Ovog dizela ne bi zbog DPF-a a M340I bi bio moj izbor da nema hibridni sklop, kao sto prve generacije nisu imale.
Sad je tesko odlucit sta je vece govno u autu, dpf ili hibrid!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovog dizela ne bi zbog DPF-a a M340I bi bio moj izbor da nema hibridni sklop, kao sto prve generacije nisu imale.

Pa kvaka je učešće vjerovatno neko od minimalno 33% ukupne vrijednosti.
Malo vitaru zeza 110ks, mada mi prodavac kaze da se i ne osjeti razlika. Nisam je probao.milojicabrzi wrote: ↑30/03/2026 14:42 Ove ponude su vjerovatno neke opcije za leasing ide se sa 1/3 učešća, pa ostalo na rate, uglavnom, nije skupa cifra kad je novo auto u pitanju.
Vitara je hit što se tiče ponude, mild hybrid, ne troši puno, podigli garanciju na 7 god ili 150 kkm, Bigster je poskup za te novce, skoro je 10-15 hiljada skuplji od Dustera, kojem je vrlo sličan, po mom mišljenju, nekih 4-5 hiljada KM precijenjeno auto.
Jeste da je Daciji veliki plus ovaj dvojni beznin + lpg pogon.![]()
![]()
![]()
Mislim da je ovdje kombinacija hibrid + lpg
Dasime_cipol wrote: ↑30/03/2026 16:00Mislim da je ovdje kombinacija hibrid + lpg
Tacnije, svi Bigsteri su neka vrsta hibrida, koja može biti u kombinaciji sa lpg
Meni nikako nije jasno kako onoliko auto nema prostora na zadnjem sjedistu za noge.
Sve dok mozes stati u dustera i ok. Ali ubacili su oni jos opreme u bigstera dodatne tako da se to iznivelise, par hiljada se nakuca na opremi zacas.milojicabrzi wrote: ↑31/03/2026 09:25 Taj tro-pogonski sklop, je zanimljiv, benzin / lpg / blagi hibrid.
Biće to dobro, ako ne počne da zeza. Ne znam da neko osim Dacije ima tu opciju u ponudi.
Ja da gledam, uzeo bih benzin / lpg, bez tog hibridnog dodatka. Pogotovo za starijeg čovjeka...
Opet kažem, Bigster je koju hiljadu precjenjen...bolje uzeti Dustera za nekih 40-ak KKM, sa benzin / lpg opcijom, 5 godina ili 100 kkm garancije i piči![]()
![]()
![]()