Nema više Suada Zeljkovića na TV.It_is_a_Leclerc wrote:Navedite jednu pozitivnu stvar koju je izazvao terorizam od 7.2. ?
balavi piromani vs. japanske investicije
- bach
#126 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
-
dezurni_ucenik
#127 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
bach wrote:Nema više Suada Zeljkovića na TV.It_is_a_Leclerc wrote:Navedite jednu pozitivnu stvar koju je izazvao terorizam od 7.2. ?
@leclerc
Otisao ti je Lipovaca.A koliko se sjecam najvise si kmecao da on ode.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#128 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Ukakili se svi preko štele zaposleni. Nema više cerenja "Jel ti krivo što ti ne možeš". Europska diplomacija rekla našim političarima da im je prioritetan zadatak raditi na ekonomji. Dobili nešto od oduzetih pristupnih fondova.It_is_a_Leclerc wrote:Navedite jednu pozitivnu stvar koju je izazvao terorizam od 7.2. ?
- It_is_a_Leclerc
#129 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Kud je otišao ?! Čovjek je premijer u ostavci, koji je predložio i dobio budžet u ruke što je vajda presedan u modernoj politici. Ostaje premijer do kraja mandata. Jedino što smo dobili je spektakularno psovanje majke zastupnicima u skupštini i solidan koncert Dubioze.dezurni_ucenik wrote:bach wrote:Nema više Suada Zeljkovića na TV.It_is_a_Leclerc wrote:Navedite jednu pozitivnu stvar koju je izazvao terorizam od 7.2. ?
@leclerc
Otisao ti je Lipovaca.A koliko se sjecam najvise si kmecao da on ode.
- It_is_a_Leclerc
#130 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Evropska diplomatija od 1996. gudi o ekonomiji, poslovnosti, integracijama. Da ne kažem o oštrim upozorenjima, jasnim porukama i, najbolje od svih, prijetnjama posljednim vozovima koje više niko ne doživljava ozbiljno.KatarinaKosaca wrote:Ukakili se svi preko štele zaposleni. Nema više cerenja "Jel ti krivo što ti ne možeš". Europska diplomacija rekla našim političarima da im je prioritetan zadatak raditi na ekonomji. Dobili nešto od oduzetih pristupnih fondova.It_is_a_Leclerc wrote:Navedite jednu pozitivnu stvar koju je izazvao terorizam od 7.2. ?
Ja samo podržavam volju većine građana BiH pokazanu na izborima 2010., a to je - bijeda, siromaštvo, nezaposlenost, laž, prevara, predizborna maslanja.
-
dezurni_ucenik
- hrastov žižak
#132 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
aferimBodkin wrote:
nemam ja problema sa paznjom nego ti cas napises vrh post cas ovakvu glupost.dakle ili bipolaran ili vise ljudi pise![]()
znam ja za sta je sud podigao optuznicu ali ti zastupas taj stav. to je razlika. isto kao sto je sud sto puta dizao optuznicu za lakse tjelesne ozljede dok je lik pucao na covjeka ali eto u noge. ili kad je dizao optuznicu za ubistvo iz nehata iako je lik pucao drugome u glavu itd. znaci sud dize optuznice sa(u ovom slucaju) politickom pozadinom. ljudi koji su izrazili nezadovoljstvo rusenjem vladinih objekata ne mogu biti teroristi. znaci nema definicije po kojoj mogu biti
- It_is_a_Leclerc
#133 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Aha. Ok.
Al-Qaida koja je iskazala nezadovoljstvo odnosom američke administracije spram arapskog svijeta rušenjem državnih zgrada (npr. Pentagona), ne može biti terorizam
Al-Qaida koja je iskazala nezadovoljstvo odnosom američke administracije spram arapskog svijeta rušenjem državnih zgrada (npr. Pentagona), ne može biti terorizam
- Hajlac
#134 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Semantičke vratolomije na kvadratIt_is_a_Leclerc wrote:Aha. Ok.
Poređenje neuporedivog...gluho bilo.
Da je po tvom, danas bi (lupam) 1/4 siromašnih Engleza bila proglašena teroristima i utamničena, nakon onog bunta, paljevine i pustošenja imovine imućnih(da ne kažem profitera divljačkog kapitalizma) 2011. godine.
