Tebi tvoje majstore.mišmaš wrote:ja školovanog lika i govana, ofirno vam je to "kurčenje" po forumu, evo i ja mogu reći da sam doktor nauka i predajem na univerzitetu u Stockholmu, jel vam drago?
I vozim francuza naravno nisam se pokajo ni sekunde i ne bi ga dao ni za jednu škodu (passata i te izvedbe) koju voze "pravi intelektualci"... A sljedeće vozilo, mislim ne baš sljedeće, nego pored ovog što sad imam planiram uzeti Jeep GC WK kada dođem do para, a naravno nijedan TopGear nit forum mi ne može promijenit mišljenje o onom što sam lično iskusio, probao, i osjetio...
Vase naredno vozilo ce biti ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Blobi
#226 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
-
gurabija78
#227 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
zna li neko kakav je 4x4 pogon na novom nissan qashqai, i 2.0 dCi motor? za neku, uslovno receno, normalnu cijenu, u toj klasi, sa dosta opreme, se moze dobiti? ima li neko iskustva sa ovim autom?
QASHQAI 2.0 dCi Acenta 4WD 1994 110/150 40.171 47.000 KM
- olensoner
#228 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
To je u biti prilicno dobar porodicni auto, ne ocekuj ni da je nesto specijalno brz, ni da ces moci folirati pred zenama. Ali za te pare je dobargurabija78 wrote:zna li neko kakav je 4x4 pogon na novom nissan qashqai, i 2.0 dCi motor? za neku, uslovno receno, normalnu cijenu, u toj klasi, sa dosta opreme, se moze dobiti? ima li neko iskustva sa ovim autom?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#229 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
olensoner wrote:To je u biti prilicno dobar porodicni auto, ne ocekuj ni da je nesto specijalno brz, ni da ces moci folirati pred zenama. Ali za te pare je dobargurabija78 wrote:zna li neko kakav je 4x4 pogon na novom nissan qashqai, i 2.0 dCi motor? za neku, uslovno receno, normalnu cijenu, u toj klasi, sa dosta opreme, se moze dobiti? ima li neko iskustva sa ovim autom?
- OldSql
#230 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ponovo aBd samo da nadjem nekog povoljnog vanka...

-
gurabija78
#231 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
nisam ni mislio brzati s njim, a jednu sam, nadam se dozivotno vec isfolirao, meni dosta!olensoner wrote:To je u biti prilicno dobar porodicni auto, ne ocekuj ni da je nesto specijalno brz, ni da ces moci folirati pred zenama. Ali za te pare je dobargurabija78 wrote:zna li neko kakav je 4x4 pogon na novom nissan qashqai, i 2.0 dCi motor? za neku, uslovno receno, normalnu cijenu, u toj klasi, sa dosta opreme, se moze dobiti? ima li neko iskustva sa ovim autom?
mislio sam na odnos ulozenih para sa dobivenim 4x4 mogucnostima... u BiH su ceste da bi svako ko moze to priustiti trebao imati 4x4 automobil... mislim primarno na voznju po cestama, i ponekad makadamima, ne standardni offroad!
-
jefferson
#232 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nemoj ocekivati performanse Toyote land cruiser kada je u pitanju 4X4 pogo i off road sposbnosti.gurabija78 wrote:nisam ni mislio brzati s njim, a jednu sam, nadam se dozivotno vec isfolirao, meni dosta!olensoner wrote:To je u biti prilicno dobar porodicni auto, ne ocekuj ni da je nesto specijalno brz, ni da ces moci folirati pred zenama. Ali za te pare je dobargurabija78 wrote:zna li neko kakav je 4x4 pogon na novom nissan qashqai, i 2.0 dCi motor? za neku, uslovno receno, normalnu cijenu, u toj klasi, sa dosta opreme, se moze dobiti? ima li neko iskustva sa ovim autom?
QASHQAI 2.0 dCi Acenta 4WD 1994 110/150 40.171 47.000 KM![]()
mislio sam na odnos ulozenih para sa dobivenim 4x4 mogucnostima... u BiH su ceste da bi svako ko moze to priustiti trebao imati 4x4 automobil... mislim primarno na voznju po cestama, i ponekad makadamima, ne standardni offroad!
