Autom iz Sarajeva za London

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

uglavnomja

#51 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by uglavnomja »

aviJon majka :)

29.11. - 29.05. 220 eur, 4-5 sati putovanje, nema zeze, spavanja, parkinga, 2 dana u autu, benzinskih pumpi, guzvi, vinjeta, tunela, trajekta ...

vas bi put autom dosao cca 150 eur po glavi u jednom smjeru.
Ahar

#52 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by Ahar »

uglavnomja wrote:aviJon majka :)

29.11. - 29.05. 220 eur, 4-5 sati putovanje, nema zeze, spavanja, parkinga, 2 dana u autu, benzinskih pumpi, guzvi, vinjeta, tunela, trajekta ...

vas bi put autom dosao cca 150 eur po glavi u jednom smjeru.
Izgleda,
madner

#53 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by madner »

Ni blizu, 4 ih je.

800 KM sa nocenjima.
Sa avionom normalno nema peglanja, no mora se dodat da ovaj jedan mora do Liverpoola, a njih trojica imaju jos trosak da dodju sa aerodroma.

I ne nebitno, auto je gore ako im treba. Recimo puno je lakse kupiti stvari za kucenje ako imas auto nego kada nemas auto. Stara Kineska. :D
Ahar

#54 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by Ahar »

madner wrote:Ni blizu, 4 ih je.

800 KM sa nocenjima.
Sa avionom normalno nema peglanja, no mora se dodat da ovaj jedan mora do Liverpoola, a njih trojica imaju jos trosak da dodju sa aerodroma.

I ne nebitno, auto je gore ako im treba. Recimo puno je lakse kupiti stvari za kucenje ako imas auto nego kada nemas auto. Stara Kineska. :D
Zar nije to makedonsko-grcka. :)
madner

#55 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by madner »

Ne znam, ne pricam sa kaurima sa istoka. :D
uglavnomja

#56 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by uglavnomja »

800 KM sa nocenjima.

paaaa tih 800 km ili 400 eur bi bilo u ideaknim uslovima. i to je bez klope.

ali, eto neka je 100 eur po glavi, u jednom smjeru. opet dodje na isto para povratak, i to pod sulovom da da se taj lik vraca kad i oni.

auto nije "tu", auto ide u liverpul, a postavljac teme i dvojica ostaju u londonu.

i jos nesto, avionska karta znaci kofer 20 kg i rucni prtljag, kofercic, 7-8 kg.
moze li u skodilaka stati 4 covjeka, 4 kofera i 4 kofercica :D
Ahar

#57 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by Ahar »

uglavnomja wrote:

800 KM sa nocenjima.

ali, eto neka je 100 eur po glavi, u jednom smjeru. opet dodje na isto para povratak, i to pod sulovom da da se taj lik vraca kad i oni.

auto nije "tu", auto ide u liverpul, a postavljac teme i dvojica ostaju u londonu.

i jos nesto, avionska karta znaci kofer 20 kg i rucni prtljag, kofercic, 7-8 kg.
Nemoj vrijedjat skodilaka, pliz :)
madner

#58 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by madner »

Pa ne misle se vratiti, a avio karte obicno nisu na 3-9 mjeseci. :D

Nije bas u idealnim uslovima, dao sam im dosta fore. Ako budu jeli kod turcina i zanemare da svaki doda svinjetine :D nije neka cifra. Mislim ocito im je bitan svaki KM inace ne bi ni razmisljali o autu.

Zavisi od auta, u moj sigurno stane no nema svako makinu kao ja. :D
madner

#59 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by madner »

Vidim da je Skoda.

Bolje vam je avionom, jako su skupi masazeri gore. :D
uglavnomja

#60 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by uglavnomja »

madner wrote:Pa ne misle se vratiti, a avio karte obicno nisu na 3-9 mjeseci. :D

Nije bas u idealnim uslovima, dao sam im dosta fore. Ako budu jeli kod turcina i zanemare da svaki doda svinjetine :D nije neka cifra. Mislim ocito im je bitan svaki KM inace ne bi ni razmisljali o autu.

