Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#376 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

whow wrote:
cyprus wrote:Image
E ovaj je tip ubacen na forum da zakuhava . Spija.
@cyprus je geograf; likes travel all around world :D, na na na
drastic

#377 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

corolla02 wrote:@whow; onom typu nikako nije jasno da M6 dolazi sa 3 motora pa ko sta voli nek izvoli, od ostalih karifeka Passat nema ama bas nista vise od M6 jer je M6 pravljena kao suparnik Passata a ne Camry, Accord ili pak Altima, mislim da smo vec gledali ovdje videoe uporedjivanja Mazde 6 i Passata i to nije slucajno tako odabrano.

Sto se tice moje Mazde 6 ja sam iso sa V4 radi prilkladnosti motora u slucaju kakvih samo-radova na njemu ili servisu, stednje na kocnicama, gumama, gorivu, itd itd u poredjenju sa jacim opcijama Mazde 6.

i jos nesto, kad je polovno idi sa Japancem, a kad kupujes polovno evropsko onda je obavezna i garancija u SAD, licno nikad nisam kupovao auto radi garancije, pa ni sad! a da mi je do tog onda bih zavrsio sa nekim modelom iz reda Huyndaia :D
reci bolan istinu kupio sam mazdu jer mi je jeftinija od honde ili toyote, Ali zato ima V4 motor hahaha
drastic

#378 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

I mustang ima sa v4 BUHAHA
Qler

#379 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Qler »

Meni je mazda 6 izvana prelijepa, ali vala sto japanci znaju pokvariti unutrasnjost, slabo ko zna. Gledam neki dan najnovija mazda 6, full, u salonu, i onaj display na centralnoj konzoli kao neki bolji digitron... sranje...
Jimmy_The_Saint

#380 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Jimmy_The_Saint »

Sjooo. Meni je u unutrašnjosti bitno da brzinomjer, obrtomjer, nivo goriva, te najosnovnije stvari, i eto kakav radion. Znači ovi spartanci, VW, KIA, škoda, meni je to super. A te table sa po pedeset dugmića za ovo, ono i češanje muda, ja ne kontam kome je u vožnji do toga, jebo te pa da sam htio baratati sa tolikim parametrima išo bi u školu za pilote. :-)

Al' ko bi mazdu odbio, taman da je ulupljena... :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#381 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

reci bolan istinu kupio sam mazdu jer mi je jeftinija od honde ili toyote, Ali zato ima V4 motor hahaha
ma nije ba, ti mozes to samo nagadjati :D a razloga je vise: zato sto je kao model odlican i izvana i unutrasnjosti, cestu ljubi ponajbolje u klasi; nisam htio novo, jer je bacanje para; i sve da nesto odalami na njoj bolje opraviti/izletiti nesto $ nego svaki mjesec davati pa ti to htio ili ne. Dalje, pogodio sam dobro ocuvan primjerak, auto mlado, malo milja, dok sam Toyotu Corollu i Acuru (Hondu) Integru imao u privatnom vlasnistvu, itd itd. I da, nisam typ koji vozi jednom stranom ulice cijeli zivot, if you know what I DO mean :wink:

i moram priznati: ne izlazim rado iz nje :-D
whow

#382 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

corolla02 wrote:
ma nije ba, ti mozes to samo nagadjati :D a razloga je vise: zato sto je kao model odlican i izvana i unutrasnjosti, cestu ljubi ponajbolje u klasi; nisam htio novo, jer je bacanje para; i sve da nesto odalami na njoj bolje opraviti/izletiti nesto $ nego svaki mjesec davati pa ti to htio ili ne. Dalje, pogodio sam dobro ocuvan primjerak, auto mlado, malo milja, dok sam Toyotu Corollu i Acuru (Hondu) Integru imao u privatnom vlasnistvu, itd itd. I da, nisam typ koji vozi jednom stranom ulice cijeli zivot, if you know what I DO mean :wink:

Ma normalno , ako ne probas duruge marke nikad neces ni znati kakve su. Glupo je reci Mazda 6 ne valja a nikad je nisi provozao ni do pijace. Da bi se auto upoznalo i ocjeniko treba vremena. Od kako je VW odlucio da zatvori onu fabriku u Vogosi za mene ta "loyalnosti brandovima" je zavrsena :lol: . Corola MAzda ti je extra sada ti samo treba novi nik. Nego sta bi sa stare Corolle jesi li je dobro utopio. Ti koliko si volio to auto vjerovatno si za nju trazio ko da je bila nova :lol:
corolla02

