Bajramski parti
- madner
#26 Re: Bajramski parti
Ne znam u cemu je fol, valjda imaju jednom lovu pa hoce da se pokazu.
Mada mi je malo previse brojanja vjerskih zrnaca u ovoj temi.
- otherside
#27 Re: Bajramski parti
ili promilamadner wrote:Ne znam u cemu je fol, valjda imaju jednom lovu pa hoce da se pokazu.
- JThomas
#28 Re: Bajramski parti
da živiš u sarajevu, znala bi da je jedini dan kad je više pijanih "muslimana" od bajrama nova godina. (a vjerujem isto i u drugim gradovima) tako nemoj lupati bogati...harka wrote:nije sinoc u toj tuci bilo samo muslimana,spominju se
i nemuslimanska imena na hayatu u stvari izvjestaj
predstavnice bolnice,jedan je imao ranu na lijevoj nozi
i nije musliman.Sinosnji incidenti su vjerovatno izazvani
eto da se ovdje sta ima pisati o losem Bajramu i losim muslimanima.
Last edited by JThomas on 09/12/2008 19:51, edited 1 time in total.
- amrica
#29 Re: Bajramski parti
[quote="harka
sto se tice sjedenja gdje se toci alkohol pitala
sam osobu koja u Svicarskoj studira Islam,jer je i
mene interesovalo.Ona kaze da ona ima svoje i u sta ona vjeruje
i proucava a drugima njihovo,znaci i drugi muslimani koji su drugaciji od nje.
Ja nekazem da nema onih koji se opijaju i prave izgrede,ali isto kazem njima njihovo
meni moje.Po tome ona u Svicarskoj nigdje nebi mogla uci i popiti kafu ili sok.Neznam
odkud onda u tim tucama od sinoc i nemuslimana,ali mozemo predpostaviti da ti isti nisu izgrede
pravili samo sinoc nego cesto i mimo Bajrama,vjerovatno poznate face po incidentima.[/quote]
?[/quote]
Pa sto pises kad ne znas???
U Sarajevu zive i nemuslimani, i cak se druze, mozes zamisliti, gluho bilo, sa muslimanima. Ne zive u torovima, niti su ikad zivjeli, niti jedni niti drugi niti treci.... osim ovih novih koji se bave prebrojavanjem krvnih zrnaca.
I, naravno, znas da su to vjerovatno poznate face po incidentima.[/b]. I to ti je rekla ta tvoja iz Svice????
sto se tice sjedenja gdje se toci alkohol pitala
sam osobu koja u Svicarskoj studira Islam,jer je i
mene interesovalo.Ona kaze da ona ima svoje i u sta ona vjeruje
i proucava a drugima njihovo,znaci i drugi muslimani koji su drugaciji od nje.
Ja nekazem da nema onih koji se opijaju i prave izgrede,ali isto kazem njima njihovo
meni moje.Po tome ona u Svicarskoj nigdje nebi mogla uci i popiti kafu ili sok.Neznam
odkud onda u tim tucama od sinoc i nemuslimana,ali mozemo predpostaviti da ti isti nisu izgrede
pravili samo sinoc nego cesto i mimo Bajrama,vjerovatno poznate face po incidentima.[/quote]
?[/quote]
Pa sto pises kad ne znas???
U Sarajevu zive i nemuslimani, i cak se druze, mozes zamisliti, gluho bilo, sa muslimanima. Ne zive u torovima, niti su ikad zivjeli, niti jedni niti drugi niti treci.... osim ovih novih koji se bave prebrojavanjem krvnih zrnaca.
I, naravno, znas da su to vjerovatno poznate face po incidentima.[/b]. I to ti je rekla ta tvoja iz Svice????
Last edited by amrica on 09/12/2008 20:00, edited 1 time in total.
- otherside
#30 Re: Bajramski parti
OMG...haj' sto ne znas kvotati al' sto meni prisloni ovu nebulozu, zivota ti?
- amrica
#31 Re: Bajramski parti
otherside wrote:OMG...haj' sto ne znas kvotati al' sto meni prisloni ovu nebulozu, zivota ti?
Sorry, pobjegao mi quote harka
- otherside
#32 Re: Bajramski parti
imas gore u postu "edit" pa fino popraviamrica wrote:otherside wrote:OMG...haj' sto ne znas kvotati al' sto meni prisloni ovu nebulozu, zivota ti?
