Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

avantgarde

#726 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

Image

Ovoga budem ove sedmice imao u rukama za par sati,BMW5-najnoviji model,530D 245 ks,automatik 8 brzina,itd.... :)
Zbilja se radujem. :)
avantgarde

#727 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

fedor wrote:Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cini mi se da je ovo A7?!Puno lici na A5 a Audi su uopce slicni prednjom maskom jedan drugom.Ne mogu ga cijelog vidjet na fotografiji.Juce sam ga vidio uzivo i sjedio u njemu....fantazija od utisaka. :)
whow

#728 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

sajber87 wrote:Cestitam na izboru , auto je odlican samo mislim da je cijena novim mazdama nerealno visoka na nasem trzistu. To je jedina marka automobila koja je skuplja kod nas nego u komsiluku.
Nije ni ovdje jeftina . Ustvari opcije su najskuplje jer je na ovoj Mazdi takoreci sve dodatna oprema . Dakle GX model ima neke osnovne opcije kao sto su el.podizaci stakla , i daljinsko odkljucavanje vrata te volan koji se podesava po dubini i visini . Sljedeci trim dodaje neke opcije koje ja jos uvijek smatram neophodnim kao sto su , klima , aluminiske felge , bolji stereo, krom akcenti u kabini , kontrolna dugmad za stereo na volanu , kruz kontrol .Interesantno je da je recimo elektronska kontrola tockova zasebna opcija ali se moze uzeti samo u kombinaciji sa moonroofom . Posto je ova elektonska kontrola stvarno vazna morao sam je uzeti u kombinaciji sa siberom . Zracni jastuci i ABS su standardni . Ja sam jos dodao daljinsko paljenje zbog zime da se ne bih smrzavao u autu i onu 3M traku na haubu te zastitio podvozje sa tim zastitnim slojem . Uglavnom sve skupa se porezima, dakle na cesti me izasla $ 27.000 kanadana . Nije jeftina . Ali ako skontas da slicno opremljena Jetta kosta odprilike hiljadu vise onda i nije lose .
LeKo

#729 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by LeKo »

Sa srećom da bude Mazda, al' šta ti bi da mjenjaš novo auto?
fedor

#730 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by fedor »

Blobi wrote:
Beton.. Jos samo da novu generaciju hoce ovakvom napraviti... Vidjet cemo uskoro :D
Kažu da je ovo novi A6! Najvjerovatnije kreće serijska proizvodnja... :D :D :D
fedor

#731 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by fedor »

avantgarde wrote:
Cini mi se da je ovo A7?!Puno lici na A5 a Audi su uopce slicni prednjom maskom jedan drugom.Ne mogu ga cijelog vidjet na fotografiji.Juce sam ga vidio uzivo i sjedio u njemu....fantazija od utisaka. :)
Ne, ovo je A6. Ali je strava od auta.
Evo link za cijelu sliku :D
http://www.cubiccapacity.com/wp-content ... -scoop.jpg
whow

#732 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

LeKo wrote:Sa srećom da bude Mazda, al' šta ti bi da mjenjaš novo auto?
Ridgeline se priblizio toj magicnoj cifri od 100 000 kilometara . To je nekakav magicni broj , poslje 100 000 km cjena vecine vozila pada drasticno. Zato se cesto u oglasima vide vozila sa kilometrazom od 98 , 99 hiljada kilometara . Valjda je to neka psiholoska granica do koje ljudi vjeruju da kupuju novije vozilo :-) kada kupac recimo vide 98 237 km to mu daje vjerovatno neki lazni osjecaj da uzima mlade ili bolje vozilo nego kada vidi 101 346 km :lol: , valjda je ta cifra od 100 000 neka psiholoska barijera :lol: . U stvarnosti vozilo sa 150 000 km nekada moze biti puno bolje nego vozilo sa 70 000 km isto kao sto 40 godina star covjek moze biti zdraviji on nekoga sa 30 godina . Dakle Ridgeline bio je malo u oglasima i eto nasao novog vlasnika. Kad smo radili inspekciju ( 170 points) pokazalo se da je sve do zadnje tacke bilo ispravno , niti jedan jedini problem sto mi je bilo drago znajuci da covjeku prodajem ispravno i kvalitetno vozilo. Glavni razlog za prodaju je bio taj sto nisam imao neko realni nemjenu za jedno ovakvo vozilo obzirom da zivim u gradu , dakle ceste asfalt . Ono super je osjecaj voziti se u terencu i imati taj osjecaj sigurnosti ali je i odrzavanje dosta skuplje nego kod manjeg auta , pa onda osiguranje je vece kao i potrosnja. Takoder mislim da sam sam ga prodao sljedece godine cijena bi mu vjerovatno drasticno pala. Eto to su neki razlozi .
avantgarde

