Auto hold passat b6

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

pesimist

#1 Auto hold passat b6

Post by pesimist »

Prijatelj mi je uzeo passat b6 i prilikom ukljucenja autohold funkcije pusti kocnicu auto stoji u brdu al kad doda gas auto nece da krene vec se cuje kao da dodajes gas u leru.Takodje isto ponovi i prije kretanja iskljuci rucnu ostavi samo upaljeno dugme autohold opet ista stvar.Takodje vezan je bio jer mi se cini da je uslov funcionisanja zavezan pojas.
Eto ako ima neko ovo auto da nam napise detaljno postupak Hvala unaprijed
spreca

#2 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

pesimist wrote:Prijatelj mi je uzeo passat b6 i prilikom ukljucenja autohold funkcije pusti kocnicu auto stoji u brdu al kad doda gas auto nece da krene vec se cuje kao da dodajes gas u leru.Takodje isto ponovi i prije kretanja iskljuci rucnu ostavi samo upaljeno dugme autohold opet ista stvar.Takodje vezan je bio jer mi se cini da je uslov funcionisanja zavezan pojas.
Eto ako ima neko ovo auto da nam napise detaljno postupak Hvala unaprijed
Imam isto auto.....kad koristis u brdu Auto hold onda nema potrebe za rucnom....polako pustas kvacilo i pritisces gas i to je sve ...nezanam sta bi moglo biti da ne pusta.....
pesimist

#3 Re: Auto hold passat b6

Post by pesimist »

To mi je i logicno i pokusao sam al kad dodam gas ne krece cuje se gas kao u leru kao da mu rucna neda da krene
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4 Re: Auto hold passat b6

Post by Entropio »

Pa je l' se osjeti da ono vuce, da hoce da krene, ali mu kocnica ne da?

Ja kad sam na autoholdu ili na rucnoj, dok kvacilo pocne da hvata oni se sami deaktiviraju. Ako kod tebe nece, onda mora da je do elektronike.
pesimist

#5 Re: Auto hold passat b6

Post by pesimist »

Bas kao sto si prvo naveo hoce al ne moze
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6 Re: Auto hold passat b6

Post by mali_milojica »

Dal treba pritisnuti dugme rucne ili noznu kočnicu prije kretanja? Nisam nikad bio u prilici voziti auto sa el parkirnim kočnicom i hill holder.
spreca

#7 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

mali_milojica wrote:Dal treba pritisnuti dugme rucne ili noznu kočnicu prije kretanja? Nisam nikad bio u prilici voziti auto sa el parkirnim kočnicom i hill holder.
Zavisi od kako pritisnes pedalu gasa i kvacilo.....jer sistem treba da prepozna namjeru vozaca...ne uvijek automatski se kocnica otpusti
condy

#8 Re: Auto hold passat b6

Post by condy »

pesimist wrote:Bas kao sto si prvo naveo hoce al ne moze
Kad automatsko otpustanje el. kocnice nije uredu, treba se pojaviti na displeju obavijest o kvaru. Probaj tempomat da vidis da li ti radi. Ako tempomat ne radi, onda je do senzora na polugi od pedale kvacilia.
pesimist

#9 Re: Auto hold passat b6

Post by pesimist »

Radi tempomat sve sto posto al postoji neka caka koju ja ne znam da rijesim.Vezem pojas protisnem auto hold pustam kvacilo dodajem gas auto kao da drzi rucna cuje se gas isto u leru al neda mu da krene nema sanse.Strah me da nesto ne zeznem pa valjda ce se naci neki znalac da mi objasni u cemu grijesim ?
lavic

#10 Re: Auto hold passat b6

Post by lavic »

Probaj naci u upustvu za rukovanje, nisu je onako stampali i dali ti.
spreca

#11 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

pesimist wrote:Radi tempomat sve sto posto al postoji neka caka koju ja ne znam da rijesim.Vezem pojas protisnem auto hold pustam kvacilo dodajem gas auto kao da drzi rucna cuje se gas isto u leru al neda mu da krene nema sanse.Strah me da nesto ne zeznem pa valjda ce se naci neki znalac da mi objasni u cemu grijesim ?
probaj prvo gas a onda popustaj kvacilo
animals

#12 Re: Auto hold passat b6

Post by animals »

ne razumijem sta ce ti kocnica u brdu..
mislis na onu automatsku kocnicu, sto je prija bila rucna...
ja imam takvu, ali nikad ne krecem pod rucnom, uvijek normalno...
to sa rucnom i kretanjem u brdu je najveca budalastina..
animals

#13 Re: Auto hold passat b6

Post by animals »

I jos nesto, da bi otpustio el. kocnicu moras pritisnuti noznu kocnicu..
drugacije ne ide..
spreca

#14 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

animals wrote:ne razumijem sta ce ti kocnica u brdu..
mislis na onu automatsku kocnicu, sto je prija bila rucna...
ja imam takvu, ali nikad ne krecem pod rucnom, uvijek normalno...
to sa rucnom i kretanjem u brdu je najveca budalastina..
Zavisi koliko si opterecen i koliko je brdo
spreca

