Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
AdnanSA

#501 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by AdnanSA »

tintilinic wrote:
AdnanSA wrote:Jelde lijep prodajno servisni prostor je kao neka garancija nama balkancima da je firma jaka, profesionalno i obučeno osoblje. Kako da ne. Što bi stari ljudi rekli okolo kalajli a unutra belajli. Svaki posao rade ljudi a ne lijepe zgrade. Kada se samo sjetim po kakvim hudžarama u Švedskoj su osamdesetih godina prošlog vijeka prodavani novi japanski automobili dođe mi da se smijem. Sada će se naći neko da kaže jeste ali to je bilo prije 30 godina. Tačno je i to ali nećemo mi još ni za 50 godina biti ono što je Švedska bila prije 30 godina. Hoću reći ako taj novi uvoznik bude profesionalan i radio posao kako treba meni ne predstavlja posbnu smetnju što mu izložbeni salon nije u top stanju.

Imaš li barem dobru platu u Connecti?

Sramota je za jedan brand da onakvu garažu ovlasi kao zvaničnog uvoznika, a gdje je mreža ( BL,MO,TZ.....).Ako su uopšte ovlašteni.
Ja sam gospodine u potpuno drugoj branši i nema nikakve veze sa automobilima. Uređaji za održavanje parkova i rad u šumi pa ako ti treba savjet iz tog segmenta mogu ti pomoći.
Seawolf

#502 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Seawolf »

filippe wrote:
Seawolf wrote: Jučer sam bio u C.I. Halilovići i vidio sam da su dovezena dva DUCATO MAXI-a za Autocommerce. Dakle, još uvijek uvoze nova vozila.
Ti Ducati im odavno stoje, mislim da su čak 2012 g. proizvodnje.
Taj Autocomerce je sra*e zadnje, fuj
Da vratim temu na vrh, a i u cilju istinorječitosti, spomenuta dva DUCATO MAXI-a i još 30 do 35 identičnih (tamnoplavih) vozila su lijepa flotica vozila, koje je Autocommerce uvezao i isporučio jednom preduzeću za distribuciju duhanskih proizvoda.

Dakle, Autocommerce, što se tiče Federacije BiH, još uvijek uspješno otaljava posao.
drndalo

#503 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

Mozda ga otaljava, dobro si rekao, a o uspjesnosti mozemo diskutovati, kada pogledamo prodajno brojeve... A oni im nisu bas u prilog...
ammar36

#504 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ammar36 »

dinozzoM6 wrote:
tintilinic wrote:Ovdje je defakto da je firma ( Mazda Austia) koja je ovlaštena od Mazde Japan prenijela ovlaštenje na firmu u Bosni koja će prenijeti na svoje koncesionare......mislim da je pravno šuplje. Da li se u životu narudžbe i isporuke i problemi nekako zatvaraju to ne znam ali mi je priča malo čudna.
Svi ostali uvoznici imaju ugovore direktno s proizvođačima.
Kome se žaliti kada imaš problem?

http://www.mazda.com/d-list/europe.html
Ne znam, ja sam naručio još 2008. u F-AC ovdje u Sarajevu svoju šesticu, došla za 42 dana od dana uplate avansa, servisirao je redovno, imali su ako ništa disciplinirane mehaničare, tačno se znala procedura tko uvlači auto tko šta radi itd. Činjenica da su u zadnje vrijeme počeli postajati neozbiljniji i nekulturniji ovi u kancelarijama (mehaničarima svaka čast!). A cijene nekih dijelova su bile smiješno skupe (tipa metlice brisača koje su par koštale iznad 130 KM, WTF?), ali te stvari sam svakako naručivao i uzimao u Japan Autu (sad su u Vogošći, super momci).

