BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#126 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

pa grade ispred Unitica,a na mjestu stare duvanjare,gradi arapska firma iz kontejnera sa 3 zaposlena.Mučka od početka i lopovluk,pitaj opštinare šta grade,ako znaju od mene ti je 100 eurića.
Teško je biti originalan kada je istina samo jedna i vodi neminovnom kraju,ja im se divim,mjesto da uživaju u napljačkanom.Šta češ,apsolutna vlast,opija apsolutno.
HomeArt

#127 Re: BBI centar

Post by HomeArt »

JThomas wrote:kakve to veze mercator i sa čim ima boga ti?

generalno ih ima previše nauštrb svega ostalog, a ko ih gradi, manje-više me zaboli neka stvar...bitnije mi je šta sve nemamo ili nemamo dovoljno.

nek si ti požurio insinuirati da meni mercator ne smeta a BBI smeta, jer ga, eto, grade muslimani...
Nisam ni pomislio na to sto govoris nego sam samo htio reci da ako vec brojimo trzne centre nije isto kad Amerikanci prave jedan kakav sigurno nemamo i Slovenci koji bi natakatili Merkator na svakh 100 metara kad bi mogli.

Meni je drago da se gradi jer se povecava konkurencija i otvaraju nova radna mjesta.

@zonbirile, i moja tetka isto to kaze, rekla joj zena koja zna.
Maybach

#128 Re: BBI centar

Post by Maybach »

Ja bih eto na primjer voljela da ovi sto redovno pljuju po svemu novom(a jedna od najgorih tema mi je bila pljuvanje po novom dininom,inace odlicnom,albumu) nikad ne udju u taj i svaki drugi centar koji se otvori,a znam da ce biti prvi u redu.eto to mi se gadi.lako je pricat i imati stav kad te niko ne vidi,i ovdje laprdat jedno,a raditi skroz drugo.
zonbirile

#129 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

@sahan

ne znam šta te interesuje,očito nisi iz Sarajeva.Za UPI neboder raja provalila odmah.Saudijska firma je u kontejneru,obrt 6000$,niko ne zna čime se bavi,jedan čovjek ovde zastupnik.Ima jedan stav anglosaksonskog običajnog prava i adeta,koji čemo morati prihvatiti i u Eu,ako ikada uđemo.Ja iznjeo tvrdnju,logično je da ti neme pobiješ,a ne da je dokazujem,a ti uvijek tražiš nove,i nove dokaze.To ti je tako,boli me qurac,vjerovao ,ili ne.Demantuj ako možeš.
HomeArt

#130 Re: BBI centar

Post by HomeArt »

zonbirile wrote:@sahan

ne znam šta te interesuje,očito nisi iz Sarajeva.Za UPI neboder raja provalila odmah.Saudijska firma je u kontejneru,obrt 6000$,niko ne zna čime se bavi,jedan čovjek ovde zastupnik.Ima jedan stav anglosaksonskog običajnog prava i adeta,koji čemo morati prihvatiti i u Eu,ako ikada uđemo.Ja iznjeo tvrdnju,logično je da ti neme pobiješ,a ne da je dokazujem,a ti uvijek tražiš nove,i nove dokaze.To ti je tako,boli me qurac,vjerovao ,ili ne.Demantuj ako možeš.
Pogresno, mene boli za tvoju tvrdnju. Eno ti policije, suda, istrzitelja pa tamo dokazuj, cuj raja provalila. :lol:
paral0c0

#131 Re: BBI centar

Post by paral0c0 »

http://www.bbicentar.ba

Dodali su par novi shopova kao sto su Apple store, Granoff, M-tel, Urban republic...
MUNAFIK

#132 Re: BBI centar

Post by MUNAFIK »

Sta je vama ljudi?

Bas ste negativni, oko ovoga stvarno Vas ne kontam.

Mislim fakat pokazujete nekakve svoje frustracije, konstantna negativnost i negativna kritika prema svemu, odmah na prvu, pa to nije uredu, nije posteno i NIJE ZDRAVO za Vas!

BBI centar je pravo ljepa zgrada (ukusi su razliciti) ali je fakat ljepa i dobro uradjena, RUZNA NIJE100% Ispred ima veliki PLATO koji je isto tako ljepo sredjen. Ovo su cinjenice, i fakat ne kontam kako moze neko protiv ovoga pisat?

