Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

mišmaš

#1101 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by mišmaš »

blobi, a jesil ti turkish airlines? :D :D
Blobi

#1102 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

Gost1515 wrote:
Blobi wrote: Sta mislite kako to da postoje auta stara manje od 2 godine a sa 200.000 km na satu :D :D.. E djeco moja :D

@Desert Wind, koji si ti kompleksas, mamem' :D
ne postoje :D vraćanje kilometraže je mit :D zna se da posječan polovnjak prešao manjeod 100k u 7 godina taman za uvoza, i to ga baba vozila vikendom na pijacu :D
Ma ne krivim ih. Kontaju, jo jarane, uvez'o sam sebi dobro auto iz Njemacke, zena neka vozila, samo 50.000 preslo, 2003. godiste. Mozda to jeste dobro auto, ali da je preslo samo 50.000, sanse su minorne, skoro pa ravne nuli. Cinjenica je da mnogi ljudi zive daleko od posla, nekih 100 km u dobrom slucaju. Konkretno, ja dok sam zivio i radio dole, nasao sam dobar posao u drugom gradu udaljenom skoro 300 km. Dakle, do posla i nazad 600km. Da samo idem na posao i nigdje drugo 5x600 = 3000 km sedmicno (sreca pa nisam radio za vikend :D). To je mjesecno 12.000, a godisnje 144.000 km :). Doduse, moja praksa je trajala mozda dva-tri mjeseca, pa sam se preselio u taj grad, ali eto, mnogi to ne urade. Ali eto, bolje je njemacko auto sa 400.000, nego sarajevsko sa 100.000, buduci da imamo najbolje ceste na svijetu. Pa evo i ovdje, u mojoj firmi je zaposlen covjek koji na posao dolazi iz Jablanice, to je dnevno nekih 160km u oba smjera, a radi i subotom. Znaci za nase uslove to je puno kilometara. I onda dodje pametnjakovic sa pricama kako je to nemoguce i kako se ukoci :)... E braco, svakakvih naivcina :)
Desert Wind

#1103 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Desert Wind »

Blobi wrote:Lapsus ljudi, mislio sam mjesecno :D, pa nisam turkish airlines :D... Btw, da ne bi bilo blobi samo mlati praznu slamu, sutra slijede slike Daily travel route sa board comp-a, preci cu nekih 500 km :D... Jednom mi se desilo da sam presao 6000km u jednoj sedmici (2008 godine), ali tad sam obisao njemacku uzduz i poprijeko (godisnji odmor :D)... I to nije nista cudno. Sta mislite kako to da postoje auta stara manje od 2 godine a sa 200.000 km na satu :D :D.. E djeco moja :D

po cemu sam kompleksas? po tome sto se izvaljujem na forumu, kurcim se raji, pametujem o svemu?
de sjasi mamet' i nastavi prosipat' konzumentima tvoje suplje djecje ribarske price dalje :thumbup: :wink:
Blobi

#1104 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

Desert Wind wrote:po cemu sam kompleksas? po tome sto se izvaljujem na forumu, kurcim se raji, pametujem o svemu?
de sjasi mamet' i nastavi prosipat' konzumentima tvoje suplje djecje ribarske price dalje :thumbup: :wink:
I sta da radimo sad, vjetre :D?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1105 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

Blobi wrote:
Gost1515 wrote:
Blobi wrote: Ma ne krivim ih. Kontaju, jo jarane, uvez'o sam sebi dobro auto iz Njemacke, zena neka vozila, samo 50.000 preslo, 2003. godiste. Mozda to jeste dobro auto, ali da je preslo samo 50.000, sanse su minorne, skoro pa ravne nuli. Cinjenica je da mnogi ljudi zive daleko od posla, nekih 100 km u dobrom slucaju. Konkretno, ja dok sam zivio i radio dole, nasao sam dobar posao u drugom gradu udaljenom skoro 300 km. Dakle, do posla i nazad 600km. Da samo idem na posao i nigdje drugo 5x600 = 3000 km sedmicno (sreca pa nisam radio za vikend :D). To je mjesecno 12.000, a godisnje 144.000 km :). Doduse, moja praksa je trajala mozda dva-tri mjeseca, pa sam se preselio u taj grad, ali eto, mnogi to ne urade. Ali eto, bolje je njemacko auto sa 400.000, nego sarajevsko sa 100.000, buduci da imamo najbolje ceste na svijetu. Pa evo i ovdje, u mojoj firmi je zaposlen covjek koji na posao dolazi iz Jablanice, to je dnevno nekih 160km u oba smjera, a radi i subotom. Znaci za nase uslove to je puno kilometara. I onda dodje pametnjakovic sa pricama kako je to nemoguce i kako se ukoci :)... E braco, svakakvih naivcina :)
p' ti ko da si kakav kamiondzija a ne doktUr ba, kako te ovdje nazivaju :D nest' ipak tu ne stima :lol:
mišmaš

