Prije svega, ne mogu se sjetiti kada sam zaista vidjela osobu koja je nosilac odlucivanja a da ima, recimo, nekog iskustva u stvarnom zivotu. Da se ostvario u biznisu na primjer. Da je vodio par ljudi, da ima iskustva sa raspodjelom budzeta koji je dobiven stvaranjem vrijednosti. Politicari grade karijere u politici, i to prije svega radi vlastitog napretka, a ne sto su ono, boze, sposobni da vode drustvo. Gomila brljavaca, ja kazem
Ljudima koji su na vlasti vazno je samo kako ce i ostati na vlasti. I sve ce uciniti da bi ostali. Znam i jedan primjer, gdje celni ljudi nisu htjeli progurat dobru stvar samo zato sto je to protivnicka stranka inicirala. Dakle, gradjani su nebitni. To se jako dobro vidi u manjim sredinama.
Ima ona stara "narod su ovce", ili "narod ima vlast kakvu zasluzuje". Kod nas je nazalost vrlo tacno da prilika cini lopova. To sam se uvjerila milion puta i od svega mi se vise muci.
I jos moram naglasiti da nas je Dejtonski sporazum dobro zaj...o.
Revolucija je po meni jedino rjesenje. Ili da nas okupira kakva Njemacka pa nam nametne svoju demokraciju.