#383 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

whow wrote:
corolla02 wrote:

Ma normalno , ako ne probas duruge marke nikad neces ni znati kakve su. Glupo je reci Mazda 6 ne valja a nikad je nisi provozao ni do pijace. Da bi se auto upoznalo i ocjeniko treba vremena. Od kako je VW odlucio da zatvori onu fabriku u Vogosi za mene ta "loyalnosti brandovima" je zavrsena :lol: . Corola MAzda ti je extra sada ti samo treba novi nik. Nego sta bi sa stare Corolle jesi li je dobro utopio. Ti koliko si volio to auto vjerovatno si za nju trazio ko da je bila nova :lol:
da Corolla 2002 je otisla za 1.5K $ sa 210K miles, i jucer je sretoh na cesti :), zena je vozi bas ona koja ju je i kupila. Mozda je mogla ici i za 2 hiljade ali sam htio da ju je prodam, uglavnom zena izbroja novce bez prigovora (1.5 hiljade); ja bio bez auta 7 dana gledo, trazio i eto na M6 naletih.

njezin stil voznje moze jos 5 godina i opet uzeti 500$ za nju kad je bude prodavala :D
corolla02

#384 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

drastic wrote:I mustang ima sa v4 BUHAHA
evo ti ga *jbt on :D

vidi ga na koliko je izgraviran :lol:
LeKo

#385 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by LeKo »

Corolla druže, mislim da ti svo vrijeme čovjek pokušava objasniti da u dotičnom vozilu ne postoji četverocilindrični motor V konfiguracije, linijski niko ne spori.
whow

#386 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Ma normalno , ako ne probas duruge marke nikad neces ni znati kakve su. Glupo je reci Mazda 6 ne valja a nikad je nisi provozao ni do pijace. Da bi se auto upoznalo i ocjeniko treba vremena. Od kako je VW odlucio da zatvori onu fabriku u Vogosi za mene ta "loyalnosti brandovima" je zavrsena :lol: . Corola MAzda ti je extra sada ti samo treba novi nik. Nego sta bi sa stare Corolle jesi li je dobro utopio. Ti koliko si volio to auto vjerovatno si za nju trazio ko da je bila nova :lol:[/quote]

da Corolla 2002 je otisla za 1.5K $ sa 210K miles, i jucer je sretoh na cesti :), zena je vozi bas ona koja ju je i kupila. Mozda je mogla ici i za 2 hiljade ali sam htio da ju je prodam, uglavnom zena izbroja novce bez prigovora (1.5 hiljade); ja bio bez auta 7 dana gledo, trazio i eto na M6 naletih.

njezin stil voznje moze jos 5 godina i opet uzeti 500$ za nju kad je bude prodavala :D[/quote]

Jeftino si dao tu Corollu ali sad je doslo takvo vrijeme .Ako hoces da prodas moras biti najjeftiniji. Kod mene komsija kupio Hummera T3 a staru 1999 Toyotu Tercel prodaje vec evo godinu dana .Trazi $ 2000 a niko i ne pomislja da za takvo nesto izbroji dvije milje zelembaca . Da je spusti na jedno $400 vjerovatno bi je prodao ali tip emotivno vezan za auto i ne da ispo dvice.
drastic

#387 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

LeKo wrote:Corolla druže, mislim da ti svo vrijeme čovjek pokušava objasniti da u dotičnom vozilu ne postoji četverocilindrični motor V konfiguracije, linijski niko ne spori.
u moje doba su ovakvi nosili bijele carape. hajd priznaj corola da si iz hercegovine
drastic

#388 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

whow wrote:
corolla02 wrote:

jel u tebe glava kockasta?
corolla02

#389 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

u moje doba su ovakvi nosili bijele carape. hajd priznaj corola da si iz hercegovine
moja zemlja sipaka :D
whow

#390 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Ma normalno , ako ne probas duruge marke nikad neces ni znati kakve su. Glupo je reci Mazda 6 ne valja a nikad je nisi provozao ni do pijace. Da bi se auto upoznalo i ocjeniko treba vremena. Od kako je VW odlucio da zatvori onu fabriku u Vogosi za mene ta "loyalnosti brandovima" je zavrsena :lol: . Corola MAzda ti je extra sada ti samo treba novi nik. Nego sta bi sa stare Corolle jesi li je dobro utopio. Ti koliko si volio to auto vjerovatno si za nju trazio ko da je bila nova :lol:[/quote]
jel u tebe glava kockasta?[/quote]