Sorry, pobjegao mi quote harka
-
harka
#33 Re: Bajramski parti
OMG...haj' sto ne znas kvotati al' sto meni prisloni ovu nebulozu, zivota ti?[/quote]otherside wrote: Pa sto pises kad ne znas???
isto sto i ti pises muslimani se za Bajram opijaju
eto svi muslimani iz Sarajeva su se sinoc opijali
i tukli i ubjedjena sam da ja imam vise mjesovito drustvo nego ti
ali za razliku od tebe mozemo otvoreno i direktno reci jedni drugima
o svemu i svacemu,neulizujemo se,neizvrcemo istinu a znamo se i izvinuti.
Valjada smo zato tako dugo zajedno.Ja jos uvijek mislim da se ti incidenti
izazivaju i da akcija izazove reakciju odkad je svijeta.Premda ja te reakcije ne odobravam.
Treba ignorisati,to je gore za suprotnu stranu,al haj nismo svi isti.
- otherside
#34 Re: Bajramski parti
sta rec'?harka wrote: isto sto i ti pises muslimani se za Bajram opijaju
izazivaju i da akcija izazove reakciju odkad je svijeta.Premda ja te reakcije ne odobravam.
- stochar
#35 Re: Bajramski parti
harka wrote:
isto sto i ti pises muslimani se za Bajram opijaju
hoces da kazes da je ubistvo djecaka incident*? hoces da kazes da su cetiri ranjavanja nozem incident? hoces da kazes da je djecak koji je izboden kriv jer je izazivao nasilnike, ,koji onda nisu imali izbora vec su ga morali izbosti nozem i ostaviti da iskrvari?
kazes, treba ignorisati? to se zove potpuno odsustvo saosjecanja i solidarnosti! do kad ces ignorisati? dok se tebi ili nekome tvom bliskom ne dogodi da ga na Bajram izbodu nozem jer je bio u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu i jer je cinjenica da je imao lijepo odijelo isprovocirala nekog kabadahiju da ga izbode nozem?!
- JThomas
#36 Re: Bajramski parti
ništa drugo nego da žena ne živi u sarajevu i ne gleda scene kako se u kafane ide u istim odijelima u kojim se obilazila rodbina.
ovako nešto može napisati samo neko ko nije upoznat sa situacijom.
- Compact
#37 Re: Bajramski parti
Nije mi zaista poznato da likovi koji obilježavaju bajram na nedsostojanstven način, pametuju ljudima o vjeri, čak naprotiv, takvi jedu za Ramazan, i ismijavaju se vjernicima! međutim kada dođe vrijeme praznovanja onda počinje njihov "SHOW TIME"!otherside wrote:problem nastaje kad taj "pravovjernik" koji je ujutru ustao na bajram namaz a kuci se vratio iduceg sabaha nakon oblokavanja u "elitnoj kafani" i kicenja napredne pevaljke, pocne vaziti o islamskom nacinu zivota i zakonima koje mora postovati svaki musliman-ka....znate ono, gorljivo, strastveno, nadasve tolerantno, beskrajno smisleno,...Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Veliki dio naroda bajram slavi tako sto ode na namaz ujutro, zatim obidje rodbinu, mladi dobiju lovu od familije i onda kad se svi protokoli obave ide se na party (turbo folk, rave, sasvim svejedno) i tu se ubijaju od alkohola, laksih i tezih droga i slicno. Eh sad ti su ljudi nafurani da su muslimani, medjutim to sto rade nema nikakve veze se Islamom. Ljudi koji klanjaju 5 namaza na dan sigurno nece otici ni na kakav party il slicno jer oni cijene i znaju sta je bajram i sta znaci bajram. A nafurani muslimani (mislim da je mladih tu ponajvise) idu pa se razvaljuju na razlicite nacine. Tu ne mozes nista svako u ovoj drzavi ima pravo da radi sta hoce i kako hoce. Potpuna je sloboda kako neko vjeruje i u sta vjeruje.
hajde dobro, mozda i nije bas problem, mozda je samo smijesno
U drugim gradovima nije bilo problema, a i ako ih je bilo onda su to "muslimanski gradovi"! (neka se ne ljuti kolega iz Tuzle)
U Sarajevu se više doživljava Bajram kao praznik, nego što se doživljava nova godina! Međutim glavne zvijezede "novih godina", sada su zvijezde "bajrama", pa iste probleme koje su pravili za novu godinu prave ih za bajram! Isti igrači, samo druge uloge. U Sarajevu je dobar dio omladine i ljudi zamijenilo stare vrijednosti novim vrijednostima obojenim vjerom i nacijom! Međutim imamo veliki broj njih koji uopće vjeru ne doživljavaju kao životnu filozofiju, već kao imidž, a dokazuju se na bajramskim partijima tako što slušaju Stoju i konzumiraju alkohol, što nerijetko završi degenekom!