-
Zijad-Zijo
- It_is_a_Leclerc
#136 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Naravno da bi bili, ako je nadležni sud prihvatio kvalifikaciju terorizma.Hajlac wrote:Semantičke vratolomije na kvadratIt_is_a_Leclerc wrote:Aha. Ok.
Al-Qaida koja je iskazala nezadovoljstvo odnosom američke administracije spram arapskog svijeta rušenjem državnih zgrada (npr. Pentagona), ne može biti terorizam![]()
Poređenje neuporedivog...gluho bilo.
Da je po tvom, danas bi (lupam) 1/4 siromašnih Engleza bila proglašena teroristima i utamničena, nakon onog bunta, paljevine i pustošenja imovine imućnih(da ne kažem profitera divljačkog kapitalizma) 2011. godine.
- akcid
#137 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Tužilaštvo ne donosi konačnu odluku o postojanju nekog krivičnog djela, tužilaštvo smatra da ono postoji i mora ga dokazati relevantnim činjenicama i dokazima, a na sudu stoji odlučivanje. Sud još nije odlučio, što znači da je paljevina zgrade Vlade KS i dijela zgrade Predsjedništva BiH prejudiciranje krivičnog djela određenog kao terorizam. U ovom trenutku, ovo djelo može biti karakterisano i kao podmetanje požara, ili slično.Corto Maltese wrote:Prejudiciranje odluke suda bi bilo kada bismo tvrdili, na konkretnom suđenju, za konkretnog osuđenog, koju kaznu će dobiti. Nazivanje krivičnog djela krivičnim djelom nije prejudiciranje jer je tužilaštvo već utvrdilo da je krivično djelo počinjeno. Mogućnost da su zgrade izgorile nesrećnim slučajem, zbog pokvarene grijalice i sl. nije ni razmatrana.KatarinaKosaca wrote:U pravnoj državi koje su nam svima puna usta se ne prejudiciraju odluke suda. NIkadaIt_is_a_Leclerc wrote:Terorizam se desio. I sud će utvrditi i kazniti terorističke demonstrante. ...
I ja mislim da se terorizam desio. U kontinuitetu 20 godina, nad onim koji su rosili i spasili ovu zemlju od strane dezertera, podrumaša, podobnika i ulizica vlastima.
A ko će, i hoće li biti osuđen, da li su prave osobe uhapšene, to je predmet buduće sudske rasprave.
-
Objektivni navijac
#138 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Pogledao sam prvih par strana teme i skontao da su svi koji su protiv SDA/SDP uhljebljenih kadrova i pripazenih privatnika : Teroristi,piromani i mrtvi ruski cetnici 
-
Nuken
#139 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Ma trebalo je popaliti onih dana samo privatnu imovinu skupa sa političarima unutra.Zaboli me i što su zapaljene zgrade vlade ....Nek` je "izgorio" i arhiv.Koji se debil sjetio da arhivsku građu koja je neprocjenjiva za jednu zemlju drži u takvim uslovima.Zar se to ne treba držati na nekom sigurnijem mjestu?Kakve investicije
jes`,Zara će spasiti BIH.Svi se evo jagme da ulože u BiH
Neda mi se čitati komplet tema,ali sam siguran da je pokretač teme na budžetu 
-
Bodkin
#140 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
ti od sad prvo da napises koji od vas dvojice postaIt_is_a_Leclerc wrote:Aha. Ok.
- Corto Maltese
#141 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Mogao bih dalje u ovu pravnu raspravu, ali, s obzirom da je zakon vrlo jasan u tom pogledu, prepustiću Tužilaštvu KS da govori u moje ime.akcid wrote:Tužilaštvo ne donosi konačnu odluku o postojanju nekog krivičnog djela, tužilaštvo smatra da ono postoji i mora ga dokazati relevantnim činjenicama i dokazima, a na sudu stoji odlučivanje. Sud još nije odlučio, što znači da je paljevina zgrade Vlade KS i dijela zgrade Predsjedništva BiH prejudiciranje krivičnog djela određenog kao terorizam. U ovom trenutku, ovo djelo može biti karakterisano i kao podmetanje požara, ili slično.Corto Maltese wrote: Prejudiciranje odluke suda bi bilo kada bismo tvrdili, na konkretnom suđenju, za konkretnog osuđenog, koju kaznu će dobiti. Nazivanje krivičnog djela krivičnim djelom nije prejudiciranje jer je tužilaštvo već utvrdilo da je krivično djelo počinjeno. Mogućnost da su zgrade izgorile nesrećnim slučajem, zbog pokvarene grijalice i sl. nije ni razmatrana.
