Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#1 Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta mislite o ovoj ponudi Toyote C-HR Hybrid 1,8 HSD (122 KS) C-ULT Tech?

Image
Image

Meni je iskreno ovaj C-HR model dizajnom možda jedan od najboljih auta dostupnih na tržištu, pogotovo Toyotina Hybrid tehnologija se dokazala do danas kao dobra i pouzdana. 5 godina garancije bez ograničenja kilometra plus 10 godina na bateriju mislim da je trenutno top ponuda na tržištu. Recenzije govore da je ovaj hibridni model za osobe koje ne ganjaju neke specijalne performanse ubrzanja od 0-100 jer C-HR hybrid ubrzava tek za 11 sec. ali zato potrošnja je oko 3.6l/100km je više nego dobra, rekao bih odlična. Ako se uzme da u ovu ponudu i paket opreme C-ULT dolazi pored svih standardnih sistema i sistem automatskog kočenja, prepoznavanja pješaka, sistem automatskog napuštanja trake, prepoznavanja saobraćajnih znakova, aktivni tempomat sa radarom, automatska krata/duga svjetla...plus još dosta korisnih stvari onda stvarno nema mane s obzirom na cijenu od 47.990KM.
emko1234

#2 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by emko1234 »

CVT mjenjač .Kad sam kupovao auto, gledao sam lexusa. Imao sam prilike da vozim par modela i želio sam automatik mjenjač.

Najgora stvar za voziti pored PSA poluautomatika tj sekvencijalnog mjenjača je CVT mjenjač. Mene ti mjenjači izluđuju i to je razlog zašto sam otpisao sve aute koje imaju taj mjenjač. Ova ga toyota ima, i za 50k KM stvarno ne bih uzeo nešto što će me jebavat u mozak idućih par godina. Osim toga, mislim da i Kija i Hyundaiji imaju slične modele koji su puno upotrebljviji od ovoga vozila.

Auto ko auto, prosjek. Upečatljivo zbog neobičnog dizajna. Ni po čemu posebno. Mislim da se 50 hiljada može potrošiti na puno bolji način.
Drvosjeca iz Dejcica

#3 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

emko1234 wrote:CVT mjenjač .Kad sam kupovao auto, gledao sam lexusa. Imao sam prilike da vozim par modela i želio sam automatik mjenjač.

Najgora stvar za voziti pored PSA poluautomatika tj sekvencijalnog mjenjača je CVT mjenjač. Mene ti mjenjači izluđuju i to je razlog zašto sam otpisao sve aute koje imaju taj mjenjač. Ova ga toyota ima, i za 50k KM stvarno ne bih uzeo nešto što će me jebavat u mozak idućih par godina. Osim toga, mislim da i Kija i Hyundaiji imaju slične modele koji su puno upotrebljviji od ovoga vozila.

Auto ko auto, prosjek. Upečatljivo zbog neobičnog dizajna. Ni po čemu posebno. Mislim da se 50 hiljada može potrošiti na puno bolji način.
Zašto je problem CVT mjenjač pojasni? Pa nije 50.000 već 47...dobro 48000KM. Koji drugi hybrid bi ti za te pare a da želiš da bude hybrid i sa tom opremom? Koliko je recimo Tucson 1.6 GDi sa sličnim nivoim opreme kao C-HR preko 50.000KM plus jednsotavno nemaš dosta stvari kao kod C-HR.
citroen xm

#4 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by citroen xm »

Ne znam za mjenjač, ali CH-R kao auto je baš nahvaljena. Mene je očarala kada sam je prvi put uživo vidio. Auto izgleda fenomenalno. Rekao bih da je cijena korektna, koreanci nemaju tu šta puno da traže.
Drvosjeca iz Dejcica

