@high volumen
Kad god sam se zapitao i potražio odgovor, pročitao sam da turski investitori ulažu svoj novac. Gdje si ti pročitao drugačije?
Kazem ti citao sam i ja dva puna mjeseca u svim medijima kako cemk dobiti od Katara 3 milijarde dolara po najpovoljnijim uvjetima na svjetu sa najminimalnijom kamatnom stopom ma jedva 1% samo naravno ako Hare aka djecija poezija Silajdzic postane clan predsjednistva i tako postade Hare clan predsjednistva a od milijardi ni traga ni glasa kad ga se neko drznuo pitati gdje su ba Hare one milijarde kaze lik mrtav hladan ja to nikada nisam rekao, jer eto mi sve usnili.
Turski investitor ulaze svoj novac, ne znam ali eto da ti pokusam objasniti sta meni u toj recenici nije uredu.
Investitor bilo koji ako izvrsi investiciju to radi radi dobiti, znaci ja investitor ulozim 3 milijarde svog novca i ocekijem kroz neko razumno razdoblje 3,5 milijarde nazad jer zasto bi inace investitor ulagao ako nece da zaradi. To je posteno i sasvim uredu. Sada na koji nacin ce neko na ovoj trasi da zaradi i to makar 3 milijarde da makar vrati ulozeno. Dionica Sa-Ze je drzavna tu nema koncesije onda se proteze dionica Ze - Zavidovoci - Banovici - Tuzla na njoj ako bude prometnost dovolja da financira odrzavanje tog dijela dionice je vec mega giga uspjeh ( nedavno je na necije pitanje zasto se Vc ne gradi od putarina umjesto da se stalno uderaju akcize na gorivo odgovor bio da se putarine trose na odrzavanje i da je i to jedva dovoljno a pricamo i najfrekfentnijoj relaciji Sa - Ze, mozes mislit onda kakv ce prihod biti od Ze - Tz.) Eh sada ostaje dionica Tuzla Orasje to je nekih 80 kilometara i sada investitor i koncesionar treba da povrati svijih 3 milijarde i da jos nesto zaradi pretezito na tih 80 kilometara, valja ti je racunica jasna da je to nemoguce osim ako bide naplacivao 50 KM putarine za tih 80 kilometara.
Znaci ako ce investitor investirati ako nema.mogucnost zarade, jer nas voli, jer smo mu dragi jer smo ostavljeni Erdoganu u amanet. Daj molim te nije ti valjda 12 godina a i ostalim.
Ostaje samo jos povoljan kredit Turskih banaka i tu je kraj price jer se mi zaduzujemo da servisiramo tekuce obaveze prema kreditorima i uposlenim i penzionerima.
Tako valjda ti je sada moja sumnjicavost jasnija