A ko će, i hoće li biti osuđen, da li su prave osobe uhapšene, to je predmet buduće sudske rasprave.
Nešto drugo me zanima.
S obzirom da je teror, po definiciji, širenje straha, a glavni poklič onih koji podržavaju dešavanja od 7. marta je "E nek su se usrali!", "Nema promjene dok ne dogori do guzice!", i slično, ne shvatam zašto se isti bune kada se izraz "terorizam" upotrijebi za opis navedenih djela?
Pravo vam drago što ste ih prepali, prosipanje straha veličate kao glavni alat revolucije, ali kad to neko prevede na prigodan i udomaćen strani izraz, onda vam ne odgovara!? Zaista čudno. Ne volite tuđice, ili je nešto iznad semantike u pitanju?
Last edited by Corto Maltese on 25/04/2014 15:09, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#142 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Ja stvarno pokušavam i svojski se trudim da strpljivo odgovorim svakom od vas koji podržavate rušenje i paljenje, tako da mi ni ovo iniciranje nekog ludila itd., zaista ne pada nimalo teško. Pa evo opet da probamo, valjda sad upali (iako su male šanse):Bodkin wrote:ti od sad prvo da napises koji od vas dvojice postaIt_is_a_Leclerc wrote:Aha. Ok.
Al-Qaida koja je iskazala nezadovoljstvo odnosom američke administracije spram arapskog svijeta rušenjem državnih zgrada (npr. Pentagona), ne može biti terorizamal kaida koja ode u drugu drzavu da dize zgrade u zrak u ime vjere ti je ista kao i ljudi koji su nezadovoljni zivotom i pale zgrade za koje placaju kroz poreze
kako niko ne nazove onu paljevinu u londonu, parizu ili svedskoj terorizmom majku mu.jel i skidanje slobe u srbiji bio terorizam
- Tužilaštvo KS je podiglo optužnicu za krivična djela rušenje ustavno-pravnog poretka i djelo terorizma protiv Federacije BiH. Sud je istu optužnicu prihvatio i time nedvosmisleno utvrdio postojanje osnova sumnje za počinjenje tih krivičnih djela, a sad je tužilaštvu samo da dokaže da li su osobe kojima se sudi odgovorne za to ili nisu. Kad takve optužnice budu podignute u Londonu ili Beogradu - da, smatrat ću to terorističkim činom.
Kao čovjek koji iznad svega poštuje zakone države u kojoj živi, ne pada mi napamet prkositi sudski utvrđenim činjenicama u cilju odbrane 100-tinjak huligana koji su zapalili zgrade koje su čitav rat branjene životima.
-
Bodkin
#143 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
It_is_a_Leclerc wrote:Ja stvarno pokušavam i svojski se trudim da strpljivo odgovorim svakom od vas koji podržavate rušenje i paljenje, tako da mi ni ovo iniciranje nekog ludila itd., zaista ne pada nimalo teško. Pa evo opet da probamo, valjda sad upali (iako su male šanse):Bodkin wrote:ti od sad prvo da napises koji od vas dvojice postaIt_is_a_Leclerc wrote:Aha. Ok.