:shock:

a hebo te nvz :lol: :lol: :lol:

turcin na autoputu :lol: :lol: :lol: :lol:

tito dragi :D

imas samo benzinske pumpe, svaki silazak sa autoputa je samo gubljenje para i vremena.

napisao covjek da ce ostati 6 mjeseci, na momondo ili na svakoj drugoj agenciji mozes kupiti kartu do godinu dana povratna.
onaj podatak 29.11. do 29.05.2015. je sa momonda, kupis danas i rahat si. 220 eurica :oops:

za 5 ili 10 eur doplate imas pravo zamjene datuma.
supercali

#61 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by supercali »

jbg puno trazis sa tom rutom
imas milion ruta koja nekom odgovara a nekom ne
uglavnom idi na najbrzi za calais i to je to
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#62 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by Velkoski »

Pitaj Bettermana.
razonoda

#63 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by razonoda »

uglavnomja wrote:

800 KM sa nocenjima.

:shock: cemu ovoliki koferi? :-)
uglavnomja

#64 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by uglavnomja »

razonoda wrote:
uglavnomja wrote:

800 KM sa nocenjima.

:shock: cemu ovoliki koferi? :-)

pa 4 covjeka idu na 6 mjeseci najmanje
insomnia78

#65 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by insomnia78 »

helpdesk1 wrote:Svaka ti cast ako avionsku kartu kupis za te pare. Te akcije se prave na osnovu analize vec prodatih karata, akcija traje za dane kada imas samo par mjesta u avionu...Sretni su oni koji za tako male pare kupe I obicno su familija onima iz kompanije :D .
Sto se tice parkinga na aerodromu 10EUR daily. Neka parkiraju pred neki hotel, nece placati nista :razz:
Nece djavola, u Belgiji se skoro svugdje placa
sito_i_reseto

#66 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by sito_i_reseto »

Ovako:

Bez spavanja ti je 23h voznje, uz normalne pauze i srecu da nemas zastoja na putu. najoptimalnija ruta (najeftinija, najbrza i sl) je sar bos brod zagreb maribor graz pasau regesburg frankfurt achen brisel calais trajekt dover pa london. placas autoput kroz bih, hr, vinjetu slovenacku, vinjetu austrijsku i tunele. kroz njemacku i belgiju je free, kao i sjevernu francusku. ako cete spavanja, izberi neki od ibisa, f1 na putu, ili se rasirite u autu, premda to spavanje u autu s bh registracijama moze biti kobno na guzi.cu jer murija zna stati i hajmo ruke na haubu. u jednom smjeru do londona s trajektom u skodi dizel, cca 400E.

za fery pogledaj p and o ferruis, nekad te zna pogodti da je jednodnevna povratna jeftinja nego u jednom sljeru, pa tako malo pogadjas te datume i nadjes najbolju cjenu. tesko da je voz i u kojem slucaju jeftiniji.

ovo ti govoriim jer je najbolje, vozi ovu rutu barem 2x godisnje. ako ti treba sta u londonu, pitaj, platices za odgovor
homega

#67 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by homega »

Ahar wrote:Da li je neko probao ovu avanturu?
Iskustva?
Što ne ideš u Tajikistan, u Dushanbe? Puno bolja avantura :oops:
insomnia78

#68 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by insomnia78 »

sito_i_reseto wrote:kroz njemacku i belgiju je free, kao i sjevernu francusku.
Nije tacno
Kriz citavu Fr se placa autoput
pinkman

#69 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by pinkman »

Najbolje ti je iz Osijeka da uhvatis let. RyanAir leti, cheap flights. Pogledaj na njihovom sajtu.
madner

#70 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by madner »

uglavnomja wrote:
madner wrote:Pa ne misle se vratiti, a avio karte obicno nisu na 3-9 mjeseci. :D

:shock:

a hebo te nvz :lol: :lol: :lol:

turcin na autoputu :lol: :lol: :lol: :lol:

tito dragi :D

imas samo benzinske pumpe, svaki silazak sa autoputa je samo gubljenje para i vremena.

napisao covjek da ce ostati 6 mjeseci, na momondo ili na svakoj drugoj agenciji mozes kupiti kartu do godinu dana povratna.
onaj podatak 29.11. do 29.05.2015. je sa momonda, kupis danas i rahat si. 220 eurica :oops:

za 5 ili 10 eur doplate imas pravo zamjene datuma.
Pa predlozio sam covjeku da noce jednom u nekom manjem mjestu u Njemackoj.
Bas ne pratis moje velike misli. :D