Sarajki je vrijeme otkucalo, zivot ide dalje, dosli LJUDI kupili, ULOZILI LOVU (meni je drago sto su to pravo jaki investitori) i izgradili ovaj CENTAR. Nije to nikakva piljara nego CENTAR kakvog u ovom CENTRU GRADA nema, dakle taj centar je zaista FALIO!!! I ovo je cinjenica. I meni licno je drago sto je to centar koji koliko toliko postuje NEKE vrijednosti a ne samo cisto kapitalisticko izrabljivanje ljudi...

I glupa je prica kako je ruzan, kako zaklanja sunce, kako nema drveca, kako je to piljara bla bla... pa citate li Vi sta pisete... koje gluposti...

Ja cu se sloziti da ovom gradu FALE drugi objekti, ali ovi centri nemaju nista s tim, a pogotovo ovaj BBI on je napravljen na mjestu gjde je nekad prije bio centar, novo vrijeme novi oblik i to je to... Pricate suplju i pljujete a i sami nemate pojma radi cega, fakat Vam prica nimalo ne stoji ali bas nimalo... I nemojte da okrecete pricu o nedodtatku drugih objekata, ja sam siguran da ce se svak ovdje sloziti da Gradu treba i bazen i stadion i sportske dvorane i biblioteke, i kampusi i studentski domovi, ali to zaista nema nikakve veze sa ovom temom.... A siguran sam isto da bi i da se bilo sta od navedenog gradi opet bilo nekih koji bi po tome pljuvali, Mi stalno po svemu pljujemo, a sto je nesto bolje i sjajnije i vece po tome vise i pljujemo, koji smo MI KOMPLEKSASI Boze sacuvaj....
jedna mama

#133 Re: BBI centar

Post by jedna mama »

JThomas wrote:nek si ti meni rekao da je "pogrešno" da se pitam zašto u mom gradu tržni centri niču kao gljive umjesto sportskih dvorana, parkova, igrališta, kulturnih sadržaja, maloljetničkog zatvora za monstrume koji pale starice i tako dalje, zašto za urbanističke planove očigledno ne postoji ništa osim tržnih centara...

eto sad znam da je to "pogrešno" uopšte razmišljati o ovome, izvini, neću više nikad.
Najveci broj trznih centara je otvoren na podrucju Novog Grada za vladavine Damira Hadžića (koji provodi interese hrvatskih lobija- krv nije voda) i na podrucju Novog Sarajeva za vrijeme Raspudica.
zonbirile

#134 Re: BBI centar

Post by zonbirile »

paral0c0 wrote:http://www.bbicentar.ba

Dodali su par novi shopova kao sto su Apple store, Granoff, M-tel, Urban republic...
-------------------------------------------------------------------
pa kriminalac se uvijek vraća na mjesto zločina.Gospodin radio u Sarajki i procesuiran radi krađe i to drvenih konjića,sada čuj kontraverzni biznismen.Koliko li je tek grla u FK Sarajevu,zavrnuo.
nosara

#135 Re: BBI centar

Post by nosara »

jedna mama wrote:
JThomas wrote:nek si ti meni rekao da je "pogrešno" da se pitam zašto u mom gradu tržni centri niču kao gljive umjesto sportskih dvorana, parkova, igrališta, kulturnih sadržaja, maloljetničkog zatvora za monstrume koji pale starice i tako dalje, zašto za urbanističke planove očigledno ne postoji ništa osim tržnih centara...

eto sad znam da je to "pogrešno" uopšte razmišljati o ovome, izvini, neću više nikad.
Najveci broj trznih centara je otvoren na podrucju Novog Grada za vladavine Damira Hadžića (koji provodi interese hrvatskih lobija- krv nije voda) i na podrucju Novog Sarajeva za vrijeme Raspudica.
Najbolji zastitnici interesa ustasko-cetnickih finansijskih lobija u ovoj drzavi su pripadnici i glasaci bosnjackih klero-nacionalistickih partija... :D
slavkoimamodilera

#136 Re: BBI centar

Post by slavkoimamodilera »

jedna mama wrote:Najveci broj trznih centara je otvoren na podrucju Novog Grada za vladavine Damira Hadžića (koji provodi interese hrvatskih lobija- krv nije voda) i na podrucju Novog Sarajeva za vrijeme Raspudica.
Mozes li navesti 5?

