ok evo ja cu prvi priznati RS ali da:cogni wrote:Mozda bi bolje bilo traziti popravljanje situacije u RS, nego njeno ukidanje. Tacno je da se situacija u RS se presporo popravlja od rata na ovamo, ali ja mislim da je to najvise zbog nestabilne situacije u drzavi.and wrote: kako neko može očekivati građenje prijateljskih odnosa,kada vlast krši zakone.odnos rs prema bih,poštovanje zakona,ljudi koji su u manjini,uzimanje krsne slave za praznike policije,vojske,dolasci popova da otvore zgradu vlade u kojoj bi trebali sjediti bošnjaci i hrvati samo pokazuje"želju"vlasti u rs-u za izgradnju dobrih odnosa.
možda su njihov nedostatak volje i nesposobnost da sprovedu zakon u entitetu rs glavni razlog zašto se iz fbih traži ukidanje rs-a.
Ipak su, na kraju, sami ljudi ti koji grade ambijent u drzavi, a njih se i 12 godina nakon zavrsetka rata, drze pod tenzijom i pod strahom od obnavljanja sukoba ili cak rata. Price o ukidanju RS se tamo dozivljavaju bukvalno kao poziv na rat, sta god mi mislili o tome. A ljudi kad se nadju u takvoj situaciji obicno ne bivaju odvec tolerantni.
Drugo, situacija u RS je daleko od sjajne, ali nije u redu ni generalizovati toliko pa reci da nista ne valja, da se zakoni generano ne postuju, ili da su ljudska prava sasvim ugrozena.
1. preda sve cetnike pocevsi sa karadzicem
2. promijeni ime jer to ime ne predstavlja sve njene narode
3. vrati na svoju teritoriju sve izbjeglice
4. pocne raditi na gradnji BiH kao drzave a ne RS kao drzave jer to ona nikad nece biti