Baste u centru grada
- ja.neron
#76 Re: Baste u centru grada
>>CENTAR GRADA JE "ATILA" NA DOLAC MALTI TO VEĆ SVAKO ZNA<< 
-
Nazif_Gljiva
#77 Re: Baste u centru grada
Ma ljudi ima lijeka i za te baste... Bojkotovat ih mjesec dana, i same ce da nestanu... 
- Amazonka27
#78 Re: Baste u centru grada
e samo da kazem da sam se danas namjerno nagela na sank i bacila pogled u cemu peru sudje...i nema lavora...nego sudoper....nisam provjeravala bastu sa bijelim stolicama nego onu drugu (zelena) 
- Jara
#79 Re: Baste u centru grada
sjoo raskopuše!Amazonka27 wrote:e samo da kazem da sam se danas namjerno nagela na sank i bacila pogled u cemu peru sudje...i nema lavora...nego sudoper....nisam provjeravala bastu sa bijelim stolicama nego onu drugu (zelena)
- upravnik
#80 Re: Baste u centru grada
U ljetnim mjesecima Ferhadijom defiluje stoka u versace majicama sa pijace. Dakle, to je stočna pijaca.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#81 Re: Baste u centru grada
ako je guzva i ne mores proc, sjedi za sto i popij nesto
- sheilak
#82 Re: Baste u centru grada
Da, i tako, samo sto te za noge ne hvataju ( i pri tom ruse na zemlju ) da sjednes. Nije bas najugodnije sjediti u Ferhadiji, ljeti, kad sunce upekne, a okolo sve beton i masa puzecih ljudi, k'o fol na CATWALK-u ! Na Bascarsiji isto, samo bih dodala i miris cevapa. U Titovoj - ne mozes disati od ispusnih gasova glavne ulice i sparine. Zapravo, koja je najugodnija basta u Sarajevu, ljeti ?karabaja-x wrote:ako je guzva i ne mores proc, sjedi za sto i popij nesto
- upravnik
#83 Re: Baste u centru grada
Sve koje su u podrumu, da ne vidiš nikog i ne čuješ ništasheilak wrote:Zapravo, koja je najugodnija basta u Sarajevu, ljeti ?
- Amazonka27
#84 Re: Baste u centru grada
pa sta cu...ove moje navalile na kafu....i sjetim se lavora...reko bas da provjerim...a nismo imale puno vremena pa da idemo negdje dalje...pred faxom sam i sta sad...Jara wrote:sjoo raskopuše!Amazonka27 wrote:e samo da kazem da sam se danas namjerno nagela na sank i bacila pogled u cemu peru sudje...i nema lavora...nego sudoper....nisam provjeravala bastu sa bijelim stolicama nego onu drugu (zelena)
- alphonse kauders
#85 Re: Baste u centru grada
Ima bašta pored Parkuše, ne znam kako se zove, prirodan hlad od drveća, odlično. A, meni lično najbolji je kafić Rajvosa prekoputa hotela Bosnia do Pozorišta mladih.sheilak wrote:Da, i tako, samo sto te za noge ne hvataju ( i pri tom ruse na zemlju ) da sjednes. Nije bas najugodnije sjediti u Ferhadiji, ljeti, kad sunce upekne, a okolo sve beton i masa puzecih ljudi, k'o fol na CATWALK-u ! Na Bascarsiji isto, samo bih dodala i miris cevapa. U Titovoj - ne mozes disati od ispusnih gasova glavne ulice i sparine. Zapravo, koja je najugodnija basta u Sarajevu, ljeti ?karabaja-x wrote:ako je guzva i ne mores proc, sjedi za sto i popij nesto
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#86 Re: Baste u centru grada
Tako mi i treba. Zaletio se u baštu kafića sa zelenim tepihom, ali u predgrađu. Prekrših svoje pravilo da ne treba sjedati u bašte sa zelenim tepihom i serviraše mi kafu sa kafenim muzgama na šoljici i tanjiriću. Nije problem što je bila muzga od kafe sa jedne strane šoljice, valjda mlaz iz aparata, nego, problem je u tome što je kafeno uprljano (skoreno) i sa one strane gdje ja treba da prislonim usta @%/#rrfrks!
Piti kafu samo iz šoljica bez ručke i koje imaju crteže na dnu!
Nisam je popio. Nešto nisam bio raspoložen za svađu. Platio i odjezdio domu svome. Kafa sutra, sabah in d morning. Ionako mi diže tlak poslijepodne.
Piti kafu samo iz šoljica bez ručke i koje imaju crteže na dnu!
Nisam je popio. Nešto nisam bio raspoložen za svađu. Platio i odjezdio domu svome. Kafa sutra, sabah in d morning. Ionako mi diže tlak poslijepodne.
