BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Luke Perry

#176 Re: BBI centar

Post by Luke Perry »

Trzni centri su danas ono sto su trgovi nekad bili u srednnjoj Evropi. Ne mozes od Sarajeva praviti srednjoevropski grad.
MUNAFIK

#177 Re: BBI centar

Post by MUNAFIK »

prica o trgu Vam je suplja. A jos vise je suplja zato sto je vec centar izgradjen i sto je prije njega tu bio centar kojeg je rat i vrijeme pregazilo... I suplja je prica i o SDP-u i o svemu tome...

veliki trg ovom gradu fali, ali zaista ne kontam zasto bi et on trebao bit bas na tom mjestu? Dobili smo ljepu zgradu sa poprilicno interesantnim sadrzajima, centar koji je centru grada falio, DOBRO SMO PROSLI ljudi su napravili bas dobar plato ispred centra, to je sve ljepo uradjeno... nama nikad ugodit
MUNAFIK

#178 Re: BBI centar

Post by MUNAFIK »

Luke Perry wrote:Trzni centri su danas ono sto su trgovi nekad bili u srednnjoj Evropi. Ne mozes od Sarajeva praviti srednjoevropski grad.
Nisam o tome razmislajo na taj nacin, al kako god ima smisla... Trzni centri danas zaista imaju donekle svrhu kao sto su to bili trgovi u srednjem vijeku.... Al i bez toga ova prica oko trga mi je bas poglupa, al ipak prica o zaklanjanju sunca je VRH!
Luke Perry

#179 Re: BBI centar

Post by Luke Perry »

U Evropi su bili trgovi kod nas bazari. Nigdje trg nije pravljen da bi imao danasnju ulogu setalista . Smijesno bi to danas bilo.
MUNAFIK

#180 Re: BBI centar

Post by MUNAFIK »

Luke Perry wrote:U Evropi su bili trgovi kod nas bazari. Nigdje trg nije pravljen da bi imao danasnju ulogu setalista . Smijesno bi to danas bilo.
Carsija kod nas sa bazarom i ducanima je nesto kao trgovi koji su gradjeni u evropskim gradovima... Al opet gradu fali neki park sa nekim trgom, 'trgom' kao nekim prostorom gdje bi se mogle odrzavati i desavati neke manifestacije dogadjaji i sl... Al ovo forsiranje i pljuvanje po pvpm centru mi je sve vise JADNO... kako ima negativnih ljudi i isfrustriranih pa to je tuzno :(
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#181 Re: BBI centar

Post by KatarinaKosaca »

kirby wrote:
KatarinaKosaca wrote:
kirby wrote:isto mislimo,s tim da sam komentar stavio jer sam primjetio da branitelji islama od islamofobicara hvale bbi centar ne razmisljajuci o tom da li je trg bolji od jos jednog trznog centra.uzgred sarajevo ima vise trznih centara nego amsterdam.
Šta je loše u tome što ima više nego Amsterdam?

ma nista.kupovna moc vam je bolja nego u amsterdamu a i trgova imate vise.o parkovima da i ne pricam.
Ok. Kupovna moć slaba, onda bi bilo logično da tržni centri zatvore. Zašto rade sa gubitkom?
kirby

#182 Re: BBI centar

Post by kirby »

jedan je vec zatvorio.
k_c

#183 Re: BBI centar

Post by k_c »

BBI Centar je sigurno najbolji i najsavremeniji trzni centar u BIH! Raduj se Bosno sto imas ovakve investitore!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#184 Re: BBI centar

Post by KatarinaKosaca »

kirby wrote:jedan je vec zatvorio.
pa, neka je. To je zakon tržišta. Zato je i glupo lamentirati ima li ih puno ili malo. To regulira tržište. Pa onda i logika o slaboj platežnoj moći, a prevelikom broju trgovinskih centara pada u vodu, odnosno treba je prepustiti zakonu ponude i tražnje.
MUNAFIK

#185 Re: BBI centar

Post by MUNAFIK »