Dobar prilog je bio na dnevniku tvsa u 18:30 gdje se na kraju Islamska Vjerska Zajednica proziva da ne dozvoli da Stoja postane dio tradicije! Ovo je sve nekako otišlo predaleko. Pravi vjernici, a znam ih mnogo, su juče obiljžavali svoj praznik na dostojanstven način, klanjem i dijeljenjem kurbana, posjetama familiji, obilazcima mezarja, a naveče druženje sa prijateljima i familijom u kućnoj ili nekoj drugoj pristojnoj atmosferi! Ovo je prava proslava Bajrama, a ova o kojoj je riječ nije proslava, nego samo "dobar razlog da se neko dobro napije"! Teško podnosimo ovu tranziciju, i to baš teško! Svima nešto smeta, prvom meni, pa onda svima ostalima!
- madner
#38 Re: Bajramski parti
Brojanje promila je veliko zlo, za meno povezano sa saobracajnom policijom i traumama voznje GRASomotherside wrote:ili promilamadner wrote:Ne znam u cemu je fol, valjda imaju jednom lovu pa hoce da se pokazu.
-
harka
#39 Re: Bajramski parti
istina ne zivim u Sarajevu,a da li ti mislis da se toJThomas wrote:ništa drugo nego da žena ne živi u sarajevu i ne gleda scene kako se u kafane ide u istim odijelima u kojim se obilazila rodbina.
desava samo u Sarajevu i BiH,ovdje je to svakodnevnica
i bez Bajrama,Uskrsa i Bozica.Za ljubav je potrebno dvoje
kaze jedna stara izreka
tako i za tucu,samo je najzalosnije sto stradaju i nevini,to je zalosno.
Jeste grozno sto se to desilo za Bajram ali meni je grozno kad
se desi i mimo Bajrama,ali mozda ce objaviti podatke nasilnika
znacemo onda vise,ovako mi je bez veze govoriti muslimani
prave probleme na dan Bajrama
- JThomas
#40 Re: Bajramski parti
izvini molim te, priča ti je smiješna. tim prije što ne živiš ovdje i ne znaš koliko se pije za bajram.
da, upravo to, ljudi piju, pucaju i ubijaju se stalno, za bajram piju najviše pa se najviše i ubijaju, logičnije i jednostavnije ne može biti, samo si ti to pokušala okrenuti na nekakvo fantomsko "podmetanje muslimanima". popucaju se pijane budale i to je "podmetanje muslimanima"
stvarno ne mogu da shvatim ovu priču koja se pokušava progurati kao da pripadnici vlastite vjere i naroda se*u drago kamenje umjesto govana
jer k'o biva, ne mogu se muslimani valjda napiti i popucati 
da, upravo to, ljudi piju, pucaju i ubijaju se stalno, za bajram piju najviše pa se najviše i ubijaju, logičnije i jednostavnije ne može biti, samo si ti to pokušala okrenuti na nekakvo fantomsko "podmetanje muslimanima". popucaju se pijane budale i to je "podmetanje muslimanima"
stvarno ne mogu da shvatim ovu priču koja se pokušava progurati kao da pripadnici vlastite vjere i naroda se*u drago kamenje umjesto govana
- madner
#41 Re: Bajramski parti
To bas granici sa samozavaravnjem.
Puni kafici, naplacuju ulaznice i satro nisu bosnjaci. Invazija pingvina valjda.
Puni kafici, naplacuju ulaznice i satro nisu bosnjaci. Invazija pingvina valjda.
- JThomas
#42 Re: Bajramski parti
pa jašta je nego samozavaravanje.
svašta sam na ovom forumu vidio da se objašnjava teorijama zavjere, hej, u neke vjerujem i sam, ali kafanske tuče?
svašta sam na ovom forumu vidio da se objašnjava teorijama zavjere, hej, u neke vjerujem i sam, ali kafanske tuče?
-
harka
#43 Re: Bajramski parti
JThomas wrote:izvini molim te, priča ti je smiješna. tim prije što ne živiš ovdje i ne znaš koliko se pije za bajram.
da, upravo to, ljudi piju, pucaju i ubijaju se stalno, za bajram piju najviše pa se najviše i ubijaju, logičnije i jednostavnije ne može biti, samo si ti to pokušala okrenuti na nekakvo fantomsko "podmetanje muslimanima". popucaju se pijane budale i to je "podmetanje muslimanima"![]()
stvarno ne mogu da shvatim ovu priču koja se pokušava progurati kao da pripadnici vlastite vjere i naroda se*u drago kamenje umjesto govanajer k'o biva, ne mogu se muslimani valjda napiti i popucati
zar je suvisno pitati da mene nestavljas u isto
nisi ti nikad bio u rs kad se slave
vjerski praznici, svaka slava je
vracanje u 92g,a ima ih puno.Muslimani su ti
tada u kucama zakljucani,roletne(ako imas) spustene.