Jeste u mene je glava kockasta kako si pogodio?
drastic

#391 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

kazale mi kasike
drastic

#392 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

sad zad ozbiljno previse brate serete,sve znate
A u stvari ne znate nista pogotovo ti whow
corolla02

#393 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

drastic wrote:kazale mi kasike
made in China :lol:
citroen

#394 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

drastic wrote:sad zad ozbiljno previse brate serete,sve znate
Gdje ces tako rec covjeku :lol: :lol: :lol:
whow

#395 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

drastic wrote:sad zad ozbiljno previse brate serete,sve znate
Sta reci o tipu ( "drastic") koji se po prvi put pojavljuje na ovom pod - forumu kometarom " jeli ti glava kockasta" da bih po tom sljedio jos jaci i kvalitetniji komentar "svi brate serete". Mislim da je ovim sve receno tako da je moj dalji osvrt potpuno nepotreban.
Sarajevski

#396 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Sarajevski »

do sada je bio megane ili astra kao neka realna opcija, ford kuga ili bmw trojka kad bi me spuc'o kakav bingo
al od nekim dan imam novog favorita. opel insignija. gledam je kod komsije vec desetak dana pred haustorom, ja odavno u toj klasi nista ljepse nisam vidio. ima ih na mobile de dvije godine stare za nekih 15 milja evra :) znaci, radim radim a i samo radim jedno 5 godina i kupim je taman u zajkonskom roku od sedam godina starosti :D
bez zezanja, fakat prekrasno auto, opel je sa njom i astrom napravio veeeeeliki korak naprijed
citroen

#397 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

Sarajevski wrote:do sada je bio megane ili astra kao neka realna opcija, ford kuga ili bmw trojka kad bi me spuc'o kakav bingo
al od nekim dan imam novog favorita. opel insignija. gledam je kod komsije vec desetak dana pred haustorom, ja odavno u toj klasi nista ljepse nisam vidio. ima ih na mobile de dvije godine stare za nekih 15 milja evra :) znaci, radim radim a i samo radim jedno 5 godina i kupim je taman u zajkonskom roku od sedam godina starosti :D
bez zezanja, fakat prekrasno auto, opel je sa njom i astrom napravio veeeeeliki korak naprijed
taskodjer i meni jedan od favorita.Insignia je prelijepa odakle god da je covjek pogleda,ali ja jos sanjam o Alfi 159 a mozda i Citroen C5 bude u igri,cijene padaju i padaju :thumbup: :thumbup:
Optimist

#398 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Optimist »

Inace volim citroen, ali mi je nekako ovaj sadasnji C5 klaustrofobican unutra. Sjediste te stisne, sofersajba odmah iznad glave.. Isti takav osjecaj imam i u Kugi, dok npr kod Yetija, Tiguana i ostala konkurencije nemam problema. Moje subjektivno misljenje.
whow

#399 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

citroen wrote:
Sarajevski wrote:do sada je bio megane ili astra kao neka realna opcija, ford kuga ili bmw trojka kad bi me spuc'o kakav bingo
taskodjer i meni jedan od favorita.Insignia je prelijepa odakle god da je covjek pogleda,ali ja jos sanjam o Alfi 159 a mozda i Citroen C5 bude u igri,cijene padaju i padaju :thumbup: :thumbup:
Mislim da svako ko razmislja o kupovini novog auta srednje klase svakako treba u svoju listu uvrstiti i novu Mazdu 6. Insignia je trenutno veliki hit i prema onome sto sam cuo kvalitetno vozilo . Nova Mazda 6 i Insignia izgledaju takoder konceptualno vrlo slicna . U ovoj klasi bih takoder obratio paznju na Toyotu Camry/Avenis te Hondu Accord.
jefferson

#400 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by jefferson »

whow wrote:
citroen wrote:
Mislim da svako ko razmislja o kupovini novog auta srednje klase svakako treba u svoju listu uvrstiti i novu Mazdu 6. Insignia je trenutno veliki hit i prema onome sto sam cuo kvalitetno vozilo . Nova Mazda 6 i Insignia izgledaju takoder konceptualno vrlo slicna . U ovoj klasi bih takoder obratio paznju na Toyotu Camry/Avenis te Hondu Accord.
Eto Insignije u SAD:

http://www.buick.com/regal/2011/pictures/
Post Reply