KatarinaKosaca wrote:
kirby wrote:jedan je vec zatvorio.
pa, neka je. To je zakon tržišta. Zato je i glupo lamentirati ima li ih puno ili malo. To regulira tržište. Pa onda i logika o slaboj platežnoj moći, a prevelikom broju trgovinskih centara pada u vodu, odnosno treba je prepustiti zakonu ponude i tražnje.
ma oni bi samo da vlada zakon nase zavisti i PLJUVANJA, PU PU PUUU po svemu i svacemu i konstantne negativnosti i frustracije... Pa zar nevidite svoje greske na ovome, popravite se zivi bili, pa tesko je zivjet tako 'nabrijan' i natakaren na sve...
Maybach

#186 Re: BBI centar

Post by Maybach »

Mene zanima kakav je program ceremonije otvorenja 6og aprila i za goste i za ostali svijet
alica.k

#187 Re: BBI centar

Post by alica.k »

davno smo nekad u osnovnoj skoli radili pricu "svijetu se ne moze ugoditi".

pitam se hoce li ovakva "diskusija" biti za svaki novi centar koji se otvori? jadni mi onda, alta, importanne, scc....eto ljudi, spremajte unaprijed zalopojke.

prostor gdje je bbi, nikad, ali NIKAD nije bilo namjenjen za neki trg il nesto....ne znam otkud fix ideja da se potpisuju peticije i slicne stvari za nesto sto je nemoguce izvesti, sto nije ni u planu bilo.
to je jedna, a druga stvar je sto gradu punom smeca (pri tom mislim i na zivo i nezivo), kao sto je sarajevo, NARAVNO, toliko faaaaaaaaaaali jedan trg na koji mozemo isto odlagati. i naravno, bas nam fali jos jedno mjesto gdje ce se narkomani i pijanice skupljati.

kome se bbi ne svidja, ko hoce svinjetinu i alkohol, kome smeta neka tamo prostorija za molitvu (jel vas neko tjera tamo?), nek ne ide. sta se tu ima vise raspravljati?
nosara

#188 Re: BBI centar

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote:
VjecitiStudent wrote:
Mislis, Robot i SDP?
Kakva je veza SDP-a i Robota...? Samo slinis... :D

Jasna i precizna. I Komšić javno priznao. Al da ne kvarimo ovdje temu.,...... slino
Zasto uvrede...? :-) Drago mi je da smo se slozili oko cinjenice da se radi o lazima naci-klerikalaca i njihovih dupelizaca... :D
Last edited by nosara on 02/04/2009 08:31, edited 1 time in total.
simbabimba

#189 Re: BBI centar

Post by simbabimba »

paral0c0 wrote:
Ponuda nije nesto o ovom BBI centru extra, ocekivao sam nesto mnogo bolje.

Jedino sto je novo je Tommy Hilfiger i Replay, ostalo sve vec vidjeno...

Cak ni jeftini NewYorker...
JAO JAO da mi je znati sta sta je to tebi BOLJE???? Jao kompleksa i ubleha i na rende kora....

Izvino hadzo, a jesil ti cuo nekad za TISSOT? Ma ja tebi je to bezzze, radije bi Cartier kakav sa dijamanticima ako moze :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pola smradova ovdje nazalost iz same zlobe i zavisti drobi i drobi i ne prestaje...mislim fakat! Udji bolan makar u DM kupi sebi kalodont da ti se dusa smiri...

Meni je (izmedju ostalog) JAKO BITNO sto cu po prvi put moci kupiti kvalitetne, anatomski oblikovane cipelice za svoje dijete a da ne moram cijeli grad obic i tuci se sa drugim roditeljima oko ukupno 2 para koliko nabave...
Robyn

#190 Re: BBI centar

Post by Robyn »

BBI Centar, centar buducnosti??? Ako bude Tommy H i Yorker, eto jedino je to novo, a sve ostalo shit. Koji ce Q Oviesse tamo, eno ga u Interexu, ili Lisca, cuvena firma za propalu robu...

Nek jos i Zeljo otvori cevaparu No.3 i Cool, ubicemo se od luka i dima...

