BBI centar
- Luke Perry
#176 Re: BBI centar
Trzni centri su danas ono sto su trgovi nekad bili u srednnjoj Evropi. Ne mozes od Sarajeva praviti srednjoevropski grad.
-
MUNAFIK
#177 Re: BBI centar
prica o trgu Vam je suplja. A jos vise je suplja zato sto je vec centar izgradjen i sto je prije njega tu bio centar kojeg je rat i vrijeme pregazilo... I suplja je prica i o SDP-u i o svemu tome...
veliki trg ovom gradu fali, ali zaista ne kontam zasto bi et on trebao bit bas na tom mjestu? Dobili smo ljepu zgradu sa poprilicno interesantnim sadrzajima, centar koji je centru grada falio, DOBRO SMO PROSLI ljudi su napravili bas dobar plato ispred centra, to je sve ljepo uradjeno... nama nikad ugodit
veliki trg ovom gradu fali, ali zaista ne kontam zasto bi et on trebao bit bas na tom mjestu? Dobili smo ljepu zgradu sa poprilicno interesantnim sadrzajima, centar koji je centru grada falio, DOBRO SMO PROSLI ljudi su napravili bas dobar plato ispred centra, to je sve ljepo uradjeno... nama nikad ugodit
-
MUNAFIK
#178 Re: BBI centar
Nisam o tome razmislajo na taj nacin, al kako god ima smisla... Trzni centri danas zaista imaju donekle svrhu kao sto su to bili trgovi u srednjem vijeku.... Al i bez toga ova prica oko trga mi je bas poglupa, al ipak prica o zaklanjanju sunca je VRH!Luke Perry wrote:Trzni centri su danas ono sto su trgovi nekad bili u srednnjoj Evropi. Ne mozes od Sarajeva praviti srednjoevropski grad.
- Luke Perry
#179 Re: BBI centar
U Evropi su bili trgovi kod nas bazari. Nigdje trg nije pravljen da bi imao danasnju ulogu setalista . Smijesno bi to danas bilo.
-
MUNAFIK
#180 Re: BBI centar
Carsija kod nas sa bazarom i ducanima je nesto kao trgovi koji su gradjeni u evropskim gradovima... Al opet gradu fali neki park sa nekim trgom, 'trgom' kao nekim prostorom gdje bi se mogle odrzavati i desavati neke manifestacije dogadjaji i sl... Al ovo forsiranje i pljuvanje po pvpm centru mi je sve vise JADNO... kako ima negativnih ljudi i isfrustriranih pa to je tuznoLuke Perry wrote:U Evropi su bili trgovi kod nas bazari. Nigdje trg nije pravljen da bi imao danasnju ulogu setalista . Smijesno bi to danas bilo.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#181 Re: BBI centar
Ok. Kupovna moć slaba, onda bi bilo logično da tržni centri zatvore. Zašto rade sa gubitkom?kirby wrote:KatarinaKosaca wrote:Šta je loše u tome što ima više nego Amsterdam?kirby wrote:isto mislimo,s tim da sam komentar stavio jer sam primjetio da branitelji islama od islamofobicara hvale bbi centar ne razmisljajuci o tom da li je trg bolji od jos jednog trznog centra.uzgred sarajevo ima vise trznih centara nego amsterdam.
ma nista.kupovna moc vam je bolja nego u amsterdamu a i trgova imate vise.o parkovima da i ne pricam.
-
k_c
#183 Re: BBI centar
BBI Centar je sigurno najbolji i najsavremeniji trzni centar u BIH! Raduj se Bosno sto imas ovakve investitore!
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#184 Re: BBI centar
pa, neka je. To je zakon tržišta. Zato je i glupo lamentirati ima li ih puno ili malo. To regulira tržište. Pa onda i logika o slaboj platežnoj moći, a prevelikom broju trgovinskih centara pada u vodu, odnosno treba je prepustiti zakonu ponude i tražnje.kirby wrote:jedan je vec zatvorio.
-
MUNAFIK
#185 Re: BBI centar
ma oni bi samo da vlada zakon nase zavisti i PLJUVANJA, PU PU PUUU po svemu i svacemu i konstantne negativnosti i frustracije... Pa zar nevidite svoje greske na ovome, popravite se zivi bili, pa tesko je zivjet tako 'nabrijan' i natakaren na sve...KatarinaKosaca wrote:pa, neka je. To je zakon tržišta. Zato je i glupo lamentirati ima li ih puno ili malo. To regulira tržište. Pa onda i logika o slaboj platežnoj moći, a prevelikom broju trgovinskih centara pada u vodu, odnosno treba je prepustiti zakonu ponude i tražnje.kirby wrote:jedan je vec zatvorio.
