AVAZ vs. UNICREDITO
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#76 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Ne radim u Avazu. Pratim medije i dešavanja u mom gradu. Novi toranj nije nikako rugoba. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#77 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
meni novi toranj izgleda kao futuristički penisoliki objekt 
-
Bandierra Rossa
#78 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Meni liči na borer.komi wrote:meni novi toranj izgleda kao futuristički penisoliki objekt
- Better Man
#79 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Za ovo pitanje najbolje ti je da se obratiš porodici Izetbegović, Harisu Silajdžiću i njihovim štičenicima.frla wrote:Samo da te pitam:Better Man wrote:Radončić je našao nove krivce za rast kamata od strane banaka. Šta mislite o kome se radi? Naravno glavni i odgovorni po Avazu za rast Kamata su SDP, Haris Silajdžić i SBiH. U današnjem Avazu ih napadaju da su oni odgovorni i da žele da unište jedinu uspješnu domaću banku, tj. po Avazu najuspješmiju banku Razvojnu banku. Da nije žalosno bilo bi smješno. Fahro je potpuno izgubio kompas. Htio bi Fahro da su sad sve banke u državnom vlasništvu i da njima upravljaju njegovi odani tajkuni tipa Ramiz Džaferović i da on dobiva milionske kredite za smješnu kamatnu stopu i da nam pravi nerentabilne rugobe od tornjeva. Uhvatila panika Fahru, jer mora puno više novca na kamate dati Unicredit banci (priznao je da ima kredit u Unicredit banci od 5 miliona KM i da ce na kamate morati vratiti preko 4,2 miliona KM), a toranj koji je pred otvaranjem će izgleda da zjapi prazan, jer tek su objavili ponudu za zakup poslovnih prostorija u tornju,a do sada se niko nije javio i pitanje je dali će uopće da se javi (obzirom na uslove i cjenu i loš položaj, tj lošu lokaciju tornja), osim ako ne bude on određene firme reketirao i na taj način ih prisilio da uzmu poslovni prostor u tornju. Po svoj prilici i ovu rugobu od tornja će na kraju pretvoriti u hotel.
Da li znaš ko je prodao državne banke strancima i kada? Ko je tada bio na vlasti? Odgovori mi konkretno bez šupljiranja.
Radončić kuka što su banke u vlasništvu stranaca, jer on ne može kod stranaca da dobije kredite za bagatelu i kako on hoće. Da su banke kojim slučajem ostale u domaćem vlasništvu imajući u vidu naše političare one bi u kratkom roku bankrotirale, jer bi se sav novac namjenjen za kredite davao isključivo Radončiću i ostalim tajkunima i kriminalcimma po mizernim kamatnim stopama za njihove nerentabilne projekte, dok bi građani i njihov novac time bili opljačkani.
- Truba
#80 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
blek en dekerBandierra Rossa wrote:Meni liči na borer.komi wrote:meni novi toranj izgleda kao futuristički penisoliki objekt
prošećite vako navečer po trgovačkim centrima i pred zatvaranje trafika i vidite hrpe neprodatih avaza
- slavkoimamodilera
#81 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Neka okvirna procjena investicije je bila cca. 120 miliona (da li je stvarno ispalo toliko ili ne, sada nije ni bitno), dobio je oko 22 miliona od razvojne banke fbih, odredjeni dio se finansira iz hipoteke, nesto iz (pretpostavljam) vlastitih sredstava, e sad koliko mu je zafalilo do onih 120 ne znam, ali je realno za ocekivati da nije ispod 30 ili 40 miliona...Better Man wrote:dani su kontaktirali Unicredit banku i na pitanje da li je Radončićev kredit 5 miliona KM, službenik se samo nasmijao na pomenutu cifru. predpostavlja se da je njegov kredit daleko veći od 5 miliona KM.