Činjenica je da Connectin objekat ne ulijeva neko povjerenje, ali u krajnjem slučaju meni ne bi bilo mrsko otići do Remex-a u Tuzli, ili čak malo do ZG-a ili ST-a na jedan redovni servis i kavicu, ako do tada ne steknem puno povjerenje u Connectine servisere :)

Pokušavam da odvojim servis i prodaju, jer po meni servis mora biti savršen, a kancelarije i salon za prodaju, ma nek' oni samo nabave par Mazdi za pokazat' i za testnu vožnju, i tu neće biti problema, barem što se mene tiče xD

PS: Sretno Opel-ovcima :D
Connecta je firma koja se do sad nije bavila ovlaštenom distribucijom novih vozila. Ugovor sa Mazdom smo potpisali krajem 2013. godine i stupio je u snagu u decembru te iste godine. Naš objekat nije prilagođen toj svrhi (ne još). Salon za prodaju vozila bit će odvojeno od servisa (lokacija će uskoro biti poznata).

Što se servisa tiče, primamo sve vrste vozila. Mazde imaju specijalan tretman. U slučaju ako su u garanciji, svi djelovi uključujući i tekućine moraju biti isključivo originalni. A ako je Vaš mezimac izvan garancije, dobijete ponuđeno da li ćete skuplju varijantu (originalni dijelovi) ili jeftiniju (dijelovi od naših dobavljača).

Servis će također biti renoviran od krova do poda u skladu sa ugovorom koji smo potpisali sa Mazdom.
Ne samo naši mehaničari nego kompletan Connecta - Mazda BiH team je tu za Vas. Kako mi, tako i naš ovlašteni partner Remex d.o.o. Tuzla.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se:
Tel: +387 33 788 888
Fax: +387 33 788 885
E-mail: [email protected]; [email protected]
Web: http://connecta.ba; http://mazda.ba
Facebook:
https://www.facebook.com/MazdaBiH
Na Facebook-u Vas očekuju razne zanimljivosti i pogodnosti za Mazda vozače i članove grupe.

L.p.,
Connecta/Mazda uposlenik
filippe

#506 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by filippe »

Opet teški dani za Mercedes u BiH :sad:
Autoline zatvara 31.3. nema novog zastupnika, a dileri nemogu naručivati nova auta, katastrofa.
Frend mi tražio ponudu, kaže ništa se još nezna nit mu mogu naručiti novi GLA po njegovoj želji.... :bih:
Ned071

#507 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Ned071 »

sto su teski dani?
nihad imamovic od marta i zvanicno glavni, iako to radi vec dulje vrijeme. direktor dosadasnji iz predstavnistva u sarajevu prelazi kod njega, ostatak ekipe se vec zna. nema problema s mercom, kakav je god, nihad zna posao.
romeomoraprezivjeti

#508 Re: Odg: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava

Post by romeomoraprezivjeti »

filippe wrote:Opet teški dani za Mercedes u BiH :sad:
Autoline zatvara 31.3. nema novog zastupnika, a dileri nemogu naručivati nova auta, katastrofa.
Frend mi tražio ponudu, kaže ništa se još nezna nit mu mogu naručiti novi GLA po njegovoj želji.... :bih:
Joj jesam se nasikir'o.B-)

poslano s moga Sonija Ze:-D
drugtito2011

#509 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drugtito2011 »

Ned071 wrote:sto su teski dani?
nihad imamovic od marta i zvanicno glavni, iako to radi vec dulje vrijeme. direktor dosadasnji iz predstavnistva u sarajevu prelazi kod njega, ostatak ekipe se vec zna. nema problema s mercom, kakav je god, nihad zna posao.
Evo ko ce raditi Mercedes u BiH.

http://www.emilfrey.ch/de/neuwagen/unsere-marken/

I tu nema Nihada niti bilo koga od domaćih igrača ni na mapi. Pitanje je samo da li će zadržati ijednog servisera iz Autoline, jer ostatak ekipe sigurno neće. Isto je uradio i u Zagrebu.
Ned071

#510 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Ned071 »

ako nihad mene laze, onda i ja lazem vas :) doslovno mi je tako rekao prije nekoliko dana. edo grcic koji je bio do sada direktor mercedesa prelazi kod nejga, ostatak ekipe ne znam. nisam u tim vodama, ali kaze da od marta zvanicno radi ono sto je do sada radio autoline u rajlovcu
Magarece_godine

