Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#1901 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Da se ne lazemo, cijene u cjenovnicima posebno za aute s lagera su samo orijentacije radi
- Magarece_godine
#1902 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
E vidi Milojice, svaki redovan popust veci od 10 posto na novom autu za mene je prevara. Znaci nekom cemo dati 7 nekom 13 posto...To je praksa recimo bmw a u BiH svako dobije popust 20 posto...Znaci cjenovnik je napuhan da bi se mogao dati veliki popust, pa kupac bude sretan jer je pripazen...a zapravo je prosao i kao vecina drugih. Auto 150000 maraka a dobijes ga za120 ...i sta? Imas osjecaj da vozis vrijednos od sto pedeset milja...jes al malo morgen...mali_milojica wrote:Cijena za Kes = koliki je popust?
Ako nema barem 10% popusta u odnosu na ono u cjenovniku, hvala lijepo
Naravno neki vanredni popusti za auta sa lagera' godisnjake, testna auta i sl. ne spadaju u ovo sto govorim... Helem, nervira me to koliko je za kes, jer to cujem svaki dan...
- Bakir1
#1903 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ali isto tako znas da ima pofino mesa na kosti posebno za auta od 60 + tKM.
Ne tako davno, za auto koji redovno kosta 74 dodje ponuda sa malo fine price na 50. Doduše jest modelska bio godina prije....
Ne tako davno, za auto koji redovno kosta 74 dodje ponuda sa malo fine price na 50. Doduše jest modelska bio godina prije....
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1904 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Na svakom autu ima mesa za skinuti, eh sad, varijabli je puno, tako da sve zavisi od slučaja do slučaja.
- Magarece_godine
#1905 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Naravno da ima mesa, al mora i trgovac od neceg zivjeti. Pa prodavaci skode za fabiju imaju pet stoja marze.
- mali_milojica
#1906 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Iskreno, ja ne vjerujem u tu priču da se sa Fabije skine samo 500 KM, ali hajde.
Bilo bi lijepo vidjeti ulazni i izlazni pdv na prodatom primjerku
- Magarece_godine
#1907 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Trgovac toliko dobije,sto posto Eh sad,druga je stvar sto Porsche BH uzme jos milju ili dvije...mali_milojica wrote:Iskreno, ja ne vjerujem u tu priču da se sa Fabije skine samo 500 KM, ali hajde.
- Bakir1
#1908 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Možda ali na onoj baznoj najjeftinijoj
-
kakabanja213
#1909 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Cuj ne zajebavaj ljude. Ti likovi su meni za auto koje kosta na online cjenovniku 38.300 KM zacijenili skoro 41.000 jer na ponudi stoji jos 1200 boja i 1300 navigacija. I onda su mi odobrili citiram "nekakav popust " od 2.500Magarece_godine wrote:Kada kupujes tv recimo, pa gratis dobijas soundbar. Kazes li prodavacu necu soundbar ali mi spusti cijenu? Ne zajebavaj ljude bezveze...kakabanja213 wrote:Evo poslali zvanicnu ponudu gdje su hladno uracunali gratis boju i navigaciju i onda dali popust. Sad cu ih pitati hoce li dati taj popust ako ne uzmem metalik i navigaciju.
Zamisli da kupujes TV od 2.000 i uz njega ide soundbar od 500 gratis. Dodjes u prodavnicu i pitas koliko je para ovaj tv i on ti kaze 2.500 ali skinut cu ti 500 tako da tebe dodje 2.000.
Meni je to cisto pravljenje budalom. Reci nema popusta i gotovo.
A kes je svugdje kes. I na to mora ici nesto popusta na vece cifre.
- Magarece_godine
#1910 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Kako nema popusta? Pa popust ti je vrijednost toga sto dobijas gratis. Samo drugi je par cipela sto bi ti jos popusta...
- mayab
#1911 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Zbog takvog slicnog nastupa sam ja svojevremeno bio odustao od Kie, otprilike je to bilo da sam skoro godinu dana redovito pratio aktuelne cijene modela koji me zanimao, a onda je model dosao na pola godine pred smjenu i ja očekivah neki popust za model na odlasku, kad ono izasli novi cjenici, i onda prodaja muda pod bubrege, dakle cijene gore, a fol daju ti popust jer je model u odlasku, i izadje skuplje nego ikada u proteklih godinu dana
, e reko, nećeš mučki provokatoru !
- mali_milojica
#1912 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Bilo je jedne godine Kia daje gratis Picanto ako kupis Sorento. Odes tamo na cjenovnik i cijena Sorento + Picanto isto izadje, ali je Picanto "gratis" 
-
kakabanja213
#1913 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Shvatas li da ja nisam trazio auto sa navigacijom i metalik bojom. Tako da mi oni nisu dali nikakav popust. Uglavnom ako mi daju gratis jos 2.000-3.000 KM mozda i kupim auto od njih.Magarece_godine wrote:Kako nema popusta? Pa popust ti je vrijednost toga sto dobijas gratis. Samo drugi je par cipela sto bi ti jos popusta...
-
prha
#1914 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
mali_milojica wrote:Cijena za Kes = koliki je popust?
Zasto treba dati popust ako se auto kupuje za kes?
U Americi nista to ne znaci. Iako i ovdje ljudi misle da mogu spustit cijenu auta ako placaju kesom. Suplja, bezze.
- mali_milojica
#1915 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Naravno da treba biti popust, jer donosim ti lovu na kamari, ne uvaljujem ti staro za novo, ne nudim ti robnu kompenzaciju i sl budalastine, nego ti u cijelosti auto placam novcanicama.