Medjutim, za normalne potrebe je vise nego dovoljan, i koliko ce biti dobar po snijegu ili kada odes na skijanje zavisi prije svega kakve ces gume staviti tokom zime da bi iskoristio puni potencijal tog pogona.
Mislim da ti ne treba govoriti, ali ako budes vozio na ljetnim, slabo ces nesto postici, ali ako stavis na njega Pirelli Scorpion ili neku sl, zimsku gumu koja je pravljena za SUV vozila mogao bi biti prvi na Bjelasnici ili Vlasicu!
-
Blobi
#233 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Prijatelju, nema dalje. Imao sam taj Auto (veliko A namjerno), i odusevljen sam. Jednostavno, ladja.OldSql wrote:ponovo aBd samo da nadjem nekog povoljnog vanka...
- OldSql
#234 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
imao sam i ja i to bas ovog 6.0 nika ga nisam prezalio i ganjam da uzmem novog koji ce definitivno duze ostati.Prijatelju, nema dalje. Imao sam taj Auto (veliko A namjerno), i odusevljen sam. Jednostavno, ladja.
-
Blobi
#235 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nisam imao toliku masinu. 4.2 TDI je bio kod mene, i prodao sam ga nedugo nakon povratka u BiH...OldSql wrote:imao sam i ja i to bas ovog 6.0 nika ga nisam prezalio i ganjam da uzmem novog koji ce definitivno duze ostati.Prijatelju, nema dalje. Imao sam taj Auto (veliko A namjerno), i odusevljen sam. Jednostavno, ladja.
- OldSql
#236 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
240 ili 257KW? ma koji god je i vishe je nego sto covjek treba na nasim cestama, ali ja to gledam malo drugacije kad imam da odrzavam, sipam i registrujem 4.2 ma imam i za 6.0 majku muBlobi wrote:Nisam imao toliku masinu. 4.2 TDI je bio kod mene, i prodao sam ga nedugo nakon povratka u BiH...OldSql wrote:imao sam i ja i to bas ovog 6.0 nika ga nisam prezalio i ganjam da uzmem novog koji ce definitivno duze ostati.Prijatelju, nema dalje. Imao sam taj Auto (veliko A namjerno), i odusevljen sam. Jednostavno, ladja.
-
nAN3
#237 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
1. kaze se taxisticitroen wrote:
Kad spomenu vec citroen C5, ne bi bilo lose mozda da kupis taj auto,mozda bi nekako bolje cucao uz tvoje zvanje,nije zajebancija,passate nekako vecinom voze taxiste i slicni,nikako tako skolovani likovi kao ti,razmisli o tome![]()
![]()
2.Allaha mi vece gluposti u zivotu procito nisam ( jesam jednu al moze pod ruku s ovom )
-
Blobi
#238 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
257kW CR, ma k'o zmaj. Ja sam ga vozio samo po autobahnu. 200km/h cruise speed, ladja pravaOldSql wrote:240 ili 257KW? ma koji god je i vishe je nego sto covjek treba na nasim cestama, ali ja to gledam malo drugacije kad imam da odrzavam, sipam i registrujem 4.2 ma imam i za 6.0 majku mu
- OldSql
#239 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ma mjera prijatelju
nema auta do kralja prstenova definitivno.
-
Blobi
#240 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ma pusti bolan... U pitanju je neki kompleks... Taman da Passate voze najveci seljaci, meni se izgled jako dopada i to je razlog zasto ga vozim.nAN3 wrote:1. kaze se taxisticitroen wrote:
Kad spomenu vec citroen C5, ne bi bilo lose mozda da kupis taj auto,mozda bi nekako bolje cucao uz tvoje zvanje,nije zajebancija,passate nekako vecinom voze taxiste i slicni,nikako tako skolovani likovi kao ti,razmisli o tome![]()
![]()
2.Allaha mi vece gluposti u zivotu procito nisam ( jesam jednu al moze pod ruku s ovom )
- olensoner
#241 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Potpis na sve ovo sto ti je jefferson rekaojefferson wrote:Nemoj ocekivati performanse Toyote land cruiser kada je u pitanju 4X4 pogo i off road sposbnosti.gurabija78 wrote:
nisam ni mislio brzati s njim, a jednu sam, nadam se dozivotno vec isfolirao, meni dosta!![]()
Medjutim, za normalne potrebe je vise nego dovoljan, i koliko ce biti dobar po snijegu ili kada odes na skijanje zavisi prije svega kakve ces gume staviti tokom zime da bi iskoristio puni potencijal tog pogona.
