Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

erni3

#551 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

Image
Image

Image
Image

Image
Image

C4, E36 i 124... Ovisno od toga sta nadjem u boljem stanju...

A ako budem imao para:

Image
Image
(Sto bi rekli oni sa facebooka: "<3") :D
whow

#552 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

@ Erni , jarane znas li ti koliko taj Jeep trosi . Ako ces da ge gledas na parkingu onda je to jedno onako pozitivno iskutvo ali ako ces da ga vozas svaki dolazak na benzinsku ce biti prava trauma.
ljubav_aha

#553 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:joj ovi novi modeli honde/acure crossoveri njesra zesce :cry:
he he he ,meden je :-D
erni3

#554 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

whow wrote:@ Erni , jarane znas li ti koliko taj Jeep trosi . Ako ces da ge gledas na parkingu onda je to jedno onako pozitivno iskutvo ali ako ces da ga vozas svaki dolazak na benzinsku ce biti prava trauma.

Znam jarane, kaze otac mog jarana: "Ovo auto bi valjalo samo kad bi u dodatnoj opremi bila cisterna da za njim ide"...
Ali bih svakako ugradio plin, uostalom, sta ima da valja za ove pare? :D
citroen

#555 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

erni3 wrote:Image
Image

Image
Image

Image
Image

C4, E36 i 124... Ovisno od toga sta nadjem u boljem stanju...

A ako budem imao para:

Image
Image
(Sto bi rekli oni sa facebooka: "<3") :D

Po meni ovaj Audi C4 je najbolja opcija,vrhunski auto bio a i sada se moze naci dobar(ocuvan) primjerak,definitivno bolji od merca 124 i BMW e 36 u svakom pogledu,od kvalitete interijera,limarije(svjetlosnu godinu ispred ova dva konkurenta) i bolji motori :thumbup: :thumbup: :thumbup:
EsadCo

#556 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by EsadCo »

Volio bih da to bude Giulietta može i 1.6 Multijet.

Image
erni3

#557 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

citroen wrote:

Po meni ovaj Audi C4 je najbolja opcija,vrhunski auto bio a i sada se moze naci dobar(ocuvan) primjerak,definitivno bolji od merca 124 i BMW e 36 u svakom pogledu,od kvalitete interijera,limarije(svjetlosnu godinu ispred ova dva konkurenta) i bolji motori :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kad smo vec kod motora. Sta bi ti na tom AudiJu odabrao? Benzin-plin ili dizel i ako moze koja pametna oko motora, u to se razumijem k'o u nuklearnu fiziku...
EsadCo

#558 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by EsadCo »

Najbolje je benzin pa mu ti ugradi plin, tako ćeš znati na čemu si. Dizeli su već izraubovani.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#559 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by 1946 »

EsadCo wrote:Volio bih da to bude Giulietta može i 1.6 Multijet.

Image
Ništa bez Quadrifoglio Verde :evil:
citroen

#560 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

EsadCo wrote:Najbolje je benzin pa mu ti ugradi plin, tako ćeš znati na čemu si. Dizeli su već izraubovani.
I ja bi vjerovatno isao na benzin,pa ugradio plin,ako ga vec neko nije ugradio :D ali mozda se moze naci kakav solidan dizelas :sax:
psiho

#561 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by psiho »

@citroen hvala na ispravci vidiš da sam levat, evo popravni:

"Quality, purity, efficiency... the Peugeot 508 embodies the Marque's new expression in the segment of grand touring cars...."
http://www.netcarshow.com/peugeot/2011-508/
Image
kralj_tame

#562 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kralj_tame »

Vragolan wrote:
NEOPLAN wrote:Ako Bog da, ove godine je u planu Opel Astra....samo jos ne znam koja :-D tj hoce li ova najnovija biti dostupna, ili ako bude preskupa onda uzimam Astru Classic III......a zasto? Pa nikad u zivotu nisam imao novo auto, ova stara Mecka koju sad vozam me slusa da kucnem u drvo...medjutim imacu priliku u toku godine da kupim novo auto s tim da Mecka ostaje...i jos bih trebao poceti raditi (stipendista, jos par ispita do kraja), tako da imam vise razloga za optimizam...;-)

A zasto Astra? Pa ova Astra H tj Astra Classic III mi je san otkad je izasla, a o ovoj novoj da i ne pricam jbg....perverzija...
da odemo malo off topic
nemoj, to ti je moj savjet, ustvari mozda ova nova bude bolja, ali ova do sada nije nesta, fino izgleda ali .... nije nesta
imam sluzbenu i ja je vozam odkako ju je firma nabavila, cuvam je kao svoje auto
1.7 tdci vozio sam i benzinsku verziju i nema velike razlike osim buke motora
to je moje misljenje i iskustvo
ali et svako ima svoje, uglavnom ako je kupis sretno

a moja sljedeca vozilica ako Bog da je
TOYOTA Prius-hybrid, valjda ce bit kakvih para :D
ne zato sto sam "zelen" ili sto pretjerano vodim racuna o okolisu, nego zbog potrosnje

