I ja sam čuo da dvogodišnji modeli Mondea prohrđavaju na vratima. Ford je (mislim na evropski) uvijek imao problema s hrđom, dok je ostalo sve ostalo što se tiče pouzdanosti odlično. Ja sam imao Escoerta 1.6D iz '85., kupili smo ga 12 godina starog sa 165000 km i s njim za 5 godina prešli oko 40000 km (znači prešao je preko 200k), na njemu smo promijenili jednu kuglu krajnice i ništa više. Al je hrđao...Po testovima izdržljivosti Auto Bilda Focus i Mondeo su bili na prvom, odnosno drugom mjestu od svih testova uopšte, dok na prvo mjesto nedavno nije izbila Mazda 6. Ljudi su Mazdu vozili 100000 km bez i najmanjeg kvara, ni sijalica nije pregorila! Impresivno!
Nego da se vratim na temu. Neko spomenu BMW 740d. To bi možda po mojem mišljenju bilo to. Ta sedmica mi izglea fantastično (posebno nakon što sam pregledao "Transporter"

), ova nova mi se nikako ne sviđa. Ali ipak to je limuzina duga preko pet metara, Bog zna koliki bi bili troškovi održavanja. Možda bi bolji izbor bio neka novija petica iz serije E39, naravno dizel. To kad se završi Fakultet, pa se zaposli ako Bog da.
Ima i petica E34, jaran mi ima 535i i to je po meni odlično auto, a košta 10k km otprilike. Jaran ugradio plin i sad ima izdatke za gorivo ko ja za Daihatsu 1.5, ali opet troškovi održavanja su za mene dok sam student za to auto preveliki, mada bih ga mogao kupiti. Znači ništa dok se ne završi fakultet...