Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#1 Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Zanima me jel moguce da nisam dobro stegao dobos ili sarafe na tockovima ili moze biti do neceg drugog ?? SLucajno sam to primjetio a skidao sam dobos prije mozda 15ak dana. Sutra cu pogledat posto je sad mrak... DO cega bi moglo biti ? Hvala na odgovorima
-
s@mson
#2 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Vozi na prednjim, nemoj na zadnje nikako...
- Danguba
#3 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
kako bolan...ukrug, po horizontali, vertikali...dgL_ wrote:Zanima me jel moguce da nisam dobro stegao dobos ili sarafe na tockovima ili moze biti do neceg drugog ?? SLucajno sam to primjetio a skidao sam dobos prije mozda 15ak dana. Sutra cu pogledat posto je sad mrak... DO cega bi moglo biti ? Hvala na odgovorima
kada si auto parkirao sta si onda primjetio...
zeza, sta i kako to osjetis a razloga ima vise.
-
alenthekiller
#4 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
auto trese, meni je bio na pezou 206 isti kvar, na malo vecoj brzini trese se auto, raspad sistema, torzija je bila u pitanju
-
dgL_
#5 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
pomjera se vani/unutra... iliti ga lijevo desno i kad ga pomjerim cujem kaoda lupi metal o metal... isto kao kad tocak nijestegnut sarafima pa ga blago mozes pomjerit...Danguba wrote:kako bolan...ukrug, po horizontali, vertikali...dgL_ wrote:Zanima me jel moguce da nisam dobro stegao dobos ili sarafe na tockovima ili moze biti do neceg drugog ?? SLucajno sam to primjetio a skidao sam dobos prije mozda 15ak dana. Sutra cu pogledat posto je sad mrak... DO cega bi moglo biti ? Hvala na odgovorima
kada si auto parkirao sta si onda primjetio...![]()
- Snake Eyes
#6 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Nešto se otkačilo i ne drži sada dobro. Najbolje je da ga pričvrstiš i neće više imati lufta.dgL_ wrote:pomjera se vani/unutra... iliti ga lijevo desno i kad ga pomjerim cujem kaoda lupi metal o metal... isto kao kad tocak nijestegnut sarafima pa ga blago mozes pomjerit...Danguba wrote:kako bolan...ukrug, po horizontali, vertikali...dgL_ wrote:Zanima me jel moguce da nisam dobro stegao dobos ili sarafe na tockovima ili moze biti do neceg drugog ?? SLucajno sam to primjetio a skidao sam dobos prije mozda 15ak dana. Sutra cu pogledat posto je sad mrak... DO cega bi moglo biti ? Hvala na odgovorima
kada si auto parkirao sta si onda primjetio...![]()
- Danguba
#7 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
ono sto ti mozes i sto bi trebao cim prije, skinuti tocak, prekontrolisati dobos je li stegnut, namontirati dobro tocak i ako bude opet lufta, postoji mogucnost da se lezaj rasuo.dgL_ wrote:
pomjera se vani/unutra... iliti ga lijevo desno i kad ga pomjerim cujem kaoda lupi metal o metal... isto kao kad tocak nijestegnut sarafima pa ga blago mozes pomjerit...
za vise, kod majstora na detaljan pregled.
-
dgL_
#8 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Danguba wrote:ono sto ti mozes i sto bi trebao cim prije, skinuti tocak, prekontrolisati dobos je li stegnut, namontirati dobro tocak i ako bude opet lufta, postoji mogucnost da se lezaj rasuo.dgL_ wrote:
pomjera se vani/unutra... iliti ga lijevo desno i kad ga pomjerim cujem kaoda lupi metal o metal... isto kao kad tocak nijestegnut sarafima pa ga blago mozes pomjerit...
tako ce i biti druze... posto nazad imam most, selene i lezajevi, meni onako odoka djeluje kao da je popustio saraf glavni na dobosu onaj sto ide iz centralnerupe... sutra cu prekontrolisat
-
530i
#9 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Nemoj ba gledat, nego pravac u ovlašteni...dok nije još poskupilo gorivo.
-
pedeset
#10 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Sve je dobro dok se točkovi okreću, a pare obrću.
-
mahalas505
#11 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Taman to sto ce ustediti u razlici u cjeni goriva, moze biti dovoljno za ovlasteni, da ne mora traziti "pijacarske" majstore.530i wrote:Nemoj ba gledat, nego pravac u ovlašteni...dok nije još poskupilo gorivo.
-
dgL_
#12 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
Danguba wrote:ono sto ti mozes i sto bi trebao cim prije, skinuti tocak, prekontrolisati dobos je li stegnut, namontirati dobro tocak i ako bude opet lufta, postoji mogucnost da se lezaj rasuo.dgL_ wrote:
drug, skinuo tocak, glavni saraf koji drzi lezajeve bio skroz odvrnut (labav) :S Stegnem koliko mogu jer je konusni, popustim malo, vratim tocak sve regularno bilo... evo par dana danas pgoeldam opet mali luft medjutim dooboro manje nego sto je bilo... jedva se osjeti...
Jel zna neko zbog cega se odvrce saraf koji drzi lezajeve ?? :S
Hvala i LP!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
mozda zato sto nemas osigurac
-
direstraits0078
#15 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
dgL_ wrote:Danguba wrote:ono sto ti mozes i sto bi trebao cim prije, skinuti tocak, prekontrolisati dobos je li stegnut, namontirati dobro tocak i ako bude opet lufta, postoji mogucnost da se lezaj rasuo.dgL_ wrote:
drug, skinuo tocak, glavni saraf koji drzi lezajeve bio skroz odvrnut (labav) :S Stegnem koliko mogu jer je konusni, popustim malo, vratim tocak sve regularno bilo... evo par dana danas pgoeldam opet mali luft medjutim dooboro manje nego sto je bilo... jedva se osjeti...
Jel zna neko zbog cega se odvrce saraf koji drzi lezajeve ?? :S
Hvala i LP!
Ili nije pritegnut odgovarajućim momentom. Ili treba zamijeniti maticu, ako je dotrajala, tj. ako se na njoj potrošio kočeći dio.
-
dgL_
#16 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
SSemir wrote:
??
-
howdy
#17 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
more bit da bi trebo gume prekontrolisat 
-
dgL_
#18 Re: Zadni tocak se pomjera - ima lufta
zasto gume da mi objasnis, hmmm..howdy wrote:more bit da bi trebo gume prekontrolisat