- KatarinaKosaca
#82 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Vjerovatno stvar ukusa, ali nije Fahro Radončić projektirao i smišljao, nego je to trend europske gradnje zadnju deceniju: Primjer u Madridu je napravljen 4 takva jedan do drugog, Nisu se žalili Španci ni da je rugoban, ni da je brusilicakomi wrote:blek en dekerBandierra Rossa wrote:Meni liči na borer.komi wrote:meni novi toranj izgleda kao futuristički penisoliki objekt
Poješće nas naša zloba. Prepusti to tržištu i ne veseli se unaprijedkomi wrote:prošećite vako navečer po trgovačkim centrima i pred zatvaranje trafika i vidite hrpe neprodatih avaza![]()
![]()
-
Bandierra Rossa
#83 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Znači,ipak ima nade za ovu zemlju...komi wrote:blek en dekerBandierra Rossa wrote:Meni liči na borer.komi wrote:meni novi toranj izgleda kao futuristički penisoliki objekt
prošećite vako navečer po trgovačkim centrima i pred zatvaranje trafika i vidite hrpe neprodatih avaza![]()
![]()
- slavkoimamodilera
#84 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
KK (fali jos jedan KKatarinaKosaca wrote:Poješće nas naša zloba. Prepusti to tržištu i ne veseli se unaprijedkomi wrote:prošećite vako navečer po trgovačkim centrima i pred zatvaranje trafika i vidite hrpe neprodatih avaza![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#85 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Da, nedostaje Kotromanić. Nisam Fahrin bojovnik. Jednostavno, vjerujem u tržište kao regulator, a već sam pisala o svom odnosu prema toj novini 
-
Bandierra Rossa
#86 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Zar je to novina???KatarinaKosaca wrote:Da, nedostaje Kotromanić. Nisam Fahrin bojovnik. Jednostavno, vjerujem u tržište kao regulator, a već sam pisala o svom odnosu prema toj novini
Hm...
- KatarinaKosaca
#87 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Kažu najtiražniji dnevni listBandierra Rossa wrote:Zar je to novina???KatarinaKosaca wrote:Da, nedostaje Kotromanić. Nisam Fahrin bojovnik. Jednostavno, vjerujem u tržište kao regulator, a već sam pisala o svom odnosu prema toj novini
Hm...
- slavkoimamodilera
#88 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Mnogi su vjerovali u trziste... sve negdje do sredine ljeta gospodnjeg 2008.KatarinaKosaca wrote:Da, nedostaje Kotromanić. Nisam Fahrin bojovnik. Jednostavno, vjerujem u tržište kao regulator, a već sam pisala o svom odnosu prema toj novini
Super si ti meni!
- KatarinaKosaca
#89 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
OK, sasvim je legitimno i ne vjerovati u tržište. Extremna lijevica u to ne vjeruje i meni su čak simpatični. Isto je tako legitimno znati da kao najtiražnije dnevna novina objavljuje sve tendere, sve oglase, i mnogo reklama. Čista ekonomija. A ko hoće da mu obavezni konkurs prođe neopaženo, zaobiđe Avaz. To je tako....slavkoimamodilera wrote:Mnogi su vjerovali u trziste... sve negdje do sredine ljeta gospodnjeg 2008.KatarinaKosaca wrote:Da, nedostaje Kotromanić. Nisam Fahrin bojovnik. Jednostavno, vjerujem u tržište kao regulator, a već sam pisala o svom odnosu prema toj novini![]()
![]()
![]()
Super si ti meni!
- Neelix
#90 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
da, procitao sam i ja pomenuti tekstBetter Man wrote:
Ne radim u Avazu. Pratim medije i dešavanja i zato znam neke stvari. evo u novom Broju Dana ima članak vezan za Radončića u kojem se spominje da je Radončić i njegova imperija pred krahom, da do sada nije uspio iznajmiti ni jedan poslovni prostor u svojoj novoj Rugobi, da je glavni razlog napada na Unicredit banku taj što Berislav Kutle kao čelni čovjek banke odbio ponudu Radončića da banka zakupi poslovni prostor u njegovoj rugobi od tornja, da kad bi narednih 10 godina redovno plaćao mjesečno rate kredita u iznosu od 500 hiljada KM nebi usio da vrati sva svoja kreditna zaduženja. Radončić je u CD-u rekao da ima kredit u Unicredit banci od Iznos 5 milona KM i da treba vratit s kamatama 9, nešto miliona KM. dani su kontaktirali Unicredit banku i na pitanje da li je Radončićev kredit 5 miliona KM, službenik se samo nasmijao na pomenutu cifru. predpostavlja se da je njegov kredit daleko veći od 5 miliona KM.