Mislim da ti ne treba govoriti, ali ako budes vozio na ljetnim, slabo ces nesto postici, ali ako stavis na njega Pirelli Scorpion ili neku sl, zimsku gumu koja je pravljena za SUV vozila mogao bi biti prvi na Bjelasnici ili Vlasicu!
-
whow
#242 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Dosta ljudi je potpuno neupuceno glede navedenih kategorija i karekteristika istih. Naime kada su u pitanju sami pogonski sistem 4x4 ili AWD tu postoje radikalne razlike i ne treba brkati jabuke sa kruskama. Za 99% vozaca u BiH a bogami i drugdeje u svjetu najobicniji AWD ce biti posve dovoljan. Uzimati vozilo koje ima puni 4x4 sistem je bacanje novca i ljudi to rade jer su neupuceni . Unibody konstrikcija sve vise uzima primat klasicnom SUV-i konceptu na sasiji tako da ce za par godina taj klasicni SUV koncep vjerovatno potpuno nestati cak i u pick up segmentu. Taj Qashagi mislim da ima AWD kao i vecina crossovera a ne 4x4 , uglavnom ovakvo pitanje idicira da nisi upucen u detalje glede 4x4 vs AWD i dok to ne rascistis ne razmisljalj o kupovini auta.gurabija78 wrote:zna li neko kakav je 4x4 pogon na novom nissan qashqai, i 2.0 dCi motor? za neku, uslovno receno, normalnu cijenu, u toj klasi, sa dosta opreme, se moze dobiti? ima li neko iskustva sa ovim autom?
-
jefferson
#243 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
All Wheel Drive ili 4x4 nekako dodje isto jel tako? Kad Qashqai aktivira i zadnju osovinu recimo u razmjeru 50-50% sta je to? Pogon na 6 tockova mozda?whow wrote:Dosta ljudi je potpuno neupuceno glede navedenih kategorija i karekteristika istih. Naime kada su u pitanju sami pogonski sistem 4x4 ili AWD tu postoje radikalne razlike i ne treba brkati jabuke sa kruskama. Za 99% vozaca u BiH a bogami i drugdeje u svjetu najobicniji AWD ce biti posve dovoljan. Uzimati vozilo koje ima puni 4x4 sistem je bacanje novca i ljudi to rade jer su neupuceni . Unibody konstrikcija sve vise uzima primat klasicnom SUV-i konceptu na sasiji tako da ce za par godina taj klasicni SUV koncep vjerovatno potpuno nestati cak i u pick up segmentu. Taj Qashagi mislim da ima AWD kao i vecina crossovera a ne 4x4 , uglavnom ovakvo pitanje idicira da nisi upucen u detalje glede 4x4 vs AWD i dok to ne rascistis ne razmisljalj o kupovini auta.gurabija78 wrote:zna li neko kakav je 4x4 pogon na novom nissan qashqai, i 2.0 dCi motor? za neku, uslovno receno, normalnu cijenu, u toj klasi, sa dosta opreme, se moze dobiti? ima li neko iskustva sa ovim autom?
Mnogi proizvodjaci svoje sisteme oznacavaju sa 4x4, iako su dalekooooooooooooooooo od pogona Land Rovera 110 ili slicnih off-road vozila. Npr. Haldex lamele su i vise nego dovoljne za 99% vozaca u BiH i u svijetu, ali to ne znaci da mora kupac znati u cemu je razlika izmedju pogona na Toyoti Land Cruiser (jer da mu takvo auto treba znao bi) i Qashqaija.
Bezze napadas covjeka, eto mozda da mu zadas test iz poznavanja 4x4 pogona pa da ti ocjenis mozel ili ne moze kupiti auto.
