„Balkanski pasoš” za zemlje Balkana!!

Fiore

#26 Re: „Balkanski pasoš” za zemlje Balkana!!

Post by Fiore »

komi wrote::lol: ova im je dobra

ne znam je ovo šala ili sta ozbiljno

ali nama ne treba da putujemo u beograd ili zagreb bez viza :D

već u lisabon beč i london...
Kako je krenulo., trebace viza do Mostara.. :skoljka:
spreca

#27 Re: „Balkanski pasoš” za zemlje Balkana!!

Post by spreca »

Mi stalno govorimo kako su nasi "politicari" glupi ali samo kad pogledam ove "europejce" dodjemi da ove nase velicam do samog boga.
Pa dokad ce ovi iz evrope da nas je*bu u ovo malo mozga sto nam je ostalo.
Cinimise da bi se mi (balkanci)mogli udruziti pa krenuti u jedan dzihad na staru kurvu :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#28 Re: „Balkanski pasoš” za zemlje Balkana!!

Post by Dado dijasporitus »

Ideja = Velika Srbija I Velika Hrvatska na mala vrata. Samo drzave koje imaju teritorijalne pretenzije na svoje susjede ce profitirali od ovoga a u BiH vec postoje podloga za takav scenarij. U RS-u bi to vidjeli kao ujedinjenje RS-a i Srbije a u Federaciji kao ujedinjenje Hercegovine i Hrvatske. Iako ni jedno ni drugo nema veze sa stvarnoscu bice daleko teze stvoriti bilo kakav BiH identitet koji bi na kraju izgubio na vaznosti isto kao sto je bio izgubljen i trivijalan u bivsoj Yugi dok bi susjedni/komsijski identiteti bili galvanizirani u cilju stvaranja "super-nacija". Na kraju ce ostati samo da se rijese sitni detalji kao npr. problem Bosnjaka, Crnogoraca, Makedonaca i Albanaca koji bi u najmanju ruku bili tretirani kao podstanari u tudjoj kuci. Po tradicionalnom pravilu u tome bi najvise zijanili Bosnjaci I Albanci.

Vec vidjeno, ne hvala.
politicar

#29 Re: „Balkanski pasoš” za zemlje Balkana!!

Post by politicar »

Ma kakav Balkanski pasos.Kakve su to gluposti.Ja to ne podrzavam i protivim se tome.Pa ne postoji pasos EU,iako su zemlje clanice EU uvijek spremne na kompromis i jedna drugu uvazavaju,priznaju i ne mijesaju se jedna drugoj u unutrasnja pitanja.Zemlje clanice EU medjusobno nisu ratovale vise od 60 god..Pa nemaju pasos EU,vec svaka drzava ima svoj pasos na kojoj postoji i oznaka EU.Drzave na Balkanu nikad nisu spremne na kompromis,jedna drugu ne uvazavaju i ne priznaju, i jedna se drugoj mijesaju u unutrasnja pitanja.Za ovo postoji bezbroj primjera.Takodje skoro su jedna protiv druge ratovale.Ne vidim neku svrhu tog Balkanskog pasosa.On ne bi doprinio pomirenju i zblizavanju drzava Balkana,ne bi dobrinio brzem ulasku ovih zemalja u EU i ne bi bilo nikakvih koristi od tog pasosa.Takodje bi nam i dalje trebale vize.Balkanski pasos je bespotreban i besmislen.Potpuno glupa ideja.Drzave balkana trebaju individualno provoditi reforme i kretati se prema EU.Istovremeno u toku procesa priblizavanja EU graditi dobrosudsjedske odnose i pomiriti se.
paratrooper

#30 Re: „Balkanski pasoš” za zemlje Balkana!!

Post by paratrooper »

ti srbi na svaki nacin pokusavaju da vladaju BIH.
Sreten

#31 Re: „Balkanski pasoš” za zemlje Balkana!!

Post by Sreten »

paratrooper wrote:ti srbi na svaki nacin pokusavaju da vladaju BIH.
A kaoo to mi Srbi pokusavamo da vladamo i sta mi imamo sa ovm planom EU majke ti??To ti .. onako, bubnes , pa sta bude! :-)
Post Reply