Batalite se Opela! Opel je pao Ku*cu za usi! Ako hoces auto sa najmanje kvarova i najmanjom potrosnjom trazi japanca
1.Mazda 3 ili Mazda 6
2. Toyota Avensis
3. Honda Accord
4. Mitsubishi Galant

U slucaju da ti se ne odgovara japanska verzija auta koja su uvjek bila i ostala najsavrsenija i sa namjanje kvarova izaberi od europskih auta Audi A4, A6 ili BMW 320D
Ostalo od auta sto postoji zaboravi p0a cak i VW i golfa sve je to sad smece

Licno vozim Toyotu HILUX 2009 i 2.5 dizel je D4D i trosi 7L gradske voznje! A sto je tek terenac to je nevidzeno
Isto imas mazdine benzince trose manje nego VW dizelasi
Sretno...
erni3

#563 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

kralj_tame wrote:
Vragolan wrote:
NEOPLAN wrote:Ako Bog da, ove godine je u planu Opel Astra....samo jos ne znam koja :-D tj hoce li ova najnovija biti dostupna, ili ako bude preskupa onda uzimam Astru Classic III......a zasto? Pa nikad u zivotu nisam imao novo auto, ova stara Mecka koju sad vozam me slusa da kucnem u drvo...medjutim imacu priliku u toku godine da kupim novo auto s tim da Mecka ostaje...i jos bih trebao poceti raditi (stipendista, jos par ispita do kraja), tako da imam vise razloga za optimizam...;-)

A zasto Astra? Pa ova Astra H tj Astra Classic III mi je san otkad je izasla, a o ovoj novoj da i ne pricam jbg....perverzija...
da odemo malo off topic
nemoj, to ti je moj savjet, ustvari mozda ova nova bude bolja, ali ova do sada nije nesta, fino izgleda ali .... nije nesta
imam sluzbenu i ja je vozam odkako ju je firma nabavila, cuvam je kao svoje auto

ne zato sto sam "zelen" ili sto pretjerano vodim racuna o okolisu, nego zbog potrosnje

Batalite se Opela! Opel je pao Ku*cu za usi! Ako hoces auto sa najmanje kvarova i najmanjom potrosnjom trazi japanca
1.Mazda 3 ili Mazda 6
2. Toyota Avensis
3. Honda Accord
4. Mitsubishi Galant

U slucaju da ti se ne odgovara japanska verzija auta koja su uvjek bila i ostala najsavrsenija i sa namjanje kvarova izaberi od europskih auta Audi A4, A6 ili BMW 320D

Licno vozim Toyotu HILUX 2009 i 2.5 dizel je D4D i trosi 7L gradske voznje! A sto je tek terenac to je nevidzeno
Sretno...
Sto se tice boldiranog, moj dajdza je imao Mazdu 3 i ja ga molio da mi je ostavi, preklinjao. Ali, njegova zena je uzela prilikom razvoda :x :x :x :x Kad ih nisam pojeo od bijesa, a toliko sam volio to auto. OD svih auta koje je imao, taj mi je bio najdrazi uz BMW-a.
Mazda 6 vjerujem da je dobra, ali ne znam sta je toliko privlacno u vezi Honde? Nisam imao priliku da se vozim u njoj, ali svi moji prijatelji govore: "Jo' one Honde, mrak"...
whow

#564 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

[/quote]
Sto se tice boldiranog, moj dajdza je imao Mazdu 3 i ja ga molio da mi je ostavi, preklinjao. Ali, njegova zena je uzela prilikom razvoda :x :x :x :x Kad ih nisam pojeo od bijesa, a toliko sam volio to auto. OD svih auta koje je imao, taj mi je bio najdrazi uz BMW-a.
Mazda 6 vjerujem da je dobra, ali ne znam sta je toliko privlacno u vezi Honde? Nisam imao priliku da se vozim u njoj, ali svi moji prijatelji govore: "Jo' one Honde, mrak"...[/quote]