-
whow
#244 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ne napadam ga samo ga zelim uputiti da pruci gradivo prije nego sto da lovu za nesto sto mu ne treba i sto vjerovatno nikada nece koristiti. Ceste su pune tipova koji voze H3 a koji bukvalno nikada nisu sisli sa asfalta . Citava automobilska idustrija se zasniva na prodaji opcija koje covjeku nikada ne zatrebaju. Fol je u tome da se kupac ubjedi da su sve te opcije neophodne . Sjedala sa grijanjem , hladenjem i masiranjem su jedan od primjera ili jos bolje ovi fabricki navigacioni sistemi koji kostaju po 5 hiljada dollara kao opcija a koje dosta vozaca ne zna niti ukljuciti. Po vrh svega jos naprave udes gledajuci u taj ekran.jefferson wrote:All Wheel Drive ili 4x4 nekako dodje isto jel tako? Kad Qashqai aktivira i zadnju osovinu recimo u razmjeru 50-50% sta je to? Pogon na 6 tockova mozda?whow wrote:Dosta ljudi je potpuno neupuceno glede navedenih kategorija i karekteristika istih. Naime kada su u pitanju sami pogonski sistem 4x4 ili AWD tu postoje radikalne razlike i ne treba brkati jabuke sa kruskama. Za 99% vozaca u BiH a bogami i drugdeje u svjetu najobicniji AWD ce biti posve dovoljan. Uzimati vozilo koje ima puni 4x4 sistem je bacanje novca i ljudi to rade jer su neupuceni . Unibody konstrikcija sve vise uzima primat klasicnom SUV-i konceptu na sasiji tako da ce za par godina taj klasicni SUV koncep vjerovatno potpuno nestati cak i u pick up segmentu. Taj Qashagi mislim da ima AWD kao i vecina crossovera a ne 4x4 , uglavnom ovakvo pitanje idicira da nisi upucen u detalje glede 4x4 vs AWD i dok to ne rascistis ne razmisljalj o kupovini auta.gurabija78 wrote:zna li neko kakav je 4x4 pogon na novom nissan qashqai, i 2.0 dCi motor? za neku, uslovno receno, normalnu cijenu, u toj klasi, sa dosta opreme, se moze dobiti? ima li neko iskustva sa ovim autom?
Mnogi proizvodjaci svoje sisteme oznacavaju sa 4x4, iako su dalekooooooooooooooooo od pogona Land Rovera 110 ili slicnih off-road vozila. Npr. Haldex lamele su i vise nego dovoljne za 99% vozaca u BiH i u svijetu, ali to ne znaci da mora kupac znati u cemu je razlika izmedju pogona na Toyoti Land Cruiser (jer da mu takvo auto treba znao bi) i Qashqaija.
Bezze napadas covjeka, eto mozda da mu zadas test iz poznavanja 4x4 pogona pa da ti ocjenis mozel ili ne moze kupiti auto.
-
jefferson
#245 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Pa upravo zato ej covjek odabrao ovo vozilo! Najobicniji pogon na sve tockove koji distribuira preko 90% snage na prednju osovinu a kada je potrebno snagu prebaci na zadnju!Ne napadam ga samo ga zelim uputiti da pruci gradivo prije nego sto da lovu za nesto sto mu ne treba i sto vjerovatno nikada nece koristiti. Ceste su pune tipova koji voze H3 a koji bukvalno nikada nisu sisli sa asfalta . Citava automobilska idustrija se zasniva na prodaji opcija koje covjeku nikada ne zatrebaju. Fol je u tome da se kupac ubjedi da su sve te opcije neophodne . Sjedala sa grijanjem , hladenjem i masiranjem su jedan od primjera ili jos bolje ovi fabricki navigacioni sistemi koji kostaju po 5 hiljada dollara kao opcija a koje dosta vozaca ne zna niti ukljuciti. Po vrh svega jos naprave udes gledajuci u taj ekran.
I to je to.
A to H3 i sl, pusti se toga, slabo neko takav ovdje ima.
