Autobus od aerodroma

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Prince

Post by Prince »

Pa taksisti su najveća govna u državi, ne znam šta očekujete...
makondo

Post by makondo »

citava ova prica je suluda. naravno da treba postojati redovna autobuska linija centar grada - aerodrom (a da prolazi pored autobuske i zeljeznicke stanice)! niko nema pravo da to osporava! ako nece gras, centrotrans ili neko peti to da uradi moze lijepo preduzece Aerodrom Sarajevo da kupi dva polovna autobusa, zaposli sest vozaca i odrzava tu liniju. Ja stvarno nisam cuo da postoji medjunarodni aerodrom u nekom glavnom gradu a da nema nikakvu vezu sa centrom tog istog grada (osim taxista derikoza). Ustvari, ne znam kakva je situacija u subsaharskoj Africi. Mozda aerodrom u Kinsasi ima iste uvjete kao nas sarajevski.
bleka

Post by bleka »

Mislim sto ja ne mogu shvatiti da se niko ne bori za tu liniju jer je sigurno jedna od najkomercijalnih u gradu, ako ne i No 1.
bleka

Post by bleka »

Evo malo o lihvarima

:-)

Located in close vicinity of Terminal "B", capacity 28 places
Prices are compulsory on the level of Taxi association
and verified by relevant institution as follows:
Start: 2 KM
Per km: 1 KM
Per piece of luggage: 2 KM
Waiting time per hour: 10 KM
Night tariff from 22:00 - 05:00, on Sundays and holidays is increased for 30% per km
Coming on call is free of charge
After rendered service a driver is obliged to give a bill on customer's request.The price may be mutually agreed on, but must not exceed the one according to taximeter.
Phones:
cell 061 230 666
cell 061 230 970
033 230 666
033 230 970
Fax: ++387 33 654 770
E-mail: [email protected]
Web: http://www.sarajevotaxi.com.ba
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Boze mili kako ste naivni !

Pa shvatite da nije rijec ovdje o logici i pitanje zasto ide tramvaj do Ilidze a ne ide do blizeg aerodroma, nema veze sa tehnickim, prostornim urbanistickim itd razlozima.

Jednostavno - neko je placen da to ne napravi kako treba !

A moze se i ovako reci:
Sarajevski aerodrom je, mimo svih evropskih logika, takorec u samom gradu a zna se da su svugdje aerodromi malo izvuceni, pa su uz to i malo prometniji, pa i svijet tamo malo vise koristi avione itd.

E, a onda dolazimo do poznatog Bosanskog turistickog zakona:

Desetkovan promet se nadomjesta desetorostrukom cijenom!
nineac

Post by nineac »

Netreba meni racun. Ja hocu da GRAS uvede liniju, i ja cu fino sa autobusom ko u svakoj normalnoj drzavi. Nemora Sarajevo imati metro, ali ima GRAS pa jaro ja hocu da biram. Eto meni cejf ici autobusom. To je cista kradja. Cuj parkin 2 km po satu? Pa to nema nigdje na svijetu osim kod nas.
M.D.

Post by M.D. »

mickyK wrote:Pa ljudi, moj jaran je u New Yorku (ZNAM DA SARAJEVO NIJE NEW YORK), od aerodroma do obliznjeg hotela (koji je mozda nekih desetak kilometara udaljen) platio nevjerovatnih $170. I vama puno 10 ojra :D
Reci jaranu da laze!

Zivim u NYC vec 12 godina. vOZNJA DO AERODROMA JE OD 20 DO 50 dolara. Helekopterom od Manhattna do JFK voznja kosta 150 dollara.
Qler

Post by Qler »

M.D. wrote:
mickyK wrote:Pa ljudi, moj jaran je u New Yorku (ZNAM DA SARAJEVO NIJE NEW YORK), od aerodroma do obliznjeg hotela (koji je mozda nekih desetak kilometara udaljen) platio nevjerovatnih $170. I vama puno 10 ojra :D
Reci jaranu da laze!

Zivim u NYC vec 12 godina. vOZNJA DO AERODROMA JE OD 20 DO 50 dolara. Helekopterom od Manhattna do JFK voznja kosta 150 dollara.
reci jaranu da su ga oderali ko sansku kozu :D:D:D:D:D
Post Reply