#5 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

citroen xm wrote:Ne znam za mjenjač, ali CH-R kao auto je baš nahvaljena. Mene je očarala kada sam je prvi put uživo vidio. Auto izgleda fenomenalno. Rekao bih da je cijena korektna, koreanci nemaju tu šta puno da traže.
Ma mislim da kolega misli zbog toga što CVT tehnologija nema brzina kao klasični mjenjač ili VW automatik već imaš jednu brzinu i onda zna motor biti bučniji u višim obrtajima ali ništa strašno kako to ljudi misle. Koliko sam čitao CVT je baš dobar kod brdovith predjela kao što je BiH jer daje optimum snage pri minimalnim obrtajima za razliku od kalsičnog koji traži da voziš u višim obrtajima. Novije generacije CVT ili kao iCVT u hybridima kažu da su dovedene do savršenstva ali ni ja nisam nikad vozio CVT pa ne mogu sa sigurnošću ništa 100% tvrditi pa zato i pitam.

citroen xm

#6 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by citroen xm »

Nisam se ni vozio u autu sa tim mjenjačem pa neću pričati. Mislio sam generalno na auto, dobar je pravo. A i da je taj mjenjač tako loš sumnjam da ga se japanci ne bi odrekli. Ja sam čuo pozitivne stvari od jednog čovjeka za koga jedino znam da posjeduje taj mjenjač, od svih ljudi koje poznajem.
karanana

#7 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by karanana »

auto je dobar. dizajnom je super za razliku od rav4 kojeg su usrali posljednjih godina. medjutim, poprilicno je tijesno auto, ali to je ta klasa compact crossovera, konkurencija recimo hondi hr-v mislim da se zove. ili nissanu dzukeli. znas u sta ulazis. mada bi ja za te pare nesto malo vece, recimo tucson ili ona mazda, jel cx5, mislim da se moze za te pare uzet.
Drvosjeca iz Dejcica

#8 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

karanana wrote:auto je dobar. dizajnom je super za razliku od rav4 kojeg su usrali posljednjih godina. medjutim, poprilicno je tijesno auto, ali to je ta klasa compact crossovera, konkurencija recimo hondi hr-v mislim da se zove. ili nissanu dzukeli. znas u sta ulazis. mada bi ja za te pare nesto malo vece, recimo tucson ili ona mazda, jel cx5, mislim da se moze za te pare uzet.
Tucson nema hybrid kao ni Mazda CX-5 ako ciljaš na nju...sa ovom opremom kao kod CH-R ode to na 60.000+KM.
condy

#9 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by condy »

karanana wrote:auto je dobar. dizajnom je super za razliku od rav4 kojeg su usrali posljednjih godina. medjutim, poprilicno je tijesno auto, ali to je ta klasa compact crossovera, konkurencija recimo hondi hr-v mislim da se zove. ili nissanu dzukeli. znas u sta ulazis. mada bi ja za te pare nesto malo vece, recimo tucson ili ona mazda, jel cx5, mislim da se moze za te pare uzet.
Ovo boldirano je najvaznije. Compact crossover, uvijek ima manjak prostora a cijena im je zara. Gledam T-Roc od VW, i ista stvar manjak prostora. Vizuelno ljep ali skucen unutra.

Ova Toyota je dizajnerski neobicna, upecatljiva ali nije po mom ukusu jer nije prakticna. A ne bih ni ovaj njen automatik kad je tako los. Nije mi ni ova motorizacija bas dovoljna. Mislim da T Roc, sa 1.5 tsi motorom od 150 ks, i sa dsg-om, moze se kupiti sa dobrim paketom opreme za 55 kKM, sto u ovom segmentu nije neka razlika u cijeni ako uzmes u obzir da dobijas daleko agilniji turbobenzinski motor, sa pogonom 4x4 i puno brzi i savrseniji auto mjenjac, led svjetla..... Tako da moj glas u ovom segmentu ko to trazi ide na T Roc.
Haris.ba

#10 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Haris.ba »

Nesta mi optimisticno da trosi 3.6 l.

Mozda oko nekih 5,6 u gradskoj voznji. Sto je opet odlican rezultat. Ipak auto ima tonuipo.

A ako ti se auto svidja uzmi. Vidim da si vec gotov.

Samo ga provozaj prije kupovine. Cvt mjenjac se nekome ne svidja.
Drvosjeca iz Dejcica

#11 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

condy wrote:
Ovo boldirano je najvaznije. Compact crossover, uvijek ima manjak prostora a cijena im je zara. Gledam T-Roc od VW, i ista stvar manjak prostora. Vizuelno ljep ali skucen unutra.

