Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Locked
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#301 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by anthraxQ »

xDenisx wrote:
anthraxQ wrote:Samo me zanima šta da naši, npr fudbaleri ili neki sportisti stave fesove nakon neke pobjede i sl?

Naš fes bi bio tragedija... Ondam bi se Handžar spominjala i šta sve ne.
Najzabavnije od svega je da bi najostrije reagirali bas oni koji najzesce brane sajkacu na ovoj temi :zoka:

ps, anthrax; ukljuci mozak, iskljuci pink ;)

ma gledam čisto da vidim dokle to seže... oni su, kao nacija, kao dijete od 15 godina. To je taj nivo. Eno hoće tužiti LDP za izjave...
Ripicipi

#302 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Ripicipi »

xDenisx wrote:
anthraxQ wrote:Samo me zanima šta da naši, npr fudbaleri ili neki sportisti stave fesove nakon neke pobjede i sl?

Najzabavnije od svega je da bi najostrije reagirali bas oni koji najzesce brane sajkacu na ovoj temi :zoka:

Ne mozes to porediti jer je BiH zemlja 3 naroda i ostalih, ne mozes u reprezentaciji koristiti obiljezja samo jednog naroda. Zamisli Misimovica i Papca sa fesovima na glavi :roll:
Zato u BiH to nema logike niti je prirodno, zar ne?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#303 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by anthraxQ »

potres_mozga wrote:
xDenisx wrote:

Ne mozes to porediti jer je BiH zemlja 3 naroda i ostalih, ne mozes u reprezentaciji koristiti obiljezja samo jednog naroda. Zamisli Misimovica i Papca sa fesovima na glavi :roll:
<šta ba ti hoćeš reći?

stvarno nekad pomislim da .... ma svašta.

Čovječe dragi pa mislio sam na bošnjake koji bi to uradili. A tu spiku 3 naroda i sl, nemoj barem meni prodavati...

p.s. i zanimljivo je kako si se ti odmah uhvatio njih dvojice. A de pogledaj sastav reprezentacija i koliko je bošnjaka tu, a koliko ostalih. Ostalih je malo jer igraju većinom za neke druge reprezentacije.
Last edited by anthraxQ on 31/01/2012 00:05, edited 1 time in total.
trafa

#304 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by trafa »

anthraxQ wrote:
xDenisx wrote:

ma gledam čisto da vidim dokle to seže... oni su, kao nacija, kao dijete od 15 godina. To je taj nivo. Eno hoće tužiti LDP za izjave...
Ma kakvih 15 covijece, manje.
Sezam

#305 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Sezam »

Starije su i kokarda i kama i brada od Draze i pokolja u istocnoj bosni u drugom svjetskom...jel tako @potres-mozga?

Srbima je jednostavno sve dozvoljeno. Sve je to tradicija. Pobunis li se sovinista+nacionalista+ljubomorni balija si :zzzz:
xDenisx

#306 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by xDenisx »

potres_mozga wrote:Ne mozes to porediti jer je BiH zemlja 3 naroda i ostalih, ne mozes u reprezentaciji koristiti obiljezja samo jednog naroda. Zamisli Misimovica i Papca sa fesovima na glavi :roll:
^^ :lol: My point exactly
anthraxQ

#307 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by anthraxQ »

xDenisx wrote:
potres_mozga wrote:Ne mozes to porediti jer je BiH zemlja 3 naroda i ostalih, ne mozes u reprezentaciji koristiti obiljezja samo jednog naroda. Zamisli Misimovica i Papca sa fesovima na glavi :roll:
^^ :lol: My point exactly
zanimljivo je da stvarno ima ljudi koji vjeruju u to. A vaterpolista fino pozdravlja navijače iz republike srpske... Bosna? Pojam nepoznat.
BHF_Manijak

#308 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by BHF_Manijak »

Ma ja, kod nas treba sve miksati(to naravno samo prolazi u dijelovima gdje su Bosnjaci vecina) i svima ugadjati, a "gore" i "dole" oni svakako imaju svoje, od zastave, prosvjete, zakona, obiljezja, udzbenika itd itd itd...Ali ni slucajno da Bosnjaci nesto svoje furaju, jok to ba, ipak smo zemlja tri konstitutivna naroda, a sto ta konstitutivnost prolazi slabo ili nikako u svim dijelovima zemlja, ma stipu to ba! :oops:

Hebote kako neki plitko razmisljaju, tacno mi dodje da povracam! :oops:

