Vulkanizer u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- iceman ze
#1 Vulkanizer u Sarajevu
Nebih da nekoga reklamiram, ali volio bih savjet vise, jer me neki dan stvarno ogulise nabrzinu......thx... 
-
LeKo
#2 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Druže, u SA je tako, skidanje i montiranje gume 5 KM, injekcija 5 KM, balans 4 KM. Ja idem u I. SA, tamo je upola.
- mayab
#3 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Sta su te ogulili, koliko???iceman ze wrote:Nebih da nekoga reklamiram, ali volio bih savjet vise, jer me neki dan stvarno ogulise nabrzinu......thx...
- shlauf
#4 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Onaj vulkanizer i praonica pored "Novusa" na stadionu Kosevo nije dobar. U njega je injekcija cener.LeKo wrote:Druže, u SA je tako, skidanje i montiranje gume 5 KM, injekcija 5 KM, balans 4 KM. Ja idem u I. SA, tamo je upola.
Ja idem kod VUK-a u Lukavicu. Uzme mi cvaju a skine 4 gume, nabaci 4 druge i balansira.
Aleeee aleeeeeeeeee
- iceman ze
#5 Re: Vulkanizer u Sarajevu
2 balansa 14 KM....i "rokada" guma (bez montaze, sve gume su na felgama) 10 kM....
....ukupno 24 KM.
-
edoze
#6 Re: Vulkanizer u Sarajevu
dizalica,kljuc,i 20 minuta posla i ostao bi ti cener 
- shlauf
#7 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Jesi ti ograjs'o
Aleee aleeeeeeeeee
Aleee aleeeeeeeeee
-
LeKo
#8 Re: Vulkanizer u Sarajevu
To je to.......shlauf wrote:Onaj vulkanizer i praonica pored "Novusa" na stadionu Kosevo nije dobar. U njega je injekcija cener.LeKo wrote:Druže, u SA je tako, skidanje i montiranje gume 5 KM, injekcija 5 KM, balans 4 KM. Ja idem u I. SA, tamo je upola.
Ja idem kod VUK-a u Lukavicu. Uzme mi cvaju a skine 4 gume, nabaci 4 druge i balansira.
Aleeee aleeeeeeeeee
- pajero
#9 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Moja preporuka vulkanizer Zijo na okretaljci Podhrastovi. Skidanje zimskih, postavljanje ljetnih sa balansiranjem 20-25KM.
- iceman ze
#10 Re: Vulkanizer u Sarajevu
bila je i ta opija, ali vrucina brate, gori zemlja, znam da su mi jednom u Formuli na Hrasnom uzeli marku za postavljanje gume....nisam ocekivao da moze biti skuplje.edoze wrote:dizalica,kljuc,i 20 minuta posla i ostao bi ti cener
- Karabaja
#11 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Preporuka za vulkanizera? Brzo, kvalitetno i dodžaba? 
-
Gray
#12 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Cavallino prekoputa Druge gimnazije. Ima i web stranicu http://www.motosupport.com.ba/
- Qler
#13 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Ja sve vulkanizerske poslove obavljam u Makbelu i super sam zadovoljan. Doduse usput mi je (a i tebi), i nikad nisam imao problema. Cak su mi jednom dzaba felgu ispeglali...
-
esso_sa
#14 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Ili ti ga "kod Sencija"Gray wrote:Cavallino prekoputa Druge gimnazije. Ima i web stranicu http://www.motosupport.com.ba/
- Karabaja
#15 Re: Vulkanizer u Sarajevu
A koliko košta zamjena 4 gume sa montažom i balansiranjem (čelične su felge) kod Senčija i u Makbelu?
-
esso_sa
#16 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Kod Alu felgi ti je 40 maraka sva 4 tocka odnosno 10 maraka po tocku. U toj cijeni ti je : skidanje tocka sa auta, zamjena guma, balansiranje, vracanje tocka na autoKarabaja wrote:A koliko košta zamjena 4 gume sa montažom i balansiranjem (čelične su felge) kod Senčija i u Makbelu?
Ako su ti celicne felge onda je balansiranje jeftinije, mislim da je balansiranje celicne felge 3 marke a alu je 5 maraka. Nisam 100% siguran
Znaci, isti posao bi te trebao izaci 8 maraka jeftinije odnosno 32 marke za sva 4 tocka
-
palamuda
#17 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Skupo, skupo i tačkaesso_sa wrote:Kod Alu felgi ti je 40 maraka sva 4 tocka odnosno 10 maraka po tocku. U toj cijeni ti je : skidanje tocka sa auta, zamjena guma, balansiranje, vracanje tocka na autoKarabaja wrote:A koliko košta zamjena 4 gume sa montažom i balansiranjem (čelične su felge) kod Senčija i u Makbelu?
Ako su ti celicne felge onda je balansiranje jeftinije, mislim da je balansiranje celicne felge 3 marke a alu je 5 maraka. Nisam 100% siguran
Znaci, isti posao bi te trebao izaci 8 maraka jeftinije odnosno 32 marke za sva 4 tocka
Meni je dnevnica jedva 40 km, al to ti je biti majstor u Bosni odvrneš 5 20 šarafa i naplatiš 50 km, okrečiš jednosoban stan 150 km. Previše smo se umazili i ovisimo od majstora pa im se može.
Što se tiče teme ima prema bolnici Kasindo vulkanizer 2 km po točku ovaj posao cjepanja atoma i skidanja gume.
