Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- šatirana_ljubičica
#4426 Re: Bebe - ALL ABOUT!
- Mis mekinjas
#4427 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne znam za ovo. Ali znam da je 2 mjeseca idealno da beba pocne spavati potrbuske.suza81 wrote:
sta mislite je li 2 mjeseca i koji dan rano za ovakve lezaljke? Kad ste vi poceli svoje bebe stavljati u njih??
naravno u nultom polozaju.
Mene mame napadale, a sad mi pljescu i doktori i te majke.
-
suza81
#4428 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ove lezaljke imaju zapravo oznaku 0+, dakle od rodjenja, ali sam malo skepticna prema tome.
Spava i moj malisa potrbuske cesto, pocela sam ga vec sa mjesec dana stavljati tako. Puno bolje spava u tom polozaju, odlican mu je zbog stomacica, isprducka se ko veliki
A prijateljica je svoju djecu stavljala potrbuske od rodjenja i djeca joj iskljucivo tako spavaju.
Spava i moj malisa potrbuske cesto, pocela sam ga vec sa mjesec dana stavljati tako. Puno bolje spava u tom polozaju, odlican mu je zbog stomacica, isprducka se ko veliki
A prijateljica je svoju djecu stavljala potrbuske od rodjenja i djeca joj iskljucivo tako spavaju.
-
bai
#4429 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Negdje mi pobježe cijeli post, tek se ucim, nema veze bicu kratka. Ova ležaljka kratkoročno je pravo olakšanje mami, ali dugoročno pravi isti problem kao nosanje i ljuljuškanje po rukama. Dvije mi prijateljice potvrđuju da su im se djeca navukla, pa kad su došla do nekih 10-tak kg, uf, pa nastavak na nogama do punih pet godina. Kad sam je dobila na poklon, odmah je uz upozorenjesuza81 wrote:
sta mislite je li 2 mjeseca i koji dan rano za ovakve lezaljke? Kad ste vi poceli svoje bebe stavljati u njih??
naravno u nultom polozaju.
-
bai
#4430 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I da - jednom prilikom mi je dječiji fizijatar rekao da bilo kakva pomagala uključujući ovu ležaljku pomalo usporavaju normalan motorički razvoj beba, za koji je najbolji položaj boravak na stomaku što duže, i to neka tvrđa podloga tipa puzle na podu.
-
suza81
#4431 Re: Bebe - ALL ABOUT!
hehe... sa uspavljivanjem nemamo problema. kad mu se spava gdje god da ga spustis on gotov. ako mu se ne spava ja samo pocnem usisavati kucu i on opet gotov 
toliko je nenaviknut na ljuljanje da se sav nadje u cudu i pravo se unervozi, gotovo uplasi. lezaljka mi je super ne zbog ljuljuskanja vec sto je mobilna. kad spava mogu ga premjestat za sobom po kuci i sklanjati od ove starije, smori ga
toliko je nenaviknut na ljuljanje da se sav nadje u cudu i pravo se unervozi, gotovo uplasi. lezaljka mi je super ne zbog ljuljuskanja vec sto je mobilna. kad spava mogu ga premjestat za sobom po kuci i sklanjati od ove starije, smori ga
-
nikimostar
#4432 Re: Bebe - ALL ABOUT!
gdje ima kupiti ova lezaljka 
-
bai
#4433 Re: Bebe - ALL ABOUT!
E te okolnosti su mi poznatesuza81 wrote:hehe... sa uspavljivanjem nemamo problema. kad mu se spava gdje god da ga spustis on gotov. ako mu se ne spava ja samo pocnem usisavati kucu i on opet gotov
-
suza81
#4434 Re: Bebe - ALL ABOUT!
vjerovatno u vecini baby shopova. ova je brevi.nikimostar wrote:gdje ima kupiti ova lezaljka
http://www.bimaco.net/artikal.aspx?id=1979
Last edited by suza81 on 27/05/2014 14:55, edited 1 time in total.
