Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
niko_niko_kao_ja

#1926 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

on puze, dize se uz namjestaj, radi cucnjeve :-) , hoda i trci uz namjestaj, i pravo je brz, u sekundi prepuze sobu, ali valjda i puno sopa, jede sve i svasta, a doji ko novorodjence. :-) on nije bibava beba, onako sav je temeljit, nabijen. samo me strah da kasnije ne budemo imali nekih problema zbog kilaze :cry:
nova_korisnica

#1927 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by nova_korisnica »

putujucidzindas wrote:I mi smo imali takvih problema. Ne znam ti reći do čega je. Doktorica nam je rekla da mažemo guzu jekodermom i to tako kao da masiramo zglobom savijenog kažiprsta, možda neku minutu. Nama pomoglo. Možeš i maslinovim uljem. Ja se od sad zaklinjem u kremu za bebe dr. Pasha :D Nijedna skuplja krema nam nije pomogla s oderanim obrazima, a dva dana mazanja ovom kremom riješilo je problem koji vučemo par mjeseci :)
moracu tu kremu nekako zbaviti..i sama koristim njegove proizvode i super su mi stvarno...samo eto da mi neko dodje iz BiH da ponese :)
imamo citav arsenal krema i samo jedna pomaze...ali je hemija cista :(
ne koristim ja vlazne maramice, cak ni kad smo u putu ako imam uslove za to...imam ih u rezervi, ali obicno ako mogu navlazim onaj jedan-dva komadica od vate i time je ocistim i onda posusim...ali eto opet neka guza samo osvane crvena :( i doktor kaze: jednostavno takva koza...
putujucidzindas

#1928 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

@otherside - ti si mi ovdje najrazumnija mama ( doduse i safran, al je nešto nema) :D
Izvirile su mu gornje jedinice, a dvojke ozbiljno nabubrile. Nervozan je strašno. Mazala sam gelom, al ne pomaže mnogo. Ne može ni da zaspi ni ništa, samo nosanje pomaže. Je li mi paracetamol sljedeće ili nešto drugo?
otherside

#1929 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

putujucidzindas wrote:@otherside - ti si mi ovdje najrazumnija mama ( doduse i safran, al je nešto nema) :D
Izvirile su mu gornje jedinice, a dvojke ozbiljno nabubrile. Nervozan je strašno. Mazala sam gelom, al ne pomaže mnogo. Ne može ni da zaspi ni ništa, samo nosanje pomaže. Je li mi paracetamol sljedeće ili nešto drugo?
mozes probati jos sa dentinox kapima ili da zaledis neku vlaznu krpicu ili gazu i das mu da to glodje - hladno im smiruje bol.
meni nista od ovoga nije pomoglo a dr aida mi je dala zeleno svjetlo za paracetamol.
ako se odlucis za paracetamol pogledaj tabelu za kolicinu u odnosu na dob/kilazu i uzivaj u bebi koja mirno spava :D
ne znam...mislim da ih ponekad previse mucimo da bi izbjegli hemiju ali fakat ih to jako boli :roll:
putujucidzindas

#1930 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote: mozes probati jos sa dentinox kapima ili da zaledis neku vlaznu krpicu ili gazu i das mu da to glodje - hladno im smiruje bol.
meni nista od ovoga nije pomoglo a dr aida mi je dala zeleno svjetlo za paracetamol.
ako se odlucis za paracetamol pogledaj tabelu za kolicinu u odnosu na dob/kilazu i uzivaj u bebi koja mirno spava :D
ne znam...mislim da ih ponekad previse mucimo da bi izbjegli hemiju ali fakat ih to jako boli :roll:
Ma korica hljeba je pomagala dok nisu svi krenuli. Ove glodalice i drugi ohlađeni predmeti mu nisu uopšte interesantni.
Ovo sad su ipak 4 zuba. Mislim da ni meni ne bi bilo svejedno, a ne njemu. Vidjećemo kako će nam biti poslijepodne, ako bude ko jučer ide paracetamol.
duboka_misao