Evo ne znam koje auto covjek kupuje, ali na objesenu cijenu od 38 300 KM, ja ne bih pricao bez popusta od 3500 KM, najmanje. Sredina oktobra, blizi se kraj godine, placam kesom.
Necete? Idem dalje.
Evo ne znam koje auto covjek kupuje, ali na objesenu cijenu od 38 300 KM, ja ne bih pricao bez popusta od 3500 KM, najmanje. Sredina oktobra, blizi se kraj godine, placam kesom.
Necete? Idem dalje.
- starii
#1916 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
prije desetak godina kada sam kupovao fabiju odem do ASA auta i dobijem ponudu, nije bas bila nije jeftina..helem poslovno nekako poslije par sedmica svratim do gracanice i do auto kuce brijest koja je tada prodavala skodina auta...i istu fabiju koju su mi ovi u sarajevu prodavali ovi ponude za nekih 500KM jeftinije...
- problemnatravunu
#1917 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Sasvim uobičajeno za ASA-u, imao slično iskustvostarii wrote:prije desetak godina kada sam kupovao fabiju odem do ASA auta i dobijem ponudu, nije bas bila nije jeftina..helem poslovno nekako poslije par sedmica svratim do gracanice i do auto kuce brijest koja je tada prodavala skodina auta...i istu fabiju koju su mi ovi u sarajevu prodavali ovi ponude za nekih 500KM jeftinije...
A recimo , prije godinu i nesto kupovao Dustera, tek izasao cjenovnik, dosli, razgovarali, slozili konfiguraciju, i prodavač odmah , bez puno "sranja" ili mog upita (ono, morel šta niže!
Uz to, ponudio mi (pismena izjava) prilicno povoljno otkup auta, ako ga ne prodam privatno do isporuke Dustera, i uplate ostatka cijene, kao i zamjensko auto ako isporuka bude kasnila!!
Naravno, odmah ostavio kaparu 1000KM i to je dalje islo svojim tokom....na kraju , isporuka je kasnila cijeli mjesec, ali na dan kad je po ugovoru trebala biti , zovu me da se izvinu i da dodjem po zamjenski auto, kako je obećano
- Optimist
#1918 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Malo je bezveze sam naziv "kupovina za kes", jer je autokuci svejedno da li ti dajes svoju ustedjevinu ili si digao kredit, njima idu pare na racun. Ne dodje niko sa kuferom para koje trehne na sto. Jedino moze biti neke razlike ako ides na opciju staro za novo, tj kao dio vrijednosti dajes i neko svoje staro vozilo.
- Bakir1
#1919 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
ne bas da im je svejedno, zato sto gotov novac ne ostavlja traga, hint faktura kod kramara 
- Optimist
#1920 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Nisam bas mislio na takve kao Kramar. 
Koliko sam upratio ovdje je rijec o kupovini novog vozila koje prodaje zvanicna i ovlastena autokuca. A oni ne smiju da rade sa kesom jer su na trezoru.
Koliko sam upratio ovdje je rijec o kupovini novog vozila koje prodaje zvanicna i ovlastena autokuca. A oni ne smiju da rade sa kesom jer su na trezoru.
-
kakabanja213
#1921 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Ako im se ne svidja popust na kes oni neka kazu ovo je popust na vjetrovit dan ili sta god. Meni nece biti bezveze ja cu prihvatiti. Ili nek napisu ne dajemo popust. I to cu prihvatiti kao odgovor. Ali da mi uvaljuju nesto sto jisam trazio i da minkazu da je to popust ne mogu prihvatiti. To je cisto supljiranje.Optimist wrote:Malo je bezveze sam naziv "kupovina za kes", jer je autokuci svejedno da li ti dajes svoju ustedjevinu ili si digao kredit, njima idu pare na racun. Ne dodje niko sa kuferom para koje trehne na sto. Jedino moze biti neke razlike ako ides na opciju staro za novo, tj kao dio vrijednosti dajes i neko svoje staro vozilo.
- drndalo
#1922 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Na trezoru ? Malo si to pobrkao...Optimist wrote:Nisam bas mislio na takve kao Kramar.
-
Throttle
#1923 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Znači ne može se otići u autokuću s parama izvađenim iz jastuka 
-
lavic
#1924 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
Gdje je ovaj popust od 20% i na koja auta??Magarece_godine wrote:E vidi Milojice, svaki redovan popust veci od 10 posto na novom autu za mene je prevara. Znaci nekom cemo dati 7 nekom 13 posto...To je praksa recimo bmw a u BiH svako dobije popust 20 posto...Znaci cjenovnik je napuhan da bi se mogao dati veliki popust, pa kupac bude sretan jer je pripazen...a zapravo je prosao i kao vecina drugih. Auto 150000 maraka a dobijes ga za120 ...i sta? Imas osjecaj da vozis vrijednos od sto pedeset milja...jes al malo morgen...mali_milojica wrote:Cijena za Kes = koliki je popust?
Naravno neki vanredni popusti za auta sa lagera' godisnjake, testna auta i sl. ne spadaju u ovo sto govorim... Helem, nervira me to koliko je za kes, jer to cujem svaki dan...
Hvala
- Magarece_godine
#1925 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?
U Tomicu...Na stari x5 imas 19 posto...na x3 imas 15...Sve to s vrata...ako ih malo stisnes dobijes jos malo...