Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ins
#201 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Bunjo jos uvijek ima A status.
On je taj koji je nezadovoljan Renaultom, a ne obrnuto. Nezadovoljstvo je jer oni nisu htjeli pokrenuti Renault Bosna i Hercegovina, bez obzira sto je davno bilo receno da ce to biti nakon sto se u jednoj godini proda vise od 1000 jedinica. Taj je broj dostignut 2004 ili 2005., cini mi se.
On je jos 2007. godine potpisao predugovor sa Opelom, od cega je kasnije odustao, okrugli salon gdje je sada Toyota je trebao biti Opel.
On je taj koji je nezadovoljan Renaultom, a ne obrnuto. Nezadovoljstvo je jer oni nisu htjeli pokrenuti Renault Bosna i Hercegovina, bez obzira sto je davno bilo receno da ce to biti nakon sto se u jednoj godini proda vise od 1000 jedinica. Taj je broj dostignut 2004 ili 2005., cini mi se.
On je jos 2007. godine potpisao predugovor sa Opelom, od cega je kasnije odustao, okrugli salon gdje je sada Toyota je trebao biti Opel.
- johntra
#202 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Pa ko je sada uzeo taj objekat i je li se i dalje gradi?
-
ins
#203 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
To je sada Toyota Bunjo
- johntra
#204 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
A vi mislite na onaj što je Toyota, ja sam mislio na onaj veliki prije pumpe...
-
ins
#205 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Prije pumpe je novi Berlijeta centar za Opel, Chevrolet i Suzuki
- johntra
#206 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Znači, onda će na AP biti samo Citroen?
- Better Man
#207 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Da. Glupo bi bilo da Citroen drži u novom objektu, tj. da u 1000 metara imaš dva Citroenova salona.johntra wrote:Znači, onda će na AP biti samo Citroen?
-
StupskaBitanga
#208 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
i da rezimiramo
Ko koga drži odnosno ko će sada šta tj koja vozila i gdje prodavati?
-
ins
#209 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Rano je za rezime, bit ce jos novosti 
-
StupskaBitanga
#210 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ovo sa Fordom nije kraj zar ima još
-
lavic
#211 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ja nemam problem sa tim niti me to previse zanima, znam gdje je Tomic i "niderlasung" u Minhenu.StupskaBitanga wrote:i da rezimiramo
-
tintilinic
#212 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
E onda nista ne znas. Tomic se u Munchenu se bavi drugim stvarima "bauštel":)lavic wrote:Ja nemam problem sa tim niti me to previse zanima, znam gdje je Tomic i "niderlasung" u Minhenu.StupskaBitanga wrote:i da rezimiramo
-
lavic
#213 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Sreca pa ti znas, i ti bi radio tamo na baustelu kad bi ti obecali da ces ovo imati kad se vratis.tintilinic wrote:E onda nista ne znas. Tomic se u Munchenu se bavi drugim stvarima "bauštel":)lavic wrote:Ja nemam problem sa tim niti me to previse zanima, znam gdje je Tomic i "niderlasung" u Minhenu.StupskaBitanga wrote:i da rezimiramo
-
tintilinic
#214 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Lavic - glup si ko noc
Firma se zove Tomic & Kellerbauer.Covjek je posteno na građevini (instalacije grijanja) stekao novac i ime u BMW pa se tek onda (1993) počeo baviti vozilima u HR i BiH.
Pokusavas biti interesantan s "niderlasungom"..raspitaj se malo prije izvalis nesto....
Firma se zove Tomic & Kellerbauer.Covjek je posteno na građevini (instalacije grijanja) stekao novac i ime u BMW pa se tek onda (1993) počeo baviti vozilima u HR i BiH.
Pokusavas biti interesantan s "niderlasungom"..raspitaj se malo prije izvalis nesto....
-
lavic
#215 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Lijepo je kad ima neko pametan i upoznat sa svim detaljima zivota drugih ljudi.tintilinic wrote:Lavic - glup si ko noc
Ti bi prvo trebao nauciti citati i pokusati shvatiti sta je neko rekao prije nego nesto izvalis, ja za Tomica nisam rekao nista, pogotovo ne nesto lose.
Moja izjava je bila u pravcu koji me diler eventualno interesuje, bio to Tomic ili neko drugi u Njemackoj.
Idi sad odnesi ventile gazdi na gradiliste, ide sezona grijanja.
-
jesam1
#216 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Pitanje:
Da li je jos uvijek Autoline Rajlovac generalni zastupnik za Mercedes-Benz u BIH?
Sta je sa serviserima? koji trenutno imaju licence?
Hvala puno...
Da li je jos uvijek Autoline Rajlovac generalni zastupnik za Mercedes-Benz u BIH?
Sta je sa serviserima? koji trenutno imaju licence?
Hvala puno...
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#217 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Sad je B, a u roku od 3 godine će se sa renolom samo sretati u putu. Ta ljubav je obostrano mrtva, a Renault-Nissan CRO već ima problema sa centralom zbog BiH. Ovo je informacija iz CROins wrote:Bunjo jos uvijek ima A status.
-
citro
#218 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Znas li zasto i kakvi su zapravo to problemi ? Mislim, ljubavi tu svakako nije mjesto, sve je to samo biznis.arman1 wrote:Sad je B, a u roku od 3 godine će se sa renolom samo sretati u putu. Ta ljubav je obostrano mrtva, a Renault-Nissan CRO već ima problema sa centralom zbog BiH. Ovo je informacija iz CROins wrote:Bunjo jos uvijek ima A status.
Pitam iz ciste radoznalosti jer mi stvarno nije jasno sta se dogadja, Bunjo je po meni radio ekstra posao sa Renault / Dacia. Da je sposoban za taj biznis dokazao je i tako sto je za 20 dana prodao 11 Toyota sto danas uopste nije lak zadatak.
