Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#251 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

Teleopticov je tu bio salon u tom periodu koji si nabrojao, tek je počeo Stilo sa prodajom...sjećam se čestih odlazaka pred isti, a i tad je bio neuslovan salon, karanana...kasnije je Čaušević batalio prodaju, ustvari Autocommerce je preuzeo, a ovaj ostavio samo servis gore na Ciglanama...salon u Pofalićima je bio Autocommercov, dok nisu imali frku sa Bunjinim bratom, tamo negdje 2009. godine ili malo ranije, kada sele dole na Č Vilu kod Nissana...od početka 2011, pa do početka ove godine nije bilo ozbiljnog salona u Sarajevu, osim ako izuzmemo kratku avanturu bivšeg vlasnika Ssang Yonga sa salonom na Alipašinom...
kad već pričamo o ovome, da li je iko svjestan da Peugeot trenutno nema salona, a vjerovatno ni ovlaštenog servisa, u Sarajevu?
drndalo

#252 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

A dje su, kad reklamiraju zimske akcije -10-15%...?
iceman ze

#253 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by iceman ze »

Ja vec 3 godine imam auto bez ovlastenog servisa pa sam prezivio. Najgore u svemu sto mislim da ne bih nista dobio ni sa ovlastenim predstavnistvom. Zahvaljujuci netu, prijateljima i masom clanaka, uspio sam odrzavati auto. Najbolje u svemu sto sam ga upoznao, da sam poceo i sam da mijenjam dijelove, tako da ne mislim da cu ga ikad vise htjeti i prodati.
goran16v

#254 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Vozim i ja auto star 6. god koji je kod mene 4 god i odrzavam ga van ovl. servisa ali...
Za redovno odrzavanje i neke standardne kvarove ovlasteni servis nije neophodan i ako postoji nema neke velike prednosti, pogotovo za starije aute, ali za novije aute, pogotovo zbog garancije ili kad se desi nesto atipicno, ili neki udes za sta zamjenskih dijelovi jednostavno ne postoje, a na otpadima ih jos nema onda nema druge nego ovlasteni servis.
Meni je za taj auto jednom otisla benz. pumpa (komple sa plovkom, povratnim ventolom itd) i neka plasticna glupost, zamjenske ne postoje, a od Sarajeva od Busovace nijednog takvog auta nije bilo. Da nije postojao ovl. servis mog'o sam se slikat!
respo

#255 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by respo »

johntra wrote:Teleopticov je tu bio salon u tom periodu koji si nabrojao, tek je počeo Stilo sa prodajom...sjećam se čestih odlazaka pred isti, a i tad je bio neuslovan salon, karanana...kasnije je Čaušević batalio prodaju, ustvari Autocommerce je preuzeo, a ovaj ostavio samo servis gore na Ciglanama...salon u Pofalićima je bio Autocommercov, dok nisu imali frku sa Bunjinim bratom, tamo negdje 2009. godine ili malo ranije, kada sele dole na Č Vilu kod Nissana...od početka 2011, pa do početka ove godine nije bilo ozbiljnog salona u Sarajevu, osim ako izuzmemo kratku avanturu bivšeg vlasnika Ssang Yonga sa salonom na Alipašinom...
kad već pričamo o ovome, da li je iko svjestan da Peugeot trenutno nema salona, a vjerovatno ni ovlaštenog servisa, u Sarajevu?
Sta je sa pezo salonom u nedzaricima? A ovlasteni servis ima dedovic u barama ne znam na ilidzi onaj jel jos uvijek ovlasteni
goran16v

#256 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Sto se servisa tice, ako je vjerovatno zvaniocnoj stranici imaju:

AS DEDOVIĆ
Jukićeva 87, 71000 Sarajevo
tel: 033 208-600

Igman je davno izgubio licencu.
ElRe

#257 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ElRe »

Jedna paradoksalna situacija...U firmi imamo Dobla Maxi 1.6 Multijet 105 KS. I sada dodje vrijeme za mali servis (ulje filteri) u Sarajevu "ovlasteni" serivsi nemaju ulje Selenia 5W30 Pure Energy (za vozila sa DPF) i sada servis radimo u firmi Sofa MM Vitez. Po servisnoj knjizici na 45000 km je trebalo uraditi geometriju ovjesa, ali ni jedan servis u FBiH nema potreban program za nova Fiat vozila 2012 godina i mladje.
A za to se maksuz ne isplati ici u Market Auto Banja Luka.

