exliberal wrote:Cudno je kako se sve stvari dobiju novo znacenje pred izbore. Tako je neki dan pocela diskusija u vezi nestanka dvije djevojke iz Srebrenice pa su krenuli komentari, ubili , zaklali, oteli, cetnici, genocid....da bi se nakraju saznalo da su jadnice pobjegle od naopakog oca. Ta ista spodoba je javno izjavljivala da su mu djeca oteta od srba itd...tako sad i sa djamijom...ovakvi incidenti se javljaju manje vise stalno ali posto je sad vrijeme izbora...ajmo na prvu stranu.
Ako je populacija na ovom forumu "napredniji" dio Bosne pa se ovako lako da napalit i izmanipulisat sta onda da kazemo na ljude koji nisu na ovo nivou? ...ili svo ovo demokratisanje i borba za internetsku multi-multi bosnu je samo suplja 
nikad_izvini wrote:
Kad priznate, javno, objavite i uradite:
-da je izvršen planirani genocid
-da je izvršeno etničko čišćenje
-objavite javno izvinjenje
-hapšenje ratnih zločinaca
-izgradite sve srušene vjerske objekata u šumskoj
-objavite opet javno izvinjenje
Onda možemo da eventualno normalno pričamo.Eventualno, napominjem.
Razlika između vas i Nijemaca je što su Nijemci imali Vilija Brandta a vi imate Radovana i Mileta.Razlika je što su Nijemci bili fašistički nastrojeni ali su se i izvinuli i pokazali želju da poprave greške, na ovaj iil onaj način.Sve, barem većinu Nijemaca, ako pitaš o fašizmu, ako dođeš do te teme, ćeš vidjeti da se crvene.Vi ste ostali fašisti i nemate namjeru ništa da poduzmete povodom toga.Multi-kulti BiH, aha..... pa da nam opet dođete sa kamama.Neka hvala fašisto, nemam takve mazohističke porive.
edit
simi5 wrote:
Iselio bi ti mene i sa foruma samo da se ne čuje mišljenje Srba. Ti imaš opravdanje za svoje postupke u pravu na mržnju koje nije fašizam. A možda i ja navodim snajpere ko baba Marija lepljenjem seloteipa na proizore.
Ahmmed wrote:
Nije nikakav problem čuti, pročitati mišljenje... Bilo čije. Samo tvoje mišljenje, Bogu hvala, nije mišljenje svih Srba. Tvoje mišljenje je školski primjer četničkog, nacionalističkog, velikosrpskog mišljenja. Tek ponekad upakovanog u celofan...Nikada, ama baš nikada, na ovom forumu, nisi htjela napisati: "Da, u Srebenici je počinjen genocid nad Bošnjacima. Da, Sarajevo je bilo pod strašnom opsadom četiri godine. Da, neko je u moje ime ubijao Bošnjake i Hrvate, zatvarao ih u Keraterm, Trnopolje, Luku....Da, neko je u moje ime porušio sve što se porušiti dalo, a podsjećalo je na islam i katoličanstvo...."
Ne, ti si uvijek notorne činjenice pokušavala relativizirati, nalaziti opravdanje za počinjeno, izjednačavati krivicu, stavljati u istu ravan uzroke i posljedice.....
A ja, po ne znam koji put na ovom forumu kažem, da me jeste STID zbog svih zločina koji su počinjeni u moje ime, da me stid zbog svakog nevino stradalog Srbina i Hrvata, kojeg su ubili pripadnici Armije BiH, po ko zna koji put kažem da ne znam i ne mogu da shvatim um onoga koji je u selu Grabovica ubio četverogodišnju djevojčicu Mladenku Zadro, ne mogu ni da zamislim scenu u kojoj munstrum, pripadnik MOJE Armije BiH, puca u djetešce koje mu širi ruke i ide u zagrljaj.....I u ovim slučajevima, nisu mi važni ni uzroci ni posljedice, jednostavno, osjećam to kao ličnu sramotu..... I iako to nema nikakvu snagu, jačinu, ja molim da mi oproste svi oni,koji su ostali bez svojih najmilijih, a koje su iz njihovih kuća, odveli, ubili, ponižavali pripadnici MOJE Armije BiH.....