#733 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

fedor wrote:
avantgarde wrote:
Ne, ovo je A6. Ali je strava od auta.
Evo link za cijelu sliku :D
http://www.cubiccapacity.com/wp-content ... -scoop.jpg
Aha sad kad vidim cijelu sliku moze se ali jedva zakljucit da je to neki novi auto iako razlika skoro nikakva.Jako je slican posljednjem A4 a budimo iskreni iako se prilicno poznajem bar u nekoliko modela poznatijih auta kad vidim A6,A4 pa i A3 u ogledalu iza sebe tesko ih je razlikovat,vrlo tesko.Ovaj novi mozda jesuper auto ali nista ne vidim novog na njemu.
Ja juce sjedio u ovomA7(86000€ :sad: :? )...samo nisam znao da je A6 vec tu.u svakom slucaju je A7 sprijeda najprepoznatljiviji auto,ali samo sprijeda,sa strane lici na A5.Stvar ukusa.
Image
kreso_atac

#734 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

@iceman_ze

Kako vidim na schnee Jeepovi su stigli? Ako sam dobro upratio, dva siva sa yokohama gumama su tvoji? Fino izgledaju nema sta, kakva su iskustva (mada znam da si impresioniran, pogotovo kad sve to uporedis sa evropskim nazovi "terencima" ili eto "SUV" vozilima)
fedor

#735 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by fedor »

@Avantgarde

Dobar je ovaj A7. Slažem se s tobom, da je najprepoznatljiviji do sada... Prelijep, ali je i cijena prava sitnica! :D
whow

#736 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

fedor wrote:@Avantgarde

Dobar je ovaj A7. Slažem se s tobom, da je najprepoznatljiviji do sada... Prelijep, ali je i cijena prava sitnica! :D
Dobar auto nema govora , jedini je problem sto su Japanci istih ili jacih karakteristika najmanje 30% jeftiniji. Europsko auto je stvar nekog prestiza (BMW , Audi , mercedes ) , prakticni ljudi kupuju Japance.
fedor

#737 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by fedor »

whow wrote:

Dobar auto nema govora , jedini je problem sto su Japanci istih ili jacih karakteristika najmanje 30% jeftiniji. Europsko auto je stvar nekog prestiza (BMW , Audi , mercedes ) , prakticni ljudi kupuju Japance.
Pa sad! Japanci, po meni, imaju loš dizajn! A Toyota je imala dosta problema u zadnje vrijeme...tako da, GOSPODAR PRSTENOVA! :D
whow

#738 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

fedor wrote:
whow wrote:

Pa sad! Japanci, po meni, imaju loš dizajn! A Toyota je imala dosta problema u zadnje vrijeme...tako da, GOSPODAR PRSTENOVA! :D
To za Toyotu su naravno uvelicali i napuhali konkurenti . Svaki proizvodac ima opozive i to je najnormalnije VW i Audi mozda imaju i najvise opoziva od svih proizvodaca. Pogledaj sta kaze Consumer Guide za vecinu Toyotinih modela kada je u pitanje kvaliteta i kvarovi ;" MUCH better than average ". VW ima average a na nekim modelima i below average rejting. Dizajn je stvar ukusa , pogledaj samo novu Jettu pa to auto ima super konzervativan dizajn. Gospodar prstenova je sadaToyota.
herbert mekfjuger

#739 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by herbert mekfjuger »

whow wrote:...Europsko auto je stvar nekog prestiza (BMW , Audi , mercedes ) , prakticni ljudi kupuju Japance.
A praktični ljudi koji vole i prestiž kupuju Amerikance :D
ljubav_aha