"nasi izvori"; "rekao nam neimenovani izvor"; "saznali smo"; ""neko" se nasmijao" ... nigdje nijedne konkretne recenice, nigdje nijedne cinjenice, konkretnog podatka, nigdje nista. crvenkapica zvuci vjerodostojnije od onoga
- Ridjobrki
#91 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Nije zajeb do tržišta i ekonomije nego do legislative i politike. Problem nije nastao zbog zakona slobodnog tržišta nego zbog toga što su moralni obziri postali jeftina roba na njemu.slavkoimamodilera wrote:Mnogi su vjerovali u trziste... sve negdje do sredine ljeta gospodnjeg 2008.KatarinaKosaca wrote:Da, nedostaje Kotromanić. Nisam Fahrin bojovnik. Jednostavno, vjerujem u tržište kao regulator, a već sam pisala o svom odnosu prema toj novini![]()
![]()
![]()
Super si ti meni!
- slavkoimamodilera
#92 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Apsolutno se slazem!Ridjobrki wrote:Nije zajeb do tržišta i ekonomije nego do legislative i politike.
Ali...
...bojim se da moral nikada nije ni prosao kvalifikacije da se nadje u drustvu trzistaRidjobrki wrote:Problem nije nastao zbog zakona slobodnog tržišta nego zbog toga što su moralni obziri postali jeftina roba na njemu.
- Ridjobrki
#93 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
slavkoimamodilera wrote:Apsolutno se slazem!Ridjobrki wrote:Nije zajeb do tržišta i ekonomije nego do legislative i politike.![]()
Ali...
...bojim se da moral nikada nije ni prosao kvalifikacije da se nadje u drustvu trzistaRidjobrki wrote:Problem nije nastao zbog zakona slobodnog tržišta nego zbog toga što su moralni obziri postali jeftina roba na njemu.
Pa ima i toga. Trgovina moralom se odvija uglavnom po načelima naturalne privrede, ako hoćeš k**ca moraš dati guzice.
- Better Man
#94 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Novi toranj jeste rugoba i ruglo grada, jer se uopće ne uklapa u okolinu. Moglo se puno bolji projeklat napraviti i umjesto rugobe od tornja napraviti više manjih poslovnih zgrada koje bi bile u skladu s okolinom. Kad ideš niz Hadži Idrizovu i pogledaš toranj veći od brda, zar to nije ruglo od građevine? I ne može se poredit Madrid koji ima par miliona stanovnika ili nekom drugom višemilionskom svjetskom metropolom sa gradom koji ima nekij 400 hiljada stanovnika i koji je velik kao jedan kvart npr. u LondonuKatarinaKosaca wrote:Ne radim u Avazu. Pratim medije i dešavanja u mom gradu. Novi toranj nije nikako rugoba.
- KatarinaKosaca
#95 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Ponavljam stvar ukusa, meni se sviđa. I drago mi je da postoji takva zgrada u mom gradu. O ostalom neka sude urbanisti. A ne može se kao aksiom nazivati ruglom, samo zato što ti se ne sviđa vlasnikBetter Man wrote:Novi toranj jeste rugoba i ruglo grada, jer se uopće ne uklapa u okolinu. Moglo se puno bolji projeklat napraviti i umjesto rugobe od tornja napraviti više manjih poslovnih zgrada koje bi bile u skladu s okolinom. Kad ideš niz Hadži Idrizovu i pogledaš toranj veći od brda, zar to nije ruglo od građevine? I ne može se poredit Madrid koji ima par miliona stanovnika ili nekom drugom višemilionskom svjetskom metropolom sa gradom koji ima nekij 400 hiljada stanovnika i koji je velik kao jedan kvart npr. u LondonuKatarinaKosaca wrote:Ne radim u Avazu. Pratim medije i dešavanja u mom gradu. Novi toranj nije nikako rugoba.
