Klica propasti ljudske vrste upravo je taj poriv za sto lagodnijim zivotom, s hranom koja moze stajati godinama upakovana, kretanjem bez upotrebe sopstvene snage(fosilna goriva umjesto recimo bicikl), izobilje biljne i zivotinjske hrane opet putem upotrebe derivata fosilnih goriva, bez upala misica nakon rada u basti...safran wrote:Znaš šta mene nervira i zašto se svako malo pojavim na ovoj temi - protivnici GMO nisu samo protiv GMO - oni su protiv herbicida, protiv pesticida, protiv konzervansa, upotrebe fosilnig goriva i mehanizacije u poljoprivredi, dominacije međunarodnih kompanija, visokoh cijena ...... itd. Za njih je jedino prihvatljiva "organska proizvodnja" a da pri tom nikad nisu pokušali da proizvedu ni lijehu luka.odr0n wrote: Međutim što se tiče GMO, do sada nije bilo nijedne nesreće s GMO-om, tako da je upitno kojom logikom bi u navedene stavke mogli dodati i GMO,možda izmisliti nepostojeći problem i metnuti da reda radi, da bi se uklopilo u frankenštajnsku sliku tehnologije, koju su fobično i iracionalno stvorili zanesenjaci koji misle da priroda nudi sve čisto, zdravo, neotrovno, jeftino i dovoljno za čitav svijet. Nisu svjesni da bi svojim lupetanjem i zanosom doveli čovječanstvo do propasti, gladi, vratili bi se u kameno doba, štap, pećina, vatra, lov, taban fijaker itd...
Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
- Hajlac
#1126 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
-
safran
#1127 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
1. Ne znam koje sam ti riječi stavila u usta. Evo opet si ponovio isto - svijest, civilizacija, ekosistem ..... nigdje odgovora na konkretno pitanje - hrana i materijali - odakle dok "ostalo ne dođe samo po sebi"? I gdje će "ostalo" doći?Hajlac wrote: Ti si mene pitala "sta zagovaram". I lijepo sam ti odgovorio da zagovaram podizanje svijesti o stanju ljudske civilizacije, ekosistema... Ostalo dolazi samo po sebi.
Nije uctivo drugima staljati rijeci u usta.
Mozes ti palamuditi o tom sta mora a sta ne mora biti ali praksa u vezi hemikalija pokazuje da se ide na sve toksicnije.
Nemamo sta vise pricati ako je tebi jednako toksican glifosat(RoundUp) kao i Agent Orange![]()
Ja otvorio mambo dzambo tehnokratsku pricu govoreci o mutacijama![]()
Da ti osvjezim pamcenje: pocelo je tvojim aminovanjem price konvertita o mutagenezi kao izgovoru za prihvatanje GMO tehnologije(koja ukljucuje puno toksicnije hemikalije nego ranije)
2. Sa aspekta efekata po živi svijet naravno da nije isto (Glyphosate vs. Agent Orange)
3. Da, o mutacijama ne možeš govoriti a da ne prokomentarišeš selekciju i selekcioni pritisak. Akcija i reakcija - poznato?
4. Još sam te jednom pitala - da li si ikada pokušao da uzgojiš nešto za vlastitu potrošnju?
- Hajlac
#1128 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
1. Mesijanstvo prepustam vama dusebriznicima za 7-8-9 milijardi pripadnika ljudske vrste, uz predvodnika Monstanto&Co koji mantraju da je GMO spas za glad u svijetusafran wrote:1. Ne znam koje sam ti riječi stavila u usta. Evo opet si ponovio isto - svijest, civilizacija, ekosistem ..... nigdje odgovora na konkretno pitanje - hrana i materijali - odakle dok "ostalo ne dođe samo po sebi"? I gdje će "ostalo" doći?Hajlac wrote: Ti si mene pitala "sta zagovaram". I lijepo sam ti odgovorio da zagovaram podizanje svijesti o stanju ljudske civilizacije, ekosistema... Ostalo dolazi samo po sebi.
Nije uctivo drugima staljati rijeci u usta.
