Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Anka wrote:Uvek dajem bakšiš mom frizeru.Taksistima nikada, za naše uslove i moju platu, preskupi su, taman još i bakšiš da im dam!
Kod taksista me posebno nervira što ujutru počnu da rade a ne rasitne novac pa nikada nemaju da vrate kusur i stalno sami zaokruže na neku cifru koja je uvek na štetu mušterije.
A što se tiče konobara, zavisi od usluge i ljubaznosti.Nedavno sam bila sa drugom i drugaricom na večeri i konobar je bio horor film, to nisam nikada ranije doživela!Čekali smo 45 minuta da nam donese večeru,i doneo je hranu koju nismo naručili... i još se usudio da kaže,ali, zašto nećete ovo,pa kad je već napravljeno, čekaćete sada još sat vremena! A mi mazohisti, ostali,i čekali smo još 30 minuta našu hranu. I kao da nam nije bilo dovoljno,naručili smo dezert,palačinke u šatou ali bez oraha, naravno, doneo je sa orasima,i tražili smo pola porcije a on je doneo celu,onda sam ja tražila tursku kafu,a on mi je doneo kapućino, i kao finiš, doneo je račun za drugi sto, sa onom hranom koju nam je greškom doneo...a posle je doneo naš račun ali je uračunao i šopsku salatu, a mi je nismo jeli...ma užas...I onda je seo za naš sto, zapalio cigaretu, uhvatio se za glavu i rekao,loš mi je dan danas.
Eto ti, njemu loš dan...i čak nam ga je bilo žao...ali,nakon cele torture,nismo mu ostavili bakšiš,jer je njegov loš dan nama upropastio veče.
Santos wrote:Vjerovali ili ne ali konobar na Vrelu Bosne mi sjede za hastal i prica ovako.E moj pasa mala plata znas kako ti je ovdje bio rat da mi nije jos baksisa nebi prezivio.Ja ga damgle i fino sam mu reko da mora otic do gazde da mu trazi povecanje plate jer od iste nemoze zivjet.Kako je samo ljut bio konobar.
mamica 31 wrote:a najvecu glupost sam napravila kada sam u Turskoj sjela u taxi i to naprijed
ja ni ovdje ne sjedam naprijed ...osim ako je pozada sve zauzeto a ne stigoh sjesti tamo
ja do tada nikad nisam razmisljala gdje cu sjesti Od incidenta u Turskoj (a bilo je to prije pet, sest godina, sjedam samo na zadnje sjediste
nikad nisam bila u turskoj...a prije 10-ak godina mi rekose da bih trebala sjediti na zadnjem sjedistu i od tada to radim i mislim da ni u jednom taxiju musterije ne sjede naprijed...osim kod nas
Lace wrote:
ja ni ovdje ne sjedam naprijed ...osim ako je pozada sve zauzeto a ne stigoh sjesti tamo
ja do tada nikad nisam razmisljala gdje cu sjesti Od incidenta u Turskoj (a bilo je to prije pet, sest godina, sjedam samo na zadnje sjediste
nikad nisam bila u turskoj...a prije 10-ak godina mi rekose da bih trebala sjediti na zadnjem sjedistu i od tada to radim i mislim da ni u jednom taxiju musterije ne sjede naprijed...osim kod nas
ma sjede Lace
Debela, taksista je bio jakkooo bezobrazan, tako da sam slagala da je tu moje odrediste i brzinom vjetra izasla iz auta.
nisam razmisljala
mamica 31 wrote:
ma sjede Lace
Debela, taksista je bio jakkooo bezobrazan, tako da sam slagala da je tu moje odrediste i brzinom vjetra izasla iz auta.
nisam razmisljala
opet nisi rekla sta je bilo
jel te uhvatio za sisu...drapao po nogama...sta je bilo? (kad nece bebela da pita ovako, moram ja)
to me podsjeti na onaj vic kad musliman, srbin i hrvat narucju kafu. ovaj prvi kaze: jednu kahvu, srbin kaze: jednu kafu, i hrvat: jednu kavu.konobar sve to fino za pisa, a onda sankeru rece: tri espresa.
repeater wrote:to me podsjeti na onaj vic kad musliman, srbin i hrvat narucju kafu. ovaj prvi kaze: jednu kahvu, srbin kaze: jednu kafu, i hrvat: jednu kavu.konobar sve to fino za pisa, a onda sankeru rece: tri espresa.
Lace wrote:
ma sjede Lace
nisam razmisljala
opet nisi rekla sta je bilo
jel te uhvatio za sisu...drapao po nogama...sta je bilo? (kad nece bebela da pita ovako, moram ja)
... pa da sad ovako javno ispricam
a kome god sam pricala svi su bili , a onda bi uslijedio
svom frizeru uvijek, (mada nekad nece da uzme )...konobarima u restoranima skoro uvijek, no sve zaisi od ponasanja...ukoliko je drzak nista od napojnice ...u kaficima kako kad, i gdje...uvjet je slican kao i kod prethodnih...taksama ne ostavljam nista, osim one cifre koja je potrebna da se zaokruzi iznos...
u prodavnicama isto...