#740 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljubav_aha »

herbert mekfjuger wrote:
whow wrote:...Europsko auto je stvar nekog prestiza (BMW , Audi , mercedes ) , prakticni ljudi kupuju Japance.
:-) :lol:
whow

#741 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

ljubav_aha wrote:
herbert mekfjuger wrote:
:-) :lol:
Sta znam , ja imam izmixano iskustvo sa Americkim vozilima . Ima to dobrih vozila ali ima i junka . Nova Corvetta je za svaku pohvalu a mislim da ce i novi 300 biti extra .
herbert mekfjuger

#742 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

^ šta ja znam, corvette i sl. tipovi vozila me baš i ne privlače ono nimalo...
whow

#743 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

herbert mekfjuger wrote:^ šta ja znam, corvette i sl. tipovi vozila me baš i ne privlače ono nimalo...
Pa sta vas privlaci gospodine Herbertu , mislim to tipovi vozila i sl.?
herbert mekfjuger

#744 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

pa šta ja znam, nikad se nisam ložio na taj neki sportski stil :D Više volim onako nešto gotivno :D Chrysler 300C recimo, Cadillac i sl (mada teško to da mogu postić ikad :D), Jeep GC i bilo koji drugi, Fordovi... I naravno motor ne ispod 4.0, moment ne ispod bar 300/2500 :D
fedor

#745 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by fedor »

whow wrote: To za Toyotu su naravno uvelicali i napuhali konkurenti . Svaki proizvodac ima opozive i to je najnormalnije VW i Audi mozda imaju i najvise opoziva od svih proizvodaca. Pogledaj sta kaze Consumer Guide za vecinu Toyotinih modela kada je u pitanje kvaliteta i kvarovi ;" MUCH better than average ". VW ima average a na nekim modelima i below average rejting. Dizajn je stvar ukusa , pogledaj samo novu Jettu pa to auto ima super konzervativan dizajn. Gospodar prstenova je sadaToyota.
Toyota je shit od auta. I po dizajnu i po svemu! Švabo je zakon!!! 8-)
avantgarde

#746 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

Ok,ovaj auto je zaista super i super je i opremljen i super kosta ali za godinu ili dvije bit ce ih za pola cijene,zavisi od modela i motora.Moj apsolutni favorit je MB CLS(inace ista klasa sa ovim)eno ima ih 320CDI sa malo km i super opremljeni za 30-40 hiljada €.Nije on ni nov nemoguc ali je glupost platit toliko para i za godinu dvije izgubit oko pola.
avantgarde

#747 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

whow wrote:

Vjerovatno si u pravu da su Japanci dobra auta i imaju dobre perfomanse i mozda i bolje ali opticki i spolja i iznutra su bez karaktera,jednostavno nemju onah "wooooooow efekt"...razumijes,puno jeftine plastike.Pogledaj i sam.
avantgarde

#748 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

herbert mekfjuger wrote:
Americka auta su nista,beskarakterna a i pravljena su rukama "hamburger nacije" ;-) (bez ljutnje).

Izgledaju kao da sam ih ja sklepo negdje u supi cekicem,bez mjere,tehnika nula,kvalitet nista,izgled neproporcionalan,odbojni su takodje...itd.Malo koji je vrijedan da se za njim okreens.
avantgarde

#749 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

fedor wrote:
whow wrote: To za Toyotu su naravno uvelicali i napuhali konkurenti . Svaki proizvodac ima opozive i to je najnormalnije VW i Audi mozda imaju i najvise opoziva od svih proizvodaca. Pogledaj sta kaze Consumer Guide za vecinu Toyotinih modela kada je u pitanje kvaliteta i kvarovi ;" MUCH better than average ". VW ima average a na nekim modelima i below average rejting. Dizajn je stvar ukusa , pogledaj samo novu Jettu pa to auto ima super konzervativan dizajn. Gospodar prstenova je sadaToyota.
Toyota je shit od auta. I po dizajnu i po svemu! Švabo je zakon!!! 8-)
:dance: :dance: :thumbup:
Tuzla_BHF

#750 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Tuzla_BHF »

Ja cu biti skroman i prezadovoljan starom e-46
Image
Post Reply