Ova Toyota je dizajnerski neobicna, upecatljiva ali nije po mom ukusu jer nije prakticna. A ne bih ni ovaj njen automatik kad je tako los. Nije mi ni ova motorizacija bas dovoljna. Mislim da T Roc, sa 1.5 tsi motorom od 150 ks, i sa dsg-om, moze se kupiti sa dobrim paketom opreme za 55 kKM, sto u ovom segmentu nije neka razlika u cijeni ako uzmes u obzir da dobijas daleko agilniji turbobenzinski motor, sa pogonom 4x4 i puno brzi i savrseniji auto mjenjac, led svjetla..... Tako da moj glas u ovom segmentu ko to trazi ide na T Roc.
Opet isto, nije Hybrid...a ni ti tsi motori se nisu nešto proslavili, kada se samo sjetim zajebancija kod raje što su imali po VW grupaciji kod novih modela do duše prije 5-8 godina. Kod C-HR dobiješ daelko više od blještavila kineskih LED dioda.
Drvosjeca iz Dejcica

#12 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Haris.ba wrote:Nesta mi optimisticno da trosi 3.6 l.

Mozda oko nekih 5,6 u gradskoj voznji. Sto je opet odlican rezultat. Ipak auto ima tonuipo.

A ako ti se auto svidja uzmi. Vidim da si vec gotov.

Samo ga provozaj prije kupovine. Cvt mjenjac se nekome ne svidja.
Naravno zakazao sam probnu vožnju i nisam još odlučio ali jesam zagrijan. Oko potrošnje naravno da sam oprezan jer i sadašnji Scenic 1.5dCi S&S po deklaraciji troši 4.8 po gradu a u stavrnosti je to 6-7+l.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#13 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by mali_milojica »

Obavezno probati prije bilo kakve odluke. Ne samo zbog CVT nego kompletnog pogonskog sklopa,vidjeti da li je to to i da li tebi odgovara.
emko1234

#14 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by emko1234 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
emko1234 wrote:CVT mjenjač .Kad sam kupovao auto, gledao sam lexusa. Imao sam prilike da vozim par modela i želio sam automatik mjenjač.

Zašto je problem CVT mjenjač pojasni? Pa nije 50.000 već 47...dobro 48000KM. Koji drugi hybrid bi ti za te pare a da želiš da bude hybrid i sa tom opremom? Koliko je recimo Tucson 1.6 GDi sa sličnim nivoim opreme kao C-HR preko 50.000KM plus jednsotavno nemaš dosta stvari kao kod C-HR.
CVT mjenjač tj njegov princip rada je meni licno iritantan, klasični variomat. Hoćeš da ubrzaš, on okretaje zakuca u crveno i nabija brzinu. U komparaciji s modernim automaticima je totalno zastario. Audi je nekada imao multitronic sto je njihov naziv za cvt. To je mjenjač koji ubije svaku želju za bilo kakvom dinamikom u vožnji. Naravno, ljudi odustali od proizvodnje.
Kod toyote je isti princip. Ovim modelom po meni ciljaju na mlađu populaciju. Ljude koji bi razmotrili možda T roca, Aronu, Captoura, C3 cross, Kiu Niro. Recimo za 36K KM uzimes novog Seata Aronu s FR opremom i 150 dizel konja. 10 hiljada ostane u džepu.