Sa Skodom je takodjer poceo postizati dobre rezultate, a Skoda servis mu je najjeftiniji u gradu i okolini (frend mi je radio tamo servis pa sam se iznenadio cijenama).
-
murathans
#219 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
citro wrote:Znas li zasto i kakvi su zapravo to problemi ? Mislim, ljubavi tu svakako nije mjesto, sve je to samo biznis.arman1 wrote:Sad je B, a u roku od 3 godine će se sa renolom samo sretati u putu. Ta ljubav je obostrano mrtva, a Renault-Nissan CRO već ima problema sa centralom zbog BiH. Ovo je informacija iz CROins wrote:Bunjo jos uvijek ima A status.
Pitam iz ciste radoznalosti jer mi stvarno nije jasno sta se dogadja, Bunjo je po meni radio ekstra posao sa Renault / Dacia. Da je sposoban za taj biznis dokazao je i tako sto je za 20 dana prodao 11 Toyota sto danas uopste nije lak zadatak.
Sa Skodom je takodjer poceo postizati dobre rezultate, a Skoda servis mu je najjeftiniji u gradu i okolini (frend mi je radio tamo servis pa sam se iznenadio cijenama).
Šta ja sa Zlatanom Mutevelićem njegovom agencijom 2M u ovim svim dešavanjima oko Renaulta? Je li i njima mrka kapa?
- arman1
#220 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Veliki problemi. Nisu ispunili ništa što su obečali i najavili u FR, a trend ide naniže. Guma M = Guma "0"citro wrote: Znas li zasto i kakvi su zapravo to problemi ? Mislim, ljubavi tu svakako nije mjesto, sve je to samo biznis.
-
citro
#221 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Da, ali takav je trend kod sviju, i to ne samo u automobilskoj industriji u BiH, nazalost. Broj svih prodatih novih automobila u zadnje vrijeme, konkretno, je porazavajuci. Ne kontam i dalje gdje je tu Bunjo zapeo oko Renault / Dacia. Da li je to sada neki inat, ono kao nece da bude samo obican dealer (sto bi mi bilo malo nedoraslo i malo vjerovatno) ili ....arman1 wrote:Veliki problemi. Nisu ispunili ništa što su obečali i najavili u FR, a trend ide naniže. Guma M = Guma "0"citro wrote: Znas li zasto i kakvi su zapravo to problemi ? Mislim, ljubavi tu svakako nije mjesto, sve je to samo biznis.
- arman1
#222 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Bunjo je u BiH upumpao Reno bez obzira šta ja o njima mislio. Čak ni Guma M ne bi ovoliko razvila posao da čitava FBiH nije odrađena kvalitetno.citro wrote:Da, ali takav je trend kod sviju, i to ne samo u automobilskoj industriji u BiH, nazalost. Broj svih prodatih novih automobila u zadnje vrijeme, konkretno, je porazavajuci. Ne kontam i dalje gdje je tu Bunjo zapeo oko Renault / Dacia. Da li je to sada neki inat, ono kao nece da bude samo obican dealer (sto bi mi bilo malo nedoraslo i malo vjerovatno) ili ....arman1 wrote:Veliki problemi. Nisu ispunili ništa što su obečali i najavili u FR, a trend ide naniže. Guma M = Guma "0"citro wrote: Znas li zasto i kakvi su zapravo to problemi ? Mislim, ljubavi tu svakako nije mjesto, sve je to samo biznis.
-
citro
#223 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Definitivno !arman1 wrote:
Bunjo je u BiH upumpao Reno bez obzira šta ja o njima mislio. Čak ni Guma M ne bi ovoliko razvila posao da čitava FBiH nije odrađena kvalitetno.
Guma M je u odnosu na Bunju diletant za taj posao, bez obzira sta i ja mislio o njima svima. Zato me cudi ta laka predaja Bunje u tom po meni sitnom okrsaju. Ali izgleda kada godine uhvate covjeka onda vise radi glupi ponos nego zdrava logika vodjena poslovnim interesima.
Bilo kako bilo, zamjena je vise nego dobra, trzisno potentna Skoda i Toyota za kojom je trziste vise nego gladno. Poslije pada AFA-e nije bilo servisa prije Mostara ili Banja Luke (smijesno).
- arman1
#224 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Mislim da je čovjek postupio kao pravi menađer. Skontao na vrijeme da je popušio zbog lobija i da bi svako daljnje zavlačenje bilo gubitak vremena, kredibiliteta i PARA. Ovako se samo prešaltao sa Renola na Toyotu. Uletio je u prazan prostor jer firma koja u Banja Luci odrađuje Toyota program je odradila extra posao, a dobar dio FBiH je nepokriven. Škoda je odranije bila u igri. U slučaju da Guma M usere motku do kraja, a nisu daleko od toga ako ovako nastave, Reno bi u nekoj budućoj kombinaciji sa Bunjom morao da da čvršće garancije da će ispoštovati dogovoreno.citro wrote: Definitivno !
Guma M je u odnosu na Bunju diletant za taj posao, bez obzira sta i ja mislio o njima svima. Zato me cudi ta laka predaja Bunje u tom po meni sitnom okrsaju. Ali izgleda kada godine uhvate covjeka onda vise radi glupi ponos nego zdrava logika vodjena poslovnim interesima.
Bilo kako bilo, zamjena je vise nego dobra, trzisno potentna Skoda i Toyota za kojom je trziste vise nego gladno. Poslije pada AFA-e nije bilo servisa prije Mostara ili Banja Luke (smijesno).
Sve u svemu super odrađeno.
Čekamo i ostale japance.
- johntra