-
Maybach
#186 Re: BBI centar
Mene zanima kakav je program ceremonije otvorenja 6og aprila i za goste i za ostali svijet
- alica.k
#187 Re: BBI centar
davno smo nekad u osnovnoj skoli radili pricu "svijetu se ne moze ugoditi".
pitam se hoce li ovakva "diskusija" biti za svaki novi centar koji se otvori? jadni mi onda, alta, importanne, scc....eto ljudi, spremajte unaprijed zalopojke.
prostor gdje je bbi, nikad, ali NIKAD nije bilo namjenjen za neki trg il nesto....ne znam otkud fix ideja da se potpisuju peticije i slicne stvari za nesto sto je nemoguce izvesti, sto nije ni u planu bilo.
to je jedna, a druga stvar je sto gradu punom smeca (pri tom mislim i na zivo i nezivo), kao sto je sarajevo, NARAVNO, toliko faaaaaaaaaaali jedan trg na koji mozemo isto odlagati. i naravno, bas nam fali jos jedno mjesto gdje ce se narkomani i pijanice skupljati.
kome se bbi ne svidja, ko hoce svinjetinu i alkohol, kome smeta neka tamo prostorija za molitvu (jel vas neko tjera tamo?), nek ne ide. sta se tu ima vise raspravljati?
pitam se hoce li ovakva "diskusija" biti za svaki novi centar koji se otvori? jadni mi onda, alta, importanne, scc....eto ljudi, spremajte unaprijed zalopojke.
prostor gdje je bbi, nikad, ali NIKAD nije bilo namjenjen za neki trg il nesto....ne znam otkud fix ideja da se potpisuju peticije i slicne stvari za nesto sto je nemoguce izvesti, sto nije ni u planu bilo.
to je jedna, a druga stvar je sto gradu punom smeca (pri tom mislim i na zivo i nezivo), kao sto je sarajevo, NARAVNO, toliko faaaaaaaaaaali jedan trg na koji mozemo isto odlagati. i naravno, bas nam fali jos jedno mjesto gdje ce se narkomani i pijanice skupljati.
kome se bbi ne svidja, ko hoce svinjetinu i alkohol, kome smeta neka tamo prostorija za molitvu (jel vas neko tjera tamo?), nek ne ide. sta se tu ima vise raspravljati?
- nosara
#188 Re: BBI centar
Zasto uvrede...?KatarinaKosaca wrote:nosara wrote:Kakva je veza SDP-a i Robota...? Samo slinis...VjecitiStudent wrote:
Mislis, Robot i SDP?
Jasna i precizna. I Komšić javno priznao. Al da ne kvarimo ovdje temu.,...... slino
Last edited by nosara on 02/04/2009 08:31, edited 1 time in total.
- simbabimba
#189 Re: BBI centar
JAO JAO da mi je znati sta sta je to tebi BOLJE???? Jao kompleksa i ubleha i na rende kora....paral0c0 wrote:
Ponuda nije nesto o ovom BBI centru extra, ocekivao sam nesto mnogo bolje.
Jedino sto je novo je Tommy Hilfiger i Replay, ostalo sve vec vidjeno...
Cak ni jeftini NewYorker...
Izvino hadzo, a jesil ti cuo nekad za TISSOT? Ma ja tebi je to bezzze, radije bi Cartier kakav sa dijamanticima ako moze
Pola smradova ovdje nazalost iz same zlobe i zavisti drobi i drobi i ne prestaje...mislim fakat! Udji bolan makar u DM kupi sebi kalodont da ti se dusa smiri...
Meni je (izmedju ostalog) JAKO BITNO sto cu po prvi put moci kupiti kvalitetne, anatomski oblikovane cipelice za svoje dijete a da ne moram cijeli grad obic i tuci se sa drugim roditeljima oko ukupno 2 para koliko nabave...
- Robyn
#190 Re: BBI centar
BBI Centar, centar buducnosti??? Ako bude Tommy H i Yorker, eto jedino je to novo, a sve ostalo shit. Koji ce Q Oviesse tamo, eno ga u Interexu, ili Lisca, cuvena firma za propalu robu...
Nek jos i Zeljo otvori cevaparu No.3 i Cool, ubicemo se od luka i dima...
Ali i nije nesto novo za nas, onda bi se ove ljaksace uniformisale u nekoj novoj firmi........
Ali i nije nesto novo za nas, onda bi se ove ljaksace uniformisale u nekoj novoj firmi........