simi5 wrote:
Ne znam zašto si slagao, verovatno misliš da ima mnogo novih članova koji nisu čitali moje postove od pre godinu dana. Ovom ružnom optužbom pokušavaš ponovo da pobegneš od teme. Sećaju se ipak oni ozbiljniji da nije istina to što mi podmećeš. Da sam uvek osudila zločine i u Srebrenici i u Sarajevu i bilo gde su se događali ali sam tražila i osudu zločina nad Srbima, no to od tebe nikad neću čuti. A nije me stid jer ni jedan zločinac nikad nije imao moju podršku i nisam naivna kao jedna koleginica koja je osudu jednog zločinca pretvorila u idealizaciju drugog. Govorim istinu i svakom mogu da pogledam u oči.
Međutim ti bežiš od teme a tema je da posle 13 godina od rata Sarajevo gaji novu generaciju dece koja zna samo da mrzi. Da su Srbi koji su ostali u Sarajevu ceo rat i posle rata nekoliko godina danas uglavnom otišli u manje hostilne sredine. I onda gle apsurda, dok stvaramo monoetničku sredinu koja namerno zaboravlja Srbe bitne za kulturu, istoriju i identitet grada vičemo Dršte lopova Dodika. Da se Vlasi ne dosete.
simi5 wrote:Za nepoznavaoce političke scene u Srbiji malo obaveštenje:
1. U Srbiji na vlasti je koalicija demokratskih partija ali LDP nije u toj koaliciji.
2. LDP u koaliciji sa još nekoliko takođe marginalnih partija je uspeo da pređe cenzus. Čeda Jovanović, nekad nacionalista, pa onda demokrata, sad je najveći pokrovitelj trgovaca drogom i mafijaša. On je lično bio pokrovitelj Zemunskog klana koji je ubio Đinđića.
3. U koaliciji sa Č.J. nema ni jedne stranke iz Sandžaka za razliku od DSS i DS koje su u koaliciji sa najjačin strankama iz Sandžaka.
4. Propaganda koju Jovanović rasipa u svojim intervjuima uvek je sračunata na to da godi ušima slušaoca.
5. BiH i Srpska kao deo BiH su u političkom fokusu Srbije na mnogo prijateljskiji način nego što to prikazuju vladini mediji u Federaciji. Odnos Srbije prema BiH je bolji nego odnos Hrvatske prema BiH.
simi5 wrote:Čudan ste vi ljudi svet, ne valja kad se Srbija mpobiliše, ne valja kad se ne mobiliše. Ne valja kad Srbi brane svoje interese diplomatijom, ne valja oružjem. Najviše bi voleli da Srba nema, a samo u zajedničku državu ne diraj. Vreme je da se odlučite šta hoćete. Ali pazite jer može i da se ostvari.
simi5 wrote:Vas nekoliko ovde ste reagovali u smislu da postoje predubeđenja i to se slažem.
Postoje neki ljudi u Srbiji, uglavnom vrlo mladi, koji zamišljaju kako Ferhadijom jurca grupa vehabija u kratkim pantalonama, sa bradama, bosonogi i pikaju fudbal glavom nekog nesretnog Srbina odrubljenom pre par minuta.
Isto tako postoje mađu vama, a to se na forumu vidi, oni koji zamišljaju kako ispres SANU na sred Knez Mihajlove stoji oltar sa slikama Karadžića, Mladića i Šešelja. Kako ispred tog oltara kade sam patriarh i svi episkopi. Kako prolaznici padaju na kolena, celivaju slike, ostavljaju sve što imaju u novčaniku za prilog. A iz akademije izlaze đakoni sa naramcima indoktrinirajućih knjiga i daruju priložnike.
Setimo se 44. i 45. godine Amerikanci svojim bombarderima srušili su skoro celu Nemačku, a samo 10 godina posle toga održavali su vazdušni most za Berlin. Svima je dozvoljeno da se promene: i Nemcima i Amerikancima i Rusima i Kinezima. Samo Srbima nije dozvoljeno ni da se promene, ni da u bilo čemu budu u pravu, a pogotovo ne da budu iskreni.