#511 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Magarece_godine »

Ned071 wrote:ako nihad mene laze, onda i ja lazem vas :) doslovno mi je tako rekao prije nekoliko dana. edo grcic koji je bio do sada direktor mercedesa prelazi kod nejga, ostatak ekipe ne znam. nisam u tim vodama, ali kaze da od marta zvanicno radi ono sto je do sada radio autoline u rajlovcu
Da. Ljudi već dolaze na posao u prostor gdje je bio Moto Turs u Vogošći. S Grcićem je ista ekipa koja je radila u Autoline-u, kada su 2012 napravili fakat dobar posao ...
Bakir1

#512 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Bakir1 »

informaciju o nihadu je potvrdilo vec vise ljudi na ovom forumu, sto ne mora znaciti da je istina i da ce nesto od toga biti, ali druzetito gdje ima dima ima i vatre...
ja sam cuo da je i ugovor potpisan....
tintilinic

#513 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

Bakir1 wrote:informaciju o nihadu je potvrdilo vec vise ljudi na ovom forumu, sto ne mora znaciti da je istina i da ce nesto od toga biti, ali druzetito gdje ima dima ima i vatre...
ja sam cuo da je i ugovor potpisan....

Nista od toga. No more Merc in BiH! Nažalost:( Odnosno dok Frey ne dođe.
help_desk

#514 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by help_desk »

Ima li sta od onog Fiatovog salona kod Mercatora?

Vidim da je Market Auto prodao par bijelih modela Doblo i Ducato jednoj dostavnoj firmi u FBiH.

Marbu su prodali Punto Classic i Punto Evo, novu Pandu 4x4 Mtelu.

Uglavnom solidno se guraju.
Magarece_godine

#515 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Magarece_godine »

Nema nista od Fiata kod Merkatora :D vjerovatno ce promjeniti lokaciju .. Zajeb'o ih lik koji im je iznajmio prostor .. mislim da sada traže drugu lokaciju u Sa...
goran16v

#516 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Magarece_godine wrote:Nema nista od Fiata kod Merkatora :D vjerovatno ce promjeniti lokaciju .. Zajeb'o ih lik koji im je iznajmio prostor .. mislim da sada traže drugu lokaciju u Sa...
Montazni objekat u kojem je nekad bio Telopticov salon Fiata kod Mercatora ne postoji vec mjesec dana...
Qler

#517 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Qler »

Tu ce biti stambene zgrade...
goran16v

#518 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Qler wrote:Tu ce biti stambene zgrade...
Ne znam onda na koju drugu lokaciju bi se moglo odnositi "nema nista od Fiata kod Mercatora"...?
help_desk

#519 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by help_desk »

Salon nije trebao da bude gdje je nekada bio Teloptic, pa Narodno grijanje, vec pored Techno-shopa, gdje je bio Termocommerce.
johntra

#520 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

Ima slika nekoliko stranica ispred, na ovoj temi...
Ommadawn

#521 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Ommadawn »

Da li postoji diler ili predstavnik za Honda automobile u Bosni i Hercegovini? Do sada nisam vidio nijednog a ni Hondinih automobila nema (barem ne novih).
Dobro, ne treba se zanemariti kupovna moc stanovnistva BiH i cinjenicu da Hondini automobili i nisu "narodna kola" ali toliko ima drugih brendova koji su dobro zastupljeni - trebala bi i Honda da je tu igri.
drndalo

#522 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

Nema.
Ommadawn

#523 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Ommadawn »

A zasto? Mislim, nisu Hondini automobili nista skuplji od Toyote, Mazde, Opela itd. Da ne govorim o kvalitetu.
drndalo

#524 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

Neko nema interesa za sve to... Da ima, bilo bi... Mozda Honda trazi previse za zapocet to nesto a ocekivana prodaja to ne opravdava...?
Ommadawn

#525 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Ommadawn »

Moguce. A opet ni program njihovih vozila ne sadrzi neka "narodna kola" koja bi mogla konkurisati rumunskoj Daciji ili Suzukiju. Preskupo za bosansko trziste...
Post Reply