A onda cu ti ja navesti sta se izgradilo u N. Sarajevu... ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#137 Re: BBI centar

Post by Truba »

jedna mama wrote:

naravno još samo da pređe u HDZ :)
Richard Peti

#138 Re: BBI centar

Post by Richard Peti »

jedna mama wrote: Najveci broj trznih centara je otvoren na podrucju Novog Grada za vladavine Damira Hadžića (koji provodi interese hrvatskih lobija- krv nije voda) i na podrucju Novog Sarajeva za vrijeme Raspudica.
malo pretjerujes, ja bih rekao slovencki lobi :)
ja sam glasao za njega i opet cu da se razumijemo, al mu zamjeram merkator na dobrinji i merkator na alipasinu :(
naravno i on je iskoristio onu vadionu, slovenci ce da sagrade dzamiju.. sve za bosnjacke glasove u najmnogoljudnijoj opstini
karanana

#139 Re: BBI centar

Post by karanana »

a robot i bosnjacki lobi?
VjecitiStudent

#140 Re: BBI centar

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:a robot i bosnjacki lobi?
Mislis, Robot i SDP?
nosara

#141 Re: BBI centar

Post by nosara »

dzemmo wrote:
jedna mama wrote: Najveci broj trznih centara je otvoren na podrucju Novog Grada za vladavine Damira Hadžića (koji provodi interese hrvatskih lobija- krv nije voda) i na podrucju Novog Sarajeva za vrijeme Raspudica.
ja sam glasao za njega i opet cu da se razumijemo, al mu zamjeram merkator na dobrinji i merkator na alipasinu :(
naravno i on je iskoristio onu vadionu, slovenci ce da sagrade dzamiju.. sve za bosnjacke glasove u najmnogoljudnijoj opstini
Merkator na Alipasinu je nastao tako sto je lijeni Bosanac odlucio da proda firmu lukavom Slovencu... :D

Sta Damir ima s tim...? :?
nosara

#142 Re: BBI centar

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
Mislis, Robot i SDP?
Kakva je veza SDP-a i Robota...? Samo slinis... :D
strong69

#143 Re: BBI centar

Post by strong69 »

paral0c0 wrote:http://www.bbicentar.ba

Ima li HTC shopa tu negdje :D ?
VjecitiStudent

#144 Re: BBI centar

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
VjecitiStudent wrote:
Mislis, Robot i SDP?
Kakva je veza SDP-a i Robota...? Samo slinis... :D
Koja je jedina opstina u BiH sa dva Robota i za cijeg su mandata napravljeni?
Novi tržni centar Robot Commerca, čija je gradnja pored zgrade Općine Novo Sarajevo u završnoj fazi, biće otvoren 16. avgusta 2007. godine u 17 sati, potvrdila je Sajma Hodžić, direktorica ove kompanije. Gradnja objekta je počela prije godinu, a novu zgradu će otvoriti Željko Komšić i Nedžad Koldžo, bivši i sadašnji načelnik Općine Novo Sarajevo. To je i očekivano, jer kako je kazala direktorica Hodžić, tokom izgradnje su imali veliku podršku nedležnih organa ove općine, tako da je sve proteklo bez uobičajenih birokratskih kočnica.
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/117961
Nekoliko mjeseci kasnije ...
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odrekao se uporabe luksuznog Mercedesa kojega mu je na korištenje dala trgovinska tvrka iz Sarajeva, prenosi u subotu Oslobođenje.

"Taj posuđeni Mercedes sam prije nekih petnaestak dana vratio vlasniku", potvrdio je Komšić koji je proteklih dana bio izvrgnut kritici medija zbog "vozikanja" u skupocjenom sutomobilu u zemlji u kojoj prosječna plaća ne doseže niti 300 eura.

U uvodniku tjednika Slobodna Bosna Komšiću skloni glavni urednik Senad Avdić sarkastično je primijetio da se po sarajevskim ulicama može primijetiti kako se u najskupljim sutomobilma voze dvije osobe - predsjednik države i poznati kriminalac Muhamed Ali Gaši.

Prema izvorima Oslobođenja Mercedes je Komšiću poklonila tvrtka Robot Commerc čiji je vlasnik lokalni tajkun Selver Oruč.

http://business.hr/Default2.aspx?Articl ... ba96e9c92d
nosara

#145 Re: BBI centar

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
Koja je jedina opstina u BiH sa dva Robota i za cijeg su mandata napravljeni?
Novi tržni centar Robot Commerca, čija je gradnja pored zgrade Općine Novo Sarajevo u završnoj fazi, biće otvoren 16. avgusta 2007. godine u 17 sati, potvrdila je Sajma Hodžić, direktorica ove kompanije. Gradnja objekta je počela prije godinu, a novu zgradu će otvoriti Željko Komšić i Nedžad Koldžo, bivši i sadašnji načelnik Općine Novo Sarajevo. To je i očekivano, jer kako je kazala direktorica Hodžić, tokom izgradnje su imali veliku podršku nedležnih organa ove općine, tako da je sve proteklo bez uobičajenih birokratskih kočnica.
http://www.ekapija.ba/website/bih/page/117961
Nekoliko mjeseci kasnije ...
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odrekao se uporabe luksuznog Mercedesa kojega mu je na korištenje dala trgovinska tvrka iz Sarajeva, prenosi u subotu Oslobođenje.

