E sada jos par podpitanja, da li je iko od vas ili pak vasih prijatelja imao iskustva sa tim privatnim rental kompanijama ? Gledao sam na piku , ima ih par koji u ponudi imaju automatik vozilo a to mi je moranje, ja sam upoznat sa obicnim mjenjacom medjutim roditelji ce mi doci na par sedmica i oni bi koristili auto na par dana.Kako bi to uopste islo sa privatnikom, ima li tu kakav ugovor upopste ? Mozda pitam glupa pitanja i oprostite mi na tome jer ja nemam veze kako to funkcionise u Bosni. Znam kako ide u Kanadi, dodjes, rezervises (par dana unaprijed), das im vozacku i kreditnu ( za depozit) i picis
@mali_milojica skroz si upravu izgleda da mi je to najpametnija solucija jer tu cu naj manje novaca popusiti .Ja nisam rekao da su sva vozila neispravna nego vecina, ovo je bar iz licnog iskustva, posudio sam auto od rodjaka na par sedmica kada sam prosli put bio u Bosni i kostalo me malo bogatstvo.
A sad’ vec kada bi kupovao auto da li mi je isplatnije da to auto kupim u njemackoj mozda ? Gledao sam cijene na autoscout i cini mi se da su znatno povoljnije i puno je lakse pronaci automatika nego u Bosni.
To me dovodi do pitanja kako registrovati i osigurati auto u Njemackoj ? Da li je dopusteno da ja to radim sa Kanadskim papirima ?