Silazak sa autoputa nije gubljenje para, jeste vremena. Kada te prvi put ogule za 12 eura za virslu i kolu, proradi bosanski inat u covjeku i zarakne se da ce naci mjesto gdje ce dobiti virslu, kolu i pomfrit za 5 eura. :D

Dakle tacno duplo vise od troskova automobilom, no gotivnije jeste.
razonoda

#71 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by razonoda »

Kako god budete putovali SRETNO, i ne idite u trenerkama, znace svi da ste iz BEHA. Imajte na umu da je tamo skupo, pa se obucite i za moguce 'prosjacenje'. i najvaznije pravite se 'englezi'. :-D
SSemir

#72 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by SSemir »

Velkoski wrote:Pitaj Bettermana.
:D
ins

#73 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by ins »

martymcfly wrote:Ako se ne vracate, nema potrebe ici preko Austrije i Svicarske i placati vinjetu. Ruta koju ja znam je preko Slovenije u Italiju (u Sloveniju mozete cestom iz Rijeke, u tom slucaju izbjegnete autoput i ne placate vinjetu), autoputom preko Venecije, Milana, pa preko Frejus tunela za Lyon. Navece cete stici do Lyona, tu imaju Ibis Budget hoteli gdje se moze jeftino prespavati.
http://ibisbudgethotel.ibis.com/gb/home/index.shtml
Od Lyona prema Reimsu i onda samo pratiti znakove za Calais. Eurotunnel ne kosta nista puno vise od trajekta ako se rezervise unaprijed, a puno je brze. Placa se po autu i velicini auta, a ne koliko je osoba u vozilu, sto je super ako vas je vise. Ako cete ici Eurotunnelom, krenite rano i budite tamo bar dva sata ranije. Ako nista, mozda uhvatite raniji prelaz.

Sretno. Ja bih ipak savjetovala da idete avionom :)
Jel ovo neka šala? :run:

Preporučujes da zbog izbjegavanja autrijske vinjete koja kosta 15 EUR neko ide 400-500 km duzim putem, koji prolazi kroz dvije zemlje sa jako, jako skupom (Italija) i suludo skupom cestarinom (Francuska) i gdje ce ostaviti barem po 50 EUR u svakoj, ako ne i vise! :shock: :shock: :shock:

I odakle ti uopste ideja da se ide kroz Svicarsku? :-)
ins

#74 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by ins »

sito_i_reseto wrote:Ovako:

Bez spavanja ti je 23h voznje, uz normalne pauze i srecu da nemas zastoja na putu. najoptimalnija ruta (najeftinija, najbrza i sl) je sar bos brod zagreb maribor graz pasau regesburg frankfurt achen brisel calais trajekt dover pa london. placas autoput kroz bih, hr, vinjetu slovenacku, vinjetu austrijsku i tunele. kroz njemacku i belgiju je free, kao i sjevernu francusku. ako cete spavanja, izberi neki od ibisa, f1 na putu, ili se rasirite u autu, premda to spavanje u autu s bh registracijama moze biti kobno na guzi.cu jer murija zna stati i hajmo ruke na haubu. u jednom smjeru do londona s trajektom u skodi dizel, cca 400E.

za fery pogledaj p and o ferruis, nekad te zna pogodti da je jednodnevna povratna jeftinja nego u jednom sljeru, pa tako malo pogadjas te datume i nadjes najbolju cjenu. tesko da je voz i u kojem slucaju jeftiniji.

ovo ti govoriim jer je najbolje, vozi ovu rutu barem 2x godisnje. ako ti treba sta u londonu, pitaj, platices za odgovor
Jasno i glasno. To je to! :thumbup:
ins

#75 Re: Autom iz Sarajeva za London

Post by ins »

Ahar wrote:Da li je neko probao ovu avanturu?
Iskustva?

Respect,
Ja isao do Bretagne, do kraja kopna, dakle zamalo :D
Moj prijatelj prosle godine preskocio i u Englesku, dalje od Londona, i nazad u Sarajevo, sve u 6 dana.

Ako imate vremena za opusteno putovanje, dakle ako mozete spavati u hotelu jednu noc, apsolutno preporucujem.

To se pamti cijeli zivot, kada predjes doslovno cijelu Evropu i dodjes na kraj, na La Manche i gledas more sa trajekta :thumbup:

:sax:
Post Reply