Samo sto ja necu reci da svi tako slave,kao sto je to slucaj da
se kaze za sarajevske muslimane.
-
Ponekad s'proljeca
#44 Re: Bajramski parti
Nikad mi necemo postati pravi muslimani!!!!
Napravili su od Bajrama srpsku slavu.
Napravili su od Bajrama srpsku slavu.
- JThomas
#45 Re: Bajramski parti
jest, to sve ima jako puno veze s onim što sam ja napisaoharka wrote:
eto da sam juče umro ne bih saznao da kafanske tuče ustvari ne postoje...ali sad si me ti iz dijaspore prosvijetlila da se u mom gradu ustvari ne tuku pijane budale kao što sam ja jadan mislio cijeli život, nego je u pitanju podmetanje muslimanima
-
harka
#46 Re: Bajramski parti
JThomas wrote:jest, to sve ima jako puno veze s onim što sam ja napisaoharka wrote:
se kaze za sarajevske muslimane.samo ne znam kako nisi i zapadni mostar udrobila tu.
eto da sam juče umro ne bih saznao da kafanske tuče ustvari ne postoje...ali sad si me ti iz dijaspore prosvijetlila da se u mom gradu ustvari ne tuku pijane budale kao što sam ja jadan mislio cijeli život, nego je u pitanju podmetanje muslimanima
maja opet dijaspora nista nezna
i rade za djeparac,pa neki i za skolovanje i nemaju vremena da hodaju po kaficima
i trose tesko steceni novac,e da tebi sad lijepo kaze dijaspora.
netrebam ja drobiti nista izidjii malo iz te tvoje jazbine pa prodji malo drzavom ti BiH.
- JThomas
#47 Re: Bajramski parti
samo ti okreći kako god hoćeš i podmeći mi stvari koje nisam napisao.
ništa ja nemam protiv dijaspore, ali kad me neko preko interneta iz druge države ubijeđuje da nasilje kojem svakodnevno prisustvujem u SVOM gradu ustvari nije nasilje, nego podmetanje muslimanima...e to mi smeta. čak štaviše, to me vrijeđa.
ništa ja nemam protiv dijaspore, ali kad me neko preko interneta iz druge države ubijeđuje da nasilje kojem svakodnevno prisustvujem u SVOM gradu ustvari nije nasilje, nego podmetanje muslimanima...e to mi smeta. čak štaviše, to me vrijeđa.
- stochar
#48 Re: Bajramski parti
i, ovo sto kazes je kao opravdanje za desavanja tokom prve veceri Bajrama u kojoj je u Sarajevu zbodeno cetvoro, iz pistolja ranjeno jedno, teze ili lakse u tucama ozlijedjeno njih 68 i najstrasnije - u Zenici mladic ubijen i ostavljen da iskrvari?harka wrote: nisi ti nikad bio u rs kad se slave
kao, vidi sta rade ovi u RS, haj'mo mi biti tri puta gori! ako se tamo za praznik muslimani moraju zakljucati u kucu i spustiti roletne, haj' sad da se kod nas svi moraju zakljucati u kucu i spustiti roletne - i pravoslavci, i katolici i muslimani! a, koga vidimo na ulici, taj garant provocira i podmece, pa cemo ga mi, kako to obicaj nalaze, izbosti nozem ili izudarati sakama i nogama!
aferim!!!
-
harka
#49 Re: Bajramski parti
ma covjece shvati ti da ja nespomnjem podmetanje muslimanimaJThomas wrote:samo ti okreći kako god hoćeš i podmeći mi stvari koje nisam napisao.
cekajmo da objave zvanicno(po mogucnosti puno ime i prezime)
isto i za druge topice cekajte ljudi da se sazna vise a ne odmah
muslimani,srbi,hrvati ovo-ono.Ja jos uvijek mislim da su to
isti oni koji svaki vikend se naroljaju i stignu u crnu hroniku,
pa bio musliman ,ovaj ili onaj.Razumijes li sada?
Posto sam cesto u BiH(a nisam na socijali
cu biti i 7,janura u rs kad je Bozic.Eto,pozivam te
da vidis to,ali se pripremi da budes samnom i porodicom
u kuci i neboj se imam roletne i vrata sa pet brava.
Svugdje je to isto,nije BiH samo Sarajevo.
- kockica_kockica
#50 Re: Bajramski parti
nisam mogla vjerovati jutros svojim ocima kad sam procitala crnu hroniku Sarajeva .. i to na Bajram... toj djeci fakat nesto nije u redu u glavama...