Bas me nasmija . Pa dali se dajdza razvodio ili je umirao kada je djelio ostavstinu ukljucujuci jako ljubljenu M3 :lol: . Nekako mi je komicno to da si ga ti preklinjao da ti ostavi auto obzirom da je covjek bio pred razvodom i zakonski nemoze legalno djeliti " zajednicki stecenu imovinu" jer time materijalno ostecuje suvlasnika tj svoju zenu , elem be dobi ti Mazdu. Uglavnom ovaj tip gore ti je to ljepo objasnio. Honda je u mnogo cemu ono sto je nekada bio Mercedes , bak kada je pitanju kvaliteta i izdrzljivost. Mislim da 80 % Hondi proizvedenih u zadnjih 20 godina jos uvjek na cesti i vozi. Dakle to su pouzdana vozila . Imam prijatelja koji je pro -vozac , trke na ledu i koji recomo tvrdi da je Civic SI po osjecaju slican BMW M3 . Uglavnom VW zaboravi jer je postao glavobolja.
citroen

#565 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

kralj_tame wrote:
Vragolan wrote:

da odemo malo off topic

1.Mazda 3 ili Mazda 6
2. Toyota Avensis
3. Honda Accord
4. Mitsubishi Galant

Sretno...

Svasta nesta ti napisa ovdje :-) :lol:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#566 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

whow wrote:

Bas me nasmija . Pa dali se dajdza razvodio ili je umirao kada je djelio ostavstinu ukljucujuci jako ljubljenu M3 :lol: . Nekako mi je komicno to da si ga ti preklinjao da ti ostavi auto obzirom da je covjek bio pred razvodom i zakonski nemoze legalno djeliti " zajednicki stecenu imovinu" jer time materijalno ostecuje suvlasnika tj svoju zenu , elem be dobi ti Mazdu. Uglavnom ovaj tip gore ti je to ljepo objasnio. Honda je u mnogo cemu ono sto je nekada bio Mercedes , bak kada je pitanju kvaliteta i izdrzljivost. Mislim da 80 % Hondi proizvedenih u zadnjih 20 godina jos uvjek na cesti i vozi. Dakle to su pouzdana vozila . Imam prijatelja koji je pro -vozac , trke na ledu i koji recomo tvrdi da je Civic SI po osjecaju slican BMW M3 . Uglavnom VW zaboravi jer je postao glavobolja.
de nam ti ba reci sta je to najbolje :mrgreen: a vec pogadjam da ces reci:

Image
kreso_atac

#567 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

CIjenjeni forumaši, vidim da dosta lupate na temu Jeepa. Eh ovako, ja dugo godina vozim off road rally, član sam austrijskog off road kluba, i vozim Jeep Cherokee ("kockica"), 1997. godište 4.0 benzinac. Naravno opštepoznata činjenica da je to vozilo konstruisano za intenzivnu eksploataciju (dosta stvari dijeli sa Wranglerom - a znamo šta Wrangler predstavlja u off road svijetu), 4.0 linijski šestak istina da nije pretjerano ekonomičan, al isto tako je činjenica da je jedan od najizdržljivijih motora ikad napravljenih. Nedavno sam uzeo i Granda 4.7 V8 onako za više po gradu tjerat, i ok sve to, ali džabe mu "viška" 1700 ccm i par desetina kilovata, kad bi on na vrtačama kakvim se vozimo po 12 sati bez gašenja "procurio"... Naravno u normalnim uslovima skroz regularno...

@whow zašto je ovaj Jeep glavobolja? Jesi to vidio ili čuo da prijateljev prijatelj često visi kod mehaničara ili si vozio? Čak i često osjetljivu getribu na ulja koju Grandovi imaju, ovaj Ćiro je zamijenio Aisin Warner 4 getribom, koja gotovo da može raditi sa bilo kakvim uljem? Koliko mi se puta desilo da oderem cijevi do uljne pumpe, pa se dosipa ulje kakvo se zadesi u gepeku i opet ide nakon zamjene kao nov. Mana mu jest manjak stabilnosti na cesti, "mana" mu jest jako osjetljiv upravljač, koji je opet super na terenu, i to uvijek uzima danak vožnji na cesti to je tako. A troši? Bogu hvala da troši, jesi li negdje našao benzinca sa približno isto konja da drastično manje troši? Ja nisam. Golf 2 1.6 benzin kojeg sam vozio krajem devedesetih je trošio 11-12 litara kombinovano... ovaj troši 15-16... To velika razlika? Meni nije uopšte.

Neko je pomenuo 2.5 TD od Alfe. Bježite od tog motora, generalno može se naći i ok primjerak, ali uglavnom baca ulje na turbinu, tečnim metalom popunjavane glave motora i slično, nisu se pokazali uopšte dobro. 2.1 je eto ok, ide kao mrtav konj, ali ipak ide i neće ostaviti na cesti. U šumi možda i ostavi, ili uz dužu blatnjavu uzbrdicu, možda se uguši :-D 4.0 + plin danas je sasvim ok rješenje, kad su plinske instalacije dostupne kod ozbiljnih servisera. A i nisu toliko skupe. Meni lično ovaj gore sa slike Grand Cherokee (1999-2004) - popularno nazvan WJ je najbolji kompromis cesta/van ceste, jer je zadnji iz serije Grand za krutim osovinama, i najbolje se može dotjerivat "aftermarket"... I skroz fino izgleda na parkingu. Ko kada mu pomeneš "auto" najprije razmišlja koliko će mu trošiti auto, neka ga zaobiđe, nije ni zaslužio da se vozi u njemu...