Ne trazi niko (bar ja ne) da se fesovi furaju, ali bar nek se furaju na bosanstvo, ali jok i to, pa to dodje onda onaj balavac iz lukavice (vodja navijaca slavije) i pocne prodavati muda pod bubrege kako su ljiljani za njega nacionalisticka zastava i to je kao razloga sto on ne bi nikad dosao na utakmicu BiH repke (iako i sam ne vjeruje u tu laz!) jer se balavac osjeca "ugrozeno", a nasi sute i sjede ko bekani niko da ga priupita koju je cojenu imo iz historije, je li kad cuo za Tvrtka Kotromanica, ali ko ce mu i postavit pitanje kad svi da se saberu nemaju dvije ciste! :oops:
popajic

#309 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by popajic »

Svaki sovinizam/ nacionalizam se trudi da provocira isti takav sovinizam/ nacionalizam kod drugog , jer tako sam sebe opravdava.
TOGA se treba cuvati !
xDenisx

#310 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by xDenisx »

ps,
potres_mozga wrote: Zamisli Misimovica i Papca sa fesovima na glavi :roll:
A prirodno i pohvalno je kad Alem Toskic, igrac rukometne reprezentacije Srbije a inace musliman (ne kazem Bosnjak jer sumnjam da se tako izjasnjava), nosi sajkacu? To ne bi trebalo da smeta?
Ripicipi

#311 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Ripicipi »

xDenisx wrote:ps,
potres_mozga wrote: Zamisli Misimovica i Papca sa fesovima na glavi :roll:
A prirodno i pohvalno je kad Alem Toskic, igrac rukometne reprezentacije Srbije a inace musliman (ne kazem Bosnjak jer sumnjam da se tako izjasnjava), nosi sajkacu? To ne bi trebalo da smeta?
Ako njemu ne smeta, zasto bi meni smetalo?? Cak kako sam primjetio nisu ni svi igraci stavili sajkace na glave, tako da je ovo kao "Mladicev poziv na nova klanja" cista dramaturgija.

A vi slobodno zivite u strahu od rukometnih igraca Srbije sa sajkacama :-)

Laku noc :zzzz:
Last edited by Ripicipi on 31/01/2012 00:38, edited 1 time in total.
anthraxQ

#312 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by anthraxQ »

popajic wrote:Svaki sovinizam/ nacionalizam se trudi da provocira isti takav sovinizam/ nacionalizam kod drugog , jer tako sam sebe opravdava.
TOGA se treba cuvati !
da jer mi trebamo biti bolji... :roll: dok nam ssve više i više sužavaju životni prostor...
xDenisx

#313 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by xDenisx »

potres_mozga wrote:Ako njemu ne smeta, zasto bi meni smetalo??
To je hipoteticki slucaj, jer koliko ja znam on nije nosio sajkacu kao sto nisu ni Papac ili Misimovic nosili fes. Ali moram se pitati zbog cega ti apriori smeta fes na glavi Misimovica dok ti je sajkaca na glavi Toskica nesto sasvim ok. Pa i sajkaca je obiljeze samo jednog naroda.
Sezam

#314 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Sezam »

xDenisx wrote:
To je hipoteticki slucaj, jer koliko ja znam on nije nosio sajkacu kao sto nisu ni Papac ili Misimovic nosili fes. Ali moram se pitati zbog cega ti apriori smeta fes na glavi Misimovica dok ti je sajkaca na glavi Toskica nesto sasvim ok. Pa i sajkaca je obiljeze samo jednog naroda.
Zato sto je trol :zzzz:
Ripicipi

#315 Re: Balkanska politika kroz sport, umjetnost, kulturu...

Post by Ripicipi »

xDenisx wrote:
Je l' tebi stvarno nije jasna razlika izmedju Sr-Hr na jednoj i BiH kao drzave na drugoj strani?

Nije tu samo Misimovic, tu su i Papac, Pandza, Maletic itd. plejada igraca iz mlade reprezentacije, u kosarkaskoj reprezentaciji je dosta Srba i Hrvata, u rukometnoj isto tako.
Tebi je to isto sa reprezentacijom Srbije gdje u 3-4 sporta imaju jedva 2-3 Bosnjaka koji igraju za njih.

Sasvim je normalno da se u BiH reprezentacijama igraci ne kite obiljezjima jednog naroda. Gdje si ti u tome vidio da ja imam nesto protiv fesa kao fesa?
Locked