Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moze al ne vrijedi. Na gradisci na nasoj strani je 90% guzva od sat vremena uvijek a to se i ne vidi na kamerama. A ako odes na gradinu/dubicu, to ti je vec duze nego da si pravo na brod isao. Da ne pominjem nastavak na kostajnicu pa preko petrinje/siska do ZG. Na jednoj ruti brda krivine, na drugoj konstantno ogranicenje od 50 kmh.
Ko ide cesto, ide sad na Brod ili Svilaj. Pogotovo ako firma placa tu putarinu i gorivo
meni je od doboja do svilaja skroz ok. ok, oko doboja zna dobro štekati ali od cca johovca uglavnom ide brzo a kad se skrene kod petrol pumpe pa dalje skoro uvijek.
biće jako interesantno vidjeti, kada se gradiška otvori, šta to stvarno donosi. a i ako ne donese, tada će 99% ići na gradišku tako da će svilaj vjerovatno biti još bolja opcija.
naravno govorim za put na zapad, zagreb, minhen itd. ko ide na sjever za budimpeštu, beč, prag itd tu je svilaj svakako jedina smislena opcija
mk ultra wrote: ↑12/02/2025 20:36
Rastegne se od doboja do svilaja... bljak
Google ti pokazuje sve
Samo otvoris stanje saobracaja na mapama
Iako u 99% situacija vjerujem google-u, al iz 2-3 lose sam shvatio koliko je on los kada je u pitanju specificno guzva na granici.
Tu jos uvijek ne racuna dobro i misli da ces proci mnogo brze nego sto je to stvarno slucaj. Zato su kamere zakon. Steta samo sto na Gradini nema kamera u oba smjera.
Kada će se početi praviti najbitnija dionica u BiH? Bradina-Mostar?
Sta je više s tim tunelom Prenj?
Hercegovci se spojiše sa Hrvatskom, a mi?
Ostadoše nam magistralni putevi Mo-Sa-Tz što ih je još Tito napravio. Nema veće sramote za Bošnjake od ove što nisu uvezali autoputem ova 3 grada, kao i Bihać! I svi fol patriote.. Fuj!
RJ57 wrote: ↑13/02/2025 12:43
kamere su jedina pouzdana stvar. i google je jako dobar ali ne optimalan, između ostalog ne razlikuje mobitele u autu i kamionu itd.
inače meni se čini da je dio tunela stra stanica koji se probija sa strane nemile završen i da su tu stali, te da se čeka da ovi sa druge strane počnu probijati svoj dio. do sada su po slikama uradili gornju polovinu jednog ulaza u jedan tunel i to je za sada to
Autoceste i i njihove ubleha vijesti:
- pocetkom godine...
- krajem godine...
- krajem pocetka godine
- pocetkom kraja godine...
- krajem pocetka kraja godine
- krajem prvog kvartala
- krajem pocetka drugog kvartala...
- pocetkom iduce godine planirano je..
- planira se plan da se krene u izradu...
Idite se u qrac. Jel oni fkt misle da smo mi debili. 50km kod Zenice do Doboja natezu se evo 10+ godina. Pa jebemu da je leteci autoput do sad bi ga napravili.
Sve dok ne napisu otvorenje je lupam 15.8.2025. Godine ja im ne vjerujem ni slova.
I garantujem da nece otvoriti 30km. Nema jebene sanse. Al eto. Budemo vidjeli.