Bananica drzavica

blugirl

#26 Re: Bananica drzavica

Post by blugirl »

Ko je imao dodir sa politikom i politicarima, zna da je to vecinom bagra koruptivna, gladna, i jednostavno je nemoguce da u politici opstane neko ko ne dijeli iste osobine i ambicije. Kao politicar moras biti u stanju da plivas u tom mulju i pri tome uzivas. Ne kazem da nema izuzetaka, ali se uglavnom radi o izolovanim slucajevima :) .

Prije svega, ne mogu se sjetiti kada sam zaista vidjela osobu koja je nosilac odlucivanja a da ima, recimo, nekog iskustva u stvarnom zivotu. Da se ostvario u biznisu na primjer. Da je vodio par ljudi, da ima iskustva sa raspodjelom budzeta koji je dobiven stvaranjem vrijednosti. Politicari grade karijere u politici, i to prije svega radi vlastitog napretka, a ne sto su ono, boze, sposobni da vode drustvo. Gomila brljavaca, ja kazem :angry:

Ljudima koji su na vlasti vazno je samo kako ce i ostati na vlasti. I sve ce uciniti da bi ostali. Znam i jedan primjer, gdje celni ljudi nisu htjeli progurat dobru stvar samo zato sto je to protivnicka stranka inicirala. Dakle, gradjani su nebitni. To se jako dobro vidi u manjim sredinama.

Ima ona stara "narod su ovce", ili "narod ima vlast kakvu zasluzuje". Kod nas je nazalost vrlo tacno da prilika cini lopova. To sam se uvjerila milion puta i od svega mi se vise muci.

I jos moram naglasiti da nas je Dejtonski sporazum dobro zaj...o.

Revolucija je po meni jedino rjesenje. Ili da nas okupira kakva Njemacka pa nam nametne svoju demokraciju.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#27 Re: Bananica drzavica

Post by PipiDugaDevetka »

blugirl wrote:Ko je imao dodir sa politikom i politicarima, zna da je to vecinom bagra koruptivna, gladna, i jednostavno je nemoguce da u politici opstane neko ko ne dijeli iste osobine i ambicije. Kao politicar moras biti u stanju da plivas u tom mulju i pri tome uzivas. Ne kazem da nema izuzetaka, ali se uglavnom radi o izolovanim slucajevima :) .

Prije svega, ne mogu se sjetiti kada sam zaista vidjela osobu koja je nosilac odlucivanja a da ima, recimo, nekog iskustva u stvarnom zivotu. Da se ostvario u biznisu na primjer. Da je vodio par ljudi, da ima iskustva sa raspodjelom budzeta koji je dobiven stvaranjem vrijednosti. Politicari grade karijere u politici, i to prije svega radi vlastitog napretka, a ne sto su ono, boze, sposobni da vode drustvo. Gomila brljavaca, ja kazem :angry:

Ljudima koji su na vlasti vazno je samo kako ce i ostati na vlasti. I sve ce uciniti da bi ostali. Znam i jedan primjer, gdje celni ljudi nisu htjeli progurat dobru stvar samo zato sto je to protivnicka stranka inicirala. Dakle, gradjani su nebitni. To se jako dobro vidi u manjim sredinama.

Ima ona stara "narod su ovce", ili "narod ima vlast kakvu zasluzuje". Kod nas je nazalost vrlo tacno da prilika cini lopova. To sam se uvjerila milion puta i od svega mi se vise muci.

I jos moram naglasiti da nas je Dejtonski sporazum dobro zaj...o.

Revolucija je po meni jedino rjesenje. Ili da nas okupira kakva Njemacka pa nam nametne svoju demokraciju.
Dobro jutro, suprugo od Kolumba!
:D :-D
blugirl

#28 Re: Bananica drzavica

Post by blugirl »

@pipi :) ok jasno je svima, ali time sam vise htjela naglasiti vaznost ustavnih reformi
didžej

#29 Re: Bananica drzavica

Post by didžej »

kod nas su zene hrabrije i samosvjesnije od muskaraca. o ponosu da i ne govorim. :)
shmizlica

#30 Re: Bananica drzavica

Post by shmizlica »

jednog dana bit će i ustavne reforme, al' da mi je vidjeti ko će reformirati ove foteljaše. to je pustilo korijenje ko baobab :x
DaffyDuck

#31 Re: Bananica drzavica

Post by DaffyDuck »