Mene lično hibrid ne privlači, ali kad bih uzimao hibrida ili Hyundai Ioniq ili Kia Niro. Ovu Toyotu ne bih pogledao, oba ta auta za ovu lovu uzimaš s full opremom.
Haris.ba

#15 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by Haris.ba »

Jeko se ovo @emko1234 vratija? :zoka:

:D
emko1234

#16 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by emko1234 »

Haris.ba wrote:Jeko se ovo @emko1234 vratija? :zoka:

:D
Bilo je vrijeme :D
Drvosjeca iz Dejcica

#17 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

emko1234 wrote:

CVT mjenjač tj njegov princip rada je meni licno iritantan, klasični variomat. Hoćeš da ubrzaš, on okretaje zakuca u crveno i nabija brzinu. U komparaciji s modernim automaticima je totalno zastario. Audi je nekada imao multitronic sto je njihov naziv za cvt. To je mjenjač koji ubije svaku želju za bilo kakvom dinamikom u vožnji. Naravno, ljudi odustali od proizvodnje.
Kod toyote je isti princip. Ovim modelom po meni ciljaju na mlađu populaciju. Ljude koji bi razmotrili možda T roca, Aronu, Captoura, C3 cross, Kiu Niro. Recimo za 36K KM uzimes novog Seata Aronu s FR opremom i 150 dizel konja. 10 hiljada ostane u džepu.

Mene lično hibrid ne privlači, ali kad bih uzimao hibrida ili Hyundai Ioniq ili Kia Niro. Ovu Toyotu ne bih pogledao, oba ta auta za ovu lovu uzimaš s full opremom.

Pa dobro možda jeste malo čudno ali evo to je ovaj identičan sitem kao kod RAV-a, mislim ok, nije ništa loše, stvar je samo navike barem po meni. Ali dok čovjek ne proba ne može reći ovako. Na kraju ne vozi se stalno punim gasom 180. :mrgreen:
citroen xm

#18 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by citroen xm »

Ne znam, nisam u poziciji da odlučujem, ali meni taj Hyundai baš jadno izgleda. Zastario bar deceniju. Kia mi je ono niti smrdi niti miriše, kao da ne postoji. A i jedni i drugi digli cijene žestoko. T-Roc je rekao bih odličan, C3 Aircross simpatičan ali kao kinder jaje. Cactis mi je odličan. Seat jadan do bola, žao bi mi za njega bilo dati i 20000 KM.

Ali sve nabrojeno sem koreanaca nema ono što čovjek traži, Hibrid. A za razliku od njih koji imaju C-HR izgleda miljama ispred, moćno, originalno, kvalitetno i na kraju dokazano kada su hibridi u pitanju.
condy

#19 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by condy »

condy wrote:

Opet isto, nije Hybrid...a ni ti tsi motori se nisu nešto proslavili, kada se samo sjetim zajebancija kod raje što su imali po VW grupaciji kod novih modela do duše prije 5-8 godina. Kod C-HR dobiješ daelko više od blještavila kineskih LED dioda.
Kod C-HR, dobijes motor sa manje i nedovoljni ks za tu klasu vozila, dobijes los automatik, dobijes klasicni pogon, dobijes skupu sminku a kod T Roc-a dobije moderno auto sa danasnjom aktuelnom tehnologijom ! I led svjetla su trenutno najbolja svjetla, daleko bolja od xenona, i to nije bljestavilo jer da si bilo kad vozio se sa autom sa tim svjetlima po noci, uvidio bi zbog cega sam ti to preporucio. Ovako, ako te ne interesuje misljenje bilo koga o tom vozilu nisi trebao ni postavljat ovu temu na forum. Bezveze je bilo sta pisat ako ti vec sve ' znas ' !!!
amar1994

#20 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

:run:

Ma dobar , sve ostalo je suplja :thumbup:

Za nase guzve idealan auto , ko se nije vozio necujno ne zna sta je hybrid :D
Last edited by amar1994 on 12/02/2018 23:09, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#21 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