Mozes ti palamuditi o tom sta mora a sta ne mora biti ali praksa u vezi hemikalija pokazuje da se ide na sve toksicnije.
Nemamo sta vise pricati ako je tebi jednako toksican glifosat(RoundUp) kao i Agent Orange![]()
Ja otvorio mambo dzambo tehnokratsku pricu govoreci o mutacijama![]()
Da ti osvjezim pamcenje: pocelo je tvojim aminovanjem price konvertita o mutagenezi kao izgovoru za prihvatanje GMO tehnologije(koja ukljucuje puno toksicnije hemikalije nego ranije)
2. Sa aspekta efekata po živi svijet naravno da nije isto (Glyphosate vs. Agent Orange)
3. Da, o mutacijama ne možeš govoriti a da ne prokomentarišeš selekciju i selekcioni pritisak. Akcija i reakcija - poznato?
4. Još sam te jednom pitala - da li si ikada pokušao da uzgojiš nešto za vlastitu potrošnju?
2. Moze i ne mora, isto i nije isto bla bla pricas a nista ne kazes - vec jednom reci kakav je trend upotrebe hemikalija u kontekstu monokultura i GMO tehnologije - blaze i u manjim kolicinama ili toksicnije i u vecim (zbog pojave mutiranih "stetocina")
3. Opet mambo dzambo prica - ja sam o mutagenezi, hibridima i GMO govorio u kontekstu pravca u kom ide ljudska vrsta opcinjenoscu tehnologijom i tehnokratskim "rjesenjima" za prehranu populacije. Upravo su te metode i pristup zasluzni za bum populacije iz 20-og vijeka
4. Po enti put se vracamo na pricu o teznji za lagodnim modernim zivotom supermarketa i masovne proizvodnje hrane. I ti i ja cemo za svog zivota dozivjeti ambis kako ljudske vrste tako i citavog ekosistema o kom sam vec govorio. Pitacu te tada da li je bilo ispravno tvoje kunjenje u tehnologiju i tehnokratsko poimanje svega sto nas okruzuje
-
safran
#1129 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
I opet ništa. Pa barem je zadnje pitanje bilo jednostavno - DA ili NE.
- Hajlac
#1130 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Stara metoda - pokusaji diskvalifikovanja sagovornika na licnom nivousafran wrote:I opet ništa. Pa barem je zadnje pitanje bilo jednostavno - DA ili NE.
Na sve ostalo zazmiris...
Tvoja kampanja podrske tehnokratiji i srljanju civilizacije u ambis neuporedivo je bitnija od potenciranja kako obradjujes bastu
Sve mesija do mesije u spasavanju 7 milijardi ljudi
- Grover
- minjonja
#1132 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
tuzna je ova tema bez pipija 
- Grover
- SmokingMan
#1134 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Golemi profit iznad kvaliteta i sigurnost za ljudski oraganizam.Škart GMO sjemenke,silni herbicidi koje poljoprivrednici u svijetu nažalost više ne mogu izbjeći,etika u ovakvom biznisu i ne postoji,niti je ikada postojala.Danas genetski modifikovane sjemenke,a u bliskoj budućnosti vjerovatno pokušaj stvaranja prvih ljudi imunih na sve vrste bolesti,itd.
- pojedinac
#1135 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Globalna Distribucija genetski modificiranih usjeva:
http://chartsbin.com/view/578
http://chartsbin.com/view/1278
http://chartsbin.com/view/578
http://chartsbin.com/view/1278
- muminovic
#1136 Re: Bauk E-Coli kruži Evropom-ban za GMO!
Postao je bitan samo profit, i nista drugo...SmokingMan wrote:Golemi profit iznad kvaliteta i sigurnost za ljudski oraganizam.Škart GMO sjemenke,silni herbicidi koje poljoprivrednici u svijetu nažalost više ne mogu izbjeći,etika u ovakvom biznisu i ne postoji,niti je ikada postojala.Danas genetski modifikovane sjemenke,a u bliskoj budućnosti vjerovatno pokušaj stvaranja prvih ljudi imunih na sve vrste bolesti,itd.