- JanuaryJones
#4435 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Odvela, urasta nokat pa zasad moramo stavljati obloge. Ako se pogorša nazad doktoru da drenira. Pile malo.vanad wrote:vodi doktoru, ako urasta nokat to mora doktor odrezati. Imao moj mali slicno i ja sam mu ispirala hipermanganom i mazala nekakvom kremom ali to mi je doktorica sve dala.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
nikimostar
#4436 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mi smo imali ovakvu sto vibrira mamas&papas i bila nam je velika pomoc jer su je djeca pravo volila,ali kad su porasli razvalili su je skroz jer su skakali po njoj...suza81 wrote:vjerovatno u vecini baby shopova. ova je brevi.nikimostar wrote:gdje ima kupiti ova lezaljka
-
suza81
#4437 Re: Bebe - ALL ABOUT!
bai wrote:E te okolnosti su mi poznatesuza81 wrote:hehe... sa uspavljivanjem nemamo problema. kad mu se spava gdje god da ga spustis on gotov. ako mu se ne spava ja samo pocnem usisavati kucu i on opet gotov
toliko je nenaviknut na ljuljanje da se sav nadje u cudu i pravo se unervozi, gotovo uplasi. lezaljka mi je super ne zbog ljuljuskanja vec sto je mobilna. kad spava mogu ga premjestat za sobom po kuci i sklanjati od ove starije, smori ga, ja sam za izbjegavanje direktnih sudara koristila mali ograđeni vrtić za djecu (ne znam kako se zove, mi ga zvali Quantanamo), pa se starija uvaljivala naglavačke
. Prebrzo će sve to proći...
nadam se da ce brzo proci, pomalo je stresno
-
safran
#4438 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Oplakah!bai wrote:E te okolnosti su mi poznatesuza81 wrote:hehe... sa uspavljivanjem nemamo problema. kad mu se spava gdje god da ga spustis on gotov. ako mu se ne spava ja samo pocnem usisavati kucu i on opet gotov
toliko je nenaviknut na ljuljanje da se sav nadje u cudu i pravo se unervozi, gotovo uplasi. lezaljka mi je super ne zbog ljuljuskanja vec sto je mobilna. kad spava mogu ga premjestat za sobom po kuci i sklanjati od ove starije, smori ga, ja sam za izbjegavanje direktnih sudara koristila mali ograđeni vrtić za djecu (ne znam kako se zove, mi ga zvali Quantanamo), pa se starija uvaljivala naglavačke
. Prebrzo će sve to proći...
Suzi - takav je bio moj mlađi, milina. Sad sam između sprinta i maratona - a ostarilo se.
-
safran
#4439 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ništa od tog, nemam ni jedan. a prestao je - ima tome godina pa se malo i popravilo stanje. sad mi povremeno uvrće pramen.JanuaryJones wrote:Oplakah. Ćelava, selfie molimsafran wrote:Dobro ste prošle - moj je mene čuvao za kosu na vrh tjemena i to je trajalo godinama. Hem me vječito tintara bolila, hem sam oćelavila.
- kadinica
#4440 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ova ležaljka je spas.
Ja sam je koristila od prvog dana, negdje do 4. ili 5. mjeseca, pogodna je i za početak dohrane, jer dijete još ne sjedi, imaš bolju kontrolu.
A nakon toga, samo pod, dekica i igračke...
Ja sam je koristila od prvog dana, negdje do 4. ili 5. mjeseca, pogodna je i za početak dohrane, jer dijete još ne sjedi, imaš bolju kontrolu.
A nakon toga, samo pod, dekica i igračke...
- CherryLips
#4441 Re: Bebe - ALL ABOUT!
I opet oko guze...od subote stolice nema,nemam pojma sta ga je ovoliko moglo zatvoriti..sta da mu dam da krene,i inače mu je tvrda bila i bas je s mukom kakio. Pije tekućine,slatko mlijeko,supu,voće...??
- JanuaryJones
#4442 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Kompot ili sok od šljive, rižu/rižinu sluz.CherryLips wrote:I opet oko guze...od subote stolice nema,nemam pojma sta ga je ovoliko moglo zatvoriti..sta da mu dam da krene,i inače mu je tvrda bila i bas je s mukom kakio. Pije tekućine,slatko mlijeko,supu,voće...??
-
safran
#4443 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Prasu sa rižom, supicu sa ječmom - ovo dvoje je uvijek bilo ziher kod mog mlađeg. A inače ti je to božije davanje - stariji bi jeo samo suho i ima stolicu ko sat a ovaj mali mlati voće i povrće i opet vazda klikeri. Da, i dok je bio manji, funkcionisala je ona Hipp kašica od šljive. Interesantno ali suhe šljive i kompot od šljiva nije palio. Ali ječam je baš dobar - dok je ječma u klopi guza radi.CherryLips wrote:I opet oko guze...od subote stolice nema,nemam pojma sta ga je ovoliko moglo zatvoriti..sta da mu dam da krene,i inače mu je tvrda bila i bas je s mukom kakio. Pije tekućine,slatko mlijeko,supu,voće...??