condy wrote: Kod C-HR, dobijes motor sa manje i nedovoljni ks za tu klasu vozila, dobijes los automatik, dobijes klasicni pogon, dobijes skupu sminku a kod T Roc-a dobije moderno auto sa danasnjom aktuelnom tehnologijom ! I led svjetla su trenutno najbolja svjetla, daleko bolja od xenona, i to nije bljestavilo jer da si bilo kad vozio se sa autom sa tim svjetlima po noci, uvidio bi zbog cega sam ti to preporucio. Ovako, ako te ne interesuje misljenje bilo koga o tom vozilu nisi trebao ni postavljat ovu temu na forum. Bezveze je bilo sta pisat ako ti vec sve ' znas ' !!!
Mene prvenstveno interesuje hybrid, ne mora biti Toyota. Recimo da i dalje u ponudi ima 3008 hybrid sa 2.0 diesel motorom kao u prošloj generaciji gledao bih njega. Taj T-Roc sa 1.5 TSI i 150 KS jeste 46.000KM ali nije 4x4, odnosno 4motion, već isto kao i C-HR prednji pogon, nema LED svjetla već tek u Sport opremi i sa 2.0 TSI koji je 55.000+KM. Oprema opet bolja kod C-HR nego kod T-ROC-a...ali hajde i to opet nije hybrid. :roll: Ne znam sve zato i pitam ali bezveze mi je porediti nešto što u osnovi nije ono što recimo možda sutra i kupim.

P.S GLedam sada malo bolje u ovom paketu opreme za 48.000 dobiješ Bi-LED prednja svjetla i full LED nazad, BMS sistemprepoznavnaja vozila u mrtvom uglu plus još nekih zajebancija. Mislim meni LED ne LED ne znači puno ali eto dobijem i njega. :mrgreen:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 12/02/2018 23:15, edited 2 times in total.
amar1994

#22 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

ako ti treba dosadan al pouzdan auto kupi toyotu 8)
condy

#23 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by condy »

Okey, zelim da ti kupovina bude sretna i da budes zadovoljan. :thumbup:

Opet, ti savjetujem da probas na tesnoj voznji pored ovog, i jos neko slicno vozilo ako je moguce. Najvise sad zbog tog automatika u toyoti. Vagaj nemas sta izgubiti!

Samo zbog cega je toliko presudno da bude hybrid ?
Za mene licno ko kupuje vozilo tog cjenovnog ranga, apsolutno je nebitno da li trosi 3,6l ili 6l. Iskreno to mislim.
emko1234

#24 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Ne znam, nisam u poziciji da odlučujem, ali meni taj Hyundai baš jadno izgleda. Zastario bar deceniju. Kia mi je ono niti smrdi niti miriše, kao da ne postoji. A i jedni i drugi digli cijene žestoko. T-Roc je rekao bih odličan, C3 Aircross simpatičan ali kao kinder jaje. Cactis mi je odličan. Seat jadan do bola, žao bi mi za njega bilo dati i 20000 KM.

Ali sve nabrojeno sem koreanaca nema ono što čovjek traži, Hibrid. A za razliku od njih koji imaju C-HR izgleda miljama ispred, moćno, originalno, kvalitetno i na kraju dokazano kada su hibridi u pitanju.
I Ioniq i Niro su za klasu veći od CHR, samim tim su upotrebljiviji od njega. Iskreno Toyota se nije proslavila s ovom avangardnom linijom auta gdje manje više svi modeli dijele iste linije. I Rav, CHR, i Corolla, i Prius. Nekako mi smiješno na cesti izgledaju. Možda je nekome moćno ali i Arona i TRoc naspram ovoga izgledaju zajebano. Ovo ko neki hibridni insekt. Plus ovaj zadnji kraj, preglednost 0 bodova kao i prostor za glavu. Sve to 50 milja?

Teško da bi moje pare vidjeli.

Kad si kod Seata, Arona FR je 36k KM. Full, dsg, 18 inča felge, led farovi. Po opremi klasu iznad ovog CHRa, i ostane cener.
amar1994

#25 Re: Toyota C-HR Hybrid 1,8 HSD

Post by amar1994 »

condy wrote:Okey, zelim da ti kupovina bude sretna i da budes zadovoljan. :thumbup:

Opet, ti savjetujem da probas na tesnoj voznji pored ovog, i jos neko slicno vozilo ako je moguce. Najvise sad zbog tog automatika u toyoti. Vagaj nemas sta izgubiti!

Samo zbog cega je toliko presudno da bude hybrid ?
Za mene licno ko kupuje vozilo tog cjenovnog ranga, apsolutno je nebitno da li trosi 3,6l ili 6l. Iskreno to mislim.
ekologija i gradske vinjete ako putuje :gunjastajl:
Post Reply