#1106 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by mišmaš »

ja ba doktore jebo ga ti kakav je to direktor svaki dan takvu kilometražu nabija :D ja kontam direktor samo sjedi u fotelji, dođe na poso iz stana udaljenog 50 metara i to je to :D razočaro si me doktore :D
Blobi

#1107 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

mišmaš wrote:ja ba doktore jebo ga ti kakav je to direktor svaki dan takvu kilometražu nabija :D ja kontam direktor samo sjedi u fotelji, dođe na poso iz stana udaljenog 50 metara i to je to :D razočaro si me doktore :D
Tako ti to biva kad ne zelis zaposliti komercijalistu koji bi te stvari obavljao za tebe. A i ne vjerujem pretjerano nikome osim samom sebi, i svojim sposobnostima da privolim potencijalne klijente da posluju sa mnom :D... A nije Bosna samo Sarajevo, valja nekad otic i u drugi grad, pa i van BiH :D...
mišmaš

#1108 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by mišmaš »

ej doktore jeboga pa avion, avion imas van BiH :D turkish airlines :-D
Blobi

#1109 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

mišmaš wrote:ej doktore jeboga pa avion, avion imas van BiH :D turkish airlines :-D
Ma nista dalje od Hrvatske, Srbije, Crne Gore, i u rijetkim slucajevima Slovenije :D... A na godisnji kad zapucam, obavezno putovanje autom, i svracanje na razna mjesta... Neprocjenjivo iskustvo i onaj avanturisticki osjecaj k'o kad ides na planinarenje sa drustvom :D..
mišmaš

#1110 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by mišmaš »

ozbiljno? smiješ u avion? :D :D prije bi ti to ubio sa passatom nego avionom meščini :D odo brate eto da ne peglam više temu jebo to.. valja i spavat nekad :D
madner

#1111 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Blobi wrote:
Gost1515 wrote:
Blobi wrote: Sta mislite kako to da postoje auta stara manje od 2 godine a sa 200.000 km na satu :D :D.. E djeco moja :D

ne postoje :D vraćanje kilometraže je mit :D zna se da posječan polovnjak prešao manjeod 100k u 7 godina taman za uvoza, i to ga baba vozila vikendom na pijacu :D
Ma ne krivim ih. Kontaju, jo jarane, uvez'o sam sebi dobro auto iz Njemacke, zena neka vozila, samo 50.000 preslo, 2003. godiste. Mozda to jeste dobro auto, ali da je preslo samo 50.000, sanse su minorne, skoro pa ravne nuli. Cinjenica je da mnogi ljudi zive daleko od posla, nekih 100 km u dobrom slucaju. Konkretno, ja dok sam zivio i radio dole, nasao sam dobar posao u drugom gradu udaljenom skoro 300 km. Dakle, do posla i nazad 600km. Da samo idem na posao i nigdje drugo 5x600 = 3000 km sedmicno (sreca pa nisam radio za vikend :D). To je mjesecno 12.000, a godisnje 144.000 km :). Doduse, moja praksa je trajala mozda dva-tri mjeseca, pa sam se preselio u taj grad, ali eto, mnogi to ne urade. Ali eto, bolje je njemacko auto sa 400.000, nego sarajevsko sa 100.000, buduci da imamo najbolje ceste na svijetu. Pa evo i ovdje, u mojoj firmi je zaposlen covjek koji na posao dolazi iz Jablanice, to je dnevno nekih 160km u oba smjera, a radi i subotom. Znaci za nase uslove to je puno kilometara. I onda dodje pametnjakovic sa pricama kako je to nemoguce i kako se ukoci :)... E braco, svakakvih naivcina :)
Zna se koja je normalna udaljenost za dolazak na posao. 300 km u jednom pravcu to nije, a 100 km je blizu gornje granice.
Bordolini

#1112 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Bordolini »

avantgarde wrote:
Cafe Camargue wrote: ee brate al uzmeš dva fiata, i oba su i bolja i ljepša i brža i kvalitetnija od tih tvojih precjenjenih švaba :D
Nego reci ti meni,na osnovu tvog Nick imena si negdje u Juznoj Francuskoj...jel' poznajes Port Camargue?Ja svake godine tamo odmaram,bar ovih zadnjih 5-6.Le Grau Du Roi,Lunel itd.

A ovo sa Fiatom ne bih bas forsiro...al' et',necu nista rec'.