-
esso_sa
#18 Re: Vulkanizer u Sarajevu
A to je neka standardna cijena i mislim da na takvim stvarima stvarno ne treba stediti... Lose montirana guma ili nestrucno balansiran i montiran tocak moze kasnije uzrokovati puno vise stete pa da onda sam sebi *ebes sve po spisku sto si gledao kako ces ustediti koju marku....palamuda wrote: Skupo, skupo i tačka
Meni je dnevnica jedva 40 km, al to ti je biti majstor u Bosni odvrneš 5 20 šarafa i naplatiš 50 km, okrečiš jednosoban stan 150 km. Previše smo se umazili i ovisimo od majstora pa im se može.
Što se tiče teme ima prema bolnici Kasindo vulkanizer 2 km po točku ovaj posao cjepanja atoma i skidanja gume.
-
530i
#19 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Ako je dobar vulkanizer, onda i vrijedi respektovati znanje i preporuke.
Meni se desilo da npr. kupim nove i gume i felge, ali iznad 80kmh je tresao volan...klasičan primjer slabog balansa.Odem kod drugog čovjeka, na preporuku, i već na 40 na sat sam osjetio razliku, a sad je auto miran i na maksimalnoj brzini.
Uostalom, to se ne radi svaki dan, već dvaput godišnje. A ko je pametan nabavi dva kompleta točkova, tako da nema zezanja sa skidanjem i stavljanjem guma...jednom godišnje balans i gas
Meni se desilo da npr. kupim nove i gume i felge, ali iznad 80kmh je tresao volan...klasičan primjer slabog balansa.Odem kod drugog čovjeka, na preporuku, i već na 40 na sat sam osjetio razliku, a sad je auto miran i na maksimalnoj brzini.
Uostalom, to se ne radi svaki dan, već dvaput godišnje. A ko je pametan nabavi dva kompleta točkova, tako da nema zezanja sa skidanjem i stavljanjem guma...jednom godišnje balans i gas
-
Gray
#20 Re: Vulkanizer u Sarajevu
palamuda wrote:Skupo, skupo i tačkaesso_sa wrote:Kod Alu felgi ti je 40 maraka sva 4 tocka odnosno 10 maraka po tocku. U toj cijeni ti je : skidanje tocka sa auta, zamjena guma, balansiranje, vracanje tocka na autoKarabaja wrote:A koliko košta zamjena 4 gume sa montažom i balansiranjem (čelične su felge) kod Senčija i u Makbelu?
Skupo je ako gledaš samo tih desetak minuta rada, ali kada se uzme u obzir da se moraju kupiti mašine za to, plaćati režije, plaćati prostor, plaćati potrošni materijal... onda i nije toliko skupo. Tebi je dnevnica 40 KM za tvoj rad i to ide tebi na ruke, ali oni mod tih 40zadrže možda, lupam, 10-15.
-
esso_sa
#21 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Il ako nisi zadovoljan sa svojom dnevnicom zaradjenom na "normalnom" poslu, lijepo das otkaz, postanes vulkanizer i sam sebi besplatno mijenjas i balansiras gumeGray wrote: Skupo je ako gledaš samo tih desetak minuta rada, ali kada se uzme u obzir da se moraju kupiti mašine za to, plaćati režije, plaćati prostor, plaćati potrošni materijal... onda i nije toliko skupo. Tebi je dnevnica 40 KM za tvoj rad i to ide tebi na ruke, ali oni mod tih 40zadrže možda, lupam, 10-15.
-
IcedFlame
#22 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Šele u Buca Potoku mi nikad nije naplatio vise od 20 KM, a dolazio sam i sa ovakvim ili slicnim zahtjevima:
dovezem zimske gume na jednim felgama da ih premontira na druge, i onda skine ljetne sa auta i namontira ove, balansira i zamijeni ventil na jednoj... sve skupa cini mi se 18 KM da je naplatio.
Meni ove cifre od 40-50 KM zvuce i izgledaju paranormalno
dovezem zimske gume na jednim felgama da ih premontira na druge, i onda skine ljetne sa auta i namontira ove, balansira i zamijeni ventil na jednoj... sve skupa cini mi se 18 KM da je naplatio.
- drndalo
#23 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Nisam siguran koliko sam platio zimus demontazu 4 ljetne, motazu 4 zimske, sa balansiranjem, u Nedzaricima, odmah iza St. domova, a prije motela Europa, s desne strane, Aleja Bosne srebrene, nesto mi se vrti 25 KM po glavi...
-
Gray
#24 Re: Vulkanizer u Sarajevu
IcedFlame wrote:Šele u Buca Potoku mi nikad nije naplatio vise od 20 KM, a dolazio sam i sa ovakvim ili slicnim zahtjevima:
Za Alu felge je skuplje, posebno balansiranje.
-
samojaznam
#25 Re: Vulkanizer u Sarajevu
prijatelju skupo , preskupo , taj otima, u RS je to 20 KM , eno imate iza aerodroma čim prođete tablu welcome to RS Ikića , po toj cijeni ja jesenas skinuo ljetne i stavio zimske na iste felge uz balansi montazu ...palamuda wrote:Skupo, skupo i tačkaesso_sa wrote:Kod Alu felgi ti je 40 maraka sva 4 tocka odnosno 10 maraka po tocku. U toj cijeni ti je : skidanje tocka sa auta, zamjena guma, balansiranje, vracanje tocka na autoKarabaja wrote:A koliko košta zamjena 4 gume sa montažom i balansiranjem (čelične su felge) kod Senčija i u Makbelu?