bavljenje nepopularnim sportovima

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

prilagodjena

#76 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by prilagodjena »

kakve veze ima što su izvajani,ovdje neko zaista ne konta poentu priče :-)
:run:
Bambi_na_kofeinu

#77 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ma asanž, mislim da bi dosta tih cura tako izgledalo i da se ne bave tim sportom, jednostavno su iskoristile svoju stvarnu građu i usmjerile je na sport kojem pogoduje.
Nekako sumnjam da bi ti treninzi od krhke ženske građe napravile "muškobanjastu" građu u toj mjeri.

Što se baleta tiče...ne znam zašto ga svrstavate u sportsku disciplinu, with all due respect prema umjetnosti plesa profi balet mi ne djeluje zdrav za tijelo ni muškarca ni žene.
bez_ideje

#78 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by bez_ideje »

Poenta bi bila da su garant pederi,a ako nisu pederi,svi ce ionako misliti da jesu.....pa ce im se smijati,ali nije sto ce se njima smijati nego roditeljima sto na vrijeme nisu izbili pederluk iz njih!

@ovo sto bambi kaze-ja sam vec rekla,da profesionalni sport odavni nije zdrav,u bilo kojoj disciplini !
Mr.Penguin

#79 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Mr.Penguin »

bez_ideje wrote:Poenta bi bila da su garant pederi,a ako nisu pederi,svi ce ionako misliti da jesu.....pa ce im se smijati,ali nije sto ce se njima smijati nego roditeljima sto na vrijeme nisu izbili pederluk iz njih!

@ovo sto bambi kaze-ja sam vec rekla,da profesionalni sport odavni nije zdrav,u bilo kojoj disciplini !
osim bacanja koplja jer je isto profesionalni sport ali je zdrav zato sto ti se najvise svidja, je li tako?
je li to ta logika?
Last edited by Mr.Penguin on 04/03/2012 18:30, edited 1 time in total.
alica.k

#80 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by alica.k »

nije uopste to rekla :S vrati se malo i procitaj.
Bambi_na_kofeinu

#81 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Bambi_na_kofeinu »

bez_ideje wrote:@ovo sto bambi kaze-ja sam vec rekla,da profesionalni sport odavni nije zdrav,u bilo kojoj disciplini !
S tim da sam ja rekla da profi balet svakako ne čini dobro ni muškom ni ženskom tijelu, dok profesionalni sport nije zdrav uz zloupotrebe (sve češće), ali ne sam po sebi.
Od deformacije uzdužnog svoda stopala do amenoreje koja je skoro pa pravilo kod balerina.
Mr.Penguin

#82 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Mr.Penguin »

alica.k wrote:nije uopste to rekla :S vrati se malo i procitaj.
Profesionalni sport = nezdrav
Bacanje koplja = profesionalni sport
bacanje koplja = nezdravo

Zasto bi se neko zelio baviti nezdravim stvarima kao sto je bacanje koplja? ili su svi sportovi nezdravi ili nije ni jedan, jer nam se svidja vise od drugih.
alica.k

#83 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by alica.k »

profesionalni sportovi (kao i balet koji je ples a ne sport ali svejedno trazi fizicku spremu) svi imaju svoju manu da zarad uspjeha rizikujes zdravlje (i pri tome ne mislim na anatomiju i fizicki izgled), a o zloupotrebi nedopustenih supstanica kao i poremecajima u ishrani sto se tice balerina, plesacica, klizacica itd da ne pricam, i mislim da je to ono sto je bezidejna mislila.

btw, sportom se mozes baviti i rekreativno.
Mr.Penguin

#84 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Mr.Penguin »

alica.k wrote:profesionalni sportovi (kao i balet koji je ples a ne sport ali svejedno trazi fizicku spremu) svi imaju svoju manu da zarad uspjeha rizikujes zdravlje (i pri tome ne mislim na anatomiju i fizicki izgled), a o zloupotrebi nedopustenih supstanica kao i poremecajima u ishrani sto se tice balerina, plesacica, klizacica itd da ne pricam, i mislim da je to ono sto je bezidejna mislila.

btw, sportom se mozes baviti i rekreativno.
ni plivanje nije zdravo profesionalno, ovo su kineskinje i da zene su. 1:49

Last edited by Mr.Penguin on 04/03/2012 18:58, edited 1 time in total.
bez_ideje

#85 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by bez_ideje »

Mr.Penguin wrote:
alica.k wrote:nije uopste to rekla :S vrati se malo i procitaj.
Profesionalni sport = nezdrav
Bacanje koplja = profesionalni sport
bacanje koplja = nezdravo

