Drug Član wrote:@seiko
I najveći put započet je malim koracima. Jedan od njih mogao bi biti donošenje zakona o praznicima na nivou BiH. To bi bila velika stvar. Opet, svjestan sam tvoje frustriranosti, a još sam svjesniji činjenice da političke partije koje su sada na vlasti u BiH nisu spremne praviti kompromise i dogovarati se u interesu ove države, a praveći ustupke na račun svoje partijske tvrdolinijaške politike. Kažeš na kojim premisama? Pa evo, upravo na ovoj premisi što sam je sad rekao. So what se samo nameće, i to odmah kao conclusion, PA MIJENJAJMO IH I NE GLASAJMO VIŠE ZA TAKVE NA IZBORIMA! Dok god budu nacionalne stranke na vlasti neće biti moguće ukinuti zaštitne mehanizme od preglasavanja, i to u pravom smislu riječi preglasavanja. A dok ih ne smjenimo, tražimo analizu po relevantnim faktorima, šta su to dobroga uradili za ovu zemlju, vršimo pritisak na njih da daju odgovore na tačno postavljena pitanja, a ne da prosipaju šuplju! U prelaznom periodu strašno veliku ulogu mogu odigrati profesionalni i nepristrasni mediji, pa makar dolazili i iz inostanstva (kad mi svojih gotovo da nemamo), profesionalno i nepristrasno sudstvo i policija itd.
ovo boldirano, je jedini dio tvoga posta, koji bih ja prihvatio!! Ali, nazalost, opet, to se ne moze u velikoj mjeri upotrijebiti u recenici zajedno sa pojmom Republika Bosna i Hercegovina, a iz jednostavnog razloga, zato sto takvih "malih-velikih koraka" nema u pravcu ozivljavanja Republike Bosne i Hercegovine!! Kazem nazalost!! Ta sintagma, moze da se primijeni samo na "bosansku imelu"ili "parazitsko cedo", a koje se zove rs, a koje je legalizovano potpisima onih koji su ponistili zakone Republike Bosne i Hercegovine!! Ova "imela" iz dana u dan pravi te "male-velike korake", zato sto znaju i razumiju sta je drzava, sta je drzavnost, sta je drzavotvorni narod!! Dok , u medjuvremenu, nazovi "nasi" prave tzv. "ugovore o specijalnim odnosima" kojima svoje gradjane izgone iz drzavljanstva,(clan 17) oni koji svome narodu, podvaljuju obrazac "P2", onima koji kazu "Dajte da ih priznamo, pa cemo se kasnije boriti protiv njih!" No , nazalost, toga "kasnije", nece biti!! Nece biti, jer "oni drugi" savrseno dobro znaju, sta su "mali-veliki koraci"!!
Takozvani "nasi" su opljackali i stavili narod na ulicu, a imovinu drzave, koja je pripadala upravo tome narodu,koji je tu istu stekao svojim znojem i radom, danas stavljaju "na bubanj" , i to jos u bescjenje!! A,sta je jos gore, imovinu drzave, prenose onoj "imeli" iliti "parazitu", i pretvaraju je u drzavu!! Zato ponavljam, Bosni treba protektorat, narednih 50 godina, da se ostvare uslovi da gradjanin Republike Bosne i Hercegovine, moze podici civilnu tuzbu protiv prevaranata i "zastitnika naroda"!! Da moze traziti nadoknadu za izgubljeno, a ne da se opet prevarom, kroz danasnja tzv, "demokratska glasanja" dovede pred svrsen cin, da ponovo dobije bezvrijedne certifikate, i da izdajnici imaju pravo reci - "pa vi ste ih birali!!"" Ljudima kao gospodi iz "TI" (Transparency International), treba dati vise prostora za djelovanje, pa dokazati ko su stvarni "zastitnici naroda"!! Zato, gospodine, ponavljam, Bosni treba protektorat, demokratija je jos daleko od Bosne!!Nazalost!!