze dosta para da bi kao ukinuli zabranu ali ja neznam sta da radim.niko mi ne daje nikakve garancije da ce tako i da bude.normalno putujem i koristim bezvizni rezim ni to mi nije jasno kako me ne vrate sa granice a imam zabranu.cak sam imao i papire i radnu dozvolu u sliveniji prije nekih 3 god.ako neko nesto zna i kome da se obratim ovde u austriji.unapred zahvalan
tesko se skida zabrana, to jedino italijani da ti ukinu, kada bi austrija ti izdala boravisne papire onda bi automatski znacilo da ne priznaju italijansko sudstvo i krsili bi mnoge sporazume i akte. advokat ti tu nemoze mnogo pomoci, samo ce ti uzeti lovu a proces ce da se razvuce u nedogled. ono sto zelim ti reci je da u austriji malo mozes uraditi povodom toga, prava tvoja adresa za zalbe i ukidanja je italija
seshb85

#56 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by seshb85 »

asbosanac76 wrote:imam jedno pitnje,ustvari veliki problem ako je neko imao takvu situaciju molim da mi pomogne.vjencao sam se u austriji,grad villach,zena mi ima austrijsko drzavljanstvo,dobili smo i kcerku prije neki dan,predao sam za papire prosle godine u februaru mj. pa su mi blikirali nesto,docekao me novi zakon pa sam u bosni polozio i jezik,ponovo sam sve to predao i da bi mi poslije tri dana rekli da imam zabranu u italiji i da mi sad nemogu dati boravnu i radnu.i italiji imam zabranu jer sam boravio na crno prije nekih 7 god.zabrana mi istice slijedece god. u februaru.advokati mi traze dosta para da bi kao ukinuli zabranu ali ja neznam sta da radim.niko mi ne daje nikakve garancije da ce tako i da bude.normalno putujem i koristim bezvizni rezim ni to mi nije jasno kako me ne vrate sa granice a imam zabranu.cak sam imao i papire i radnu dozvolu u sliveniji prije nekih 3 god.ako neko nesto zna i kome da se obratim ovde u austriji.unapred zahvalan
Mozda mozes korisne info. dobiti na MIGRANT.AT stranica je na Bosanskom :)
EKV-30

#57 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by EKV-30 »

pirmin wrote:
Edin Wien wrote:Bečlije da li se već zna datum ovogodišnjeg BH Bala? Na oficijelnoj stranici još ništa nisu postavili.
Prošle godine je bio 9. Aprila.

Ich bin ein Berliner 8-) na privremenom radu u Vienni pa ne znam.... :D
Ne znam za bal ali znam da me ovo nece zaobici:

http://www.futurebag.org/index.php?opti ... 53_47.html

:)
:thumbup:
kemica

#58 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by kemica »

Najljepši glas sevdaha sadašnjice, a za mnoge i svih vremena, Amira Medunjanin, će 18. i 19. maja nastupiti u Bečkoj Uraniji (Wiener Urania). Koncertom za pamćenje će se istovremeno obilježiti i druga godišnjica našeg udruženja.

Image

Amira, za koju se i van regije kaže da je jedna od aktuelno najboljih pjevačica širom svjeta, će se pritom po prvi put samostalno predstaviti Bečkoj publici i to u više nego čarobnoj atmosferi ovog jedinstvenog objeka u samom centru grada.

Amirin glas će u Beču biti upotpunjen jednistvenim instrumentalnim izvedbama trojice virtuoza, koji sa pravom spadaju medju najtraženije muzičare sa Balkana: Anes Beglerbegović (percussion), Boško Jović (gitara) i Edvin Hadžić (bass).

Ove dvije večeri biće zagarantovana poslastica za sve sladokusce vrhunske muzičke izvedbe. Kao i kod svih dosadašnjih manifestacija će sav prihod ostvaren na koncertu ići isključivo u dobrotvorne svrhe za nabavku školske opreme socijalno ugroženoj djeci u Bosni i Hercegovini.

Da bi ste osigurali svoja mjesta, molimo vas da na vrijeme kupite karte.

Prodajna mjesta

Buchhandlung Mi
Burggasse 84
1070 Wien
Tel. und Fax: 01/524 63 99
Öffnungszeiten:
Mo – Fr: 12.00 bis 19.00 Uhr
Sa: 10.00 bis 13.00 Uhr

Cafe Legende
Habichergasse 29 1160 Wien
Tel. 01 / 494 16 28
Mob. 0664 / 102 94 22

Urban Club Melon
Brunnengasse 76, 1160 Wien
Tel. 0680/117 18 07

art pub BEERTIJA
Kaiserstraße 100, 1070 Wien
Tel. 0699/108 04 899

Karte možete također naručiti direktno od članova udruženja telefonskim pozivom na broj 0650/408 00 76 ili putem maila na adresu [email protected]

Poslije narudžbe i uplačivanja odgovarajućeg iznosa na račun udruženja će Vam karte biti dostavljene lično ili putem poštom.

kemica

#59 Re: Bečlije, jeste li živi?

Post by kemica »

Poslije velikog uspjeha prvog humanitarnog turnira (izvještaj i slike) koji je održan u septembru protekle godine naše udruženje organizuje nastavak ove manifestacije 28.4.2012.

Pored sportskog natjecanja Vas očekuje druženje u ugodnoj atmosferi uz roštilj i jagnjeće pečenje. Pri zavrsšetku samog turnira druženje će se nastaviti uz izvedbu sevdaha, narodne i zabavne muzike uživo.

Turnir će se održati u 22. Bečkom okrugu na Sportplatz Süssenbrunn, Pehamgasse 6, 1220 Wien.

Zainteresovani mogu privaiti ekipu (5+1) na broj telefona 0676/495 85 35. Uplata po ekipi iznosi € 100.

Turnir će se Igrati u 4 grupe po 4 ekipe. Poslije grupnih utakmica (svako protiv svakoga), po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe ulaze u četvrtfinale gdje se igra za plasman u polufinale tj. kasnije u finale.

Ulaz za gledaoce je besplatan, donacije za udruženje su dobrodošle.

Sav doprinos od turnira kao i 20% dnevnog prometa kantine (jelo i piće) će se direktno koristiti za direktnu i transparentnu nabavku školske opreme socijalno ugroženj djeci u Bosni i Hercegovini. Na ovom mjestu se želimo zahvaliti gosp. Hajrudinu Mešanoviću za podršku i besplatno ustapanja terena kao i najavu doniranja 20% prometa u humanitarne svrhe.

Dođite u velikom broju da se družimo i zajedno pomognemo.

Image
Post Reply