Zasto bi se neko zelio baviti nezdravim stvarima kao sto je bacanje koplja? ili su svi sportovi nezdravi ili nije ni jedan, jer nam se svidja vise od drugih.
Eki ,ako ne doguras do olimpijade,ne pika se jelde :-) :-)
A znas kako kazu za Olimpijadu-vise droga,nego u cetvrtima Detroita
Vrhunski sport je doveden do ekstrema ,bilo koji......zrtvuje se zdravlje zarad uspjeha,u tome nema razlike izmedju
M i Z
Sport kao sport je zdrav,onaj "normalni" ,a posebno rekreativni
žulijan asanž

#86 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by žulijan asanž »

bez_ideje wrote:Poenta bi bila da su garant pederi,a ako nisu pederi,svi ce ionako misliti da jesu.....pa ce im se smijati,ali nije sto ce se njima smijati nego roditeljima sto na vrijeme nisu izbili pederluk iz njih!

pazi jednu stvar, ovo si ti rekla i niko više na ovoj temi. ja takvu stvar nikad nisam ni pomislio u životu, a kamoli izgovorio.
alica.k

#87 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by alica.k »

tacnije da se izrazim, mislila sam na "profesionalno bavljenje sportom" a ne "profesionalni sport". do mene.
bez_ideje

#88 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by bez_ideje »

žulijan asanž wrote:

pazi jednu stvar, ovo si ti rekla i niko više na ovoj temi. ja takvu stvar nikad nisam ni pomislio u životu, a kamoli izgovorio.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma jastaradi.......cuj baletana nazvat pederom.......u Bosni
wahahahahahahaha,padoh sa stolice
Mr.Penguin

#89 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Mr.Penguin »

bez_ideje wrote:
žulijan asanž wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne znam da li razumijes sta radis ti pokusavas odvuci ovu temu u neku vrstu diskriminacije.
Last edited by Mr.Penguin on 04/03/2012 19:01, edited 1 time in total.
Richard Wagner

#90 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Richard Wagner »

al znate otvorit glupu temu bokte
žulijan asanž

#91 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by žulijan asanž »

bez_ideje wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja ti kažem da ja to nikad nisam ni pomislio niti izgovorio. uostalom nikakve veze s ovom temom to nema. bezveze si pravo.
Mr. Brightside

#92 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Mr. Brightside »

kakvi ba pederi, o cemu ti to curo draga? :-)
bez_ideje

#93 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by bez_ideje »

Eto wagner ti je rek'o
@Pingvinu -prvo,dosadan si
drugo.....nisam ja prva pomenula baletane,tema je bavljenje nepopularnim sportovima,vec je ranije receno da ne bi imali podrsku,ja samo govorim ono sto svi misle ( razloge toga ) zasto je neka vrsta tabua odredjeni sportovi za muskarce,kao i ovo sto je zulian naveo za zene....
Postoje mnogi razlozi zbog cega se mozda i ne bi trebalo baviti nekim spotovima ,prvenstveno zdravstvene prirode,ili se njima ne bi trebalo baviti profesionalno,ali jedino sto je istaknuto je da su oni ESTETSKE prirode.....
E to nije prihvatljivo kao razlog i jeste dikriminatorno!
žulijan asanž

#94 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by žulijan asanž »

bez_ideje wrote:Eto wagner ti je rek'o
drugo.....nisam ja prva pomenula baletane,tema je bavljenje nepopularnim sportovima,vec je ranije receno da ne bi imali podrsku,ja samo govorim ono sto svi misle ( razloge toga ) zasto je neka vrsta tabua odredjeni sportovi za muskarce,kao i ovo sto je zulian naveo za zene....
Postoje mnogi razlozi zbog cega se mozda i ne bi trebalo baviti nekim spotovima ,prvenstveno zdravstvene prirode,ili se njima ne bi trebalo baviti profesionalno,ali jedino sto je istaknuto je da su oni ESTETSKE prirode.....
čitava poenta je da ja uopšte nisam imao namjeru da estetika bude razlog i to sam jasno naveo u svom prvom postu. ali jok, ti si navalila i gotovo.....

evo sad ti kažem da ne mislim uopšte da bi estetika trebala biti razlog zbog kojeg se neko ne bi trebao baviti ovim sportovima, nego isključivo anatomija i fizionomija.
Mr.Penguin

#95 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Mr.Penguin »

nebitno ko ih je prvo spomenuo bitno je ko je prvi rekao da su pederi, bitno je ko je prvi rekao da neka curica nije dobila starke jer je zensko. to je bitno. Sreca forum je mjesto gdje ti pises a ne neko drugi ili "svi" kroz tebe.
Not My Idea

#96 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by Not My Idea »