#15 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

animals wrote:I jos nesto, da bi otpustio el. kocnicu moras pritisnuti noznu kocnicu..
drugacije ne ide..
Nije u pitanju el.kocnica nego Auto Hold
animals

#16 Re: Auto hold passat b6

Post by animals »

spreca wrote:
animals wrote:I jos nesto, da bi otpustio el. kocnicu moras pritisnuti noznu kocnicu..
drugacije ne ide..
Nije u pitanju el.kocnica nego Auto Hold
A to ja nemam..izvinjavam se..
Drvosjeca iz Dejcica

#17 Re: Auto hold passat b6

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nekad sam vozio tog B6 sa autohold i nije bilo problema, mislim da je neki kvar u pitanju, senzor...treba to servis pogledati. Ja imam hill assist na Scenicu i u brdu kada staneš drži auto kada pustiš nožnu ali na 4-5 sec. koliko je dovoljno da pritisneš gas da bi kenuo.
spreca

#18 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

animals wrote:
A to ja nemam..izvinjavam se..
Ima ulogu kocnice i namjenjeno za uzbrdicu ili kod stalnog pomicanja kao u koloni da nebih stalno drzao nogu na noznoj/radnoj kocnici
Nesto vako ali ovo nije Passat B6
Image
spreca

#19 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nekad sam vozio tog B6 sa autohold i nije bilo problema, mislim da je neki kvar u pitanju, senzor...treba to servis pogledati. Ja imam hill assist na Scenicu i u brdu kada staneš drži auto kada pustiš nožnu ali na 4-5 sec. koliko je dovoljno da pritisneš gas da bi kenuo.
Kod pasata je to malo drugacije i netreba nista nozna...gas i otpustas kvacilo i to je to...tako mi isto radim sa elektricnom rucnom ali tada noga mora prvo na noznu malo pa tek onda
Drvosjeca iz Dejcica

#20 Re: Auto hold passat b6

spreca wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nekad sam vozio tog B6 sa autohold i nije bilo problema, mislim da je neki kvar u pitanju, senzor...treba to servis pogledati. Ja imam hill assist na Scenicu i u brdu kada staneš drži auto kada pustiš nožnu ali na 4-5 sec. koliko je dovoljno da pritisneš gas da bi kenuo.
Kod pasata je to malo drugacije i netreba nista nozna...gas i otpustas kvacilo i to je to...tako mi isto radim sa elektricnom rucnom ali tada noga mora prvo na noznu malo pa tek onda
Nema kod mene na Scenicu električne, ručna je manuelna standarda. Kod Scenica kada staneš u brdu i držiš nožnu, u trenutku kada pustiš nožnu, na ekranu se pojavi znak kao auto u brdu i tako drži auto na 4-5 sec. dok ne pritisneš gas. Pritiskom na gas popušta taj hill assist.
spreca

#21 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
spreca wrote:
Nema kod mene na Scenicu električne, ručna je manuelna standarda. Kod Scenica kada staneš u brdu i držiš nožnu, u trenutku kada pustiš nožnu, na ekranu se pojavi znak kao auto u brdu i tako drži auto na 4-5 sec. dok ne pritisneš gas. Pritiskom na gas popušta taj hill assist.
Pa to je slicno ovom Auto Holdu....ja ga rijetko koristim osim kad islazim iz podzemnih garaza i parkinga ponekad ...kod mene sve ravnica netreba ni rucna :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#22 Re: Auto hold passat b6

spreca wrote: Pa to je slicno ovom Auto Holdu....ja ga rijetko koristim osim kad islazim iz podzemnih garaza i parkinga ponekad ...kod mene sve ravnica netreba ni rucna :lol:
Jbg. zove se hill assist samo što kod Renaulta to nemaš da isključiš ili uključiš već je stalno ON. :mrgreen:
spreca

#23 Re: Auto hold passat b6

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
spreca wrote: Pa to je slicno ovom Auto Holdu....ja ga rijetko koristim osim kad islazim iz podzemnih garaza i parkinga ponekad ...kod mene sve ravnica netreba ni rucna :lol:
Jbg. zove se hill assist samo što kod Renaulta to nemaš da isključiš ili uključiš već je stalno ON. :mrgreen:
mozda je zato sto kod pasata ima i rucna elektro kocnica i koja s ovim hold nema nista zajednicko...i hold iskljucis kad vise nema potrebe za tim
paradjik

#24 Re: Auto hold passat b6

Post by paradjik »

probaj zavezati pojas
condy

#25 Re: Auto hold passat b6

Post by condy »

Probaj ovako.

Dok upalis auto, zavezes se i aktiviraj auto hold pritiskom na dugme da ti svjetli lampica na tipki bez diranja kocnice. Ili u voznji pritisni tipku auto hold. Idi do prvog uzvisenja, i stani. Otpusti noznu kocnicu, auto bi trebalo da stoji. U prvu brzinu i gas i trebao bi krenuti. Znaci prije nego sto stanes u brdu auto hold mora biti aktiviran a ne da ga aktiviras kad stanes. Ako i ovo ne upali onda nesto ne valja sa senzorom od abs/esp. Preko njih radi.
Post Reply