b
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
umtulnefsi
-
NediM17
#2 Re: golf 4 tdi gušenje
Aktuator turba, mozda...
-
umtulnefsi
#3 Re: golf 4 tdi gušenje
da je aktuator možda bi onda uvijek imao takve simptome. Čistio sam geometriju turbine, i baš smo gledali akuator, on fino povlači kad se upali auto, i fino se izvlači kad se dodaje gas, tako da ne znam.NediM17 wrote:Aktuator turba, mozda...
ne znam ima li kakve veze treća dizna sa strujom ona dizna, motor ima bosch pumpu, nije pumpa dizna
i da napomenem, onda kasnije, ja mogu drugom i trećom brzinom natjerati i do 4000 obrtaja, i auto neće otići u safe mode, nema gubitka snage, ali tako ponekad se zna zagušiti, naročito u drugoj brzini,,, tako da je aktuator loš vjerovatno da bi išao u safe mode, a meni to ne radi...
-
NediM17
#4 Re: golf 4 tdi gušenje
Ako mislis da nije do aktuatora, onda filter nafte, pumpa visokog pritiska, dizne, pumpa u rezervoaru...
-
umtulnefsi
#5 Re: golf 4 tdi gušenje
filter nafte je mijenjan prije 10 000 km, e sad jedino ako mu je kvaliteta upitna. Auto pali na pola ključa i kad je bilo minus 16 stepeni, ne podrhtava na leru, ništa.NediM17 wrote:Ako mislis da nije do aktuatora, onda filter nafte, pumpa visokog pritiska, dizne, pumpa u rezervoaru...
pumpu u rezervaru isključujem jer auto bi teško palio da je do nje, to je simptom loše pumpe, dizne su mi isto uredne kad onako pregledam preko vag dijagnostike, u referentim su vrijednostima, to je na leru, e sad da li u voznji zezaju?? Bosch pumpa ne znam??, možda elektronika bosch pumpe.
Trebao bih dati još 4000 kn da to ssve pomijenjam da vidim do čega je, jer niko ne zna utvrditi šta je...
- Ned071
#6 Re: golf 4 tdi gušenje
Bos pumpa ili radi ili ne radi. Kad ne bude radila znaces....
-
umtulnefsi
#7 Re: golf 4 tdi gušenje
Znaci i bosch pumpu mogu eleminisati iz kvarova. Kakvi sus simptomi ako je losa treca dizna-injektorNed071 wrote:Bos pumpa ili radi ili ne radi. Kad ne bude radila znaces....
-
Brus Lee
#8 Re: golf 4 tdi gušenje
Pri paljenju hladnog auta i naglom ubrzanju motor od auta izgubi svo ubrzanje, guši se, zagušuje...umtulnefsi wrote:Znaci i bosch pumpu mogu eleminisati iz kvarova. Kakvi sus simptomi ako je losa treca dizna-injektorNed071 wrote:Bos pumpa ili radi ili ne radi. Kad ne bude radila znaces....
-
umtulnefsi
#9 Re: golf 4 tdi gušenje
Znam zasto si to napisao, ali i znam da treba biti lagan na gasu kad je hladan motor, i trun slabije auto ide kad je leden ali nije toliko ekstremna razlika izmedju zagrijane i hladne masine. I kad je hladan mora da ubrzava pa skoro sasvim jednako kao i zagrijan. Testirao sam jos auta vw iste snage kao i golf 4 i kad su ledeni ubrzavaju isto, ne guse se,,,Brus Lee wrote:Pri paljenju hladnog auta i naglom ubrzanju motor od auta izgubi svo ubrzanje, guši se, zagušuje...umtulnefsi wrote:Znaci i bosch pumpu mogu eleminisati iz kvarova. Kakvi sus simptomi ako je losa treca dizna-injektorNed071 wrote:Bos pumpa ili radi ili ne radi. Kad ne bude radila znaces....