-
whow
#246 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Namoj tako ,sad sam bio u Sarajevu i vidio nekoliko dobrih Hummera . Imaju ovi kamatari para pa se mogu vozikati i u Hummerima i Bengolama i svim mogucim luxsuznim markama. Predpostavljam da su vozila vjerovatno blindirana 9 a najvjerovatnije i ukradena ). Sto se tice AWD potpuno se slazem sa tvojom konstatacijom da AWD pruza sve sto je potrebno najvecem broju vozaca . Cak sta vise mislim da i klasicni prednju pogon sa zimskim gumama je potpuno dovoljan za 99% situacija. Ja kada sam kupovao vozilo odlucio sam se za AWD samo zbog toga sto je cijena bila gotovo ista kao i FWD mislim da je razlika bila nekih $2000 s tim da kada dode vrijeme za prodaju lakse ce se prodati Crossover sa AWD nego FWD . Sto se tice same voznje ja licno jos nisam vidio neku bitnu prednost samoga sistema jer mi jednostavno do sada nije trebao. Zime je malo drugacije.jefferson wrote:Pa upravo zato ej covjek odabrao ovo vozilo! Najobicniji pogon na sve tockove koji distribuira preko 90% snage na prednju osovinu a kada je potrebno snagu prebaci na zadnju!Ne napadam ga samo ga zelim uputiti da pruci gradivo prije nego sto da lovu za nesto sto mu ne treba i sto vjerovatno nikada nece koristiti. Ceste su pune tipova koji voze H3 a koji bukvalno nikada nisu sisli sa asfalta . Citava automobilska idustrija se zasniva na prodaji opcija koje covjeku nikada ne zatrebaju. Fol je u tome da se kupac ubjedi da su sve te opcije neophodne . Sjedala sa grijanjem , hladenjem i masiranjem su jedan od primjera ili jos bolje ovi fabricki navigacioni sistemi koji kostaju po 5 hiljada dollara kao opcija a koje dosta vozaca ne zna niti ukljuciti. Po vrh svega jos naprave udes gledajuci u taj ekran.
I to je to.
A to H3 i sl, pusti se toga, slabo neko takav ovdje ima.
-
jefferson
#247 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
mah, kamatari ne kupuju Hummera zato sto iam dobar pogon (jer nema) niti zato sto ima ista dobro (ovjes=katastrofa) nego zato sto ove novopecene curice nemaju drugih idola u ovoj jebenoj zemlji osim ratnif profitera i kamatara!Namoj tako ,sad sam bio u Sarajevu i vidio nekoliko dobrih Hummera . Imaju ovi kamatari para pa se mogu vozikati i u Hummerima i Bengolama i svim mogucim luxsuznim markama. Predpostavljam da su vozila vjerovatno blindirana 9 a najvjerovatnije i ukradena ). Sto se tice AWD potpuno se slazem sa tvojom konstatacijom da AWD pruza sve sto je potrebno najvecem broju vozaca . Cak sta vise mislim da i klasicni prednju pogon sa zimskim gumama je potpuno dovoljan za 99% situacija. Ja kada sam kupovao vozilo odlucio sam se za AWD samo zbog toga sto je cijena bila gotovo ista kao i FWD mislim da je razlika bila nekih $2000 s tim da kada dode vrijeme za prodaju lakse ce se prodati Crossover sa AWD nego FWD . Sto se tice same voznje ja licno jos nisam vidio neku bitnu prednost samoga sistema jer mi jednostavno do sada nije trebao. Zime je malo drugacije.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#248 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
a sve se neJma
Unsko-Sanski Kanton

-
jefferson
#249 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Mislim da faca sve govoricorolla02 wrote:a sve se neJmaUnsko-Sanski Kanton
-
Eshek
#250 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
I sam sam alergičan na Hummer, ali vozim Bengu džipa, dizela. A nisam kamatar. Ni prevarant. Nije mi auto blindirano, ne zavirujem ispod njega prije nego krenem nekud. Njemački Kripo kaže da nije ukraden (a kažem i ja, jerbo sam ga pošteno platio). A kupio sam ga jer pređem cca. 150.000km godišnje, uglavnom po Balkanu, i jer mi je mila moja glava.whow wrote:Namoj tako ,sad sam bio u Sarajevu i vidio nekoliko dobrih Hummera . Imaju ovi kamatari para pa se mogu vozikati i u Hummerima i Bengolama i svim mogucim luxsuznim markama. Predpostavljam da su vozila vjerovatno blindirana 9 a najvjerovatnije i ukradena ).
Ne provaljuj se više.