Basket reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
User avatar
Logovan
Posts: 94309
Joined: 15/05/2010 00:44
Location: http://i57.klix.com/6ocy11.png

#1 Basket reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Image
Bosna i Hercegovina dobila je bakset reprezentaciju (3x3) i predstavnici naše zemlje učestvovat će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Basket postaje sve popularniji širom svijeta, a ovaj olimpijski sport iz dana u dan ima sve više fanova. Sjajan spektakl priredili su basketaši Srbije, koji su u ludoj završnici proteklog vikenda osvojili svjetsku titulu preokretom protiv Sjedinjenih Američkih Država u Beču (21:19).

Stopama ostalih svjetskih selekcija krenula je i BiH. Iz Košarkaškog saveza BiH potvrdili su da je naša zemlja dobila basket reprezentaciju koja će igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Reprezentativci BiH sutra putuju u Slovačku, gdje se kvalifikacije održavaju 10. i 11. juna.

Naš nacionalni tim čine Ado Korkutović (kapiten), Zlatko Golijanin, Meris Mazalović i Denis Meštrić, inače članovi ekipe Aluplastik iz Živinica.

Kapiten basket (3x3) reprezentacije BiH Ado Korkutović uoči nastupa u kvalifikacijama za EP 🏀🇧🇦

Posted by KSBiH on Wednesday, June 7, 2023

Kvalifikacioni turnir u Bratislavi održava se 10. i 11. juna, a naša reprezentacija nalazi se u grupi s Francuskom i Turskom. U četvrtfinale ulaze po dvije ekipe iz svake grupe, a tri najbolje sa turnira u Slovačkoj ostvarit će plasman na EP.
“Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Dat ćemo sve od sebe kako bismo u najboljem svjetlu predstavili naš Savez i našu BiH. Vjerujemo u plasman na EP”, kaže kapiten Korkutović.

Evropsko prvenstvo se održava u Izraelu tokom septembra ove godine.
https://www.klix.ba/sport/kosarka/bih-k ... /230607082

Sretno momcima! :bih:
giovanni008
Posts: 541
Joined: 20/05/2008 12:20

#2 Re: Basket reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Sretno momci!
User avatar
Logovan
Posts: 94309
Joined: 15/05/2010 00:44
Location: http://i57.klix.com/6ocy11.png

#3 Re: Basket reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Basket (3×3) reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je ubjedljivu pobjedu nad Turskom i tako se plasirala u četvrtfinale kvalifikacionog turnira u Slovačkoj, za plasman na Europsko prvenstvo, saopšteno je iz KS BiH. Zmajevi su cijeli meč bili u vodstvu i na koncu ostvarili trijumf od 21:7! Najefikasniji u našem timu bio je Zlatko Golijanin sa osam poena. Prethodno je reprezentacija BiH poražena od Francuske (17:21), ali je pružila žestok otpor velikom favoritu. Naši Zmajevi sutra u popodnevnim satima igraju meč četvrtfinala. S turnira u Slovačkoj na EP će se plasirati tri najbolja tima.
Basket (3×3) reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u četvrtfinalu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, saopšteno je iz KS BiH. Nakon velike borbe Poljska, sedmoplasirana ekipa sa posljednjeg Svjetskog prvenstva, savladala je Zmajeve sa 21:17. Naši basketaši su odlično otvorili meč, poveli sa 5:1. Ipak, Poljaci su napravili preokret i održavali tijesno vodstvo do kraja. S ovim porazom, reprezentacija BiH je izgubila šansu da se plasira na EP, ali ostavila je jako dobar dojam na kvalifikacionom turniru u Slovačkoj.
Hajde dobro je, zamalo da se prodje i cetvrtfinale :D
Post Reply