Ali i nije nesto novo za nas, onda bi se ove ljaksace uniformisale u nekoj novoj firmi........ :x
zonbirile

#191 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

ma obadvojica ste u pravu,ali sve je natržišnim osnovama.Sjeti se Versacia,godina i kapak.Nema se para,a mali sloj hađija ne garantuje opstanak.E sad taj naš sudar sa drugim boljim,sam lićno doživio u Belgiji.Ušao u poslugu i nigdje Milke,jedva na dnu gondole u C zoni zapazih dvije vrste i cijena,haman ista.U A zoni ,na vrhu gondole Cote d ore,jarane čokolada 10 e,nemaš šta vidjeti ,nema 75g.
karanana

#192 Re: BBI centar

Post by karanana »

ne trazim ja da se otvori ni armani ni versace ni boss ni rolex. dapache. kamo C&A, kamo H&M, kamo Jack & Jones? to su pristupacne radnje sa dobrom robom i velikim izborom koje bi dobro radile ovdje.
nego vazda neki butici sumnjive robe, par kafana, kladionica (mozda je nece biti u BBI zbog vec diskutovanih razloga). a i ovaj Tommy sto otvaraju, to je zara i guljenje nevjerovatnih razmjera aku bude ista politika kao kod tommy-ja mostar. kosulje 200 maraka, dzemperi 300, polo majice 120....pa nisu normalni. vani sve najmanje u pola manje.
nosara

#193 Re: BBI centar

Post by nosara »

Robyn wrote:BBI Centar, centar buducnosti??? Ako bude Tommy H i Yorker, eto jedino je to novo, a sve ostalo shit. Koji ce Q Oviesse tamo, eno ga u Interexu, ili Lisca, cuvena firma za propalu robu...

Nek jos i Zeljo otvori cevaparu No.3 i Cool, ubicemo se od luka i dima...

Ali i nije nesto novo za nas, onda bi se ove ljaksace uniformisale u nekoj novoj firmi........ :x
Postena firma... :D i na svom mjestu... :D

Znam da bi ti vise volio mekdonalds, jer njihov luk ne dismr... :-) Ali ne diraj mi u cevabdzinice... :D To su prestolnice kulinarstva za umorne proletere... :D
zonbirile

#194 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

pa ovde i ne može drukčije,a onda uzima Zara,Bagatela i ima da trešti u sred grada.Ne kontam gdje će biti roštilj.Ako ga postave ispred,red je i ringišpil,i one tezge iz Ferhadije-po čemu je BBI više nobl od ferhadije.Samo lubenice ne treba dozvoliti,radi higijene,znaš ono kore,košpice,raja piša uz oluk.
swirl

#195 Re: BBI centar

Post by swirl »

Pa pogledajte koliko kostaju fransize za npr. Zaru, ili H&M. Nece niko da daje toliko para, i da se upusti u rizik.
nosara

#196 Re: BBI centar

Post by nosara »

Kad citam pojedine postove ovdje, pomislim da u ovoj zemlji postoje paralelni svjetovi, koji egzistiraju jedni pored drugih, ali tako da jedni za druge ne znaju... :-)

Na jednoj strani trzni centri, fransize, marke, dzidze-bidze i sarene perle, a na drugoj strani goli, bosi i gladni invalidi, penzioneri i demobilisani borci za fransize, marke i trzne centre... :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#197 Re: BBI centar

Post by Truba »

gledajući svoje prijetelje koji kupuju markiranu odjeću
mislim kako vlast biraju baš ti gladni i bosi :mrgreen:
Better Man

#198 Re: BBI centar

Post by Better Man »

swirl wrote:Pa pogledajte koliko kostaju fransize za npr. Zaru, ili H&M. Nece niko da daje toliko para, i da se upusti u rizik.
Jeste dosadni sa tom bezveznom Zarom i sa H&M. Treba otvoriti jedan svjetski cd shop i otvoriti radnju Camper obuće.
swirl

#199 Re: BBI centar

Post by swirl »

Better Man wrote:
swirl wrote:Pa pogledajte koliko kostaju fransize za npr. Zaru, ili H&M. Nece niko da daje toliko para, i da se upusti u rizik.
Jeste dosadni sa tom bezveznom Zarom i sa H&M. Treba otvoriti jedan svjetski cd shop i otvoriti radnju Camper obuće.
Pa ako cemo vec o dosadi, malo ga i ti upegla sa Camper obucom :-D
cocochanel

#200 Re: BBI centar

Post by cocochanel »

:lol: a i ti vise s tim cd shopom i camper obucom..
Locked