izvrsni direktor wrote:Kakav novi civic ba?amar1994 wrote:Upravo vidio novog civica,crvena boja,2x bolje izgleda nego na slikama,jest cudan al se razlikuje

za nas je novi,jer ih nije bilo do ove godine..
Moderators: _BataZiv_0809, anex
izvrsni direktor wrote:Kakav novi civic ba?amar1994 wrote:Upravo vidio novog civica,crvena boja,2x bolje izgleda nego na slikama,jest cudan al se razlikuje

A ja bio ubijedjen da je od 2015 isti modelamar1994 wrote:izvrsni direktor wrote:Kakav novi civic ba?amar1994 wrote:Upravo vidio novog civica,crvena boja,2x bolje izgleda nego na slikama,jest cudan al se razlikuje
Vidio ga prekjučer u Mostaru, isti takav, crveni. Strane table, meščini poljske. I ružnjikav mi se učini u tih par sekundi na semaforu, čudan.amar1994 wrote:izvrsni direktor wrote:Kakav novi civic ba?amar1994 wrote:Upravo vidio novog civica,crvena boja,2x bolje izgleda nego na slikama,jest cudan al se razlikuje
Koje utrke???shheff wrote:Ima u BiH registrovan i novi Type R, masina od auta, nije daleko od mene. Vidim da forumas Bakir ne voli bas vlasnika jer ga ovaj redovno pobjedjuje na utrkama.
Cega si se ti dosjetioBakir1 wrote:Haj neka me je sa njim zamjenio, neka samo nije sa elbaketom
uopste nije skuplja,pogledaj motore i opremu koju imaju,pa uporedi sa direktnim konkurentima..za golfa i to starog tj. 7 treba 5-6000KM vise izdvojit,za octavio 4-5,o a3 i A klasi da ne govorimSeyfo wrote:Na prvu, uopšte mi nije jasno ko će kupovati nove Honde u BiH po ovakvim cijenama, taman da ih i snize.
Međutim, isto bi vrijedilo recimo i za Mazdu, koja podliježe carini pa je nepravedno skuplja u odnosu na ostale; međutim, i pored toga, ima ih na cestama,i to trojki , poneka šestica, cx-3 i cx-5. Očito da dovoljno velik broj ljudi smatra da vrijedi platiti više.
Ima dakle opravdanja egzistiranje dva uvoznika Mazde: jedan uvoznik u Sarajevu i jedan u Banja Luci.
Zato sto je varalica.Optimist wrote:Onda razlog za jos veci upitnik otkud ovolike cijene ako se ne placa carina??
Sada se na nove Honde, uključujući i Civic i CR-V, koje se uvoze u BiH, obračunava 15% carine.sime_cipol wrote:Zato sto je varalica.Optimist wrote:Onda razlog za jos veci upitnik otkud ovolike cijene ako se ne placa carina??
Odes u HR, kupis auto i ustedis 10k KM, slovima: desethiljadakonvertbilnihmaraka!
Da ne govorim da covjek jos nesto ispregovara
To donekle mijenja situaciju, ali ne potpuno. Nije radioaktivno, to je samo malo radioaktivnoSeawolf wrote:Sada se na nove Honde, uključujući i Civic i CR-V, koje se uvoze u BiH, obračunava 15% carine.sime_cipol wrote:Zato sto je varalica.Optimist wrote:Onda razlog za jos veci upitnik otkud ovolike cijene ako se ne placa carina??
Odes u HR, kupis auto i ustedis 10k KM, slovima: desethiljadakonvertbilnihmaraka!
Da ne govorim da covjek jos nesto ispregovara
Nije sve onako, kao što je bilo do prije dvije, tri godine. Sada je popriličan broj novih automobila, koji se sklapaju u tvornicama u EU, a na koje se prilikom uvoza u BiH obračunava carina od 15%, jer proizvođač za njih ne izdaje EUR1, ili odgovarajuću izjavu na fakturi.