- manekenka u penziji
#4444 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moja malena zaspi cim počne dojiti. Nema načina da je na duže razbudim osim kad pregladni, ali opet zaspi, samo kasnije.
Sta da joj radim?
Sta da joj radim?
- šatirana_ljubičica
#4445 Re: Bebe - ALL ABOUT!
štipkaj je blago za nosić... meni se ta metoda nije sviđala, ali pomagala mi je, jer je i moj malecki tako....a onda kad ga štipnem, ko naljuti se pa ubrzano počne dojiti
manekenko, pogodi šta jedem

manekenko, pogodi šta jedem
- manekenka u penziji
#4446 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ne radi ni nosic.
Ona zaspala k'o klada.
Znam sta papas
Ona zaspala k'o klada.
Znam sta papas
- šatirana_ljubičica
#4447 Re: Bebe - ALL ABOUT!
manekenka u penziji wrote:Ne radi ni nosic.
Ona zaspala k'o klada.
Znam sta papas
pa možda joj naletilo, hehe, slatkica moja, neka se napaja, vidi kasnije kako će biti.
a za papanje ..
- CherryLips
#4448 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jedino da probam ječam,prase nije ljubitelj...ko da ga kamenjem hranim...safran wrote:Prasu sa rižom, supicu sa ječmom - ovo dvoje je uvijek bilo ziher kod mog mlađeg. A inače ti je to božije davanje - stariji bi jeo samo suho i ima stolicu ko sat a ovaj mali mlati voće i povrće i opet vazda klikeri. Da, i dok je bio manji, funkcionisala je ona Hipp kašica od šljive. Interesantno ali suhe šljive i kompot od šljiva nije palio. Ali ječam je baš dobar - dok je ječma u klopi guza radi.CherryLips wrote:I opet oko guze...od subote stolice nema,nemam pojma sta ga je ovoliko moglo zatvoriti..sta da mu dam da krene,i inače mu je tvrda bila i bas je s mukom kakio. Pije tekućine,slatko mlijeko,supu,voće...??
-
bizet
#4449 Re: Bebe - ALL ABOUT!
@otherside, hvala na infu
ima kupiti duda za kasaste napitke, velicina L, samo sto prodavacica u DM-u nije znala, vjerovatno me nije ni razumjela, druga teta, konkretno pitanje i duda je tu
neko spomenu rizinu sluz za omeksavanje stolice...ja sam je koristila kad mala ima rijetku....i pomaze...ne znam da je za obrnuti postupak dobra
@suzo81, takvu sjedalicu/lezaljku sam koristila od 3. mjeseca...pravo smo je se nauzivali
za stipanje po nosicu dok doji...ja sam grebuckala po tabanu ili dlanu, kad bas utone u san onda stipkala za obraze, nisam za nosic...u ustima ili dojka ili flasica i jos joj zacepi nosic...nisam nikad....cak ako treba raspremala je, to ih uvijek razbudi
ima kupiti duda za kasaste napitke, velicina L, samo sto prodavacica u DM-u nije znala, vjerovatno me nije ni razumjela, druga teta, konkretno pitanje i duda je tu
neko spomenu rizinu sluz za omeksavanje stolice...ja sam je koristila kad mala ima rijetku....i pomaze...ne znam da je za obrnuti postupak dobra
@suzo81, takvu sjedalicu/lezaljku sam koristila od 3. mjeseca...pravo smo je se nauzivali
za stipanje po nosicu dok doji...ja sam grebuckala po tabanu ili dlanu, kad bas utone u san onda stipkala za obraze, nisam za nosic...u ustima ili dojka ili flasica i jos joj zacepi nosic...nisam nikad....cak ako treba raspremala je, to ih uvijek razbudi
- manekenka u penziji
#4450 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Evo spava od pola 8, zadnja dva sata se probudi, pa place, počnem je dojiti i opet spava.
Ters
Sad se i pokakila, ide raspremanje.
Edit: skakiljanje bilo kuda ne pomaže. Ona kad naumi da spava, ja mogu pjevati borbene.
Možda je samo faza.
Ters
Sad se i pokakila, ide raspremanje.
Edit: skakiljanje bilo kuda ne pomaže. Ona kad naumi da spava, ja mogu pjevati borbene.
Možda je samo faza.