Znaci, ma trzistu FBiH Fiata i italo automobila nema, Peuget je tu skoro pa na vidlje, Mercedes takodje.
shlauf

#258 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by shlauf »

Veliki izbor ulja Selenia imaš u firmi AutoMacher u prizemlju Željinog stadiona. Telefon pa se raspitaj: 033/650-813
ElRe

#259 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ElRe »

To treba svaki ovlasteni servis da ima.
Auto je pod garancijom i mora se servisirati u ovlastenim servisima. Sto je najgore ti isti servisi u Sa nemaju ni alternativno ulje. Srecom u Sofa MM imaju Seleniu koju je propisao Fiat za motore sa DPF.
johntra

#260 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

Bakir1

#261 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Bakir1 »

pezo je nasao novu lokaciju u sarajevu pogodnu za salon i servis
johntra

#262 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

gĐe?
Bakir1

#263 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Bakir1 »

u onoj ulici gdje je jedan tehnicki, malo povise toga :D
johntra

#264 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

ebi se sa tim kodovima... :D
Bakir1

#265 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Bakir1 »

sele se vec, cuti ces, nije prst u vatri :D
drugtito2011

#266 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drugtito2011 »

Kako kriminalci pripremaju teren putem medija:

"Na ovaj način su Sarajevo i čitava Bosna i Hercegovina dobili kvalitetnog i provjerenog privrednog subjekta, a postojeći i budući vlasnici Renault i Dacia vozila još jedno mjesto kupovine i servisiranja svojih limenih ljubimaca. Iz GUME PRO najavljuju značajna ulaganja u cilju povećanja kvalitete usluge i profesionalnosti pristupa svim postojećim i budućim kupcima."

Eto do sada nije bilo nikoga u BiH ko radi kvalitetno i provjereno. :shock:
direstraits0078

#267 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by direstraits0078 »

Kvalitetno i provjereno u saradnji s otpadima iz Z. Hercegovine (vidjeti detalje pod SIPA, Crna hronika). Jedne prilike odem na otpad da pogledam unutrasnju zastitnu plastiku blatobrana koju nije niko imao na stanju u ovlastenim servisim, kad decko iz servisa iz GumeM kupuje k'o u supermarketu. :lol: I jos me prepozna i lijepo se pozdravi sa mnom. :lol:

Sve s racunom i PDV-om. :run:
tintilinic

#268 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by tintilinic »

johntra wrote:gĐe?
Gdje je bio CROIT.
Uz duzno postovanje, ono samo zestoki kloc moze izabrati za salon i servis.
drndalo

#269 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

Ja i dalje ne znam gdje je to...? :roll:
goran16v

#270 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Kod GRAS-a.
drndalo

#271 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

Bas kod Grasa, tamo prema Comelu, ili ovamo na staroj Ilidzanskoj cesti, u onom "trznom centru" gdje ima neke elektrike za kupiti ? Nisam pratio trziste igracaka bas... :-?
johntra

#272 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

a dobro, kriza je...zato se i traže jeftiniji prostori vjerovatno...mada, sad će biti zavučeniji nego ranije, mada im i ranije nije salon dobro vidno bio isturen...
goran16v

#273 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Meni je onaj ex FIAT/AR salon kod Mecatora "ubilo se za kupusa" jest da je montazni objekat, jest da vjerovatno nema mjesta za servis ali su izlog i lokacija ok.
johntra

#274 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by johntra »

neko je ondje zapikao onaj komad zemlje, pa se ništa i ne pravi...a jeste pravo mjesto za neki reprezentativniji salon i servis...
todd_smith

#275 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by todd_smith »

arman1 wrote: Bunjo je u BiH upumpao Reno bez obzira šta ja o njima mislio. Čak ni Guma M ne bi ovoliko razvila posao da čitava FBiH nije odrađena kvalitetno.
i onda poceli tamo da muntaju pa ih Renault sutno, pa se moralo ime promijeniti i na Skodu prebaciti :-)
Post Reply