Po nekad ovde odreagujem na nebuloze koje neinformisani i skeptični ljudi ispričaju. U Srbiji se ne sanja rat, ljudi žive skromno i brinu svoje brige, deca se igraju Harija Potera i Matriksa a ne rata. Studenti rade kolokviume i spremaju ispite. I šta god o tome neko mislio dok god budem na ovom forumu reagovaću svaki put kad se ta slika pretvori u zlonamernu karikaturu.
Svima koji mogu da me prihvate kao dobronamernu osobu srdačan pozdrav i puno poštovanje.
simi5 wrote:Hoćeš da ti nacrtam šta ja mislim?
1. Prosečno domaćinstvo u Jugoslaviji imalo je u kešu 20 000 DM.
2. Na vlasti su bili likovi iz životinjske farme u svim strukturama.
3. Jugoslavija je bila tampon zona u svetskoj podeli a raspadom Istočnog bloka nestalo je potrebe za postojanje tampon zone i svi su ostvarivali svoje interese beskrupulozno.
4. Narod u Jugi osim Slovenije ne ume da misli politički i lako je manipuluisati čak i danas. U to vreme krajem 80-tih i početkom 90-tih još je vladao mentalitet zaokruži šta ti vlast kaže da ne zaglaviš Goli otok (Zabelu, Lepoglavu, Zenicu...)
5. Svi krimosi su bili u ratu profiteri i svi su sarađivali među sobom. Pošteni ljudi su upropašteni i izginuli na svim stranama.
6. Šiptari nisu profitirali, njima je uvaljen uranium i droga, tek ćeš videti šta im se kuva za 20 godina.
7. Slovenci su pokupili pare iz cele Juge, zapalili bure baruta i zbrisali. Pare su još kod njih. Svi ostali su najebali, izginuli, porušeni, okupirani, stresirani, izostavljeni iz EU,...
nikad_izvini wrote:
Malo sam random prelistao postove

Iz pročitanog bi se dalo zaključiti.
1. Ti osuđuješ sve počinjene zločine i sve je to isto.
2. Srbija zapravo pomaže BIH, ali nama debilima mediji govore suprotno i mi im vjerujemo.
3. Zapravo bi željeli da Srbije nema
4. U Srbiji ima šovinista(uglavnom mladih ljudi) ali i kod nas
5. Svima se oprašta ali ne i Srbima
6. Mi smo zapravo neinformisani
7. Pošteni ljudi su nadrljali na SVIM stranama, svi smo mi isti
ZAKLJUČAK: Svi ostali su najebali, izginuli, porušeni, okupirani, stresirani, izostavljeni iz EU,
Znaš, kad ovakve gadosti nađem na samo par stranica, kad mi se stomak prevrne, kad znam da ću zakasniti na posao ujutro al i dalje čitam i ne mogu da se načudim, javlja mi se neki ratni refleks.
Ne znam bil te udarao il bi ti djecu prokleo da i njima ovako objašnjavaju, kao što ti objašnjavaš nama bosancima, šta im se desilo.
Protumači ovo kako želiš.
Pogledaj malo šta mi pišemo a šta ti/vi pišeš/pišete.
Tvoj/vaš zaključak je da se desilo sranje u Ruandi i da su svi krivi.Kolektivna amnezija je zajebana stvar.Al duboko u duši znate šta se zapravo desilo a šutite i pravite se blesavi.Prvo je biloa priča napale balije, sad su svi krivi.Meni pričaš o duši

Smiješno
Al ti je ova najjača:
simi5 wrote:
E moja deco, zbog išarane fasade i polomljenih prozora vi svoje duše pogubiste.
Da je do fasade, gdje bi nam bio kraj.Al ti to ne razumiješ.Ja bih volio, al samo malo, da doživiš šta smo mi ovdje doživjeli.Samo sekundu, možda bi shvatila što mi se gadiš, ništa više.