Al-Qaida koja je iskazala nezadovoljstvo odnosom američke administracije spram arapskog svijeta rušenjem državnih zgrada (npr. Pentagona), ne može biti terorizamal kaida koja ode u drugu drzavu da dize zgrade u zrak u ime vjere ti je ista kao i ljudi koji su nezadovoljni zivotom i pale zgrade za koje placaju kroz poreze
kako niko ne nazove onu paljevinu u londonu, parizu ili svedskoj terorizmom majku mu.jel i skidanje slobe u srbiji bio terorizam
- Tužilaštvo KS je podiglo optužnicu za krivična djela rušenje ustavno-pravnog poretka i djelo terorizma protiv Federacije BiH. Sud je istu optužnicu prihvatio i time nedvosmisleno utvrdio postojanje osnova sumnje za počinjenje tih krivičnih djela, a sad je tužilaštvu samo da dokaže da li su osobe kojima se sudi odgovorne za to ili nisu. Kad takve optužnice budu podignute u Londonu ili Beogradu - da, smatrat ću to terorističkim činom.
Kao čovjek koji iznad svega poštuje zakone države u kojoj živi, ne pada mi napamet prkositi sudski utvrđenim činjenicama u cilju odbrane 100-tinjak huligana koji su zapalili zgrade koje su čitav rat branjene životima.
dobro, odgovori mi ovo. Smatras li TI da je ono na skenderiji bio terorizam? Dakle mevlid, onaj oks iz bugojna i ovo na skenderiji je isto. Pusti sud, ti mi reci
Sent from my Lumia
- It_is_a_Leclerc
#144 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Nisu to japanke, pa da ti smatraš da ti dobro stoje ili ti ne stoje.
To je jasno utvrđena činjenice, i naše je samo da je prihvatimo. I u Bugojnu, i u slučaju Jašarević, i u slučaju tzv. protesta, radilo se o terorizmu.
To je jasno utvrđena činjenice, i naše je samo da je prihvatimo. I u Bugojnu, i u slučaju Jašarević, i u slučaju tzv. protesta, radilo se o terorizmu.
- Banksy
#145 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Obratno. Svi koji su protiv terorista i piromana su ''SDA/SDP uhljebljenici''.Objektivni navijac wrote:Pogledao sam prvih par strana teme i skontao da su svi koji su protiv SDA/SDP uhljebljenih kadrova i pripazenih privatnika : Teroristi,piromani i mrtvi ruski cetnici
Takvim kvalifikacijama se valjda lakše podnosi neuspjeh i svijest da se ponovo bilo naivno i izmanipulirano.
-
Bodkin
#146 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
It_is_a_Leclerc wrote:Nisu to japanke, pa da ti smatraš da ti dobro stoje ili ti ne stoje.
znaci kad te drot zaustavi i kaze prosao si kroz frveno, a ti u najgorem slucaju kroz zuto, ti klimnes glavom, das vozacku i platis?
Sent from my Lumia
-
VjecitiStudent
#147 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Da li je i u Engleskoj 2011. također bio terorizam u pitanju?It_is_a_Leclerc wrote:Nisu to japanke, pa da ti smatraš da ti dobro stoje ili ti ne stoje.
-
mefistofilis
#148 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Banksy wrote:Obratno. Svi koji su protiv terorista i piromana su ''SDA/SDP uhljebljenici''.Objektivni navijac wrote:Pogledao sam prvih par strana teme i skontao da su svi koji su protiv SDA/SDP uhljebljenih kadrova i pripazenih privatnika : Teroristi,piromani i mrtvi ruski cetnici
Takvim kvalifikacijama se valjda lakše podnosi neuspjeh i svijest da se ponovo bilo naivno i izmanipulirano.
nista nije crno-bijelo
- Havatar
#149 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Gusinje dobilo status opstineIt_is_a_Leclerc wrote:Navedite jednu pozitivnu stvar koju je izazvao terorizam od 7.2. ?
- Lokman
#150 Re: balavi piromani vs. japanske investicije
Terorizam je svaka haram marka koju je od gladnog naroda ukrao SDP buržuj Lipovača, dok je krik obespravljenog čovjeka u Bihaću koji diže glas protiv lopovske SDP vlasti heroizam bez presedana. Hrabri i karakterni Krajišnici pokazali su debelom lažovu i lopovu šta misle o njemu i njegovoj vlasti tako što su mu zapalili imovinu napravljenu od ukradenih narodnih para.It_is_a_Leclerc wrote:Nisu to japanke, pa da ti smatraš da ti dobro stoje ili ti ne stoje.