- Better Man
#96 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Moj stav o izgledu tornja nema beze sa vlasnikom. Smatram da je Toranj one veličine i na onom mjestu klasično ruglo i da se ne uklapa u okolinu. Zar se nije moglo projektovati par manji poslovnih zgrada, koje bi nudile sve ono što nudi i toranj, ali bi bile primjerene okolini i nebi stršile kao toranj. Samo se u Sarajevu može graditi šta ko hoće i ako hoće, bez bilo kakvog urbanističkog plana i uvažavanja okoline i sredine. Sve što je veliko ne mora da bude i lijepo. To ti je isto kao kad dođe čovjek i napravi kuću od 3 sprata koja je cirkus od izgleda.KatarinaKosaca wrote:Ponavljam stvar ukusa, meni se sviđa. I drago mi je da postoji takva zgrada u mom gradu. O ostalom neka sude urbanisti. A ne može se kao aksiom nazivati ruglom, samo zato što ti se ne sviđa vlasnikBetter Man wrote:Novi toranj jeste rugoba i ruglo grada, jer se uopće ne uklapa u okolinu. Moglo se puno bolji projeklat napraviti i umjesto rugobe od tornja napraviti više manjih poslovnih zgrada koje bi bile u skladu s okolinom. Kad ideš niz Hadži Idrizovu i pogledaš toranj veći od brda, zar to nije ruglo od građevine? I ne može se poredit Madrid koji ima par miliona stanovnika ili nekom drugom višemilionskom svjetskom metropolom sa gradom koji ima nekij 400 hiljada stanovnika i koji je velik kao jedan kvart npr. u LondonuKatarinaKosaca wrote:Ne radim u Avazu. Pratim medije i dešavanja u mom gradu. Novi toranj nije nikako rugoba.
- Thinker
#97 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Avaz ne volim, to se vidi iz svih mojih postova ali zgrada nije rugoba. Ne uklapa se u okolni ambijent jer nema krov na četri vode ali rugoba nije.
Kod UC ima kredit oko 20 miliona, pored UC ima zaduženje kod IBF, RF ali i kod Komercijalne banke BL ono što je interesantno je da mu je žirant za taj kredit bio Telekom Srpske!!!!!!
Kod UC ima kredit oko 20 miliona, pored UC ima zaduženje kod IBF, RF ali i kod Komercijalne banke BL ono što je interesantno je da mu je žirant za taj kredit bio Telekom Srpske!!!!!!
- Truba
#98 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
hahahahahah pa taj čova je sami crni đavo himself osobnoThinker wrote:Avaz ne volim, to se vidi iz svih mojih postova ali zgrada nije rugoba. Ne uklapa se u okolni ambijent jer nema krov na četri vode ali rugoba nije.
- Ridjobrki
#99 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Jeb'o me svak' ako bih se imalo začudio da su mu vjenčani kumovi Joseph Ratzinger i Ajatolah Khamnei...komi wrote:hahahahahah pa taj čova je sami crni đavo himself osobnoThinker wrote:Avaz ne volim, to se vidi iz svih mojih postova ali zgrada nije rugoba. Ne uklapa se u okolni ambijent jer nema krov na četri vode ali rugoba nije.
Kod UC ima kredit oko 20 miliona, pored UC ima zaduženje kod IBF, RF ali i kod Komercijalne banke BL ono što je interesantno je da mu je žirant za taj kredit bio Telekom Srpske!!!!!!![]()
![]()
![]()
- BarbaDue
#100 Re: AVAZ vs. UNICREDITO
Nisam iz Sarajeva ali bi bio presretan kada bi u mom gradu bila pomenuta građevina. Po tebi ni na Menhetnu se nisu trebali izgraditi prvi neboderi zbog toga sto se nisu uklapali u tadasnju okolinu.Better Man wrote:
Moj stav o izgledu tornja nema beze sa vlasnikom. Smatram da je Toranj one veličine i na onom mjestu klasično ruglo i da se ne uklapa u okolinu. Zar se nije moglo projektovati par manji poslovnih zgrada, koje bi nudile sve ono što nudi i toranj, ali bi bile primjerene okolini i nebi stršile kao toranj. Samo se u Sarajevu može graditi šta ko hoće i ako hoće, bez bilo kakvog urbanističkog plana i uvažavanja okoline i sredine. Sve što je veliko ne mora da bude i lijepo. To ti je isto kao kad dođe čovjek i napravi kuću od 3 sprata koja je cirkus od izgleda.
izvinjavam se na offtopicu al' morao sam.