#1931 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

evo i koka sa pregleda prvog,sve mashala nabili smo 5200 za ovih 40 dana,kontam je poceti hraniti na kasiku vakat je....
@dzindas jesi probala dati bebi luk ili krastavac kiseli hladan da glodje mom je to godilo.
vanad

#1932 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

dzindas ta probava nije izgleda do hrane. Kcerka mi je bila kao ova mala Alhemicarka...5x dnevno je kakila, ovaj mali nesto jedva. Sat se ziv napatio dok se pokakio a ruckio tikvu i krompir :roll:
safran

#1933 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:
putujucidzindas wrote:@otherside - ti si mi ovdje najrazumnija mama ( doduse i safran, al je nešto nema) :D
mozes probati jos sa dentinox kapima ili da zaledis neku vlaznu krpicu ili gazu i das mu da to glodje - hladno im smiruje bol.
Evo me! Ma tu sam nego mi ovaj klix.ba kliksa po ganglijama pa mi se ne da. Kao i obično kod mene:
Sin 1 - izbjegavala hemiju po svaku cjenu i patila dijete.
Sin 2 - krenuli serijski gornje 1 i 2, donje 2 a prije prvog rođendana i jedna 4. Paracetamol sine - samo paracetamol - nisam nikog ni pitala!
safran

#1934 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

niko_niko_kao_ja wrote:on puze, dize se uz namjestaj, radi cucnjeve :-) , hoda i trci uz namjestaj, i pravo je brz, u sekundi prepuze sobu, ali valjda i puno sopa, jede sve i svasta, a doji ko novorodjence. :-) on nije bibava beba, onako sav je temeljit, nabijen. samo me strah da kasnije ne budemo imali nekih problema zbog kilaze :cry:
Ovo ti je moj beban sa 9-10 mjeseci. Sa 7 mjeseci je imao preko 11 kg i još uvijek nije sjedio samostalno. Mene uhvatila prpa kao i tebe međutim, sa 18 mjeseci je omao 15 kg - dakle za narednih godinu dana je dobio jedva nešto preko 3 kg. Sad mu je 21 mjesec, ima 16,4 - 16,7 kg zavisno od utovara odn. istovara, najradije havlja kiseli kupus i bobe - težak je ko tuč a nabijen ko đule. Ko god kaže da je debo laže ka pas.
putujucidzindas

#1935 Re: Bebe - ALL ABOUT!

duboka_misao wrote:evo i koka sa pregleda prvog,sve mashala nabili smo 5200 za ovih 40 dana,kontam je poceti hraniti na kasiku vakat je....
@dzindas jesi probala dati bebi luk ili krastavac kiseli hladan da glodje mom je to godilo.
O svaka vam cast, fino ste vi to :)
Pa bona gdje ćeš mene pitati za luk i krastvace? Znaš li ti gdje je to u tablicama, a? :D :lol: :lol: Vidiš da sam se tek počela opuštati, ne može sve odjednom :D
putujucidzindas

#1936 Re: Bebe - ALL ABOUT!

vanad wrote:dzindas ta probava nije izgleda do hrane. Kcerka mi je bila kao ova mala Alhemicarka...5x dnevno je kakila, ovaj mali nesto jedva. Sat se ziv napatio dok se pokakio a ruckio tikvu i krompir :roll:
A i meni se čini.
safran

#1937 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

duboka_misao wrote:evo i koka sa pregleda prvog,sve mashala nabili smo 5200 za ovih 40 dana,kontam je poceti hraniti na kasiku vakat je....
Ma slabo ti to nešto - daj joj batak samo oguli kožicu. :razz: Ljubi Đulu (đule 2 odmilja)
duboka_misao

#1938 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

safran wrote:
Ma slabo ti to nešto - daj joj batak samo oguli kožicu. :razz: Ljubi Đulu (đule 2 odmilja)
ali u kozici su svi vitamini :( batak vec koristimo kao dudu samo do jutra dude nema.