Nadam se da cu jos uvijek forumat, ako ikad dodje dan da na ovom forumu mogne opstat iole ozbiljna tema gdje ljudi ne dijele misljenje.
alica.k

#97 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by alica.k »

uz duzno postovanje zulijane i pingvine, uvodni post vristi seksizam.
isto tako, u prvom postu se itekako dotice estetike tako da ni ta prica ne stoji tim vise sto prvo pise da bi ova bila privlacna i zgodna, al zaboga neces da ulazis u ljepotu i privlacnost...

pitanje ni u jednom trenutku nije bilo da li je zdravo baviti se nekim sportom, nego da neki sportovi naprave "gromade" od djevojcicadjevojakazena.
žulijan asanž

#98 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by žulijan asanž »

alica.k wrote:uz duzno postovanje zulijane i pingvine, uvodni post vristi seksizam.
isto tako, u prvom postu se itekako dotice estetike tako da ni ta prica ne stoji tim vise sto prvo pise da bi ova bila privlacna i zgodna, al zaboga neces da ulazis u ljepotu i privlacnost...

pitanje ni u jednom trenutku nije bilo da li je zdravo baviti se nekim sportom, nego da neki sportovi naprave "gromade" od djevojcicadjevojakazena.
:roll:

ovako, ja ću ti reći. imam jednu kćer i jednu ženu i jednu sestru. volim ih i cijenim više od sebe samoga. da ti naglasim - početni post ne vrišti seksizmom.

to što ti imaš potrebu da to tako tumačiš više govori o tebi nego o meni.

"gromada" jest prikladan pežorativni termin koji opisuje osobe (bilo ženske, bilo muške) koje se bave pojedinim sportovima. oni imaju propisanu dijetu bogatu proteinima i cilj im je da im torzo bude neproporcionalno velik u odnosu na ostatak tijela kako bi mogli proizvesti potrebnu energiju da izbace disk ili kuglu na što veću udaljenost.

ali evo, taman samo zadovoljio tvoj zahtjev, spreman sam da povučem taj izraz i da se izvinem ako misliš da je bio neprikladan.
Last edited by žulijan asanž on 04/03/2012 19:20, edited 1 time in total.
bez_ideje

#99 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by bez_ideje »

žulijan asanž wrote:
čitava poenta je da ja uopšte nisam imao namjeru da estetika bude razlog i to sam jasno naveo u svom prvom postu. ali jok, ti si navalila i gotovo.....

evo sad ti kažem da ne mislim uopšte da bi estetika trebala biti razlog zbog kojeg se neko ne bi trebao baviti ovim sportovima, nego isključivo anatomija i fizionomija.
Pa onda da ukinemo profesionalni sport ? Svi oni nose neku vrstu deformacije sa sobom...Koliko je fudbalera zavrsilo karijere bez ijedne operacije ?
Ronjenje na dah ?
Boks zbog povreda glave?
GImnasticare na onim kozlicima i vratilima ,gdje im je neproporcionalno razvijen gornji dio tijela u odnosu na donji ?

Jedna tvoja muskobanjasta bacacica kugle se ne razlikuje puno od neke punasne i jake zene koja zivi na planini i kojoj nije nista nacijepati par metara drva i pobacat kamenje sto nadje dok okopava bastu.......Ova je to samo unovcila na drugi nacin

@pingvin-kod curice nisu bile samo starke,vec citav taj roditeljski odnos, gdje moze izaci vani samo u finoj suknjici ili haljinici,pa ne mrda sa sobom da se ne isprlja i sl.da nisam ljudima bila u kuci i licno cula sta je i zbog cega,ne bi pisala bez veze...to sad vise nije ni bitno
žulijan asanž

#100 Re: bavljenje nepopularnim sportovima

Post by žulijan asanž »

bez_ideje wrote:Pa onda da ukinemo profesionalni sport ?
ne moramo ukidati profesionalni sport. ja nisam doveo u pitanje profesionalni sport. zaključak mog uvodnog posta su bila dva pitanja:

žulijan asanž wrote:
da li biste negodovali kad bi vam vaša kćerka rekla da želi da se bavi bacanjem kugle ili sličnom sportskom disciplinom koja ima značajan uticaj na tjelesnu figuru?

da li biste se sami bavili ovakvim sportom?
ne znam zašto je problem da se shvati da ova pitanja nemaju ništa maligno u sebi, jer ostavljaju mogućnost svim ljudima sa svojim individualnim razmišljanjima da odgovore na njih po svom slobodnom nahođenju.

(po mogućnosti da u raspravu ne uvode pedere i kome je stari branio a kome puštao da nosi starke, jer ove stvari nemaju nikakve veze s mojim pitanjima)
Post Reply