Image
treba nam Bananaman da sprovede revoluciju :D
shmizlica

#32 Re: Bananica drzavica

Post by shmizlica »

:lol:
didžej

#33 Re: Bananica drzavica

Post by didžej »

bojim se da nasi politicari nisu svjesni sta na kraju uglavnom bude sa bananom. bude pojedena ili istruhne. a dok je u zivotu cesto simbolizira muski polni organ. to je nasa drzava danas.
DaffyDuck

#34 Re: Bananica drzavica

Post by DaffyDuck »

Da, ali sta god pricali mi smo sami krivi za to. Ne daj boze da se skupi veci broj ljudi i napravi ozbiljne proteste da se pokaze politicarima da oni treba nama da polazu racune a ne mi njima!
Al jok, lakse ih s kauca gledat na tv-u kako rade sta god ima padne na pamet. Sto je najgore, prije se kao nesto i krilo, skrivalo, bilo neke sramote, a sad jok... Moral NULA.
Svi smo mi bananaman u banana drzavi.
shmizlica

#35 Re: Bananica drzavica

Post by shmizlica »

Zubizareta wrote:Da, ali sta god pricali mi smo sami krivi za to. Ne daj boze da se skupi veci broj ljudi i napravi ozbiljne proteste da se pokaze politicarima da oni treba nama da polazu racune a ne mi njima!
Al jok, lakse ih s kauca gledat na tv-u kako rade sta god ima padne na pamet. Sto je najgore, prije se kao nesto i krilo, skrivalo, bilo neke sramote, a sad jok... Moral NULA.
Svi smo mi bananaman u banana drzavi.
hej džej, evo nam još jednog revolucionara ;-)
Arc_Angel

#36 Re: Bananica drzavica

Post by Arc_Angel »

Ma mi smo banana drzava i to samo tako.

jebi ga da covjek hoce realno da pogleda, nebi se trebao pitati jesmo li banan , mislim hajmo realno koliko puta je neko od vas dao policajcu 20 maraka, i koliko puta je cuo da je neko rekao da je dao policajcu 20 maraka, koliko clanova porodice, prijatelja pooznanika znate da je dalo policajcu 20 maraka.

banalan primjer ali u stvari slika onu pravu sliku kakvi smo mi ljudi u stvari. sad ako ja kazem da je vecina ljudi u ovoj drzavi sklono lopovluku, prevarama zavljivanjima na mence ce se bacati drvlje i kamenje, ali je to tako.

znaci taj policajac dodje na to radno mjesto, a ogroman broj ih se prijavi na svako radno mjesto, i na kraju oni koji dobiju posao velika vecina njih uzme 20 maraaka, sta to govori, govori da smo mi vecinom kao narod u ovoj drzavi skloni lopovluku(istini za volju sitnom lopovluku) a kad nam se ukaze prilika za malo veci bošnjo zagrize kooooooooo pirana i nema tu price.

Druga stva nije samo do policije, tuzilastva i sudovi jos veca katastrofa, smijesno, znaci tri okosnice u borbi protiv kriminala i korupcije debelo kompromitovani.

naj zalosnije sto smo ih mi tu stavili, sta ces jebi ga ljudi tad nisu znali, al kad se zavrsio rat trebalo je zabraniti svim onim politicarima i politickim strankama koj bili prije rata, doveli do rata i ostali nakon rata da se time bave, i njima i njihovim porodicama, jer znate kakvu situaciju sad imamo da doslovno 100-ak ljudi drzi 4 miliona u saci i igra se njihovim zivotima.
DaffyDuck

#37 Re: Bananica drzavica

Post by DaffyDuck »

shmizlica wrote: hej džej, evo nam još jednog revolucionara ;-)
:bih: :bih:
svemirska_vjeverica

#38 Re: Bananica drzavica

Post by svemirska_vjeverica »

Zubizareta wrote:
shmizlica wrote: hej džej, evo nam još jednog revolucionara ;-)
:bih: :bih:
Neka registruje fb grupu :lol:
didžej

#39 Re: Bananica drzavica

Post by didžej »

star sam da trazim humaniji sistem i mijenjam svijet ali zato mogu da promijenim profil ili cover sliku na fb-u. :wink: toliko o revoluciji. :)
seoBIH

#40 Re: Bananica drzavica

Post by seoBIH »

I sta, opet ovaj voz vozi !?
Post Reply