Mozda covjek sad i jeste u Fra :D ali nick mu je iz jedne kafane u Belgiji, u gradu Genku. Kad je Sarajevo igralo protiv Genka tu smo kafanu mi Hordasi popili naopacke..i to 2 puta :D...i meni je u lijepom sjecanju ostala majku joj, i ona i cijelo gostovanje.
offtopic mrtvi ali mor'o sam :wink:
Blobi

#1113 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

madner wrote:Zna se koja je normalna udaljenost za dolazak na posao. 300 km u jednom pravcu to nije, a 100 km je blizu gornje granice.
Imam neku dalju rodbinu u Seatleu (USA), do posla i nazad 400km... Ali idu na highway i zacas prodju put, a firma im placa neku naknadu za udaljenost valjda. A ja sam se zbog takve udaljenosti odlucio preseliti u grad gdje se nalazila firma.
Cafe Camargue

#1114 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Cafe Camargue »

Bordolini wrote:
avantgarde wrote:
Cafe Camargue wrote: ee brate al uzmeš dva fiata, i oba su i bolja i ljepša i brža i kvalitetnija od tih tvojih precjenjenih švaba :D
Nego reci ti meni,na osnovu tvog Nick imena si negdje u Juznoj Francuskoj...jel' poznajes Port Camargue?Ja svake godine tamo odmaram,bar ovih zadnjih 5-6.Le Grau Du Roi,Lunel itd.

Mozda covjek sad i jeste u Fra :D ali nick mu je iz jedne kafane u Belgiji, u gradu Genku. Kad je Sarajevo igralo protiv Genka tu smo kafanu mi Hordasi popili naopacke..i to 2 puta :D...i meni je u lijepom sjecanju ostala majku joj, i ona i cijelo gostovanje.
offtopic mrtvi ali mor'o sam :wink:
Koja je ovo Alfa lijevo?

Image

(da nije baš mrtvi offtopic) :D
Gost1515

#1115 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Gost1515 »

Cafe Camargue wrote: (da nije baš mrtvi offtopic) :D
nije ... al u Limburgu :D
avantgarde

#1116 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

Cafe Camargue wrote:[

offtopic mrtvi ali mor'o sam :wink:[/quote]
Koja je ovo Alfa lijevo?

Image

Hvala drug za informaciju inace je Port Camargue prekrasno,prlijepo mjesto kod Montpeliera... :-) :-) .
Ok necemo vise o urizmu nego ne bih znao koja je ono alfa,ustvari znam ali ne znam oznaku.Mozda 164,Spark?! :thumbup:

(da nije baš mrtvi offtopic) :D[/quote]
madner

#1117 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Blobi wrote:
madner wrote:Zna se koja je normalna udaljenost za dolazak na posao. 300 km u jednom pravcu to nije, a 100 km je blizu gornje granice.
Imam neku dalju rodbinu u Seatleu (USA), do posla i nazad 400km... Ali idu na highway i zacas prodju put, a firma im placa neku naknadu za udaljenost valjda. A ja sam se zbog takve udaljenosti odlucio preseliti u grad gdje se nalazila firma.
Da im treba 2 sata do posla (a treba im vise) to je 4 sata tamo vamo. 3 sata i to je 6 sati dnevno.

I nemoj mi suplje da voze 250 km/h u prosjeku, to se ni na autoputu ne moze kada se idu u spicu.
60 do 90 minuta je neka gornja granica.
avantgarde

#1118 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by avantgarde »

Moze na Njemackim autobanovima... :D ,naravno ako nije guzva,rijetko ima ogranicenja. ;-)
Blobi

#1119 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Blobi »

madner wrote:
Blobi wrote:
Da im treba 2 sata do posla (a treba im vise) to je 4 sata tamo vamo. 3 sata i to je 6 sati dnevno.

I nemoj mi suplje da voze 250 km/h u prosjeku, to se ni na autoputu ne moze kada se idu u spicu.
60 do 90 minuta je neka gornja granica.
Meni se desavalo da putujem na posao nekad sat i po u jednom smjeru, udaljenost oko 270km, u Golfu 1 :D, i to '89 godine. Jos tad je firma placala sve troskove prevoza (gorivo, itd)... Jbga, tad moja struka nije bila rasprostranjena a ljudi koji su pisali asemblerski kod za Motorola procesore je bilo skroz loma, a jos manje firmi koje su zaposljavale takve ljude :D

P.S Golf tada nije mogao 250, vec 180 plafon. I to je bio GTI, pa ti skontaj :D
johntra

#1120 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

ovo što viri na fotki je Alfa 159...za koju sam ja davno na ovoj temi, koja se razvodnila, napisao da će biti moje sljedeće auto...
madner

#1121 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

avantgarde wrote:Moze na Njemackim autobanovima... :D ,naravno ako nije guzva,rijetko ima ogranicenja. ;-)
Moze teorestki, prakticno:
How yes no, radnim danom gdje masa ljudi vozari :wink:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1122 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by 1946 »

johntra wrote:ovo što viri na fotki je Alfa 159...za koju sam ja davno na ovoj temi, koja se razvodnila, napisao da će biti moje sljedeće auto...
:D nije to bila poenta pitanja, al' eto :) :skoljka:
johntra

#1123 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

pitao čovjek jebemu, ja odgovorio... :D
madner

#1124 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by madner »

Kazu da je dobar ovaj Fiat 159, haman ko pravo auto :D
johntra

#1125 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »