Band of Brothers/WWII preporuke

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Hodidjed

#26 Re: Band of Brothers/WWII preporuke

Post by Hodidjed »

Band of Brothers je genijalno. Imam DVD komplet.
chuchumbamayumbe

#27 Re: Band of Brothers/WWII preporuke

Post by chuchumbamayumbe »

Veceras na HRT1 je epizoda "Bastogne", po mnogima najbolje uradjeni dio serije u svakom aspektu.
Meni je vec hladno! :)
DaysleepeR

#28 Re: Band of Brothers/WWII preporuke

Post by DaysleepeR »

chuchumbamayumbe wrote:Veceras na HRT1 je epizoda "Bastogne", po mnogima najbolje uradjeni dio serije u svakom aspektu.
Meni je vec hladno! :)
e pa evo malo se i naježi

dio istorije vezan za Bastogne

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Bastogne
madner

#29 Re: Band of Brothers/WWII preporuke

Post by madner »

Malo da se odježimo, njemacka ofanziva je zavrsena kada je druga tenkovska divizija ostala bez goriva, pred rijekom Meusom. Da je Bastogne pao, nista se ne bi promijenilo. Ovako ispade herojska prica, a istina je da amerikanci imaju 2:1 nadmoc na zapadnom frontu, te da su se 2 regimenta predala bez vece borbe.

Dobili po usima od duplog manjeg i od toga napravise famu. Isto da se Njemci hvale kako je Podolski zabio juce gol.
gisha

#30 Re: Band of Brothers/WWII preporuke

Post by gisha »

Serija je (po meni) uradjena odlicno. Efekti su u nekim momentima tako odradjeni da se stice utisak da ste negde sa njima u rovu ili akciji(ako imate dobro ozvucenje). Inace i ja sam seriju pregledao vise puta i mogao bih opet (hi!). A sto se "Pacifika " tice jedva cekam da se pojavi :-) A da opet ponovim sto je neko napomenuo: ne govorimo o istoriji nego o tome kako je serija snimama ! :roll:
Post Reply