"Taj posuđeni Mercedes sam prije nekih petnaestak dana vratio vlasniku", potvrdio je Komšić koji je proteklih dana bio izvrgnut kritici medija zbog "vozikanja" u skupocjenom sutomobilu u zemlji u kojoj prosječna plaća ne doseže niti 300 eura.

U uvodniku tjednika Slobodna Bosna Komšiću skloni glavni urednik Senad Avdić sarkastično je primijetio da se po sarajevskim ulicama može primijetiti kako se u najskupljim sutomobilma voze dvije osobe - predsjednik države i poznati kriminalac Muhamed Ali Gaši.

Prema izvorima Oslobođenja Mercedes je Komšiću poklonila tvrtka Robot Commerc čiji je vlasnik lokalni tajkun Selver Oruč.

http://business.hr/Default2.aspx?Articl ... ba96e9c92d
Trudim se... ali nigdje u citatima ne procitah SDP...? :D U Novom Sarajevu je, tada, Opcinsko vijece bilo nacionalisticko, ili...? :D
HomeArt

#146 Re: BBI centar

Post by HomeArt »

dzemmo wrote:
Dzemo nema veze Damir i Merkator na dobrinji sa dzamijom nego je slovencima bio uvjet da naprave sportsku dvoranu pored Merkatora.
holowey

#147 Re: BBI centar

Post by holowey »

interesantno mi je kako svaka tema lako skrene na prepucavanje po sdp liniji...

pocelo se pisati o bbi centru, sadrzajima koje ce pruzati a evo sada se prica o robotu, merkatoru, sdp-u, hadzicu, etc... nije valjda da se vise nema sta reci o bbi centru?
VjecitiStudent

#148 Re: BBI centar

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
Trudim se... ali nigdje u citatima ne procitah SDP...? :D U Novom Sarajevu je, tada, Opcinsko vijece bilo nacionalisticko, ili...? :D
Tesko da ce ces ikada i procitati "SDP", dok god ti je taj balvan u oku, kad god treba nesto negativno o njima procitati :oops:
MUNAFIK

#149 Re: BBI centar

Post by MUNAFIK »

Vi niste normalni.... Nema potrebe spominjati ni merkatore ni robote ni SDP ni SDA ni SDS ni nista, fakat Vam nije dobro!!!

I vidite ovi kojima nesto BBI centar smeta, pa i ptica na grani vise zna ovu NASU TUZNU PRICU zavisti i kompleksa... A vi drugi zaista nema potrebe potezat i rastezat pricu do merkatora i SDP-a jer stvari su jasne, kristalno jasne!

BBI centar izgradjen, zavrsen, ljudi su ulozili pare, i brzo i efikasno odradili odlican posao, Uljepsali nam grad jednom ljepom i modernom gradjavinom. Dobili smo u centru grada poslovni centar koji je falio, centar kojeg se NIKO nece stiditi pa cak i ovi sto ovako zustro kritikuju, ljudima zelim uspjesan rad!

Zaista nekontam koja je SVRHA RASPRAVE o ovakvom objektu???
MUNAFIK

#150 Re: BBI centar

Post by MUNAFIK »

holowey wrote:interesantno mi je kako svaka tema lako skrene na prepucavanje po sdp liniji...

pocelo se pisati o bbi centru, sadrzajima koje ce pruzati a evo sada se prica o robotu, merkatoru, sdp-u, hadzicu, etc... nije valjda da se vise nema sta reci o bbi centru?

pa valjda su rekli sve, prije nego sto su i krocili u taj centar... Rekli su nesto o nekakvom kriminalu, onda o nekakvom alkoholu, onda nesto malo protiv mesdzida, onda su rekli da je to piljara, onda je jedan ovdje napisao kako taj centar zaklanja sunce :-) i taj isti je izjavio da bi volio da ga zemljotres sravni sa zemljom :( :( eto nasa posla.... nista novo...

Dok nasi ljudi zavide i naprdjuju po forumu drugi rade....
Locked