@dzindas djetetu sto veci hladan kiseli krastavac u ruku daj i gledaj uzivanje,nemoze ga pojesti pa samo po ustima valja
a i nema glutena u njemu :P
otherside

#1939 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

nemoj ti dzindas nju slusati, vidis da je ona batak uvela vec u prvom mjesecu :D
oni Roda roditelji bi se roknuli :lol:
duboka_misao

#1940 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

otherside wrote:nemoj ti dzindas nju slusati, vidis da je ona batak uvela vec u prvom mjesecu :D

do sada je probala mjeko chamilicu vodu i cokoladu, sutra je pita rucku....
Alhemicarkaa

#1941 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:nemoj ti dzindas nju slusati, vidis da je ona batak uvela vec u prvom mjesecu :D
Čuj rodini, evo ja razmišljam da se roknem.
Vala i ova džindas, čuj koricu hljeba dala. Pa to je pečeno, ima soli :shock: :D
Kad će ove nove ustrtale mame da ne budem ovdje izuzetak
putujucidzindas

#1942 Re: Bebe - ALL ABOUT!

A što mi rasplaka dijete, cccc. Stigo bestilj, poslije jedne kašike histerija, vrišti i plače do besvijesti. Dobio i drugu kašiku, evo ga sad tata zamajava, ne bi li zaboravio bestilj i prestao plakati :lol: :lol: :lol:
@Alhemicarka, hvala još jednom :)
putujucidzindas

#1943 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ma ona će njoj u 5. mjesecu samoj ćureći batak za ručak spremati. Nije ni čudo što je neće navići na nosanje, ne može je podići već :D
otherside

#1944 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

pih...moja i DM juniorka nisu vise najmladje...dolaze nove mladje trebe i momci :|
sto ti je zivot... :roll:
duboka_misao

#1945 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

otherside wrote:pih...moja i DM juniorka nisu vise najmladje...dolaze nove mladje trebe i momci :|
sto ti je zivot... :roll:
ljudi se tarlahaju zeno i onda kazu opada nam natalitet ahaaaa a vi ljubomorne zene odabijte od nasih vrata ! osim ako nosite kakvu hranu...onda bujrum
Alhemicarkaa

#1946 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

putujucidzindas wrote:A što mi rasplaka dijete, cccc. Stigo bestilj, poslije jedne kašike histerija, vrišti i plače do besvijesti. Dobio i drugu kašiku, evo ga sad tata zamajava, ne bi li zaboravio bestilj i prestao plakati :lol: :lol: :lol:
@Alhemicarka, hvala još jednom :)
Nema na čemu. Tačno znam o čemu pričaš, i moja je bila takva kad je prvi put probala bestilj. A što si bona one hlačice slala, preslatke su. Hvala i tebi :wink:

A bestilj ti je najbolje staviti u žitarice, moja je tako jela i opet bila oduševljena.
putujucidzindas

#1947 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ide sutra u žitarice :)
Hlačice smo dobili, ženske. Ja sam skinula etiketu, oprala, ali ti ih nisam stigla ispeglati :lol: A imamo inače toliko odjeće da ja ne znam kad ću trebati kupiti nešto prvi put :D
Alhemicarkaa

#1948 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Pričaj mi o tome, mi imamo 3 mont jakne i skafander. Duxeva više i ne znam koliko. Slabo smo šta kupili, uglavnom smo dobili od prijateljice čija je kćerka godinu i po starija od naše, pa sve što otpiše šalje nama. Hvala joj do neba, danas gledam cipele za bebe 70 KM :shock:
safran

#1949 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Kakve ba cipele za bebe? Zimi ih ionako spengaš u skafander - ne mrdaju ni rukama ni nogama. Ako je baš +12 C kao danas poslijepodne onda štrample, kakve toplije hlačice a na none oni opanci - čarape sa kožom odozdo 5 KM plafon i vozdra. A oni mi prave čizmice veličine 20 - vozdra ba.
safran

#1950 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Alhemicarkaa wrote:
Čuj rodini, evo ja razmišljam da se roknem.
Vala i ova džindas, čuj koricu hljeba dala. Pa to je pečeno, ima soli :shock: :D
Kad će ove nove ustrtale mame da ne budem ovdje izuzetak
Ma sve nešto neću da budem zakeralo - i ja kontam, frajer glođe panju a na prasu se nešto čeka.
Post Reply