-
zonbirile
#191 Re: BBI centar
ma obadvojica ste u pravu,ali sve je natržišnim osnovama.Sjeti se Versacia,godina i kapak.Nema se para,a mali sloj hađija ne garantuje opstanak.E sad taj naš sudar sa drugim boljim,sam lićno doživio u Belgiji.Ušao u poslugu i nigdje Milke,jedva na dnu gondole u C zoni zapazih dvije vrste i cijena,haman ista.U A zoni ,na vrhu gondole Cote d ore,jarane čokolada 10 e,nemaš šta vidjeti ,nema 75g.
- karanana
#192 Re: BBI centar
ne trazim ja da se otvori ni armani ni versace ni boss ni rolex. dapache. kamo C&A, kamo H&M, kamo Jack & Jones? to su pristupacne radnje sa dobrom robom i velikim izborom koje bi dobro radile ovdje.
nego vazda neki butici sumnjive robe, par kafana, kladionica (mozda je nece biti u BBI zbog vec diskutovanih razloga). a i ovaj Tommy sto otvaraju, to je zara i guljenje nevjerovatnih razmjera aku bude ista politika kao kod tommy-ja mostar. kosulje 200 maraka, dzemperi 300, polo majice 120....pa nisu normalni. vani sve najmanje u pola manje.
nego vazda neki butici sumnjive robe, par kafana, kladionica (mozda je nece biti u BBI zbog vec diskutovanih razloga). a i ovaj Tommy sto otvaraju, to je zara i guljenje nevjerovatnih razmjera aku bude ista politika kao kod tommy-ja mostar. kosulje 200 maraka, dzemperi 300, polo majice 120....pa nisu normalni. vani sve najmanje u pola manje.
- nosara
#193 Re: BBI centar
Postena firma...Robyn wrote:BBI Centar, centar buducnosti??? Ako bude Tommy H i Yorker, eto jedino je to novo, a sve ostalo shit. Koji ce Q Oviesse tamo, eno ga u Interexu, ili Lisca, cuvena firma za propalu robu...
Znam da bi ti vise volio mekdonalds, jer njihov luk ne dismr...
-
zonbirile
#194 Re: BBI centar
pa ovde i ne može drukčije,a onda uzima Zara,Bagatela i ima da trešti u sred grada.Ne kontam gdje će biti roštilj.Ako ga postave ispred,red je i ringišpil,i one tezge iz Ferhadije-po čemu je BBI više nobl od ferhadije.Samo lubenice ne treba dozvoliti,radi higijene,znaš ono kore,košpice,raja piša uz oluk.
- swirl
#195 Re: BBI centar
Pa pogledajte koliko kostaju fransize za npr. Zaru, ili H&M. Nece niko da daje toliko para, i da se upusti u rizik.
- nosara
#196 Re: BBI centar
Kad citam pojedine postove ovdje, pomislim da u ovoj zemlji postoje paralelni svjetovi, koji egzistiraju jedni pored drugih, ali tako da jedni za druge ne znaju...
Na jednoj strani trzni centri, fransize, marke, dzidze-bidze i sarene perle, a na drugoj strani goli, bosi i gladni invalidi, penzioneri i demobilisani borci za fransize, marke i trzne centre...
Na jednoj strani trzni centri, fransize, marke, dzidze-bidze i sarene perle, a na drugoj strani goli, bosi i gladni invalidi, penzioneri i demobilisani borci za fransize, marke i trzne centre...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#197 Re: BBI centar
gledajući svoje prijetelje koji kupuju markiranu odjeću
mislim kako vlast biraju baš ti gladni i bosi
mislim kako vlast biraju baš ti gladni i bosi
- Better Man
#198 Re: BBI centar
Jeste dosadni sa tom bezveznom Zarom i sa H&M. Treba otvoriti jedan svjetski cd shop i otvoriti radnju Camper obuće.swirl wrote:Pa pogledajte koliko kostaju fransize za npr. Zaru, ili H&M. Nece niko da daje toliko para, i da se upusti u rizik.
- swirl
#199 Re: BBI centar
Pa ako cemo vec o dosadi, malo ga i ti upegla sa Camper obucomBetter Man wrote:Jeste dosadni sa tom bezveznom Zarom i sa H&M. Treba otvoriti jedan svjetski cd shop i otvoriti radnju Camper obuće.swirl wrote:Pa pogledajte koliko kostaju fransize za npr. Zaru, ili H&M. Nece niko da daje toliko para, i da se upusti u rizik.
-
cocochanel