- Skyfox
#87 Re: Baste u centru grada
ja jednom da promjesam secer netom usut, kad ono oko kasike omotana duga crna dlaka i nekeo se sljepilaPipiDugaDevetka wrote:Tako mi i treba. Zaletio se u baštu kafića sa zelenim tepihom, ali u predgrađu. Prekrših svoje pravilo da ne treba sjedati u bašte sa zelenim tepihom i serviraše mi kafu sa kafenim muzgama na šoljici i tanjiriću. Nije problem što je bila muzga od kafe sa jedne strane šoljice, valjda mlaz iz aparata, nego, problem je u tome što je kafeno uprljano (skoreno) i sa one strane gdje ja treba da prislonim usta @%/#rrfrks!

- chuchumbamayumbe
#88 Re: Baste u centru grada
Jebote, pa dje vi sve kahve pijete!!! 
-
photo
#89 Re: Baste u centru grada
vlasnik "vatre" je zet omera behmena. zato me i ne cudi sto radi sta hoce i niko mu nista ne smije. isto tako me ne cudi sto ne dozvoljava ljubljenje u kafani. licno, niti sam sjedio niti imam namjeru da sjedim tamo. a vidim i posjecenost baste mu je 60%. sve dok ljudi sjede da bi bili vidjeni a ne radi cejfa, imacemo majmue koji ce se ponasati kako zele jer im niko nista ne smije. toliko o vladavini zakona.
a o vatri, niste li primjetili da je blokitrao dvije telefnske govornice pored ulaza u postu???? sta turista ima da telefonira kuci kada dodje u sarajevo, neka koristi mobitel....
zalosni smo mi sto sjedimo u basti koja svima smeta. neko je dobro napisao, nemojte ici tamo i nece dugo stajati na ulici.
a o vatri, niste li primjetili da je blokitrao dvije telefnske govornice pored ulaza u postu???? sta turista ima da telefonira kuci kada dodje u sarajevo, neka koristi mobitel....
zalosni smo mi sto sjedimo u basti koja svima smeta. neko je dobro napisao, nemojte ici tamo i nece dugo stajati na ulici.
- Borsalino
#90 Re: Baste u centru grada
Sad sam prosao pored Velikog Parka u centru sredzena fontana nikad ljepsa nije bila a trava zelena iz aviona se vidi pise na travi NE GAZI TRAVU i ispod PUSI .Nadam se da nece doci do toga i da ce Veliki park biti ljepsi i ljesi jer je u centru grada : 
- Borsalino
-
pets
#92 Re: Baste u centru grada
Odvratno mi je i proći pored onih kompleksaša i snobova koji tu sjede da bi bili viđeni. A sad mi je još odvratnija kad znam čija je! 
-
d2
#93 Re: Baste u centru grada
ja sam poslovno saradjivao sa covjekom koji drzi vatru i o njemu mogu reci samo najbolje, vrlo korektan i poslovan prema mojim iskustvima
o vatri ne znam previse, sjedio sam 2-3 puta jos dok nije imala bastu, covjek mi je tada objasnjavao koliko je ulozio u to da kafa bude vrhnska, digitalizovani kafe aparat koji uvijek pravi iste kafe, nema sanse da konobar zavrce ili smanjuje doze kako zeli itd itd... takodje mi je pricao o tipu kafe koji koristi, koliko je kafa kvalitetna (i jako skupa), seceru koji se koristi uz tu kafu itd itd moram reci da sam bio impresioniran onim sto sam cuo a i kafom koju sam tada popio.
o vatri ne znam previse, sjedio sam 2-3 puta jos dok nije imala bastu, covjek mi je tada objasnjavao koliko je ulozio u to da kafa bude vrhnska, digitalizovani kafe aparat koji uvijek pravi iste kafe, nema sanse da konobar zavrce ili smanjuje doze kako zeli itd itd... takodje mi je pricao o tipu kafe koji koristi, koliko je kafa kvalitetna (i jako skupa), seceru koji se koristi uz tu kafu itd itd moram reci da sam bio impresioniran onim sto sam cuo a i kafom koju sam tada popio.
Last edited by d2 on 07/08/2008 23:30, edited 1 time in total.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#94 Re: Baste u centru grada
Izdajicad2 wrote:ja sam poslovno saradjivao sa covjekom koji drzi vatru i o njemu mogu reci samo najbolje, vrlo korektan i poslovan prema mojim iskustvima
- Jara
#96 Re: Baste u centru grada
"Kafa u Vatri" u tri tomad2 wrote:aha jes
pila jednom tamo, espreso ko espreso
-
d2
#97 Re: Baste u centru grada
"ni blizu gospodjo" 
- Jara
#98 Re: Baste u centru grada
Lako je tebi preko veze...( OK, moram utvrdit' gradivo kad bude manja gužva
)