I da, pošto je tema vezana za "naša sljedeća vozila", treba uzeti u obzir i sigurnosni aspekt u neku ruku, jer baš sa ovim grandom 4.7 sam prije 7 dana imao malo veću nesreću:

Image

I Bogu hvala bez ogrebotine sam prošao (samo sa malom masnicom od zračnog jastuka), vještak procijenio da sam vozio 109 kmh, mada mislim da nisam ali eto, i nisam bio kriv u susret mi je došao neki čini mi se opelov monovolumen, obilazeći, i vozaču iz tog opela utvrđena je ozbiljnija povreda kičme, suvozač je takođe bio kritično. Mislim generalno, malo ljudi misli o tom faktoru, ni meni nije bilo na kraj pameti šta će biti sa mnom ako se sudarim kada sam uzimao vozilo, ali tek kad se desi to zapitaš se "šta bi bilo da sam vozio nešto malo kao Peugeot 206, Polo itd"..
johntra

#568 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

2,5 TD nije Alfin motor, samo se ugrađivao u njega...proizvođač je italijanski VM od koga su ga kupili Alfa Romeo, Chrylser, pa se ugrađivao i u Jeep, Peugeot i mnogi drugi...motor značajno ispred svog vremena, ali se malo požurilo sa konstrukcijom.....
kreso_atac

#569 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kreso_atac »

Da, VM motori, ali obično se stavlja ekvivalencija između njih i alfe jer su mahom bili u alfama... A to da li je bio ispred svog vremena ili nije, jednostavno ga ne znam kako se ponašao u običnim putničkim vozilima, ali eksploataciju kakvu je tražio Jeep od 1600 kg uglavnom nije izdržao...
erni3

#570 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

whow wrote:
Mazda 6 vjerujem da je dobra, ali ne znam sta je toliko privlacno u vezi Honde? Nisam imao priliku da se vozim u njoj, ali svi moji prijatelji govore: "Jo' one Honde, mrak"...[/quote]

Bas me nasmija . Pa dali se dajdza razvodio ili je umirao kada je djelio ostavstinu ukljucujuci jako ljubljenu M3 :lol: . Nekako mi je komicno to da si ga ti preklinjao da ti ostavi auto obzirom da je covjek bio pred razvodom i zakonski nemoze legalno djeliti " zajednicki stecenu imovinu" jer time materijalno ostecuje suvlasnika tj svoju zenu , elem be dobi ti Mazdu. Uglavnom ovaj tip gore ti je to ljepo objasnio. Honda je u mnogo cemu ono sto je nekada bio Mercedes , bak kada je pitanju kvaliteta i izdrzljivost. Mislim da 80 % Hondi proizvedenih u zadnjih 20 godina jos uvjek na cesti i vozi. Dakle to su pouzdana vozila . Imam prijatelja koji je pro -vozac , trke na ledu i koji recomo tvrdi da je Civic SI po osjecaju slican BMW M3 . Uglavnom VW zaboravi jer je postao glavobolja.[/quote]

Helem, o Hondi ne bih, a sto se tice Mazdice, imao je prije ulaska u brak, a brak mu je trajao koliko i ljetne gume. Inace, ona je htjela samo Mazdu i nista vise, sunce joj je*** :x :x :x :x :x
whow

#571 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

@ Erni , Uzmi ti dobar par cipela a za auta ce biti vremena kad odrastes .
NightSkyWalker

#572 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by NightSkyWalker »

Zna li ko sta o Chevrolet Blazer-u ?? Kakva su kola glede kvaliteta i kilometraze??
erni3

#573 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by erni3 »

whow wrote:@ Erni , Uzmi ti dobar par cipela a za auta ce biti vremena kad odrastes .
Ne kontam, sad sam odjednom klinac zato sto pricam neki dogadjaj star nekoliko godina?
Blobi

#574 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

erni3 wrote:
whow wrote:@ Erni , Uzmi ti dobar par cipela a za auta ce biti vremena kad odrastes .
Ne kontam, sad sam odjednom klinac zato sto pricam neki dogadjaj star nekoliko godina?
Ko jos uzima whow-a za ozbiljno na ovom forumu? :D
kritichar

#575 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by kritichar »

ovo je savrseno za mene ali preskupo u svakom pogledu:
Image

A ni insignija nije nimalo loša
Image
Post Reply